SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mAGDA_SZ - matko ale mialas przejścia...ale ciesze ze wszytsko z fasolinka ok. dbaj o siebie.
kochane jakie witaminy prenatalne zazywacie?
ja kupiłam te http://www.doz.pl/apteka/p52398-Olimp_Vita-Min_Plus_Mama_kapsulki_30_szt.
tylko ze własnie na naszym forum przeczytałam ze powinno sie zazywac dziennie kwas foliowy w dawce nie mniejszej nic 600mg, a w moich witaminach jest 400mg....
i sie zmartwiłam... kupic inne??????
podpowiedzcie cos.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:10
-
Magda sz, najważniejsze że z fasolka dobrze a z infekcją sobie raz dwa poradzisz
Z tabletek ja biorę pregnaplus, kwasu foliowego też jest tam 0,4 i wydaje mi się, że ok. Lekarz nic nie mówił że ma być więcej.
Z kwasem o tyle jest bezpiecznie że ponoć jak bedzie go za dużo to jest wydalany więc nie szkodzi -
brzydal wrote:Zapotrzebowanie na kwas foliowy w ciąży to 0,4 mg
no własnie na wielu stronach jest różnie, jedni pisza ze 04,mg, inni ze 0,8mg...
tu np. podają ze 0,8mg : http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dieta-w-ciazy/jak-wazny-jest-kwas-foliowy-w-ciazy/
a na naszym forum w "Moje Belly" i zakłdace "Ciąza tydzień po tygodniu" w opisie 4 tygodnia jest, że powinnysy przyjmować dziennie 0,6mg.
zgłupiałam.... -
hej, ja biore femibion natal gdzie jest 0,8 kwasu! ale gin kazała mi brać jeszcze dodatkowo folik 3 razy dziennie czyli 3 *0,4 + 0,8 = 2! hehe powiedziała że kwasu nigdy za dużo i lepiej więcej niż za mało ... gdzieś czytałam że to też od wagi zależy ile brać a ja mam sporą nadwagę więc może temu aż tyle mam brać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:36
-
Witam sie dziewczyny z wami,milego dnia :-* Magda sz tule mocno i wypoczywaj ,najwazniejsze,ze wiesz co jest przyczyna i ze fasolki ma sie dobrze, ja dzis leniuchuje bo w sobote czeka mnie dluga podroz.Milego i bezstroskiego dnia wam zyczeCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej Kochane, wczoraj nie zajrzałam do Was bo zwyczajnie nie byłam w stanie.. Kurde, a jeszcze w zeszłym tygodniu było tak dobrze. Większość rzeczy dosłownie rośnie mi w ustach, mdli przez większość dnia, utrata apetytu (a w zeszłym tygodniu słonia mogłam pożreć). Zmęczenie mega, ból piersi i sutków.
Ja wysiadam
Gratuluję i witam się z NOWYMI BRZUCHATKAMI -
Zetka wrote:Dziewczyny, czy jest sens z powtórka bety zrobić progesteron, kompletnie się nie znam.
Ja robiłam. Dla świętego spokoju.
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/progesteron-podtrzymuje-ciaze-powstrzymuje-poronienie-i-porod-przedwczesny,152_2356.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:38
-
nick nieaktualnyHej hej
Ja troche ogarnelam domek
Wiecie co ja po buzi jakos ladnie wygladam, tak swierzo? Taka jakby wypoczeta? Szok a czuje sie jak zombie.
Zetka ja nie robilam ani bety ani progesteronu jak na tescie zobaczylam testowa ciemniejsza od kontrolnej i zkazdym dniem mam objawy ciazy i coraz bardziej bolace piersi to wiem ze wszystko jest ok
Nie robie badan zeby sie nie stresowac jeszcze bardziej.
No i posprzatalam troche - kregoslup zaczal bolec to usiadlam.
Mam mega dobry humor i niech tak zostanie -
nick nieaktualny
-
Zetka wrote:Witam się
Ja dziś zrobiłam test i wyszedł dużo mocniejszy niż przedwczoraj wiec mam nadzieje ze beta rośnie. Jutro idę na powtórkę. Ale noc z nerwów i tak zarwana.
Miłego dnia!
Zetka ja dzisiaj zrobiłam "pamiątkowy" test i z rozcieńczonego moczu wyszły mi dwie piękne krechyale radość, kto by pomyślał, czekałam na to dwa lata
Ja robiłam pierwszą bhcg to wtedy również progesteron z uwagi na to, że kiedyś wyszedł mi niski i dlatego biorę duphaston. Uznałam, że skoro i tak mnie kłują to mogę przy okazji dziabnąć progesteron. Wydaje mi się, że jak się poczujesz lepiej, że go zrobiłaś to rób. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane,
widzę, że znów dobre wiadomości i nowe brzuchate na pokładzie
Cassie ja właście też zaniemogłam po porannym sprzątaniu. Postanowiłam wyszorować podłogę w kuchni i myślałam że się z kolan nie podniosę.
Musimy się pilnować.
Zetka, tak jak pisze lys, dla świętego spokoju możesz zrobić, jakby był za niski dostaniesz pewnie luteinę.olusia24, Cassie lubią tę wiadomość
-
Cassie, ja żałuję że zrobiłam bete. Nie przemeczaj się.
Apaczka właśnie miałam pytać dlaczego duphaston bierzesz. A tam na wyniku będą normy i będzie wiadomo co i jak? Bo ja wizytę dopiero w styczniu mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:41
Cassie lubi tę wiadomość
-
A ja zamówiłam sobie przedwczoraj książkę Księga ciąży i jestem bardzo podekscytowana, dziś ją odbieram i zabieram się do czytania.
http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-ciazy,96
Czytacie jakieś ciążowe książki / poradniki ?Cassie lubi tę wiadomość