X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:14

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia -gratulacje! !!! Ja też wciąż niedowierzam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:16

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak to któraś dziewczyna napisała - chciałabym mieć aparat USG w domu na własność i najchętniej co dzień sprawdzać czy wszystko w porządku :P

Aska87, zabka11, Pati Belgia, Kitaja lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Brzydal a czemu zmienilas w ustawieniach?bo ja sie tak zastanawiam owulacje mialam dosc pozno moze tez powinnam zmienic ,hm....w poniedzialek mam wizyte takze pogadam z lekarzem,ah juz nie moge sie doczekac poniedzialku,a czas ciagnie sie strasznie
    Kitaja Ty masz wizytę w poniedziałek a ja we wtorek i tez sie doczekać nie mogę. Juz chciałabym serduszko usłyszeć:-) będę trzymała kciuki za Ciebie:-)

Kitaja lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja też !!!!!:))))

Kitaja lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Cassie, ja żałuję że zrobiłam bete. Nie przemeczaj się.
    Apaczka właśnie miałam pytać dlaczego duphaston bierzesz. A tam na wyniku będą normy i będzie wiadomo co i jak? Bo ja wizytę dopiero w styczniu mam.

Tak, powinny być na wyniku progesteronu normy podzielone na fazy cyklu dla nie będących w ciąży, i na trymestry dla ciężarnych, więc wiadomo czy jest ok czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:42

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hej Hej...
    W końcu was nadrobiłam :P
    Wczoraj miałam cały dzień porządków... nieplanowanych. Moja mama z tata przyjechali i mama stwierdziła, że mam taki burdel... Pomijam - że uważam, że mam idealnie czysto- bo sama nie lubię nieporządku. Ale moja mama pozatym, że jest naprawdę wspaniała i bardzo mi pomaga to jest po prostu chodzący sanepid. Dla niej to musiałabym chyba co dzień odkurzać itp. ;P
    Tak więc odkurzanie, mycie podłóg ( a dom mam duuuży:/, obiad, pranie, porządki w pierdolach - wywalanie tego chowanie tamtego.... nie no wieczorem padłam na twarz, a do tego masz normalnie dziecko i mdłości. Kurde nawet pod kanapami fotelami, pralkami itp. odkurzyłam i zmyłam ;(

Zabka11 - z tego co słyszałam w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty - poczytaj!
    Odnośnie Imbiru - faktycznie pomaga - zarówno zaparzany jak i dodawany do mięsa do obiadu.
    Nie jem ostatnio tak dużo i waga w końcu nie rusza się a nawet ciut spadła ;)
    Za to pryszcze się pojawiły na czole o zgrozo - nie pamiętam żebym miała od lat... Przy córeczce byłam naprawdę ładna w ciąży - dodała mi uroku. Wiec liczę po cichu że może jednak brzydnę na chłopaka....?
    Szukaliśmy wczoraj imienia. Znaleźliśmy dla chłopca - ale mój P. mówi - po co szukamy dla chłopca jak pewnie znów baba będzie :P
    Amberla ja tez inaczej przechodzę ta ciąże i tez mam nadzieje, ze będę miala dziewczynkę. Ty polujesz na chłopca a ja na dziewczynkę:-)
    Odnośnie zielonej herbaty i ja kiedys czytałam, ze nie zaleca sie picie kobieta w ciąży ale czemu to juz nie pamietam...

Amberla lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja tez ja też !!!!!:))))
    Tez masz wizytę?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem wypompowana...... pranie sprzątanie, gotowanie, odkurzanie, dziecko. Jeszcze milion ton prania do prasowania. Powinnam zacząć się pakować, bo jutro na noc albo w sob. rano jedziemy już na swięta, ale nie maaaaammmm ssssiiłłłłyyyyyy. A jeszcze ten mój śmierdziel przyjdzie i mówi, że siedzę cały dzień w domu i nic nie robię!!!!eeehhhhh

v40cu9h.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia ,zabka bede za was trzymala kciuki :-) ja wlasnie sie poryczalam dzis w ogole placzliwa jestem...robie obiad i slysze,ze ktos odbija sie do drzwi a tam kolezanka z pracy przyniosla prezent od avdelingu ,tak mi sie milo zrobilo,i oczywiscie rozplakalam sie

nick nieaktualny, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer ....ah faceci z nimi zle i bez nich tez zle ;-)

ainer85 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps ja nie przestawiam sobie tygodni mimo, że miałam późna owulacje, bo i tak ginekolog będzie liczył od @........ chyba :P

v40cu9h.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestawiłam zgodnie z wyznaczonym czasem - ile ma mniej więcej ciąża. Bo u mnie to ciężko liczyć bo poroniłam 13 października - pierwszego okresu nie doczekałam - a owu mogła być jakoś miedzy 7 a 12 listopada. Więc wg. ostatniej @ to byłabym nawet chyba w 10 tc.
    Co do facetów : Mój też twierdził - co to jest - ja ciężko pracuję a Ty tylko z dzieckiem siedzisz.... Ale jak kiedyś pobył sam parę godzin z małą to stwierdził, że on to jednak woli pracować ;) hehe..
    P.S. A i już się nie czepia, że czasem obiadu nie ma albo co...wie jak jest z dzieckiem, że nigdy nie da się nic przewidzieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:12

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qska wrote:
    A ja zamówiłam sobie przedwczoraj książkę Księga ciąży i jestem bardzo podekscytowana, dziś ją odbieram i zabieram się do czytania.

http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-ciazy,96

Czytacie jakieś ciążowe książki / poradniki ?

Ja mam:
    1. Kalendarz mojej ciązy
    http://www.empik.com/kalendarz-mojej-ciazy-opracowanie-zbiorowe,prod61041105,ksiazka-p
    2. Ciąża i poród. Wielki praktyczny poradnik
    http://www.gandalf.com.pl/b/ciaza-i-porod-wielki-praktyczny/
    3. Książka kucharska dla przyszłych mam
    http://www.empik.com/ksiazka-kucharska-przyszlych-mam-middleton-jane,10500,ksiazka-p

Pozycja 1 i 3 ok, ale pozycja 2 jakoś nie przypadła mi do gustu.
    Nadal szukam jakiejś ksiązki dla cięzarnych, która będzie odpowiadała na moje wszelkie wątpliwości, będzie przyjazna w odbiorze i zachęcająca do czytania. Myślę, że kupię też: "Ciężarówką przez 9 miesięcy" – Kaz Cooke. Podobno to takie inne spojrzenie na ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:33

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Tez masz wizytę?
    Tez mam wizytę we wtorek, tez chciałabym mieć aparaturę usg w domu i tez chciałabym usłyszeć na wizycie serduszko maleństwa ! :)

Kitaja, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam na temat picia zielonej herbaty w ciąży to głownie chodzi o to, że osłabia ona wchłanianie kwasu foliowego więc dlatego lepiej jej unikać szczególnie na początku.

nick nieaktualny, Pati Belgia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Was dzisiaj i też muszę odstawić zieloną herbatę. Ja miałam mieć wizytę 22 grudnia, ale gin nie może i przełożyłam na 29. A myślałam, że przed świętami uda mi się zobaczyć serduszko:/ No nic cierpliwie poczekam tydzień dłużej.

iv09gu1r9swezozr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Meggi31 ja miałam mieć wizytę 23.12, ale przełożyłam na 29.12.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja dzis zaliczylam pierwsze spotkanie z porcelana ;). A z innych nowosci zmienilam kurtke , gdyz moja obecna za bardzo opinala mnie w biuscie - z tego akurat jestem zadowolona z moich wiszacych nalesnikow obecnie mam piekne stojace piersi ;)) A o 18:30 mam wyczekiwana wizyte u ginekologa i bardzo bym chciala zobaczyc bijace serduszko zeby poczuc ulge ze wszystko jest w porzadku.

nick nieaktualny, Pati Belgia, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys heh to serduszka nasze pewnie już mocno będą biły w tym czasie. A święta szybko minął, więc to już nie długo;)

lys, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ