SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja wrote:Brzydal a czemu zmienilas w ustawieniach?bo ja sie tak zastanawiam owulacje mialam dosc pozno moze tez powinnam zmienic ,hm....w poniedzialek mam wizyte takze pogadam z lekarzem,ah juz nie moge sie doczekac poniedzialku,a czas ciagnie sie strasznie
będę trzymała kciuki za Ciebie:-)
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Cassie, ja żałuję że zrobiłam bete. Nie przemeczaj się.
Apaczka właśnie miałam pytać dlaczego duphaston bierzesz. A tam na wyniku będą normy i będzie wiadomo co i jak? Bo ja wizytę dopiero w styczniu mam.
Tak, powinny być na wyniku progesteronu normy podzielone na fazy cyklu dla nie będących w ciąży, i na trymestry dla ciężarnych, więc wiadomo czy jest ok czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:42
-
Amberla wrote:Hej Hej...
W końcu was nadrobiłam
Wczoraj miałam cały dzień porządków... nieplanowanych. Moja mama z tata przyjechali i mama stwierdziła, że mam taki burdel... Pomijam - że uważam, że mam idealnie czysto- bo sama nie lubię nieporządku. Ale moja mama pozatym, że jest naprawdę wspaniała i bardzo mi pomaga to jest po prostu chodzący sanepid. Dla niej to musiałabym chyba co dzień odkurzać itp. ;P
Tak więc odkurzanie, mycie podłóg ( a dom mam duuuży:/, obiad, pranie, porządki w pierdolach - wywalanie tego chowanie tamtego.... nie no wieczorem padłam na twarz, a do tego masz normalnie dziecko i mdłości. Kurde nawet pod kanapami fotelami, pralkami itp. odkurzyłam i zmyłam ;(
Zabka11 - z tego co słyszałam w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty - poczytaj!
Odnośnie Imbiru - faktycznie pomaga - zarówno zaparzany jak i dodawany do mięsa do obiadu.
Nie jem ostatnio tak dużo i waga w końcu nie rusza się a nawet ciut spadła
Za to pryszcze się pojawiły na czole o zgrozo - nie pamiętam żebym miała od lat... Przy córeczce byłam naprawdę ładna w ciąży - dodała mi uroku. Wiec liczę po cichu że może jednak brzydnę na chłopaka....?
Szukaliśmy wczoraj imienia. Znaleźliśmy dla chłopca - ale mój P. mówi - po co szukamy dla chłopca jak pewnie znów baba będzie
Odnośnie zielonej herbaty i ja kiedys czytałam, ze nie zaleca sie picie kobieta w ciąży ale czemu to juz nie pamietam...Amberla lubi tę wiadomość
-
ale jestem wypompowana...... pranie sprzątanie, gotowanie, odkurzanie, dziecko. Jeszcze milion ton prania do prasowania. Powinnam zacząć się pakować, bo jutro na noc albo w sob. rano jedziemy już na swięta, ale nie maaaaammmm ssssiiłłłłyyyyyy. A jeszcze ten mój śmierdziel przyjdzie i mówi, że siedzę cały dzień w domu i nic nie robię!!!!eeehhhhh
-
Pati Belgia ,zabka bede za was trzymala kciuki
ja wlasnie sie poryczalam dzis w ogole placzliwa jestem...robie obiad i slysze,ze ktos odbija sie do drzwi a tam kolezanka z pracy przyniosla prezent od avdelingu ,tak mi sie milo zrobilo,i oczywiscie rozplakalam sie
Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja przestawiłam zgodnie z wyznaczonym czasem - ile ma mniej więcej ciąża. Bo u mnie to ciężko liczyć bo poroniłam 13 października - pierwszego okresu nie doczekałam - a owu mogła być jakoś miedzy 7 a 12 listopada. Więc wg. ostatniej @ to byłabym nawet chyba w 10 tc.
Co do facetów : Mój też twierdził - co to jest - ja ciężko pracuję a Ty tylko z dzieckiem siedzisz.... Ale jak kiedyś pobył sam parę godzin z małą to stwierdził, że on to jednak woli pracowaćhehe..
P.S. A i już się nie czepia, że czasem obiadu nie ma albo co...wie jak jest z dzieckiem, że nigdy nie da się nic przewidziećWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:12
Cassie lubi tę wiadomość
-
qska wrote:A ja zamówiłam sobie przedwczoraj książkę Księga ciąży i jestem bardzo podekscytowana, dziś ją odbieram i zabieram się do czytania.
http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-ciazy,96
Czytacie jakieś ciążowe książki / poradniki ?
Ja mam:
1. Kalendarz mojej ciązy
http://www.empik.com/kalendarz-mojej-ciazy-opracowanie-zbiorowe,prod61041105,ksiazka-p
2. Ciąża i poród. Wielki praktyczny poradnik
http://www.gandalf.com.pl/b/ciaza-i-porod-wielki-praktyczny/
3. Książka kucharska dla przyszłych mam
http://www.empik.com/ksiazka-kucharska-przyszlych-mam-middleton-jane,10500,ksiazka-p
Pozycja 1 i 3 ok, ale pozycja 2 jakoś nie przypadła mi do gustu.
Nadal szukam jakiejś ksiązki dla cięzarnych, która będzie odpowiadała na moje wszelkie wątpliwości, będzie przyjazna w odbiorze i zachęcająca do czytania. Myślę, że kupię też: "Ciężarówką przez 9 miesięcy" – Kaz Cooke. Podobno to takie inne spojrzenie na ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 16:33
-
Hej dziewczyny ,
ja dzis zaliczylam pierwsze spotkanie z porcelana. A z innych nowosci zmienilam kurtke , gdyz moja obecna za bardzo opinala mnie w biuscie - z tego akurat jestem zadowolona z moich wiszacych nalesnikow obecnie mam piekne stojace piersi
) A o 18:30 mam wyczekiwana wizyte u ginekologa i bardzo bym chciala zobaczyc bijace serduszko zeby poczuc ulge ze wszystko jest w porzadku.
Cassie, Pati Belgia, zabka11 lubią tę wiadomość