SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona, trzymam kciuki za wizytę i serduszko. Koniecznie daj znać
Ja się doczekałem urlopu od jutra do 6 stycznia
Jutro zrobię w takim razie i bete i progesteron.
Czy w razie czego lekarz rodzinny może przepisać dupka albo luteine? Bo ewentualnie do gina mogłabym się dobijac dopiero w pn.Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Ja obojetnie jak ustawiam date czy wg ostatniej @ czy owulacji to roznica jest jednego dnia 20.08 albo 21.08 a i tak bede miala cc wiec ta data jest tylko orientacyjna.
Pospalam po poludniu i wstalam tak wyglodniala jak nigdy.
I z tego wszystkiego zapomnialam co Wam mialam poodpisywac. Ale nadrobilam -
Ja też nadrobiłam :p
Bajzel mam w chałupie bo szafę suwaną montują mi dziś panowie w sypialni. A mieli przyjechać po świętachtroszkę się wkurzyłam bo M w pracy, a ja wszystko musiała, z szafy starej i segmentów wyrzucać i prosić się sąsiadów by mi meble wynieśli. Ale jest ok. Przyjechał brat M i mój szwagier i panowie działają
Co do herbaty zielonej to faktycznie zbaurza ona wchłanianie się kwasu foliowego
Któraś z dziewczyn ma dziś wizytę więc kciuki &&&!
-
Ehhhh dokładnie ok rok temu dowiedzialam się o ciąży
dzisiaj mój synuś skończyl 4 miesiące
jestem z sierpniówek 2014 r
pozdrawiam was ciepło i życzę wszystkiego dobrego dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 19:21
lys, Kitaja, 0na88, apaczka, Cassie, Pati Belgia, zabka11, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz po wizycie
zobaczylam zarodek ( choc ginekolog poprawiala mnie caly czas ze to dzidzius) i bijace serce - cudowne uczucie .
Nie do wiary ze obecnie w moim ciele bija dwa serca...
Dostalam skierowania na kolejne badania oraz dodatkowo na badania prenantalne za 5 tyg. do szpitala . U niej mam sie pojawic dopiero po badaniach prenantalnych ewentualnie dzwonic jak TSH wyjdzie ponad norme.
Dodatkowo dostalam zakaz buszowania po internecie i czytania na temat ciaz - choc smiala sie ze kazdej pacjentce to mowi ale zadna nie slucha.
aaa i wagowo nabralam 3,5 kg ( mam nadzieje ze to woda ) a dokladniej ten biustCassie, Kitaja, lys, Pati Belgia, apaczka, Meggi31, zabka11, Aska87, Amberla, olusia24, Kropka_1 lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj u gina, bo mój mąż mnie namówił. W sumie to chyba żałuję, że poszliśmy, bo urwałam się z pracowej wigilii, a guzik się dowiedziałam. Gin nie zrobiła mi usg bo powiedziała, że nic nie będzie widać. Co prawda zbadała mnie, pochwaliła betę, wypisała skierowanie na różne badania i tyle. A ja liczyłam na usg...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
lys wrote:Jak to nic, pęcherzyk ciążowy widać. Ja na pierwszym usg byłam w 4 tyg 4 dniu i się cieszyłam już z pęcherzyka jak go zobaczyłam
i mam piękny wydruk z moim pęcherzykiem
Właśnie ja miałam nadzieję, że zobaczę. Ale pani powiedziała, że jak beta rośnie to oznacza, że ciąża jest, ale wczesna i zarodka nie będzie widać, a nie ma co przesadzać z ilością usg dopochwowego w czasie ciąży...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja się cieszyłam, że miałam to usg, bo oprócz oczywiście widoku pęcherzyka, to dowiedziałam się parę rzeczy, np. o torbielach na jajnikach, o tym że pęcherzyk jest dobrze zagnieżdżony i że ma wielkość prawidłową.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:42
-
ja byłam wczoraj czyli 4 tydz i 1 dz u gin i zrobiłam mi usg to tylko podobno było ciałko żółte
a dziś próbowałam się do endokrynologa dostać na NFZ to oczywiście można ale najszybciej na sierpieńnajlepiej to w trakcie porodu jeszcze
i po cholerę takie wysokie składki na ZUS się płaci jak i tak trzeba chodzić później prywatnie
-
Właśnie wyszłam z gabinetu gin....
MAM MALEŃSTWO !!!!
Piękny Pęcherzyk i maluszek 2 mm. I wiecie co? Mamy ♡
Az się popłakałam
d i stałam kartę ciąży i maluch ma 5 tyg.i 5 dni
Mój Ł. Był przy usg i był zachwycony. Pani doktor twierdzi ze nic nam nie zagraża.lys, Aska87, Cassie, Kitaja, ainer85, gosia.b, Zetka, Pati Belgia, magda sz, futuremama, Amberla, zabka11, Kropka_1, apaczka lubią tę wiadomość