Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam duphaston bo ze 2 cykle temu wyszedł mi progesteron około 6 w 20 dpo przy tym żadnych objawów niedomogi lutealnej nie miałam. Odnoszę wrażenie, że tak "z braku laku" bo długo się staraliśmy. W każdym razie udało się a czy to zasługa duphastonu to nie wiem ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka super :) najważniejsze że jest ok. A długo masz brać?

Qska książka zapowiada się świetnie :)

qska lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i niestety nie dam rady Was nadrobić...
    Nic jeść nie mogę bo wszystko oddaje w wc... Na nic nie mam ochoty i ciagle mnie mdli... Nie mogę podnieść sie nawet z łóżka bo sie wszystko nasila... Chyba będę musiała skonsultować to z ginem bo przecież nie mogę nic nie jeść....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dziewczyny nie przemeczajcie sie za duzo. Ja dzisiaj chcial dom posprzatac bo czulam sie rewelacyjnie i??? leze plackiem na kanapie takiego dostalam bolu lezdzwin :(

oj oj oj nie forsuj sie...
    mnie tez krzyż pobolewa ciagle i stos prasowania czeka nadal...
    codziennie sie do niego przybieram i nic z tego nie wychodzi....:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:51

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qska wrote:
    A ja zamówiłam sobie przedwczoraj książkę Księga ciąży i jestem bardzo podekscytowana, dziś ją odbieram i zabieram się do czytania.

http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-ciazy,96

Czytacie jakieś ciążowe książki / poradniki ?

ja jutro nabywam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/97084/w-oczekiwaniu-na-dziecko
    mialam ja przy pierwszej ciazy ale komus pozyczyłam i przepadła- a jest siwetna.Tydzień po tygodniu możemy dowiadywać się jakie zmiany zachodzą w naszym organiźmie i jak rozwija się dzidziuś.
    jutro zakupuję najnowsze wydanie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:58

qska lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Witam sie i niestety nie dam rady Was nadrobić...
    Nic jeść nie mogę bo wszystko oddaje w wc... Na nic nie mam ochoty i ciagle mnie mdli... Nie mogę podnieść sie nawet z łóżka bo sie wszystko nasila... Chyba będę musiała skonsultować to z ginem bo przecież nie mogę nic nie jeść....

oj bidulko.... a próbowałaś płatków migdałowych przed wstaniem z łóżka?
    mi w poprzedniej ciazy pomagały.
    a jka i8ch nie jadłam to po prostu wstawałam, zyganko i potem juz normalne sniadanie i caly dzien ok. żyganko było tylko rano;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:59

Pati Belgia lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    próowałaś płatków migdałowych przed wstaniem z łóżka?
    mi w poprzedniej ciazy pomagały.
    a jka i8ch nie jadłam to po prostu wstawałam, zyganko i potem juz normalne sniadanie i caly dzien ok. żyganko było tylko rano;-)
    Zabiciu nie próbowałam, pojadę jutro i kupie... Najgorsze jest to, ze ja wymiotuje, to znaczy jak mozna to tak nazwać.. Bo w żołądku nic nie ma... A jak wcisnelam dzis kromek chleba z masłem bo wszystko inne mi śmierdzi to po 5 minutach oddałam z toalecie...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Apaczka super :) najważniejsze że jest ok. A długo masz brać?

Qska książka zapowiada się świetnie :)

Nie wiem jeszcze jak długo, może jutro się dowiem na wizycie.

qska lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, ja też dziś kupię migdały. Rano jest okropnie z tymi mdłościami.
    Dzięki!

8599hqvkfbce0bon.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Dziewczyny pamiętajcie żeby przy wymiotach się dobrze nawadniać! Podobno imbir dobrze działa ale nie wiem nie próbowałam bo ja mam tylko delikatne mdłości
    ABW jakiej postaci imbir?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Jutro pojadę do sklepu i kupie i migdały i imbir. Zobaczymy co pomoże... Idę sie przespać...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal a czemu zmienilas w ustawieniach?bo ja sie tak zastanawiam owulacje mialam dosc pozno moze tez powinnam zmienic ,hm....w poniedzialek mam wizyte takze pogadam z lekarzem,ah juz nie moge sie doczekac poniedzialku,a czas ciagnie sie strasznie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia biedactwo sprobuj wody z imbirem ja tez slyszalam,ze wielu pomaga

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Dziewczyny pamiętajcie żeby przy wymiotach się dobrze nawadniać! Podobno imbir dobrze działa ale nie wiem nie próbowałam bo ja mam tylko delikatne mdłości

tez słyszałam o tym imbirze - ale nie próbowałam

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej...
    W końcu was nadrobiłam :P
    Wczoraj miałam cały dzień porządków... nieplanowanych. Moja mama z tata przyjechali i mama stwierdziła, że mam taki burdel... Pomijam - że uważam, że mam idealnie czysto- bo sama nie lubię nieporządku. Ale moja mama pozatym, że jest naprawdę wspaniała i bardzo mi pomaga to jest po prostu chodzący sanepid. Dla niej to musiałabym chyba co dzień odkurzać itp. ;P
    Tak więc odkurzanie, mycie podłóg ( a dom mam duuuży:/, obiad, pranie, porządki w pierdolach - wywalanie tego chowanie tamtego.... nie no wieczorem padłam na twarz, a do tego masz normalnie dziecko i mdłości. Kurde nawet pod kanapami fotelami, pralkami itp. odkurzyłam i zmyłam ;(

Zabka11 - z tego co słyszałam w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty - poczytaj!
    Odnośnie Imbiru - faktycznie pomaga - zarówno zaparzany jak i dodawany do mięsa do obiadu.
    Nie jem ostatnio tak dużo i waga w końcu nie rusza się a nawet ciut spadła ;)
    Za to pryszcze się pojawiły na czole o zgrozo - nie pamiętam żebym miała od lat... Przy córeczce byłam naprawdę ładna w ciąży - dodała mi uroku. Wiec liczę po cichu że może jednak brzydnę na chłopaka....?
    Szukaliśmy wczoraj imienia. Znaleźliśmy dla chłopca - ale mój P. mówi - po co szukamy dla chłopca jak pewnie znów baba będzie :P

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wczoraj robiłam test a dzisiejsza beta to 1552! :) i wg norm to 5 tydzień. sądzę że miałam 3 dni wcześniej owulację i termin miesiączki też był 3 dni wcześniej :)

mam pytanie do gin mogę się dostać najwcześniej 7 stycznia czyli już w 8 tygodniu, pytanie czy jest sens iść wcześniej prywatnie sprawdzić czy jest zarodek? czy czekać cierpliwie do tego 8 tygodnia?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia jeśli masz cierpliwość to jak najbardziej poczekać :)
    Ja była wczoraj i lekarz powiedził że widzimy sie za 6tyg na prenatalnym - w międzyczasie nawet nie ma po co.
    A mi przez tydzień waga spadła o kg... dziwne bo ok z apetytem jest problem, ale ciągnie mnie do słodkiego (a wcześniej ani nie słodziłam a słodycze rzadko jadłam).

olusia24 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam ta zielona herbatę i okazuje się ze zawiera kofeinę i w związku z tym max 2filizanki dziennie można. Ale w takim razie chyba odstawie całkiem.
    czyli czarnej i zielonej nie wolno.a owocówki? ??

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 - owocówki jak najbardziej. Ale wiesz - mi się wydawało, że z jakiś innych względów nie można zielonej a nie tylko kofeiny. Ale w sumie ostatni raz o tym czytałam chyba ze 2 lata temu ;) Więc mogę się mylić :)
    Ja kawy nigdy nie piłam. A zwykłej czarnej herbaty wypijam może ze 2 - w ciąży tez. A poza tym owocówki i soki i wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:15

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz kazał przyjść 2 tyg po terminie miesiączki czyli przed sylwestrem ale tydzień w tą czy w tą ;) to ja może poczekam :) może jak pójdę to już sedrucho będzie. Na razie jeszcze jest szok i nie dowierzanie.

zabka11, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ