SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam duphaston bo ze 2 cykle temu wyszedł mi progesteron około 6 w 20 dpo przy tym żadnych objawów niedomogi lutealnej nie miałam. Odnoszę wrażenie, że tak "z braku laku" bo długo się staraliśmy. W każdym razie udało się a czy to zasługa duphastonu to nie wiem
Cassie lubi tę wiadomość
-
Witam sie i niestety nie dam rady Was nadrobić...
Nic jeść nie mogę bo wszystko oddaje w wc... Na nic nie mam ochoty i ciagle mnie mdli... Nie mogę podnieść sie nawet z łóżka bo sie wszystko nasila... Chyba będę musiała skonsultować to z ginem bo przecież nie mogę nic nie jeść.... -
Cassie wrote:Dziewczyny nie przemeczajcie sie za duzo. Ja dzisiaj chcial dom posprzatac bo czulam sie rewelacyjnie i??? leze plackiem na kanapie takiego dostalam bolu lezdzwin
oj oj oj nie forsuj sie...
mnie tez krzyż pobolewa ciagle i stos prasowania czeka nadal...
codziennie sie do niego przybieram i nic z tego nie wychodzi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:51
Cassie lubi tę wiadomość
-
qska wrote:A ja zamówiłam sobie przedwczoraj książkę Księga ciąży i jestem bardzo podekscytowana, dziś ją odbieram i zabieram się do czytania.
http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-ciazy,96
Czytacie jakieś ciążowe książki / poradniki ?
ja jutro nabywam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/97084/w-oczekiwaniu-na-dziecko
mialam ja przy pierwszej ciazy ale komus pozyczyłam i przepadła- a jest siwetna.Tydzień po tygodniu możemy dowiadywać się jakie zmiany zachodzą w naszym organiźmie i jak rozwija się dzidziuś.
jutro zakupuję najnowsze wydanie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:58
qska lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Witam sie i niestety nie dam rady Was nadrobić...
Nic jeść nie mogę bo wszystko oddaje w wc... Na nic nie mam ochoty i ciagle mnie mdli... Nie mogę podnieść sie nawet z łóżka bo sie wszystko nasila... Chyba będę musiała skonsultować to z ginem bo przecież nie mogę nic nie jeść....
oj bidulko.... a próbowałaś płatków migdałowych przed wstaniem z łóżka?
mi w poprzedniej ciazy pomagały.
a jka i8ch nie jadłam to po prostu wstawałam, zyganko i potem juz normalne sniadanie i caly dzien ok. żyganko było tylko rano;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:59
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:próowałaś płatków migdałowych przed wstaniem z łóżka?
mi w poprzedniej ciazy pomagały.
a jka i8ch nie jadłam to po prostu wstawałam, zyganko i potem juz normalne sniadanie i caly dzien ok. żyganko było tylko rano;-) -
Brzydal a czemu zmienilas w ustawieniach?bo ja sie tak zastanawiam owulacje mialam dosc pozno moze tez powinnam zmienic ,hm....w poniedzialek mam wizyte takze pogadam z lekarzem,ah juz nie moge sie doczekac poniedzialku,a czas ciagnie sie strasznieCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Pati Belgia biedactwo sprobuj wody z imbirem ja tez slyszalam,ze wielu pomaga
Pati Belgia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej Hej...
W końcu was nadrobiłam
Wczoraj miałam cały dzień porządków... nieplanowanych. Moja mama z tata przyjechali i mama stwierdziła, że mam taki burdel... Pomijam - że uważam, że mam idealnie czysto- bo sama nie lubię nieporządku. Ale moja mama pozatym, że jest naprawdę wspaniała i bardzo mi pomaga to jest po prostu chodzący sanepid. Dla niej to musiałabym chyba co dzień odkurzać itp. ;P
Tak więc odkurzanie, mycie podłóg ( a dom mam duuuży:/, obiad, pranie, porządki w pierdolach - wywalanie tego chowanie tamtego.... nie no wieczorem padłam na twarz, a do tego masz normalnie dziecko i mdłości. Kurde nawet pod kanapami fotelami, pralkami itp. odkurzyłam i zmyłam ;(
Zabka11 - z tego co słyszałam w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty - poczytaj!
Odnośnie Imbiru - faktycznie pomaga - zarówno zaparzany jak i dodawany do mięsa do obiadu.
Nie jem ostatnio tak dużo i waga w końcu nie rusza się a nawet ciut spadła
Za to pryszcze się pojawiły na czole o zgrozo - nie pamiętam żebym miała od lat... Przy córeczce byłam naprawdę ładna w ciąży - dodała mi uroku. Wiec liczę po cichu że może jednak brzydnę na chłopaka....?
Szukaliśmy wczoraj imienia. Znaleźliśmy dla chłopca - ale mój P. mówi - po co szukamy dla chłopca jak pewnie znów baba będziePati Belgia lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny wczoraj robiłam test a dzisiejsza beta to 1552!
i wg norm to 5 tydzień. sądzę że miałam 3 dni wcześniej owulację i termin miesiączki też był 3 dni wcześniej
mam pytanie do gin mogę się dostać najwcześniej 7 stycznia czyli już w 8 tygodniu, pytanie czy jest sens iść wcześniej prywatnie sprawdzić czy jest zarodek? czy czekać cierpliwie do tego 8 tygodnia?Cassie lubi tę wiadomość
-
Olusia jeśli masz cierpliwość to jak najbardziej poczekać
Ja była wczoraj i lekarz powiedził że widzimy sie za 6tyg na prenatalnym - w międzyczasie nawet nie ma po co.
A mi przez tydzień waga spadła o kg... dziwne bo ok z apetytem jest problem, ale ciągnie mnie do słodkiego (a wcześniej ani nie słodziłam a słodycze rzadko jadłam).
olusia24 lubi tę wiadomość
-
zabka11 - owocówki jak najbardziej. Ale wiesz - mi się wydawało, że z jakiś innych względów nie można zielonej a nie tylko kofeiny. Ale w sumie ostatni raz o tym czytałam chyba ze 2 lata temu
Więc mogę się mylić
Ja kawy nigdy nie piłam. A zwykłej czarnej herbaty wypijam może ze 2 - w ciąży tez. A poza tym owocówki i soki i wodę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:15