X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam duphaston bo ze 2 cykle temu wyszedł mi progesteron około 6 w 20 dpo przy tym żadnych objawów niedomogi lutealnej nie miałam. Odnoszę wrażenie, że tak "z braku laku" bo długo się staraliśmy. W każdym razie udało się a czy to zasługa duphastonu to nie wiem ;)

Cassie lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka super :) najważniejsze że jest ok. A długo masz brać?

Qska książka zapowiada się świetnie :)

qska lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i niestety nie dam rady Was nadrobić...
    Nic jeść nie mogę bo wszystko oddaje w wc... Na nic nie mam ochoty i ciagle mnie mdli... Nie mogę podnieść sie nawet z łóżka bo sie wszystko nasila... Chyba będę musiała skonsultować to z ginem bo przecież nie mogę nic nie jeść....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dziewczyny nie przemeczajcie sie za duzo. Ja dzisiaj chcial dom posprzatac bo czulam sie rewelacyjnie i??? leze plackiem na kanapie takiego dostalam bolu lezdzwin :(

oj oj oj nie forsuj sie...
    mnie tez krzyż pobolewa ciagle i stos prasowania czeka nadal...
    codziennie sie do niego przybieram i nic z tego nie wychodzi....:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:51

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qska wrote:
    A ja zamówiłam sobie przedwczoraj książkę Księga ciąży i jestem bardzo podekscytowana, dziś ją odbieram i zabieram się do czytania.

http://www.mamania.pl/ksiazki/ksiega-ciazy,96

Czytacie jakieś ciążowe książki / poradniki ?

ja jutro nabywam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/97084/w-oczekiwaniu-na-dziecko
    mialam ja przy pierwszej ciazy ale komus pozyczyłam i przepadła- a jest siwetna.Tydzień po tygodniu możemy dowiadywać się jakie zmiany zachodzą w naszym organiźmie i jak rozwija się dzidziuś.
    jutro zakupuję najnowsze wydanie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:58

qska lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Witam sie i niestety nie dam rady Was nadrobić...
    Nic jeść nie mogę bo wszystko oddaje w wc... Na nic nie mam ochoty i ciagle mnie mdli... Nie mogę podnieść sie nawet z łóżka bo sie wszystko nasila... Chyba będę musiała skonsultować to z ginem bo przecież nie mogę nic nie jeść....

oj bidulko.... a próbowałaś płatków migdałowych przed wstaniem z łóżka?
    mi w poprzedniej ciazy pomagały.
    a jka i8ch nie jadłam to po prostu wstawałam, zyganko i potem juz normalne sniadanie i caly dzien ok. żyganko było tylko rano;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 12:59

Pati Belgia lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    próowałaś płatków migdałowych przed wstaniem z łóżka?
    mi w poprzedniej ciazy pomagały.
    a jka i8ch nie jadłam to po prostu wstawałam, zyganko i potem juz normalne sniadanie i caly dzien ok. żyganko było tylko rano;-)
    Zabiciu nie próbowałam, pojadę jutro i kupie... Najgorsze jest to, ze ja wymiotuje, to znaczy jak mozna to tak nazwać.. Bo w żołądku nic nie ma... A jak wcisnelam dzis kromek chleba z masłem bo wszystko inne mi śmierdzi to po 5 minutach oddałam z toalecie...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Apaczka super :) najważniejsze że jest ok. A długo masz brać?

Qska książka zapowiada się świetnie :)

Nie wiem jeszcze jak długo, może jutro się dowiem na wizycie.

qska lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, ja też dziś kupię migdały. Rano jest okropnie z tymi mdłościami.
    Dzięki!

8599hqvkfbce0bon.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Dziewczyny pamiętajcie żeby przy wymiotach się dobrze nawadniać! Podobno imbir dobrze działa ale nie wiem nie próbowałam bo ja mam tylko delikatne mdłości
    ABW jakiej postaci imbir?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Jutro pojadę do sklepu i kupie i migdały i imbir. Zobaczymy co pomoże... Idę sie przespać...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal a czemu zmienilas w ustawieniach?bo ja sie tak zastanawiam owulacje mialam dosc pozno moze tez powinnam zmienic ,hm....w poniedzialek mam wizyte takze pogadam z lekarzem,ah juz nie moge sie doczekac poniedzialku,a czas ciagnie sie strasznie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia biedactwo sprobuj wody z imbirem ja tez slyszalam,ze wielu pomaga

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Dziewczyny pamiętajcie żeby przy wymiotach się dobrze nawadniać! Podobno imbir dobrze działa ale nie wiem nie próbowałam bo ja mam tylko delikatne mdłości

tez słyszałam o tym imbirze - ale nie próbowałam

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej...
    W końcu was nadrobiłam :P
    Wczoraj miałam cały dzień porządków... nieplanowanych. Moja mama z tata przyjechali i mama stwierdziła, że mam taki burdel... Pomijam - że uważam, że mam idealnie czysto- bo sama nie lubię nieporządku. Ale moja mama pozatym, że jest naprawdę wspaniała i bardzo mi pomaga to jest po prostu chodzący sanepid. Dla niej to musiałabym chyba co dzień odkurzać itp. ;P
    Tak więc odkurzanie, mycie podłóg ( a dom mam duuuży:/, obiad, pranie, porządki w pierdolach - wywalanie tego chowanie tamtego.... nie no wieczorem padłam na twarz, a do tego masz normalnie dziecko i mdłości. Kurde nawet pod kanapami fotelami, pralkami itp. odkurzyłam i zmyłam ;(

Zabka11 - z tego co słyszałam w ciąży nie powinno się pić zielonej herbaty - poczytaj!
    Odnośnie Imbiru - faktycznie pomaga - zarówno zaparzany jak i dodawany do mięsa do obiadu.
    Nie jem ostatnio tak dużo i waga w końcu nie rusza się a nawet ciut spadła ;)
    Za to pryszcze się pojawiły na czole o zgrozo - nie pamiętam żebym miała od lat... Przy córeczce byłam naprawdę ładna w ciąży - dodała mi uroku. Wiec liczę po cichu że może jednak brzydnę na chłopaka....?
    Szukaliśmy wczoraj imienia. Znaleźliśmy dla chłopca - ale mój P. mówi - po co szukamy dla chłopca jak pewnie znów baba będzie :P

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wczoraj robiłam test a dzisiejsza beta to 1552! :) i wg norm to 5 tydzień. sądzę że miałam 3 dni wcześniej owulację i termin miesiączki też był 3 dni wcześniej :)

mam pytanie do gin mogę się dostać najwcześniej 7 stycznia czyli już w 8 tygodniu, pytanie czy jest sens iść wcześniej prywatnie sprawdzić czy jest zarodek? czy czekać cierpliwie do tego 8 tygodnia?

Cassie lubi tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia jeśli masz cierpliwość to jak najbardziej poczekać :)
    Ja była wczoraj i lekarz powiedził że widzimy sie za 6tyg na prenatalnym - w międzyczasie nawet nie ma po co.
    A mi przez tydzień waga spadła o kg... dziwne bo ok z apetytem jest problem, ale ciągnie mnie do słodkiego (a wcześniej ani nie słodziłam a słodycze rzadko jadłam).

olusia24 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam ta zielona herbatę i okazuje się ze zawiera kofeinę i w związku z tym max 2filizanki dziennie można. Ale w takim razie chyba odstawie całkiem.
    czyli czarnej i zielonej nie wolno.a owocówki? ??

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 - owocówki jak najbardziej. Ale wiesz - mi się wydawało, że z jakiś innych względów nie można zielonej a nie tylko kofeiny. Ale w sumie ostatni raz o tym czytałam chyba ze 2 lata temu ;) Więc mogę się mylić :)
    Ja kawy nigdy nie piłam. A zwykłej czarnej herbaty wypijam może ze 2 - w ciąży tez. A poza tym owocówki i soki i wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:15

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz kazał przyjść 2 tyg po terminie miesiączki czyli przed sylwestrem ale tydzień w tą czy w tą ;) to ja może poczekam :) może jak pójdę to już sedrucho będzie. Na razie jeszcze jest szok i nie dowierzanie.

zabka11, Cassie lubią tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ