SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam ostatnio, że w ciąży może być dwojako albo się pięknieje i wtedy rzeczywiście wygląda się jak na "stan błogosławiony", albo... wygląda się tragicznie
Jak na razie ja raczej na stan błogosławiony nie wyglądam: wiecznie zmęczona, blada ja trup, sińce i wałki pod oczami, zero energii, mina nieciekawa, nawet makijaż minimalistyczny hehehehe
To oczywiście tak z przymrużeniem okaainer85 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór kochane
Nie było mnie troszkę, bo praca i porządki pochłonęły mnie całkowicie, ale dostałam dziś L4 - ze względu na moją pracę i poronienie więc może Was ponadrabiam w wolnej chwili
Dziś byłam ponownie u mojej gin i jest piękny pęcherzyk - 1,6 cm i mały kropeczek 0,12 cm
Cieszę się jak głupia, że wszystko dobrze, ale cały czas ten wewnętrzny głos, że znowu coś pójdzie nie tak... ale wolę myśleć pozytywnie.
Mam ogromne mdłości od wczoraj i brak apetytu, a dziś po śniadaniu nie obyło się już bez spotkania z porcelanąAle jakoś mnie to nie martwi
Pozdrawiam i życzę słodkich snów -
cześć
uzupełniłam swoje dane w tabeli
a mam do Was pytanie? jak długo miałyście bóle miesiączkowe? Czy w ogóle miałyście na początku ?
kurcze tak byłam dziś zestresowana u lekarza że zapomniałam zapytać a france jak na złość się uciszyły akurat wtedy -
Gosia.b dzis myslalam o Tobie,gdzie sie podziewasz .Ja tez czasem slysze w seodku glos wewnetrzny...ze cos pojdzie nie tak! Kazda strata uczy nas doceniac to ,co mamy i co przed nami,wierze ze teraz sama radosc przed nami,bo po burzy przychodzi slonce,a w sierpniu bedzie grzalo
gosia.b, Cassie lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Oj będzie grzało - a my na porodówce
Uwielbiam sierpień - w tym miesiącu wychodziłam za mąż, to będziemy mieli prezent na 2 rocznicę
Aska 87 te bóle to chyba normalna sprawa, w tamtej ciąży miewałam je bardziej intensywne, nawet budziłam się w nocy - w tej ciąży mniej mnie męcząCassie lubi tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Oj będzie grzało - a my na porodówce
Uwielbiam sierpień - w tym miesiącu wychodziłam za mąż, to będziemy mieli prezent na 2 rocznicę
Aska 87 te bóle to chyba normalna sprawa, w tamtej ciąży miewałam je bardziej intensywne, nawet budziłam się w nocy - w tej ciąży mniej mnie męczą
dziękino to już się trochę mniej stresuje
-
Ola - witaj i gratuluję II kreseczek
Magda sz - będzie dobrze wszystko :* bierz dupka jak lekarz każe i odpoczywaj jak najwięcej. Trzymam kciuki za was &&&
Dobranoc dziewczyny :*olusia24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
milego dnia!!!
Ja juz dosc dlugo nie spie, nocka jak z horroru. Obudzily mnie mdlosci o 1.30 pol godziny meczylam sie zeby zasnac. Tyle co zasnelam zaczal pikac czujnik przeciw pozarowy w sypialni... Pomijam fakt ze bylam chyba 5 razy siku. Wstalam jak na kacu kompletnie niewyspana. No ale zawsze moge pospac w dzien wiec to nadrobie
Ide Was nadrobic.
Ola Mg gratulacjeWitajcie
Aska87 bole miesiaczkowe mam jak sie zdenerwuje albo za dlugo chodze. Wczoraj dla odmiany na zakupacj nachodzilam sie jak glupia i mnie niec nie bolalo.
Ale jak to mowia w ciazy zawsze cos boli a jak nie boli to trzeba sie martwic
Moje piersi od wczoraj chyba zwariowaly, tak mocno mnie jeszcze nie bolaly. Sutki to ogolnie koszmar, maz mni etak do glupot chcial zlapac i mnie przychaczyl myslalam ze sie z bolu poplacze.
Pryszcze: poki co wygladam dobrze i niech tak zostanie bo z moimi chlopakami wygladalam w ciazy jakbym nie wygladala... brzydka, gruba i pryszczata...
No i zaczyna wracac mi apetyt.
Mialam wczoraj pierwsza zachcianke... arbuza!!! Cholerka gdzie ja kupie arbuza w grudniu???
No nic... kupilam mrozone truskawki... zrobie chociaz z nich koktajlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 07:38
futuremama, lys, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
ja juz w pracy, wcisnęłam w siebie z rana na siłę plasterek żółtego sera i jajko na twardo, teraz piję herbatę zieloną .
muli troszeczkę, ale nie ejst najgorzej
ja to wciąż nie moge w to wszytskjo uwierzyc, i dwa dni temu i dzis robiłam jeszcze testy owu które mi zostały (wiem ze to głupie, ale chciałam sprawdzić, czy kreska będzie grubza od testowej, bo to też potwierdza ciąze )
i oczywiscie jeeeeest
wizyta u lekarza we wtorek, będę wtedy w 5 tyg.3 dni, mam nadzieje ze już pęcherzyk zobaczę
moja córeczka wczoraj oglądała ze mną końcówkę serialu "na dobre i na ze", w kórym główna bohaterka dowiaduje sie ze jest w ciąxzy:-) I córeczka moja do mnie powiedziała ze bardzo by sie cieszyła jakbym miala dzidziusia w brzuchu, najbardziej to by się cieszyła z siostryczki, ale gdyby był braciszek, to tez bedzie zadowolona:-)
zatem nie mogę sie juz doczekac wtorku i jesli po wizycie bedzie wsztsko dobrze, to jej powiemyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 08:40
futuremama, Cassie lubią tę wiadomość
-
Cassie rozbroiłaś mnie tym arbuzem
Mnie piersi bolą cały czas, sutki dramat. Chodzę na codzień w sportowym biustonoszu, śpię w takim też bezszwowym bawełnianym. Czasem daję im odpocząć i śpię bez ale to jest ciężkie (bo mam niemały biust).
Podbrzusze też pobolewa.
A pryszcze? Falami. Wysyp, zaczynają znikać to pojawia się kolejne...
Malować też mi się szczególnie nie chce zwłaszcza że oczy mi się strasznie wrażliwe zrobiły.
Zabka dzieci są wspaniałeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 08:43
zabka11, lys, Cassie lubią tę wiadomość
-
brzydal wrote:Zabka ja też z ciekawości zrobiłam test owu i krecha jest bordowa! Ciekawe dlaczego tak się dzieje
Ja też już w pracy, siedzę jak na szpilkach już się nie mogę doczekać poniedziałku. Mam nadzieję że maciupek zrobi mi prezent i pokaże serduszko :* Miłego dnia
znalezione w sieci:
"Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach.
A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest:
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych
Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)
TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ
CIEMNIEJSZĄ OD KONTROLNEJ lub PRZYNAJMNIEJ TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest
jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży. "
u mnie tez dwa dni temu i dzis krecha bordowa i duuuuzo grubsza niz kontrolna -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Miałam nockę pełną wrażeń...przez te plamienia dostałam jakiegoś ataku paniki oblały mnie zimne poty, skurcze podbrzusza, zaczęłam się telepać i stwierdziłam że jadę do szpitala bo dzieje się coś złego.
Okazało się że plamienie/krwawienie jest od nadżerki która przez stan zapalny zaczęła krwawić. Moje Ph i kwas mlekowy zatuszował mi objawy tej infekcji...Byłam przerażona jak pani ginekolog wyjęła wziernik cały we krwi...
Zrobiła mi USG i Fasolka całabaa nawet urosła pęcherzyk ma ok centymetra a zarodek 3 mm
w poniedziałek miał 1mm. Macica szczelna więc plamienie na 99% nie stąd. Dostałam globulki na infekcję,magnes, nospę i duphaston profilaktycznie. Oby wszystko było ok, lecę do apteki.
Kochane nie ignorujcie upławów czy pieczenia, swędzenia. Samo nie przejdzie jak widać.
Dzięki za wsparcie:*
Miłego dnia, oby ten był lepszy niż wczorajszy :*Cassie lubi tę wiadomość