X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ostatnio, że w ciąży może być dwojako albo się pięknieje i wtedy rzeczywiście wygląda się jak na "stan błogosławiony", albo... wygląda się tragicznie ;)
    Jak na razie ja raczej na stan błogosławiony nie wyglądam: wiecznie zmęczona, blada ja trup, sińce i wałki pod oczami, zero energii, mina nieciekawa, nawet makijaż minimalistyczny hehehehe

To oczywiście tak z przymrużeniem oka :D

ainer85 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :) też zaraz mykam. :)

v40cu9h.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi też takie nabrzmiałe, jakby twarde i bolą przy dotyku. No i podbrzusze czasem pobolewa zwłaszcza po południu i wieczorem. Co do mdłości to jak na razie przytrafiły mi si kilka razy i trwały krótko :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane :)
    Nie było mnie troszkę, bo praca i porządki pochłonęły mnie całkowicie, ale dostałam dziś L4 - ze względu na moją pracę i poronienie więc może Was ponadrabiam w wolnej chwili :)

Dziś byłam ponownie u mojej gin i jest piękny pęcherzyk - 1,6 cm i mały kropeczek 0,12 cm :)
    Cieszę się jak głupia, że wszystko dobrze, ale cały czas ten wewnętrzny głos, że znowu coś pójdzie nie tak... ale wolę myśleć pozytywnie.
    Mam ogromne mdłości od wczoraj i brak apetytu, a dziś po śniadaniu nie obyło się już bez spotkania z porcelaną :P Ale jakoś mnie to nie martwi :)

Pozdrawiam i życzę słodkich snów :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

uzupełniłam swoje dane w tabeli :)

a mam do Was pytanie? jak długo miałyście bóle miesiączkowe? Czy w ogóle miałyście na początku ?

kurcze tak byłam dziś zestresowana u lekarza że zapomniałam zapytać a france jak na złość się uciszyły akurat wtedy :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.b dzis myslalam o Tobie,gdzie sie podziewasz .Ja tez czasem slysze w seodku glos wewnetrzny...ze cos pojdzie nie tak! Kazda strata uczy nas doceniac to ,co mamy i co przed nami,wierze ze teraz sama radosc przed nami,bo po burzy przychodzi slonce,a w sierpniu bedzie grzalo ;-)<3

gosia.b, Cassie lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 87 nie chce cie strzyc ale ja takie bole w I ciazy mialam caly I i III trymestr.

qb3co7ese836ar93.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Anka 87 nie chce cie strzyc ale ja takie bole w I ciazy mialam caly I i III trymestr.

wow no fakt nie za fajnie :/ ale nic złego to nie oznaczało?

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj będzie grzało - a my na porodówce :) Uwielbiam sierpień - w tym miesiącu wychodziłam za mąż, to będziemy mieli prezent na 2 rocznicę :)

Aska 87 te bóle to chyba normalna sprawa, w tamtej ciąży miewałam je bardziej intensywne, nawet budziłam się w nocy - w tej ciąży mniej mnie męczą :)

Cassie lubi tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Oj będzie grzało - a my na porodówce :) Uwielbiam sierpień - w tym miesiącu wychodziłam za mąż, to będziemy mieli prezent na 2 rocznicę :)

Aska 87 te bóle to chyba normalna sprawa, w tamtej ciąży miewałam je bardziej intensywne, nawet budziłam się w nocy - w tej ciąży mniej mnie męczą :)

dzięki :) no to już się trochę mniej stresuje :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • gosiak2412 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - witaj i gratuluję II kreseczek :)
    Magda sz - będzie dobrze wszystko :* bierz dupka jak lekarz każe i odpoczywaj jak najwięcej. Trzymam kciuki za was &&&
    Dobranoc dziewczyny :*

olusia24 lubi tę wiadomość

<3 Zostań z nami Okruszku <3
    m3sxyx8dyygmrk7v.png
    <3 16.06.2009 - Maja
    <3 22.12.2011 - Bartuś
  • Mg Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was, Kochane Sierpnióweczki ;)

ainer85, Edka, lys, Kropka_1, gosia.b lubią tę wiadomość

l22n9vvj598syim3.png

O spem miram...
  • gosiak2412 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mg wrote:
    Dołączam do Was, Kochane Sierpnióweczki ;)
    Witamy i gratulujemy ;);)

<3 Zostań z nami Okruszku <3
    m3sxyx8dyygmrk7v.png
    <3 16.06.2009 - Maja
    <3 22.12.2011 - Bartuś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) milego dnia!!!

Ja juz dosc dlugo nie spie, nocka jak z horroru. Obudzily mnie mdlosci o 1.30 pol godziny meczylam sie zeby zasnac. Tyle co zasnelam zaczal pikac czujnik przeciw pozarowy w sypialni... Pomijam fakt ze bylam chyba 5 razy siku. Wstalam jak na kacu kompletnie niewyspana. No ale zawsze moge pospac w dzien wiec to nadrobie ;)

Ide Was nadrobic.

Ola Mg gratulacje :) Witajcie :)

Aska87 bole miesiaczkowe mam jak sie zdenerwuje albo za dlugo chodze. Wczoraj dla odmiany na zakupacj nachodzilam sie jak glupia i mnie niec nie bolalo.
    Ale jak to mowia w ciazy zawsze cos boli a jak nie boli to trzeba sie martwic ;)

Moje piersi od wczoraj chyba zwariowaly, tak mocno mnie jeszcze nie bolaly. Sutki to ogolnie koszmar, maz mni etak do glupot chcial zlapac i mnie przychaczyl myslalam ze sie z bolu poplacze.

Pryszcze: poki co wygladam dobrze i niech tak zostanie bo z moimi chlopakami wygladalam w ciazy jakbym nie wygladala... brzydka, gruba i pryszczata...
    No i zaczyna wracac mi apetyt.

Mialam wczoraj pierwsza zachcianke... arbuza!!! Cholerka gdzie ja kupie arbuza w grudniu???
    No nic... kupilam mrozone truskawki... zrobie chociaz z nich koktajl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 07:38

futuremama, lys, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

ja juz w pracy, wcisnęłam w siebie z rana na siłę plasterek żółtego sera i jajko na twardo, teraz piję herbatę zieloną .
    muli troszeczkę, ale nie ejst najgorzej ;-)
    ja to wciąż nie moge w to wszytskjo uwierzyc, i dwa dni temu i dzis robiłam jeszcze testy owu które mi zostały (wiem ze to głupie, ale chciałam sprawdzić, czy kreska będzie grubza od testowej, bo to też potwierdza ciąze ) ;-)
    i oczywiscie jeeeeest :-):-):-)
    wizyta u lekarza we wtorek, będę wtedy w 5 tyg.3 dni, mam nadzieje ze już pęcherzyk zobaczę :-)
    moja córeczka wczoraj oglądała ze mną końcówkę serialu "na dobre i na ze", w kórym główna bohaterka dowiaduje sie ze jest w ciąxzy:-) I córeczka moja do mnie powiedziała ze bardzo by sie cieszyła jakbym miala dzidziusia w brzuchu, najbardziej to by się cieszyła z siostryczki, ale gdyby był braciszek, to tez bedzie zadowolona:-)
    zatem nie mogę sie juz doczekac wtorku i jesli po wizycie bedzie wsztsko dobrze, to jej powiemy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 08:40

futuremama, Cassie lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie rozbroiłaś mnie tym arbuzem :D
    Mnie piersi bolą cały czas, sutki dramat. Chodzę na codzień w sportowym biustonoszu, śpię w takim też bezszwowym bawełnianym. Czasem daję im odpocząć i śpię bez ale to jest ciężkie (bo mam niemały biust).
    Podbrzusze też pobolewa.
    A pryszcze? Falami. Wysyp, zaczynają znikać to pojawia się kolejne...
    Malować też mi się szczególnie nie chce zwłaszcza że oczy mi się strasznie wrażliwe zrobiły.
    Zabka dzieci są wspaniałe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 08:43

zabka11, lys, Cassie lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Zabka ja też z ciekawości zrobiłam test owu i krecha jest bordowa! Ciekawe dlaczego tak się dzieje :) Ja też już w pracy, siedzę jak na szpilkach już się nie mogę doczekać poniedziałku. Mam nadzieję że maciupek zrobi mi prezent i pokaże serduszko :* Miłego dnia

znalezione w sieci:
    "Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego?
    to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach.
    A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest:
    Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych
    Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ
    CIEMNIEJSZĄ OD KONTROLNEJ lub PRZYNAJMNIEJ TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest
    jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży. "

u mnie tez dwa dni temu i dzis krecha bordowa i duuuuzo grubsza niz kontrolna :-) :-) :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia sierpniówki!
    Ja jestem szczęśliwą sierpniową mamą 2014 :)

zabka11, ainer85, lys, Cassie, Pati Belgia, gosia.b lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Miałam nockę pełną wrażeń... :/ przez te plamienia dostałam jakiegoś ataku paniki oblały mnie zimne poty, skurcze podbrzusza, zaczęłam się telepać i stwierdziłam że jadę do szpitala bo dzieje się coś złego.

Okazało się że plamienie/krwawienie jest od nadżerki która przez stan zapalny zaczęła krwawić. Moje Ph i kwas mlekowy zatuszował mi objawy tej infekcji...Byłam przerażona jak pani ginekolog wyjęła wziernik cały we krwi...

Zrobiła mi USG i Fasolka cała :) baa nawet urosła pęcherzyk ma ok centymetra a zarodek 3 mm :) w poniedziałek miał 1mm. Macica szczelna więc plamienie na 99% nie stąd. Dostałam globulki na infekcję,magnes, nospę i duphaston profilaktycznie. Oby wszystko było ok, lecę do apteki.

Kochane nie ignorujcie upławów czy pieczenia, swędzenia. Samo nie przejdzie jak widać.

Dzięki za wsparcie:*

Miłego dnia, oby ten był lepszy niż wczorajszy :*

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ