X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w sklepie po ziemniaki, oczywiście przechodząc obok zamrażalki nie mogłam sie powstrzymać od lodów, więc najpierw deser potem obiad:)

małaMyszka, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina
    Moze jakaś ramka na zdj do tego jakis alkohol, sama nie wiem..

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dziewczyny poszalałam ;) Jest promocja w Happy Mum - wyprzedaż outletu. Jeśli kupisz 2 rzeczy z outletu to płacisz mniej o 50%. Kupiłam dwie sukienki i żałuję zajebiście, że w moim rozmiarze nie ma więcej ;(
    Będę się stroić tak:
    http://www.happymum.pl/sklep3/d485b,outlet,7899-simple_mint_dress_sale!.html

i tak:

http://www.happymum.pl/sklep3/d467,outlet,6979-pinkie_pie_dress_sale!.html

Polecam chętnym mamom ;D

Martucha86, lys, kasiuleek, małaMyszka, gianna88, bosa, mamasia, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie:)
    Dziś czujemy się mega dopieszczeni, liczyliśmy paluszki, widzieliśmy usteczka- po mężu i nosek- po mnie ,jak nic:), Dzidzia waży ponad 700g, wszystkie wyniki idealne, pomiary, wymiary- prawidłowo, a no i nie przytyłam nic, a nic. Powiedzieliśmy pani dr o naszym pomyśle zmiany lekarza i ,że byliśmy nawet u jednego, powiedziała,że rozumie i ,że jeśli chcemy to poleca nam jedną dr. Ustaliliśmy wraz z nią,że najlepiej będzie pójść pod koniec maja/początek czerwca i wtedy ustalić co i jak dot.porodu z nią w szpitalu. Także czuje się fair, zostajemy na razie u niej, a później pójdziemy dogadać się co do porodu. A i stwierdziła,żebym zastanowiła się jednak nad porodem naturalnym, bo mam dobre warunki, ciąża prawidłowa. Z racji tego,że to ciążą po ivf to jako jedni z nielicznych w PL mamy wybór( w naturalnych ciążach wyboru co do opcji porodu nie ma- chyba,że są wskazania do CC). Pomyślę, choć nastawiłam się już na cesarkę.
    Ależ jestem dziś zadowolona. A no i powiedziałam o tych ruchach,że ja tak nie do końca chyba jeszcze czuje, więc zapytała co czuje- ja ,że przelewa mi coś, albo taki strach i telepotanie jak przed egzaminem:), a ona na to- to właśnie Państwa syn, więc jednak go czuje:)
    Happy :) :)

aaaaga, lys, Pulpecja, Martucha86, niecierpliwa, Y, magda sz, kasiuleek, małaMyszka, 0na88, Paula_071, gianna88, Hermiona, bosa, mamasia, Laura, zabka11, Katarka, witaminkab, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka 700gram?????? Ale duzy chlopak! :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka to super wieści ! duży juz ten synuś Twój:)

Amberla piekne sukienki, w moim stylu:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał ! Ta miętowa sukienka jest fajowa ! Szkoda ze nie ma L .. :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka wielki ten Twój synek :)

Fajne sukienki z tego happymum, ale ja bym się trochę bała że ta pierwsza miętowa może wyglądać jak fartuch chirurgiczny- może na żywo lepszy kolor.

24 maja komunia chrześniaka, nie mam pojęcia co włożę na siebie ale zakupy chyba bliżej tej daty bo teraz brzuch będzie rósł w zawrotnym tempie, ale będę wielorybek :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozkopali caly chodnik pod moim blokiem, wielka dziura tylko kladka zeby dojsc do klatki, od wczoraj caly czas chodzi jakis mlot pneumatyczny jak tak dalej pojdzie to oszaleje! Ilez mozna tego sluchac

Sukienki bardzo ladne, ale ja zdecydowanie wole oversizowe tuniki bez wypchanego brzuszka, bo takie wynosze takze po ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:02

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wczoraj rozkopali caly chodnik pod moim blokiem, wielka dziura tylko kladka zeby dojsc do klatki, od wczoraj caly czas chodzi jakis mlot pneumatyczny jak tak dalej pojdzie to oszaleje! Ilez mozna tego sluchac

Sukienki bardzo ladne, ale ja zdecydowanie wole oversizowe tuniki bez wypchanego brzuszka, bo takie wynosze takze po ciazy :)

Pewnie, że tak niecierpliwa, prawie wszystkie ciuchy poza spodniami mam takie, że będę mogła nosić po ciąży ;) Praktyczne. Ale postanowiłam sobie zrobić przyjemność, skoro taka promocja. Choć nie powiem, były tam ładniejsze sukienki, które bym chciała, ale niestety nie było już rozmiaru ;) A co tam, mi się też coś od życia należy! ;)

niecierpliwa, małaMyszka, KasiaeN., zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wpadlam zyczyc milego dnia.
    Kolejny dzien w biegu. Syn ma dzisiaj 6te urodzinki, szykujemy nale rodzinne spotkanie.
    Na dodatek wstalam z jeczmieniem na oku... wygladam wrecz cudownie.

psioszka11, małaMyszka, KasiaeN., Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wciągnęłam obiadek:)
    dziś pierwszy raz robiłam surówke z selera naciowego do obiadu, seler, ogórek zielony, kukurydza i szczypiorek, zalałam śmietaną, ale pychaaaaa, małemu też smakowało bo wierci sie jak nie wiem :)

małaMyszka, Pulpecja, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was...

Szybki skrót mojego dnia...

Prezentacja nadal nie ruszona, a czasu coraz mniej...

Rano dowiedziałam się, że mojego kolegę pobił pacjent, któremu udzielał pomocy. Kolega leży na chirurgii na obserwacji... Zeznania złożył, świadkowie przesłuchani. Co za ludzie, co za świat! Pijany menel... I znając życie nic mu nie zrobią, bo i dlaczego. Szkoda mi R. Bardzo fajny człowiek, powołany do zawodu RM.

Z tego wszystkiego, ugotowałam gar grochówki, zrobiłam zupę-krem z pieczarek, no i w ciasto francuskie zawinęłam mój farsz do pierogów i wyszedł mi mega obiadzik. Oczywiście grochówka na jutro, bo mam wizytę na 12 i później z wrażenia nie będzie mi się chciało gotować...

Koleżanka wpadła na herbatkę, bo miała dzisiaj genetyczne. Z maluszkiem wszystko w porządku, wyniki Pappa za 2 tygodnie.

Ja już po obiadku. Chyba muszę się wziąć za tą prezentację, bo jutro na pewno jej nie ruszę, w piątek mam seminarium, a w weekend już ją muszę mieć... nie chce mi się jak cholera...

psioszka11, niecierpliwa, bosa, magda sz, mamasia, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie jaka zemste wymyslic dla meza, zawsze jem obiad o 14 a dzis stwierdzilam, ze poczekam na meza i raz zjemy razem, a tu juz pol godziny temu mial skonczyc prace i dalej nie skonczyl i znowu musze jesc sama :(

MalaMyszka wlasnie w tv mowili o tym ataku na ratownika w Wejherowie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:06

małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja to mam pecha jednak , pojechałam wczoraj do dentysty jak tam sytuacja z moimi zebami wyglada , ogladnał powiedział ze jest tylko ubytek w osemce ale nie bedzie tego ruszał , bo nic mnie nie boli a to i tak do wyrwania bo nawet narzedziami tam sie nie dostanie...pogratulował i posłał do domu 5 godzin później dostałam takiego bólu zeba ze cała noc nie spałam , lykłam polopiryne w nocy i dopiero zasnełam , dzis rano tez mnie ćmiło więc kolejna polopirynka - czekam az zadzwoni czy mnie przyjmie dzis . Jak na złość pokłóciłam się z mezem , nie odzywamy sie od wczoraj i jakos psychicznie mi lepiej - mimo ze nigdy nie lubiłam kłotni to teraz moja psychika jakby na wczasach była :) podczas kłótni rozpieprzyłam pilota w drobny mak... miałam do wyboru albo pilota albo jego telefon - ale dziewczyny, jaka ulga jak to dupło o ziemie i sie rozstrzaskało :) . Dzis mam nadzieje ze tez bede twarda i sie do dziada nie odezwe - a co ! :)

małaMyszka, mamasia, zabka11, niecierpliwa, aaaaga, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Psioszka ale masz wypasionego synka :)

Karolina- kup voucher na wspólny masaż :)

Migotka,Psioszka,Karolina, Paula, Rybka, Aga,Kasiaen, Myszka, Gianna, Lys- śliczne te Wasze brzuszki :)

Laura, chcebycmama gratuluję synków :) a lekarz coś Wam wcześniej sugerował czy zachował milczenie do ostatniej chwili?

Aga, Niecierpliwa- my tez jesteśmy na etapie wyboru koloru farb do sypialni i pokoju Alicji, na razie oglądam tylko w necie bo muszę nadal leżeć ale jak tylko dostanę pozwolenie od lekarki ruszam na podbój castoramy, leroya,obi i nomi :)

Magda nasza pierwsza strona jest boska :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty :)

KasiaeN., małaMyszka, lys, psioszka11, mamasia, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minął tydzień odkąd wyszłam ze szpitala, więc zgodnie z zaleceniami poszłam na kontrolę do lekarza. Szyjka całe szczęście długa, ale niestety dalej mam skurcze macicy:( Dalej mam brać progesteron i magnez. W piątek połówkowe usg.
    Obok Luxmedu jest sklep z używaną odzieżą - dzisiaj było wszystko po 5 zł i były takie tłumy, że ledwo weszłam. Kupiłam sukienkę dżinsową bez przymierzania, bo więcej kosztowałoby mnie pchanie się do przymierzalni. A na kiecki z Happymum się też skuszę, a co:)

Migotkaa - ja uwielbiam seler naciowy! Dzisiaj będę robić sałatkę z selera, żółtego sera, szynki, żurawiny i majonezu. Pychotaaaa:)

Zrobiłam dzisiaj rezerwację pokojów na weekend majowy - jedziemy z bratem męża, jego żoną i synem do Szczawna Zdrój. Mam nadzieję, że pogoda dopisze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:12

małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zastanawiam sie jaka zemste wymyslic dla meza, zawsze jem obiad o 14 a dzis stwierdzilam, ze poczekam na meza i raz zjemy razem, a tu juz pol godziny temu mial skonczyc prace i dalej nie skonczyl i znowu musze jesc sama :(

MalaMyszka wlasnie w tv mowili o tym ataku na ratownika w Wejherowie!
    poprosty zjedz jego porcję;)

małaMyszka, lys, mamasia, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- z mężem brata :D ? hehe :)

Uwielbiam sałatki z selerem !

małaMyszka, magda sz, Paula_071, witaminkab lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś kupiłam seler naciowy i będę też robic sałatkę tylko jeszcze nie wiem jaką :D ale najważniejszy w niej ten seler mmm :D

też jesteśmy na etapie wybierania koloru ścian do pokoju Małego i naszej sypialni... Mąż nawet dziś przyniósł wzornik kolorów z Fluggera także będziemy wybierac :) On upiera się na niebieski ale średnio mi się to widzi :/

Także u nas majówka zapowiada się następująco: mąż maluje mieszkanie a ja jestem na "wczasach" u rodziców żeby nie wdychac śmierdzideł :D

małaMyszka, mamasia, Laura, Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ