X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zastanawiam sie jaka zemste wymyslic dla meza, zawsze jem obiad o 14 a dzis stwierdzilam, ze poczekam na meza i raz zjemy razem, a tu juz pol godziny temu mial skonczyc prace i dalej nie skonczyl i znowu musze jesc sama :(

MalaMyszka wlasnie w tv mowili o tym ataku na ratownika w Wejherowie!
    Teraz wszędzie o tym będą mówić, bo wcześniej była napaść pijanej grupki, która najpierw wezwała karetkę do gościa, którego sami pobili, a potem stwierdzili, że jednak RM zrobią mu krzywdę i zdemolowali karetkę... Masakra...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja juz po wizycie. jestem zadowolona ale i troche zla bo i tak musze dzwonic i umawiac sie do innego lekarza bo ten tutaj jest tylko na zastepstwo bo docelowy na urlopie. Ale zrobił mi usg ale na takim sprzecie, ze jako antyk moglby pojsc! wszystkie pomiary dzidzi zrobione głowka i brzuszek o tydzien mlodsze niz wg miesiaczki, ale nogii:) 2 tyg starsze bo az 24 tydzien:) no i nie ma jajek! miedzy nozkami nic nie widac:) waga to 496 g a ja przytylam pol kg po swietach ;) mam nadzieje ze nic mi dzisiaj humoru nie zepsuje:)

małaMyszka, gianna88, lys, psioszka11, Martucha86, mamasia, Laura, KasiaeN., Paula_071, 0na88, niecierpliwa, zabka11, magda sz, Katarka, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest sukces... mam stronę tytułową i spis treści do prezentacji...

lys, psioszka11, mamasia, KasiaeN., Katarka, Hermiona lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobałyście...

Julcia ma własnie korepetytorkę z ang do 19:00, zatem mam chwilę - zrobiłam kawkę i ide was nadrabiać :-)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jestem dopisana na pierwszej stronie pomimo, że się nie udzielam za bardzo :) Dzięki dziewczyny :) Staram się Was podczytywać ale do tej pory czasu brakowało, od niedawna jestem na zwolnieniu więc mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej.
    U nas wszystko w porządku, wczoraj miałyśmy usg połówkowe - wszystko ok, mała waży około 410 g i rośnie prawidłowo. Ruchy czuję od końca 20 tygodnia i to od razu solidne kopniaki ;) śmieszne uczucie. Na wadze już pewnie +6 kg jak nic ;) Nie wiem co się z tymi kilogramami dzieje bo jak na razie zauważyłam tylko zmianę w biuście i brzuchu ;)
    Pozdrawiam serdecznie i postaram się zaglądać częściej

gianna88, lys, Migotkaa, Migotkaa, małaMyszka, Martucha86, mamasia, magda sz, Laura, KasiaeN., Paula_071, Y, 0na88, niecierpliwa, zabka11, kasiuleek, Katarka, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,mój mąż pochodzi ze Szczawna, mieszkają tam teście. W sumie termin fajny, bo w zamku Książ odbywa się co roku festiwal kwiatów.

małaMyszka, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam przez allegro witaminy z dha, provag kapsułki i magne-b6 i za wszystko zapłaciłam tyle samo, co w aptece za same witaminy...

wracajac z Julcią ze szkoły zahaczyłam tez o sklep z butkami i kupiłam dwie pary balerinek - ponoc w weekend ma byc 20 stopni, wiec liczę ze je założę :-)

jutro jade do krawcowej odebrac mojej Julci suknię do tańców standardowych - jak bedzie wszytsko ok to sie pochwalę i wrzucę fotkę :-)

to mój brzuchol z dzisiaj :
    032fe6f79f78380fmed.jpg

niecierpliwa-Migotka-super te skrzynie :-) sama sie zastanawiam, czy nie zrobić sobie takich na balkon jako ławkę do siedzenia :-)

Magda sz - co tam kupiłas dzisiaj w tym sklepie decoupage?:-)

niecierpliwa - te skrzynki od mamy to w sam raz na posadzenie pieczarek się nadają ;-)

Kaarolina- ja tez mam w maju impreze, tylko odnowienie komunii mojej córki - hmmm i też cos ładnego musze sobie zakupic - jak bedziesz na cos w sieci polowac to podsyłaj linki ;-)

aaaga - myślę ze masz całkiem spory zapas ;-) ja tez musze policzyc i posegregowac to co mam, ale jeszcze się suszy na suszarce ;-)

mamasia, psioszka11, Martucha86, Laura, lys, 0na88, niecierpliwa, małaMyszka, gianna88, kasiuleek, magda sz, aaaaga, Katarka, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, do siedzenia by sie chyba nie nadawały bo sama o tym myslałam:D mój mąż sie zapędził i juz chciał robic zamykana haha

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    zabka, do siedzenia by sie chyba nie nadawały bo sama o tym myslałam:D mój mąż sie zapędził i juz chciał robic zamykana haha
    hmmm a wyglądają na solidne-plus poduchy do tego....serio myslisz ze są zbyt delikatne??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:18

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej,

Psioszka ale masz wypasionego synka :)

Karolina- kup voucher na wspólny masaż :)

Migotka,Psioszka,Karolina, Paula, Rybka, Aga,Kasiaen, Myszka, Gianna, Lys- śliczne te Wasze brzuszki :)

Laura, chcebycmama gratuluję synków :) a lekarz coś Wam wcześniej sugerował czy zachował milczenie do ostatniej chwili?

Aga, Niecierpliwa- my tez jesteśmy na etapie wyboru koloru farb do sypialni i pokoju Alicji, na razie oglądam tylko w necie bo muszę nadal leżeć ale jak tylko dostanę pozwolenie od lekarki ruszam na podbój castoramy, leroya,obi i nomi :)

Magda nasza pierwsza strona jest boska :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty :)
    No właśnie u mnie na poprzedniej wizycie niby prezentowała się dziewczynka, a tu taka niespodzianka :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i od razu położyłam się, niestety bóle podbrzusza :(
    Będę leżeć, trudno.
    Dla dzidzi wszystko :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka nie nie, mysle ze napewno nieeee, moze dla dziecka, ale pod dorosła to by nie wytrzymały

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSIOSZKA- wow niezłą masz już kolekcję ciuszków - i brzuszek jaki ładny :-) faktycznie masz szczupłe nogi i tą wagę to chyba tylko generuje biust, brzuszek i ciężkie kości ;-)
    super ze takie dobrze wieści po wizycie - wow spory dzidziuś :-) to juz wiemy skąd taka waga twoja ;-)

MIGOTKA-ja zawsze wrzucam zdjęcia przez fotosik - i jaki sliczny brzuszek ;P

kaarolina - ja to bym warzywka gotowane + bułka tarta z masełkiem mogła jesc codziennie :-) wczoraj robiłam kalafiora i brokuły, a dzis mieszanka warzyw na patelnię z ziemniaczkami równiez w tej wersji będzie ;-)

Amberia - wow swietne rzeczy są w tym sklepie :-) tylko nie ma juz S tej turkusowej :-(

cassiie - podobno przykładanie obrączki pomaga na jęczmien...nie wiem czy to prawda czy tylko zabobon...

małaMyszka, psioszka11, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie cieszylam na te farbowe zakupy, a odbyly sie w takiej atmosferze, ze dziekuje :/ Maz wrocil i zrobilam mu karczemna awanture o spoznienie, potem zaczela sie jazda tak sie nakrecilam, ze wszystko mu wygarnelam.
    Ona88 ja w swojego meza rzucilam opakowaniem bialego sera, bo kupil chudy zamiast poltlustego! I nie o ser tu chodzi tylko o to, ze w ogole nie slucha co sie do niego mowi, nawet kartka z lista zakupow to za malo i tak przyniesie cos innego!!! Koniec miarka sie przebrala final jest taki, ze schowal laptopa do torby i schowal do szafy, jak zachowuje sie jak dziecko to tak bedzie traktowany - szlaban na kompa i neta w komorce :)

małaMyszka, Migotkaa, zabka11, Pulpecja, 0na88, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamyszka -pysznosci dzis gotowałaś :) achhh narobiłaś mi smaka na ten krem pieczarkowy ;P

Ona88 - hahahhaa usmiałam sie z tego pilota - ja tez dzisiaj mialam mocna wymiane zdań z męzem, który mi na nerwy ostatnio działa bardzo, ale obyło się bez szkód materialnych ;-P

Paula - ooo jaki fajny przepis na sałatkę z selerem naciowym - na pewno wypróbuję :-)

rybka - no to kolejna dziewczynka w naszym gronie będzie - super :-)

Małamyszka - jak masz stronę tytułowa i spis tresci to juz z górki ;-)

apaczka- witaj po długiej nieobecnosci - zaglądaj do nas częsciej :-)

niecierpliwa - hahhaa mówisz ze serem męza potraktowałaś ;-) masz rację, jak zachowują sie jak dzieci, to trzeba ich jak dzieci traktowac - mój to tez jakby był tępy i głuchy na wszytko co do niego mówię echhh...ręce czasem opadają

ide zrobic warzywka z bułką tartą na kolację ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:23

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, 0na88, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mnie zapytał: kim jesteś i co zrobiłaś z moją żoną...

zupa krem jest zupełnie do mnie nie podobna, on w ogóle nie je zup, ale tą pochłonął...

Teraz wcina ciasto francuskie z farszem do pierogów i pyta czy to zrobiłam, czy kupiłam. Mówię, że samego ciasta nie potrafię jeszcze robić i kupiłam, ale resztę tak. A on: i tak ładnie to zawinęłaś??? heheheheheh

zjadłam już kolację, ale ok. 21 czeka mnie jeszcze jeden posiłek, bo do rana nie wytrzymam.

Aaaaaaaaaaaaa zapomniałam się pochwalić - dzisiaj o godz. 5 rano mój synuś miał czkawkę :D :D :D :D

Wieczorem czeka mnie odpalenie kosiarki, bo na 12 jadę na wizytę.

mamasia, zabka11, niecierpliwa, gianna88, psioszka11, Y, kasiuleek, 0na88, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam świński apetyt, mam smaka na wszystko na kwaśne, słodkie, grzyby marynowane, lody :D
    kolacje jem zawsze o 20:)
    oo kalafiora z bułka to bym zjadła:D

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mnie denerwuje.. Raczej się nie kłócimy ale chyba będę musiała z nim poważnie pogadać! Siedzę całymi dniami sama w domu czekam na niego, a ten wraca z pracy je obiad i komputer a wieczorem gdzieś łazi.. W poniedziałki spotyka się z kolegami i grają na PS4 w fife! (Bez komentarza) we wtorki i czwartki gra w piłkę, w środy jeździ do ojca na jakieś mecze! Do cholery a gdzie czas dla żony?!?! Jeszcze to granie w piłkę mogę znieść bo to dla zdrowia.. Ale ta fifa i mecze w tv! Mógłby to odpuścić.. Jak urodzi się dziecko będzie musiał zrezygnować z wychodnego więc lepiej dla niego żeby już się powoli na to przygotował!

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, aaaaga, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kalafiora szykuję się już od dawna...

wtranżoliłabym całego!

zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia ogląda Barcelonę??? Dzisiaj meczyk o 20 hahaahah

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ