X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pisze z telefonu i mam.nadzieje ze bez polskoch znakow mnie skumacie
    Jestesmy na patologi dusznosci sie nasilily wezwalismy pogotowie przyjechalo dalo.leki.i nic dalej dusilo.zabrali na izbe tam.leki i zero poprawy
    Przyszla polozna i.ginekolog zaczeli sluchav serduszka i.nic no slyszeli wiec szybko.ma fotel kolejne badani i serduszko.sie znalazlo pije wszystko dobrze zawolali pulmonologa ten w szpku ze po tyle lekach dusznosc jest potem razem z ginekologiem.zastanawiali sie co dalej
    Bo taka dluga dusznosc moze doprowadzic. Do.niedotlenienia maleko
    Wiec.od razu na oddzial podali konskie dawkie lekow.i co i dalej dusi leze sama.na.sali mega zimnek sali..

bosa, małaMyszka, psioszka11, rybka1988, mamasia lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka popłakałam się, trzymam kciuki za Dominika! Podziwiam też jego mamę, ja bym chyba na prochach uspokajających siedziała, oby już niedługo malutki grzał łóżeczko w domku :)

Olinka to się najadłaś strachu, dobrze że jesteś pod opieką, czekam na dobre wieści :)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj strach to malo powiedziane w jeden sekundzie bylo.mi cieplo zimno szok

A. Teras leze dalej duszno. Strasznie mi zimno zastanawiam sie czy goraczki nie dostalam

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymam kciuki żeby Ci się poprawiło!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymaj się. Dobrze, że jesteś pod opieką w szpitalu. A miałaś jakąś astme czy coś czy to tak nie wiadomo skąd się wzięło ?

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka-trzymaj sie dzielnie i oby te dusznosci szybko minęły i to bezpowrotnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 22:22

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak choruje na astme a te zaoatrzenie przyszlo nagle

49d65f8aff.png

• bosa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek ale z Ciebie szkieletor ;) a babcia niezła jest ;)
    Zabko boska ta koszulka, ja też chce :) gdzie zamawiasz ?
    Myszko ładny przeskok ze skody na renault ;) ja nadal chce octavie rs a mąż seata altea- sportowy minivan. Dyskusje nadal trwaja ;)
    Olinka trzymam za Was kciuki!

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Zabko boska ta koszulka, ja też chce :) gdzie zamawiasz ?

tutaj :-) : http://allegro.pl/koszulka-dla-taty-mam-piekna-corke-piekne-corki-i5187522318.html

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymaj sie! Masz opieke wiec bedzie dobrze :) ! Zdrowka i szybkiego powrotu do domu:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Od kilku dni mam doła i to konkretnego.
    I jeszcze dzisiejszy dzień mnie dobił, a wszystko przez pieprzoną rurę, która pękła pod podłogą... łazienka rozkopana do rur, części podłogi nie ma i tak ma się suszyć 3 tygodnie... Mieszkanie nie jest nasze,więc nie chodzi o pieniądze, ale o sam fakt, że dopiero co je kilka miesięcy temu wynajęliśmy.
    Ręce mi do dupy weszły od sprzątania pyłu, który osiadł na wszystkim.
    Nie mogę się nadziwić, jak można mieć takiego pecha w życiu jak ja. Jak nie urok, to sraczka i tak cały czas

lys-wspólczuję, trzymaj się i nie daj się chandrze! wyobrazam sobie jak cie wkurza ten bajzel, ja nie cierpie remontów i syfu jaki się z tym wiąże...

lys, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka miałam takiego lenia że dochodzi 22godz a ja nadal w szlafroku. Jutro to już na bank się wybiorę do tego sklepu decoupage.

ja dzis w sumie duzoooo rzeczy w domu zrobiłam, ale miałam tez przysiąść nad zdalną praca i robiłam wszytsko, zeby sie za nią nie wziąść...no i mi sie udało....
    kurde musze sie jutro zmobilizowac bo masakrycznie się to za mną ciągnie....a chciałabym juz to zrobić i miec z głowy.

miałam w planie pofarbowac dzis włosy ale juz mi sie nie chce o tej porze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 22:30

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renault był moim typem od początku, ale mąż napalił się na nową fabię. Chcemy benzyna/gaz, ze względu na dojazdy do pracy M. a to pawie 100 km dziennie i do tego jazda do klientów itp.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - współczuję, ale pamiętaj są też gorsze tragedie na świecie, np. to że co 60 sekund mija minuta heheheheheehehehehheeh taki żarcik sytuacyjny, a tak na poważnie, to ja cież pierdzielę!!!! 3 tygodnie???????????
    Masakra!

Olinka trzymaj się - masz opiekę będzie ok.

Ja się ogoliłam, mąż zrobił przegląd podwozia, czy nie ma krzaczorów i "wycieków" heheheheheheh jest spoko, ale stwierdzam, że pianka może i jest fajna, bo szybciej, ale tak się zaorałam, że krwawię do tej chwili...
    Dwie maszynki tępe, więc same sobie wyobraźcie, co tam było ehehehehehe niedługo naprawdę zostanie mi kosa ...

lys, Hermiona, psioszka11, bosa, Katarka lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezły żarcik Myszko :D nawet się uśmiałam pomimo wisielczego nastroju :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No niezły żarcik Myszko :D nawet się uśmiałam pomimo wisielczego nastroju :)
    i o to mi chodziło... :D
    nie ma tego złego heheheeh

Ja mamuśki życzę Wam kolorowych snów, jutro muszę ogarnąć resztę prezentacji, bo już dzisiaj mi się nie chce. O 12 wizytka, więc na pewno napiszę co i jak... liczę na to, że zostanę w gaciach i facet nie będzie mnie oglądał poniżej pasa hehehe

lys, Pulpecja, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też coś dodam o depilacji...

Ogólnie to od kiedy myślę o ciąży, to jednym z moich lęków było: jak mając duży brzuch wydepiluję tzw. okolice bikini. Wiem, że to nieważne w ostatecznym rozrachunku, ale mam taką fiksację i tyle. Depiluję się tam dokładnie od wielu lat, mój m. nawet mnie nie widział nigdy zarośniętej i chciałabym, żeby tak zostało.
    Na razie jest całkiem spoko, bo brzuch mały, więc i maszynką (zwykłą do golenia) i depilatorem (co wolę) dojeżdżam wszędzie bez problemu. Widzieć nawet wszystkiego nie muszę, bo i tak mój wzrok tam nie sięga, depiluję się na dotyk.
    Jest taki wątek tu na forum o depilacji i poczytawszy go poszłam dziś do rossmana i kupiłam krem depilujący i wosk w 'plastrach'. Każdej z tych rzeczy próbowałam kiedyś w życiu, ale nie byłam zadowolona. Pomyślałam, że spróbuję raz jeszcze, konkretnie do 'bikini' bo może to łatwiejsze niż jeżdżenie depilatorem.
    Dziś miała miejsce próba 1 - wosk. Po pierwsze, co polecam też do depilacji depilatorem, rozłożyłam sobie ręcznik na podłodze w łazience i mogłam wygodnie siedzieć i kucać. Zazwyczaj depilowałam się siedząc na wannie z jedną nogą opartą o pralkę. Wosk nie jest wygodny i zdecydowanie nie sprawdzi się w ciąży, bo trzeba nawet lepszego pola widzenia niż do depilatora. Poza tym zostawia klejące ślady, które wcale tak łatwo nie złaziły. Przykleił się do nich wacik :/ TRochę włosków, nawet tych mocnych udało się w ten sposób wyrwać, ale co z tego, jak to były nawet 3/4, więc i tak trzeba czymś poprawić. A 3/4 to w niektórych miejscach, w innych mniej. Coś jednak ma ten wosk w sobie, bo po tym jak poprawiłam depilatorem jestem tak super gładziutka, że nie wiem, kiedy taka byłam.
    Jak wypróbuję krem zdam relację. Krem powinien być łatwiejszy.

kasiuleek, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka historia Magdy chwyta za serce.. Teraz tylko niech malutki nabiera sił, na pewno wszystko bedzie dobrze!

Olinka trzymaj się! Najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy!

Kurcze dzisiaj też mam jakiś gorszy dzień.. Dowiedziałam się jaka była przyczyna śmierci synka mojej przyjaciółki :( miałam chwilę załamania.. Wtedy mały dał mi kopa :) jakby chciał powiedzieć mamo nie bój się :) cały czas sobie powtarzam, że u mnie wszystko będzie dobrze! Wiem to! W sierpniu będę tulic swojego synka :) Najważniejsze pozytywne myślenie!

małaMyszka, lys, magda sz, niecierpliwa, psioszka11, bosa, mamasia lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja goliłam woskiem lub pastą cukrową pipcię przez ok 2 lata, na początku chodziłam do kosmetyczki, pozniej już sama. No na tydzień było gładziutko i tak na 3-4 tyg w miarę, ale po jakimś czasie miałam notoryczne zapalenie cebulek, ciągłe rany, blizny... no i poszłam na depilacje light sheer. Boli jak 3#%#$%#$... efekty powalające, miałam z 10 zabiegów no i jeszcze z 5 by się przydało. Po ciąży na pewno wrócę do tego bo włosów było dużo mniej, te co odrosły są bardzo delikatne nawet przyjemne w dotyku. Odpuściłam tylko włosy przy wargach sromowych bo ból był nie do zniesienia no i jasne włosy których laser nie chwyta. Ogólne polecam ale trzeba nastawić się na wydanie 2 tys i 2 lata co 2 miesiące zabieg. W ciąży to chyba tylko maszynka, krem mi nie chwyta nic a nic.

Kurcze któryś dzień z kolei próbuje nagrać jak Maja mnie kopie i brzuch mi skacze i nagrywam tak z minutę cisza, wyłączam kamerkę i momentalnie bach bach, normalnie drażni się ze mną cwaniara jeszcze w brzuchu :)

małaMyszka, zabka11, bosa, mamasia, Hermiona lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie stropów na kaszel, czy uzywalyscie w ciąży syrop Stodal ?

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ