X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z samego rana u mnie noc monela tragicznie prawie wcale.nie spalam dusznosc meczyla i do tego chyba nerka bolala.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam...
    Śniadanie jem, herbatkę wypiję i idę do parku z małą, bo dzisiaj o 12 wizyta. Zanim wrócę to będzie 14, a tyle godzin sama to się biedna zapłacze. Ubiorę się cieplej to z rana pobiega.

Na 11 mam umówiony transport. I za cholerę nie wiem jak się ubrać... Czy spodnie czy sukienkę... No masakra jakaś. Myślę o tym od wczoraj...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Mam pytanie odnośnie stropów na kaszel, czy uzywalyscie w ciąży syrop Stodal ?

Tak, ja stosowałam, bo to lek homeopatyczny- nawet na pogotowiu jak wylądowałam w grudniu to mi go lekarka przepisała.

Olinka, ale mnie nastraszyłaś- ja też mam astmę, ale powiem Ci szczerze,że od kiedy jestem w ciąży, rzuciłam fajki, to ani razu nie użyłam inhalatora, bo nie był potrzebny...Trzymam za Ciebie kciuki- dużo zdrówka i oddechu!

No i witamy się, mąż wyszykowany, a ja już na nogach, nie chciało mi się już spać. Poza tym nad ranem obudziły mnie kłucia z lewej strony, chyba Leon znowu sobie robi miejsce, bo dawno już tego nie czułam.
    A dziś rozpoczynamy nowy cykl:) Już Wam tłumaczę. Zanim wyjechaliśmy do DE, i mieszkaliśmy we Wro, to wraz z przyjaciółmi robiliśmy sobie "Ugotowanych"- co tydzień się spotykaliśmy u każdego (my i 2 pary) na obiad i deser. Oczywiście nie ocenialiśmy się,ale wiadomo,że każda gospodyni prześcigała się w przepisach. No i dziś zaczynamy nowy cykl od nas- przyjdą na 18:00.
    W moim menu jest: pierś grillowana, pęczak z pesto pietruszkowym i mix sałat, a na deser mus truskawkowy,mus z kiwi i mus z serka mascarpone. Więc sporo roboty dziś przede mną, a do tego sprzątanie i przygotowanie mieszkania.
    A jutro po szkole rodzenia jedziemy do rodziców, choć ich nie będzie- mają rocznicę ślubu i wykupiliśmy im 3dniowe SPA w Karpaczu,ale jedziemy,bo w ich miejscowości idziemy na koncert Dżemu:)
    Ależ się rozpisałam- miłego czwartku:)

małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, zabka11, Laura, mamasia, Hermiona, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioosna za oknem:) słonko święci,niebo błękitne:) no dziś to od rana czuje powera.

Olinka a co mówią lekarze?to minie? Jakieś leki specjlne dostaniesz? Strasznie Ci współczuje bo to nic fajnego, co prawda nie miałam ataku astmy już 10lat ale doskonale pamiętam jak to jest, nie można zapanować nad własnym ciałem, złapać tchu. Kurcze tupnij na ten personel niech się Wami zajmą należycie jak już do nich trafiłaś.

Żabka na jaki kolor malujesz włosy? Ja mam jakąś farbę czekoladowy braz, ostatnio malowalam zwykłym brązem i wyszedł mi średni blond, aż mam stracha malować co tym razem :)

małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ale super sprawa z takimi obiadkami, moi znajomi to są lenie kulinarne ale za to lubią gdzieś pójść na gotowe albo do kogoś albo do klimatycznej restauracji :)
    Smaka mi narobilas tym Menu:)
    Na studiach miałam z grupą kulinarne poniedziałki zawsze po zajęciach u kogoś się spotykaliśmy i robiliśmy wieczory- Polski włoski chinski tajski japoński itp. Sporo się nauczyłam :)

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Dzisiaj na 17 połówkowe - stresuję się jak cholera choc wiem, że wszystko będzie dobrze :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

Olinka trzymaj się, masz opiekę, wszystko będzie dobrze :)

Myszko lepiej spodnie chyba ;) Bo jak sukienkę będzie kazał Ci podwinac to zostaniesz w gatkach a tak pewnie nie lubisz ;) A spodnie lekko opuścisz i wszystko zakryte będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 07:48

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, futuremama, Laura, kasiuleek, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ale piekna pogoda!!
    Zaraz wstaje,zjem sniadanko i bede oprozniala szafki bo w pokoiku dla dziecka sa moje panienskie meble i tam sa rozne pierdoly,a dzisiaj je wywozimy:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o spodniach.
    Najlepszy jest mój mąż. Pytam go w co mam się ubrać, a on: ładnie... i weź człowieku zapytaj o radę...
    A połówkowe jest tylko przez brzuch czy mogę dostać zawału, bo może sprawdzać szyjkę?

zabka11, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu! Za oknen swieci sloneczko, a u mnie humor nienajlepszy. Mam wyrzuty sumienia, ze tak podle sie wczoraj zachowalam :( To, ze skonczyl pol godziny pozniej nie jego wina, taka praca, a ten ser to zwykla pierdola. Przeprosilam meza, ale wiem, ze dalej jest mu przykro i jest na mnie zly :(
    Nic ide na zakupy i zabieram sie za barszcz ukrainski.

Olinka trzymajcie sie dzielnie!

MalaMyszka, gianna kciuki za wizyte ;)

Psioszka oj jakbym chciala trafic na Twoja kolacje, a zwlaszcza na deser :)

małaMyszka, psioszka11, gianna88, Laura, lys, bosa lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka polowkowe to przez brzuch, obsuniesz spodnie z brzucha, zabezpieczy ci je ręcznikiem papierowym nawali żelu na brzuch i hoola :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynkę to raczej sprawdza lekarz prowadzcy

małaMyszka, lys, bosa, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa o jaaaaaaaaaaaaa taki barszcz ukraiński bym wszamała... ale gar grochówki sam się nie zje, więc dzisiaj bezpiecznie z obiadem. Ale to i tak nic, weszłam do kuchni, robię śniadanie i nagle przebłysk: co na obiad? Chyba mięso muszę wyciągnąć?!!!! Otwieram lodówę a tam on... stoi... duży... gotowy... GAR!!!!

niecierpliwa, psioszka11, zabka11, Laura, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ! SZYNKE :D

magda sz, zabka11, aaaaga, małaMyszka, Katarka, Y lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    piękna pogoda za oknem, słoneczko mnie obudziło, głupi sen miałam, że wychodziłam z małym ze szpitala i nie miałam żadnych ciuchów i musiały mi pożyczać rożek ze szpiatala a mały był owiniety pieluchami tetrowymi

nie wiem co by tu robić dziś, mąż cały dzień w pracy do wieczora, hm... ?

ja zawsze do lekarza zakładam getry i tunikę, na usg podwijam tunike i nie zostaje z gołymi nogami, a jak ide na fotel to nie chodze z gołym tyłkiem bo mam tunike hiii

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie identycznie jak migotka :) Zawsze tunika+legginsy :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię wyłączyć korekty tekstu w telefonie i wychodzi mi szynka zamiast szyjki :) a swoją drogą to głodna jestem :)

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na przelew z firmy, dzis powinien być, tak mysle co by zamówić mojemu maleństwu, chyba zamówie pieluszki tetrowe i flanelowe, i zobacze co tam jeszcze maja na jednej aukcji hii:)

powiedzcie mi czy dziecko kamrione piersią dopaja się? tak myśle czy kupic butelke wcześniej, jeżeli do mleka to miałam ochotę na tą dr brownsa, na ll 2 sztuki kosztuje 50 zł, podobno w sklpeie jedna kosztuje ok 50 zł, a do herbatek myslałam o canpolu antykolkowym

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka na jaki kolor malujesz włosy? Ja mam jakąś farbę czekoladowy braz, ostatnio malowalam zwykłym brązem i wyszedł mi średni blond, aż mam stracha malować co tym razem :)

Ja tradycyjnie na blond, mi wychodzi ok kolor.

Tak wogole to sie witam w piekna pogode. Odwiozlam corke do szkoly, bylam juz w pracy zdac tel. Sluzbowy i w banku. Teraz ide na szmatki na 9:00 moze sobie jakas tunike upoluje.
    W koncu piekbe slonce i moja suszara zawieszona spioszkami i bodziakami stoi na balkonie. :)

Ide was poczytać :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia to u mnie e tylko zwykla maszynka. Depilatora uzywalam kiedys do nog, ale wrastaly włoski bardzo i kilka naczynek mi popękało, wiec odstawiłam.

kremy depilacyjne na mnie nie działją, a wosku sie panicznie boję, na laser nie mam $$$$ wiec pozostaje żyletka;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:35

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f1e1989e9ff.jpg

Wczoraj kupilam koszule do szpitala, mysle ze 2 starcza takie do karmienia??
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fa2ad74f014.jpg

Oczywiscie bodziaki dla mojej ksiezniczki tez musialam kupic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:04

Laura, psioszka11, kasiuleek, małaMyszka, lys, Katarka, mamasia, zabka11, Martucha86, Aga89, Neyla, Y, gosia.b lubią tę wiadomość

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ