SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa
o super, ja mam mniejsza a wyzszą ale taka tez fajnamój mąż papierem ściernym robił i ładnie sie wygładziła, jeszcze coś mówił ze może mi zrobić przecierana jak na zdjęciu na allegro ale mi sie podoba taka:)
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej, a ja skusilam paczkiem...a taki byl dobry, ze prawie sie w palce gryzlam tak żarlam lapczywie. U mnie na obiad sajgonki z warzywami i kurczakiem. Myslicie ze przeterminowany papier ryzowy mi zaszkodzi? w koncu to tylko troche maki i zapieke w piekarniku...dla pewnosci najpierw dam mezowi hyhyhy wczoraj maz mial mnie posmarowac oliwka, a ze to zawsze konczy sie bzykaniem, przezornie podczas prysznica chcialam ogolic podwozie i dupa! Nic nie widze, a jeszcze pare dni temu dalam rade...lezalam w depresji pol wieczoru patrzac w sciane z rozpacza, maz noe wiedzial o co mi chodzi i skakal kolo mnie. Okropnie sie boje byc taka wielka, boje sie ze bede wazyla sto kilo, juz mam 90,ze bede nieporadna, no przerasta mnie to...:(no bylo po nastroju, w koncu powiedzialam mezowi o co chodzi, oczywiscie zaraz sie zaoferowal ze mi bedzoe pomagal, no zajebiscie romantycznie.. no i stad ten poczek. A co.
magda sz, Hermiona, zabka11, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Dziewczyny a co macie juz z wyprawki dla malenstwa?
Pati Belgia, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotka ja pamietam, ze jak bylam w ciazy synkiem to na tym etapie brakowalo mi tylko wozka I lozeczka. A teraz mam wozek, kolyska jedzie z Polski I troche ubranek ale zauwazylam, ze kupuje bardzo chaotycznie... chyba jakas liste musze sobie zrobic...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pati ja na mam na razie same ciuszki, ale nie wiem ile czego bo dokupuje i wkladam do wora, jak bede miala szafe to wtedy bede prac, ukladac i liczyc. Oprocz tego tylko czujnik ruchu
Mam nadzieje, ze jak za tydzien wymaluja pokoik to wyprawka nabierze tempa. Po malowaniu wyprawa do Ikei po meble, wanienke i fotel
A potem reszta wyprawki
Aa i mam jeszcze spiworek i recznik z kapturkiemPati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
A Wy myślałyście o takiej pamiątce?Laura, niecierpliwa, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ofka wrote:A ja nic nie kupilam, dostalam troche.ciuchow od siory ale to po dziewczynach z kilku lat. Trzeba je posegregowac, na rozmiary no i te calkiem dziewczece. Od dwoch miesiecy leza w worach...no ja nie wiem ja jestem jakas lewa, nie ogarniam co ja musze miec, co dokupic. Wydrukowalam sobie liste wyprawkowa i lezy. No zalapalam dola. Myslalam ze jak pojde na l4 to bede miala czas, sile i ochote...dupa. nie chce.mi sie nic. Skad Wy macie tyle zapalu i energii? Ale marudze, wybaczcie:)
-
Dzień dobry dziewczyny
Wczoraj miałam mocne bóle podbrzusza, niestety zmuszona byłam wziąć nospe.
Całą noc coś mnie ciągnęło i spać nie mogłam za bardzo
Dzisiaj leżę w łóżku i nie wstaję w ogóle.
Zauważyłam że synek bardzo kopie w tych bólach, mam nadzieję że te bóle jemu nie przeszkadzają.
Życzę miłego dnia
-
niecierpliwa wrote:Pati ja na mam na razie same ciuszki, ale nie wiem ile czego bo dokupuje i wkladam do wora, jak bede miala szafe to wtedy bede prac, ukladac i liczyc. Oprocz tego tylko czujnik ruchu
Mam nadzieje, ze jak za tydzien wymaluja pokoik to wyprawka nabierze tempa. Po malowaniu wyprawa do Ikei po meble, wanienke i fotel
A potem reszta wyprawki
Aa i mam jeszcze spiworek i recznik z kapturkiemw sumie jeszcze czas mamy
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
A Wy myślałyście o takiej pamiątce?
magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
A Wy myślałyście o takiej pamiątce?Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati ja póki co to ciuszki ale zauważyłam braki pajacyków i czapeczek więc jeszcze to dokupić muszę. Mam jeszcze: pieluchy tetrowe, flanelowe, pampersy 1 i 2, butelka, cążki/nożyczki, szczotka do włosków, ręczniki kąpielowe 2, 2 komplety pościeli, ochronka na materacyk, przewijak, karuzela, laktator, podgrzewacz. Potrzebne mi największe gabartyty wanienka, łóżeczko, wózek, fotelik, kosmetyki pielęgnacyjne. Ale to wszystko to jakoś maj/czerwiec. W tym miesiącu wymieniamy meble w sypialni żeby łóżeczko się zmieściło no i jak 2 lata temu miałam fazę na czarne meble to teraz mam na białe i na białe łóżeczko
mąż się boi co będzie za kolejne 2. Wczoraj z tego wszystkiego szukał domów do kupienia bo się przeraził że się nie pomieścimy.
Dziewczyny w co planujecie ubrać dziecko przez 1 miesiąc? Pajacyki? Body, Śpiochy i kaftanik? Ile sztuk czego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:58
Pati Belgia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja spiochów nie mam wogóle i chyba nie będę kupować na 1 miesiąc, body rozpinane wzdłóż i do tego półśpiochy i pajace wydaje mi się, że będą najwygodniejsze, ale ile czego kupić to nie mam pojęcia, zastanawiam sie ile kupować w rozmiarze 56, bodów mam sporo z 15 szt długi i krótki rękaw, półspiochów tak samo, pajace mam 4 szt takie malutkie do tego kaftaniki i spodnie też mam:)
magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madzia sz to juz masz duzo
Na poczatku najwygodniej w pajacach rozpinanych na nozkach. Mi u Marcela sie bardzo sprawdzilo. A co do ilosci to body okolo 10 szt., pajace okolo 7 szt. Kaftaniki okolo 5 szt., spiochy okllo 5 szt. Zalezy tez faktycznie jak malenstwo chcecie ubierac. Ja stawiam na wygodeLaura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No właśnie na wygodę przede wszystkim
to jak myślałam mam za mało pajaców. Najbardziej przeraża mnie kwestia jak ubrać do pogody, jak będzie chłodniej to wiem że kilka warstw ale jak będzie 30 stopni? Ciężko wyobrazić mi sobie nawet noworodka w pajacach, całego zakrytego.
-
Psioszka ja myslalam o takiej sesji, ale 500 zl za 10 fotek to jak dla mnie lekka przesada, mamy dosc dobry sprzet i oboje z mezem amatorsko fotografujemy wiec mysle, ze to maz mi zrobi sesje w plenerze pod koniec maja
Mam wtedy urodzinki i taki prezent sobie zazycze
psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość