X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mayka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jaka jestem zdolna zmieniłam Twój post zamiast zacytować. Haha

małaMyszka lubi tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koszt jest spory, jakbym miała przypadki nowotworowe w rodzinie to bym się zastanowiła, ale tak nawet nie zawracam sobie głowy bo tfu tfu nikt nie chorował do kilku pokoleń wstecz. Duże ryzyko z tym czy będzie zgodność czy w ogóle to jest przechowywane w odpowiednich warunkach. To jest temat rzeka, poczytaj w necie opinie tych którzy z tego korzystają.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Trochę się nie odzywałam, bo nie było mnie w okresie świątecznym , a teraz nadrabiam.

Gratuluję wszystkich wizyt i poznania płci!
    Laura, odpoczywaj, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie...

Ja byłam na połówkowych i wszystko jest OK, mała tydzień temu ważyła ok. 400g.

Pati pytałaś co mamy z wyprawki, a więc u mnie troszkę ciuszków 56-68, wanienka, ręcznik (w zasadzie zwykły, ale nowy) i to tyle.
    Większość wyprawki do szpitala dla mnie i małej chcę kupić "hurtem" na Allegro, ale to dopiero w ok. czerwca.

Musimy zrobić parę zmian w mieszkaniu, więc na razie na to pójdą wszystkie środki. Nie mam za specjalnie energii do działania niestety, pogoda się poprawia, więc mam nadzieję, że odzyskam siły.

Chciałam się też trochę pożalić, bo mimo połowy 22 tygodnia dalej nie czuję żadnych ruchów. Bobas się ukrywa:)

Czy możecie doradzić, czy warto dokupić stojak do wanienki?

niecierpliwa, Martucha86, gianna88, kasiuleek, Laura, mamasia, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaruda tez sie zastanawiam nad tym stojakiem i chyba go kupimy, bo wanienka i tak bedzie u Malej w pokoju i tam bedziemy ja kapac wiec mysle, ze sie przyda

czarnaruda, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:

Czy możecie doradzić, czy warto dokupić stojak do wanienki?

Ja nie mam doświadczenia, ale moja bratowa bardzo poleca:) Oni kąpali małego w łazience, ja też będę, ale nie mam tam gdzie postawić wanienki, a do wanny to niewygodnie się schylać.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra ma wanienkę z odpływem i stojakiem i tez poleca! :)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie meczy ból pleców! Nie wiem czy to nerki, czy mięśnie. Do tego 37,7 st. Gardło trochę boli. Hmm a tu wiosna idzie.;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:56

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wanienkę mam, myśle nad stojakiem właśnie,
    dziś jak prasowałam to przyszła mi myśl ze można by i kąpać na tej desce haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja wanienkę mam, myśle nad stojakiem właśnie,
    dziś jak prasowałam to przyszła mi myśl ze można by i kąpać na tej desce haha

Ale to jest wtedy niestabilne, a stojak trzyma wanienkę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    A mnie meczy ból pleców! Nie wiem czy to nerki, czy mięśnie. Do tego 37,7 st. Gardło trochę boli. Hmm a tu wiosna idzie.;-(

Polecam prenalen na gardlo, bolalo'mnie okropnie myslalam nawet, ze to jakies zapalenie sie zaczyna, po 1 dniu ssania juz bylo dobrze, a po drugim bol calkiem przeszedl ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula
    no wiem wiem, taka myśl mi tylko przeszła przez głowę:)
    zjadłam barszczyk biały z ziemniaczkami i kiełbaską, na drugie zrobie sobie kalafiorka z bułką tartą:D tylko musze się po niego wybrać do sklepu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 osoby polecały stojak na wanienkę, a 1 para kąpie w wanience ustawionej na podłodze, m. u nich był na kąpieli i mówił, że wyglądało to wygodnie. My stwierdziliśmy, że zobaczymy. Jak okaże się, że bez stojaka jest niewygodnie, to klik-klik i kupimy, żadne problem.

Tymczasem spadam z forum na jakiś czas. Dowiedziałam się od kolegi, że szef podejrzewa mnie o zdradę z innymi miejscami pracy, bo ma wrażenie, że praca u niego 'jest tylko jedynym z moich wielu priorytetów'. Całkowita zgoda, ale to nie przez inne miejsca pracy, bo w tym angażuję się najbardziej, ale przez coś, czego szef nigdy nie zrozumie, a mianowicie ŻYCIE. No i siedzenie na forum :D

Paula_071, 5ylwia, małaMyszka, magda sz, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piekna sloneczko grzeje a ja znowu drzemke miałam 2 godziny ehh ktora wspomniala o paczku na ktora i co chyba sie skusze jak mi T kupi :-) :-) a teraz zabieram sie za zupke

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak naszło mnie na kebaba, i tak myśle czy by nie zjeść zamiast tego kalafioraaaa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... z grubsza poogarniane, bo wczoraj mąż zerwał panele w pokoju małego, gdyż do dziś jest kontener na wielkogabarytowe śmieci, a kolejny w czerwcu dopiero, no a dziś mógłby nie zdążyć, gdyż na 19 mamy kontrolę w centrum mama i ja z tym brzuszkiem Piotrusiowym. Rozgardiasz na maksa, bo w innych pokojach stoją pudła i kartony, ale przynajmniej coś ruszylo :-)

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia pamiętaj,żeby pytać ich o wszystko.My wcz byliśmy u naszej gin na wizycie i na dużo słabszym sprzęcie wszystko widziała- liczyliśmy paluszki,nawet te cholerne przepływy i aortę - i dzięki temu wiem,że po prostu mu się kuźwa nie chciało, bo kto po 22:00 przyjmuje pacjentki. Zresztą sama to tak skomentowała. Na ostatnie badanie ok 30tc idę już gdzie indziej.

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ta Mycha sie podziewa??? Tak jej sie lekarz spodobal, ze z nim zostala czy co :D

psioszka11, Paula_071, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę właśnie kupić coś takiego: http://allegro.pl/ceba-suzie-zestaw-komoda-wanienka-przewijak-3w1-i5230153679.html#
    Przewijak i wanienka w jednym.. Chociaż chciałabym to wczesniej zobaczyć na żywo. Jutro jadę do ikei ale nie sądzę żebym znalazła coś takiego ;-) ale na pewno znajdę wiele innych ciekawych rzeczy :) już nie mogę się doczekać :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa

Hahahaha :D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja chcę właśnie kupić coś takiego: http://allegro.pl/ceba-suzie-zestaw-komoda-wanienka-przewijak-3w1-i5230153679.html#
    Przewijak i wanienka w jednym.. Chociaż chciałabym to wczesniej zobaczyć na żywo. Jutro jadę do ikei ale nie sądzę żebym znalazła coś takiego ;-) ale na pewno znajdę wiele innych ciekawych rzeczy :) już nie mogę się doczekać :)

Nie chce mi sie ten link otworzyc

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ