X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom ja właśnie nie wiem co wtedy jak wyjdziemy ze szpitala a będzie 30 stopni, w czym tu dziecko wybrać? przecież nie wystroje dziecka w krótki rękaw, wydaje mi sie ze długi rękaw bawełniany cieniutki musi być

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, na dwór to na pewno cały zakryty maluch, ostatnio szwagierka mi mówiła jak rodziła 10 lipca to na oddziale wszystkie noworodki w samych pampersach leżały bo takie upały były.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Mam pytanie odnośnie stropów na kaszel, czy uzywalyscie w ciąży syrop Stodal ?

Stodal o ile pamiętam jest homeopatyczny, więc nie ma w nim żadnej substancji poza cukrem, która mogłaby zaszkodzić :D

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No dokładnie, na dwór to na pewno cały zakryty maluch, ostatnio szwagierka mi mówiła jak rodziła 10 lipca to na oddziale wszystkie noworodki w samych pampersach leżały bo takie upały były.

a w domu bodziak na krótki rękaw:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
    A Wy myślałyście o takiej pamiątce?
    Ekstra pomysł, tez myślimy ( a raczej ja o takiej sesji, bo mój mąż nie lubi się focie ;-) ) a możesz zapodać linkiem do bloga czy nie bardzo :-)?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają takie akty kobiet w ciąży czarno biało, oczywiście miejsca intymne zakryte :) jak w 8 miesiącu będę jakoś się trzymać to może się wybiorę. Ale jestem zakochana w sesjach dla noworodków 2 tyg. :) piękna pamiątka, zrobię z takich zdjęć kalendarz dla dziadków na święta.

niecierpliwa, zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
    A Wy myślałyście o takiej pamiątce?

Tak! My na pewno się wybierzemy:) Ale tak pod myślałam o lipcu dopiero :)
    Myślicie, że to za późno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:45

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno zrobie pamiątkowe zdj w ciązy, ale raczej ktoś znajomy, :)
    a sesja noworodkowa napewno bo jestem w nich zakochana:)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

wróciłam z wojaży - zakupiłam sobie trochę luźniejszych i dłuższych bluzeczek i cos tam Julci upolowałam, także zakupki za całe 13 zł nawet spoko ;-)

NIECIERPLIWA- poddałas mi pomysł na obiad - dzis po południu zakupię składniki i bede gotowac barszcz ukraiński ;-)

PATI- ja mam trochę ciuszków, ale dopiero poprane i jeszcze nie liczone i nie segregowane. dwa kocyki, trzeci z kapturkiem, poduchę rogal, wózek jedzie kurierem.jeszcze w kwietniu łóżeczko chcę zamówić.
    reszte zacznę zamawiac w maju, wtedy spodziewam sie dodatkowego zastrzyku gotówki, no i wizytę mam 23.04 chce zeby mi lekarka jeszcze raz potwierdziła córeczkę :-) wtedy będę szaleć ;-)

OFKA- co do energii to ja jak tylko słonko świeci i jest ładnie, to moge góry przenosić. niekorzystnie wpływa na mnie pochmurna pogoda - wtedy wszytsko i wszyscy mnie dołują, a meza to bym w kosmos wysłała najchętniej.

LAURA - oj to odpoczywaj dzis jak najwięcej!!!

MAGDA SZ- super pomysł z tym kalendarzem na świeta dla dziadków ;-) zrobię taki mojej mamie - tylko zrobię fotki Julci i Klary razem :-) tesciom nie będe robić, bo szwagierka juz cos takiego im robiła ze swoimi córkami i pewnie będzie gadane ze odgapiłam ;-/

biorę sie za zdalną praćę - mam 2 godziny zeby cos pchnąc do przodu, potem jadę po Julię i do krawcowej odebrac suknię - mam nadzieję ze jest piękna ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:11

magda sz, niecierpliwa, Laura, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie zabko leze i bole sa :(

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ekstra pomysł, tez myślimy ( a raczej ja o takiej sesji, bo mój mąż nie lubi się focie ;-) ) a możesz zapodać linkiem do bloga czy nie bardzo :-)?

http://karinagietkowska.blogspot.com/

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gar barszczu juz prawie gotowy, chyba z 3 dni bedziemy go jesc :D
    Pranie rozwieszone, zakupy zrobione, jeszcze musze wypastowac zimowe buty i schowac do szafy mam nadzieje, ze juz nie beda potrzebne :)
    Aaati dzis czwartek, wiec musze przeczytac jeden rozdzial ksiazki :P Na poczatku ciazy kupilam swietna ksiazke, napisana z mega jajem "Ciezarowka przez 9 miesiecy", kazdy tydzien ciazy to jeden rozdzial i mam taka czwartkowa tradycje, ze czytam o tym tygodniu, ktory aktualnie zaczynam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:19

zabka11, psioszka11, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - ja chyba tez juz pochowam kozaki głęboko od szafy ;-)

Laura - oj bidulko, a magnez bierzesz???

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    niecierpliwa - ja chyba tez juz pochowam kozaki głęboko od szafy ;-)

Laura - oj bidulko, a magnez bierzesz???
    zakupiłam po ostatniej wizycie magnez Chela-Mag B6 Mama i niby tam pisze ze jedna kapsułke dziennie no i zawsze rano biore jak myslicie czy moge wziac wiecej?

http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_mama
    niby tam pisze ze mozna uzgodnic z lekarzem czy mozna wiecej ale ja kupilam go po ostatniej teraz wizycie i nie mam mozliwosci skonsultowania teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:26

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak juz wiele razy pisalam biore magneb6 ok. 1-2 tabletek dziennie, a lekarka kazala brac mi 3×2 jak boli brzuch, ciagnie czy twardnieje

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mayka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my juz w domku
    A więc prawdopodobnie będzie drugi synuś - Leonek, lecz sprzęt doktora nie jest pierwszej świeżości, dziś 17 idę tez na polowkowe wiec będzie wiadomo 100%
    Nadzieje miałam na córkę żeby parka była, ale wszystko przede mną hahaha a najważniejszy by zdrowy był i już.
    Lekarz skierował mnie do edokrynologa ponoć mam tsh podwyższon, nie rozumiem tego bo norma do 4 jest a ja mam 2,1...
    Poza tym rozmawialiśmy o krwi pepowinowej któraś z Was pobiera???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:39

zabka11, Laura, gianna88, Martucha86, psioszka11, mamasia, aaaaga, małaMyszka, Weridiana, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mnie tak bolało w piątek po porządkach świątecznych. Przeszło po nospie i po tym jak leżałam kilka godzin. Jak po nospie nie przechodzi to jedz na IP, nie zaszkodzi skontrolować sytuacje.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej, ale chyba trzeba w banku komórek macierzystych opłacać abonament za przechowanie, tak??
    nie znam szczegółów, ale wiem ze spory koszt....

wczoraj w wiadomosciach słyszałam o banku komórek w świętokrzyskim, który nie pobiera opłat, ale za to udostępniamy naszą krew do badanń chyba....trzeba poczytac o tym, przyznaję ze mnie to zaintrygowało i musze to sprawdzić:
    oooo tu jest o tym banku:
    http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Swietokrzyskie-pierwszy-Publiczny-Bank-Komorek-Macierzystych-otwarty,146195,8.html
    to jest artykuł z listopada 2014, w którym piszą ze bank jest tylko do dyspozycji woj.świetokrzyskieo, ale wczoraj w wiaodmosciahc mówili, że przyjmują tez pacjentki z całej polski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:45

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura mnie tak bolało w piątek po porządkach świątecznych. Przeszło po nospie i po tym jak leżałam kilka godzin. Jak po nospie nie przechodzi to jedz na IP, nie zaszkodzi skontrolować sytuacje.
    tylko ze mnie tak boli i przechodzi i za jakis czas znowu boli

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mayka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    myślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej, ale chyba trzeba w banku komórek macierzystych opłacać abonament za przechowanie, tak??
    nie znam szczegółów, ale wiem ze spory koszt....
    Mówił ze największy koszt to pobranie od 1200 do 2000 a potem rocznie około 600 zl
    Zgodność tkankowa z rodzicami 50% z rodzeństwem 25%

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ