X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom ja właśnie nie wiem co wtedy jak wyjdziemy ze szpitala a będzie 30 stopni, w czym tu dziecko wybrać? przecież nie wystroje dziecka w krótki rękaw, wydaje mi sie ze długi rękaw bawełniany cieniutki musi być

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, na dwór to na pewno cały zakryty maluch, ostatnio szwagierka mi mówiła jak rodziła 10 lipca to na oddziale wszystkie noworodki w samych pampersach leżały bo takie upały były.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Mam pytanie odnośnie stropów na kaszel, czy uzywalyscie w ciąży syrop Stodal ?

Stodal o ile pamiętam jest homeopatyczny, więc nie ma w nim żadnej substancji poza cukrem, która mogłaby zaszkodzić :D

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No dokładnie, na dwór to na pewno cały zakryty maluch, ostatnio szwagierka mi mówiła jak rodziła 10 lipca to na oddziale wszystkie noworodki w samych pampersach leżały bo takie upały były.

a w domu bodziak na krótki rękaw:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
    A Wy myślałyście o takiej pamiątce?
    Ekstra pomysł, tez myślimy ( a raczej ja o takiej sesji, bo mój mąż nie lubi się focie ;-) ) a możesz zapodać linkiem do bloga czy nie bardzo :-)?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają takie akty kobiet w ciąży czarno biało, oczywiście miejsca intymne zakryte :) jak w 8 miesiącu będę jakoś się trzymać to może się wybiorę. Ale jestem zakochana w sesjach dla noworodków 2 tyg. :) piękna pamiątka, zrobię z takich zdjęć kalendarz dla dziadków na święta.

niecierpliwa, zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
    A Wy myślałyście o takiej pamiątce?

Tak! My na pewno się wybierzemy:) Ale tak pod myślałam o lipcu dopiero :)
    Myślicie, że to za późno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:45

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno zrobie pamiątkowe zdj w ciązy, ale raczej ktoś znajomy, :)
    a sesja noworodkowa napewno bo jestem w nich zakochana:)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

wróciłam z wojaży - zakupiłam sobie trochę luźniejszych i dłuższych bluzeczek i cos tam Julci upolowałam, także zakupki za całe 13 zł nawet spoko ;-)

NIECIERPLIWA- poddałas mi pomysł na obiad - dzis po południu zakupię składniki i bede gotowac barszcz ukraiński ;-)

PATI- ja mam trochę ciuszków, ale dopiero poprane i jeszcze nie liczone i nie segregowane. dwa kocyki, trzeci z kapturkiem, poduchę rogal, wózek jedzie kurierem.jeszcze w kwietniu łóżeczko chcę zamówić.
    reszte zacznę zamawiac w maju, wtedy spodziewam sie dodatkowego zastrzyku gotówki, no i wizytę mam 23.04 chce zeby mi lekarka jeszcze raz potwierdziła córeczkę :-) wtedy będę szaleć ;-)

OFKA- co do energii to ja jak tylko słonko świeci i jest ładnie, to moge góry przenosić. niekorzystnie wpływa na mnie pochmurna pogoda - wtedy wszytsko i wszyscy mnie dołują, a meza to bym w kosmos wysłała najchętniej.

LAURA - oj to odpoczywaj dzis jak najwięcej!!!

MAGDA SZ- super pomysł z tym kalendarzem na świeta dla dziadków ;-) zrobię taki mojej mamie - tylko zrobię fotki Julci i Klary razem :-) tesciom nie będe robić, bo szwagierka juz cos takiego im robiła ze swoimi córkami i pewnie będzie gadane ze odgapiłam ;-/

biorę sie za zdalną praćę - mam 2 godziny zeby cos pchnąc do przodu, potem jadę po Julię i do krawcowej odebrac suknię - mam nadzieję ze jest piękna ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:11

magda sz, niecierpliwa, Laura, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie zabko leze i bole sa :(

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ekstra pomysł, tez myślimy ( a raczej ja o takiej sesji, bo mój mąż nie lubi się focie ;-) ) a możesz zapodać linkiem do bloga czy nie bardzo :-)?

http://karinagietkowska.blogspot.com/

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gar barszczu juz prawie gotowy, chyba z 3 dni bedziemy go jesc :D
    Pranie rozwieszone, zakupy zrobione, jeszcze musze wypastowac zimowe buty i schowac do szafy mam nadzieje, ze juz nie beda potrzebne :)
    Aaati dzis czwartek, wiec musze przeczytac jeden rozdzial ksiazki :P Na poczatku ciazy kupilam swietna ksiazke, napisana z mega jajem "Ciezarowka przez 9 miesiecy", kazdy tydzien ciazy to jeden rozdzial i mam taka czwartkowa tradycje, ze czytam o tym tygodniu, ktory aktualnie zaczynam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:19

zabka11, psioszka11, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - ja chyba tez juz pochowam kozaki głęboko od szafy ;-)

Laura - oj bidulko, a magnez bierzesz???

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    niecierpliwa - ja chyba tez juz pochowam kozaki głęboko od szafy ;-)

Laura - oj bidulko, a magnez bierzesz???
    zakupiłam po ostatniej wizycie magnez Chela-Mag B6 Mama i niby tam pisze ze jedna kapsułke dziennie no i zawsze rano biore jak myslicie czy moge wziac wiecej?

http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_mama
    niby tam pisze ze mozna uzgodnic z lekarzem czy mozna wiecej ale ja kupilam go po ostatniej teraz wizycie i nie mam mozliwosci skonsultowania teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:26

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak juz wiele razy pisalam biore magneb6 ok. 1-2 tabletek dziennie, a lekarka kazala brac mi 3×2 jak boli brzuch, ciagnie czy twardnieje

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mayka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my juz w domku
    A więc prawdopodobnie będzie drugi synuś - Leonek, lecz sprzęt doktora nie jest pierwszej świeżości, dziś 17 idę tez na polowkowe wiec będzie wiadomo 100%
    Nadzieje miałam na córkę żeby parka była, ale wszystko przede mną hahaha a najważniejszy by zdrowy był i już.
    Lekarz skierował mnie do edokrynologa ponoć mam tsh podwyższon, nie rozumiem tego bo norma do 4 jest a ja mam 2,1...
    Poza tym rozmawialiśmy o krwi pepowinowej któraś z Was pobiera???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:39

zabka11, Laura, gianna88, Martucha86, psioszka11, mamasia, aaaaga, małaMyszka, Weridiana, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mnie tak bolało w piątek po porządkach świątecznych. Przeszło po nospie i po tym jak leżałam kilka godzin. Jak po nospie nie przechodzi to jedz na IP, nie zaszkodzi skontrolować sytuacje.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej, ale chyba trzeba w banku komórek macierzystych opłacać abonament za przechowanie, tak??
    nie znam szczegółów, ale wiem ze spory koszt....

wczoraj w wiadomosciach słyszałam o banku komórek w świętokrzyskim, który nie pobiera opłat, ale za to udostępniamy naszą krew do badanń chyba....trzeba poczytac o tym, przyznaję ze mnie to zaintrygowało i musze to sprawdzić:
    oooo tu jest o tym banku:
    http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Swietokrzyskie-pierwszy-Publiczny-Bank-Komorek-Macierzystych-otwarty,146195,8.html
    to jest artykuł z listopada 2014, w którym piszą ze bank jest tylko do dyspozycji woj.świetokrzyskieo, ale wczoraj w wiaodmosciahc mówili, że przyjmują tez pacjentki z całej polski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:45

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura mnie tak bolało w piątek po porządkach świątecznych. Przeszło po nospie i po tym jak leżałam kilka godzin. Jak po nospie nie przechodzi to jedz na IP, nie zaszkodzi skontrolować sytuacje.
    tylko ze mnie tak boli i przechodzi i za jakis czas znowu boli

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mayka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    myślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej, ale chyba trzeba w banku komórek macierzystych opłacać abonament za przechowanie, tak??
    nie znam szczegółów, ale wiem ze spory koszt....
    Mówił ze największy koszt to pobranie od 1200 do 2000 a potem rocznie około 600 zl
    Zgodność tkankowa z rodzicami 50% z rodzeństwem 25%

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ