SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nom ja właśnie nie wiem co wtedy jak wyjdziemy ze szpitala a będzie 30 stopni, w czym tu dziecko wybrać? przecież nie wystroje dziecka w krótki rękaw, wydaje mi sie ze długi rękaw bawełniany cieniutki musi być
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Mam pytanie odnośnie stropów na kaszel, czy uzywalyscie w ciąży syrop Stodal ?
Stodal o ile pamiętam jest homeopatyczny, więc nie ma w nim żadnej substancji poza cukrem, która mogłaby zaszkodzićmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:No dokładnie, na dwór to na pewno cały zakryty maluch, ostatnio szwagierka mi mówiła jak rodziła 10 lipca to na oddziale wszystkie noworodki w samych pampersach leżały bo takie upały były.
a w domu bodziak na krótki rękaw:)niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
A Wy myślałyście o takiej pamiątce?) a możesz zapodać linkiem do bloga czy nie bardzo
?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mi się podobają takie akty kobiet w ciąży czarno biało, oczywiście miejsca intymne zakryte
jak w 8 miesiącu będę jakoś się trzymać to może się wybiorę. Ale jestem zakochana w sesjach dla noworodków 2 tyg.
piękna pamiątka, zrobię z takich zdjęć kalendarz dla dziadków na święta.
niecierpliwa, zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Właśnie umówiłam się na sesję ciążową. Moja kuzynka jest fotografem, prowadzi bloga i robi zarąbiste sesje- robiliśmy już u niej dwie. A,że na 30te urodziny nie mogła mi nic wymyślić (grudzień 2014), to poprosiłam ją o sesje, jak już będzie nas widać. No i 16maja odpalamy aparat i jedziemy w 4kę w plener:)
A Wy myślałyście o takiej pamiątce?
Tak! My na pewno się wybierzemy:) Ale tak pod myślałam o lipcu dopiero
Myślicie, że to za późno?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:45
-
hejka
wróciłam z wojaży - zakupiłam sobie trochę luźniejszych i dłuższych bluzeczek i cos tam Julci upolowałam, także zakupki za całe 13 zł nawet spoko
NIECIERPLIWA- poddałas mi pomysł na obiad - dzis po południu zakupię składniki i bede gotowac barszcz ukraiński
PATI- ja mam trochę ciuszków, ale dopiero poprane i jeszcze nie liczone i nie segregowane. dwa kocyki, trzeci z kapturkiem, poduchę rogal, wózek jedzie kurierem.jeszcze w kwietniu łóżeczko chcę zamówić.
reszte zacznę zamawiac w maju, wtedy spodziewam sie dodatkowego zastrzyku gotówki, no i wizytę mam 23.04 chce zeby mi lekarka jeszcze raz potwierdziła córeczkęwtedy będę szaleć
OFKA- co do energii to ja jak tylko słonko świeci i jest ładnie, to moge góry przenosić. niekorzystnie wpływa na mnie pochmurna pogoda - wtedy wszytsko i wszyscy mnie dołują, a meza to bym w kosmos wysłała najchętniej.
LAURA - oj to odpoczywaj dzis jak najwięcej!!!
MAGDA SZ- super pomysł z tym kalendarzem na świeta dla dziadkówzrobię taki mojej mamie - tylko zrobię fotki Julci i Klary razem
tesciom nie będe robić, bo szwagierka juz cos takiego im robiła ze swoimi córkami i pewnie będzie gadane ze odgapiłam ;-/
biorę sie za zdalną praćę - mam 2 godziny zeby cos pchnąc do przodu, potem jadę po Julię i do krawcowej odebrac suknię - mam nadzieję ze jest pięknaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:11
magda sz, niecierpliwa, Laura, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Ekstra pomysł, tez myślimy ( a raczej ja o takiej sesji, bo mój mąż nie lubi się focie
) a możesz zapodać linkiem do bloga czy nie bardzo
?
http://karinagietkowska.blogspot.com/mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Gar barszczu juz prawie gotowy, chyba z 3 dni bedziemy go jesc
Pranie rozwieszone, zakupy zrobione, jeszcze musze wypastowac zimowe buty i schowac do szafy mam nadzieje, ze juz nie beda potrzebne
Aaati dzis czwartek, wiec musze przeczytac jeden rozdzial ksiazkiNa poczatku ciazy kupilam swietna ksiazke, napisana z mega jajem "Ciezarowka przez 9 miesiecy", kazdy tydzien ciazy to jeden rozdzial i mam taka czwartkowa tradycje, ze czytam o tym tygodniu, ktory aktualnie zaczynam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:19
zabka11, psioszka11, magda sz, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:niecierpliwa - ja chyba tez juz pochowam kozaki głęboko od szafy
Laura - oj bidulko, a magnez bierzesz???
http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_mama
niby tam pisze ze mozna uzgodnic z lekarzem czy mozna wiecej ale ja kupilam go po ostatniej teraz wizycie i nie mam mozliwosci skonsultowania terazWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:26
-
Witam my juz w domku
A więc prawdopodobnie będzie drugi synuś - Leonek, lecz sprzęt doktora nie jest pierwszej świeżości, dziś 17 idę tez na polowkowe wiec będzie wiadomo 100%
Nadzieje miałam na córkę żeby parka była, ale wszystko przede mną hahaha a najważniejszy by zdrowy był i już.
Lekarz skierował mnie do edokrynologa ponoć mam tsh podwyższon, nie rozumiem tego bo norma do 4 jest a ja mam 2,1...
Poza tym rozmawialiśmy o krwi pepowinowej któraś z Was pobiera???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:39
zabka11, Laura, gianna88, Martucha86, psioszka11, mamasia, aaaaga, małaMyszka, Weridiana, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
myślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej, ale chyba trzeba w banku komórek macierzystych opłacać abonament za przechowanie, tak??
nie znam szczegółów, ale wiem ze spory koszt....
wczoraj w wiadomosciach słyszałam o banku komórek w świętokrzyskim, który nie pobiera opłat, ale za to udostępniamy naszą krew do badanń chyba....trzeba poczytac o tym, przyznaję ze mnie to zaintrygowało i musze to sprawdzić:
oooo tu jest o tym banku:
http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Swietokrzyskie-pierwszy-Publiczny-Bank-Komorek-Macierzystych-otwarty,146195,8.html
to jest artykuł z listopada 2014, w którym piszą ze bank jest tylko do dyspozycji woj.świetokrzyskieo, ale wczoraj w wiaodmosciahc mówili, że przyjmują tez pacjentki z całej polski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 12:45
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Laura mnie tak bolało w piątek po porządkach świątecznych. Przeszło po nospie i po tym jak leżałam kilka godzin. Jak po nospie nie przechodzi to jedz na IP, nie zaszkodzi skontrolować sytuacje.
-
zabka11 wrote:myślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej, ale chyba trzeba w banku komórek macierzystych opłacać abonament za przechowanie, tak??
nie znam szczegółów, ale wiem ze spory koszt....
Mówił ze największy koszt to pobranie od 1200 do 2000 a potem rocznie około 600 zl
Zgodność tkankowa z rodzicami 50% z rodzeństwem 25%małaMyszka lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019