X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo my takie glupie! Pewnie moja Julcia chce mi powiedziec mamo kladz sie, od czego jest tatus, my tu bedziemy zaiwaniac, a on przyjdzie i bedzie lezal :P

Laura, aaaaga, zabka11, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Bo my takie glupie! Pewnie moja Julcia chce mi powiedziec mamo kladz sie, od czego jest tatus, my tu bedziemy zaiwaniac, a on przyjdzie i bedzie lezal :P
    Bo my musimy się oszczędzać dziewczyny :)
    Ja też dzisiaj wstałam, pochodziłam w domu i już podbrzusze boli.
    No nic idę do łóżka. Mąż przyjdzie to porobi w domku :)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja zostalam mile zaskoczona przez tesciowa poprosila o liste rzeczy ktore nam brakuja i powiedziala ze do konca lipca ja skompletuje :-) :-) napisalam na tej liscie troche brakujacych ubranek takich jak jakies dresiki czy dresowe spodenki pajace ale tez napisalam o flanelowych pieluchach czy komplet poscieli do lozeczka nie bylo tego duzo moze z 10 rzeczy ale zawsze cos lzej nam bedzie a ona sie przyda do czegos hihi

zabka11, mamasia, Laura, niecierpliwa, Neyla, gianna88, Paula_071, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak idzie robienie torcika?
    My z mężem zjedliśmy obiad i poszliśmy spać, właśnie się przebudziłam:) no i zjadłabym coś słodkiego, zaraz się ubiorę i wyskoczę po coś dobrego.
    Później pakowanie, szkoła rodzenia i wyjazd.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

amen!! :-)
    aaaaga wrote:
    Aa ja zostalam mile zaskoczona przez tesciowa poprosila o liste rzeczy ktore nam brakuja i powiedziala ze do konca lipca ja skompletuje :-) :-) napisalam na tej liscie troche brakujacych ubranek takich jak jakies dresiki czy dresowe spodenki pajace ale tez napisalam o flanelowych pieluchach czy komplet poscieli do lozeczka nie bylo tego duzo moze z 10 rzeczy ale zawsze cos lzej nam bedzie a ona sie przyda do czegos hihi

super, miło z jej strony. na moją tesciową pod tym kątem nie mogę liczyc, pewnie jak sie malutka urodzi to $$$ dostaniemy, tak samo w przypadku mojej mamy, która mieszka 300km ode mnie i wyznaje zasadę, ze da mi kaskę,a ja sobie kupię to co mi sie podoba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:46

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    super, miło z jej strony. na moją tesciową pod tym kątem nie mogę liczyc, pewnie jak sie malutka urodzi to $$$ dostaniemy, tak samo w przypadku mojej mamy, która mieszka 300km ode mnie i wyznaje zasadę, ze da mi kaskę,a ja sobie kupię to co mi sie podoba ;-)

Wiesz ja uwazam, ze takie rozwiazanie z kasa jest lepsze, bo to co podoba sie jej nie musi podobac sie Tobie i odwrotnie ;)

zabka11, aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spaceru i pepco :) sukienka, którą kupiła Magda na mnie wyglądała paskudnie ;) jak przymierzyłam S to sięgała mi przed kostki.. a M była dobra na długość ale wyglądałam w niej na 30 kg więcej ;-) Zrezygnowałam i kupiłam tylko rzeczy dla małego:

635b0f35f1f64f28med.jpg

Czekam na męża i ruszamy do Ikei mam nadzieję, że tym razem zakupy będą bardziej udane ;-) Po drodze muszę wstąpić do jakiejś cukierni bo przecież zabiłyście mnie tym tortem! Niedobre Wy! ;-)

zabka11, niecierpliwa, Aga89, aaaaga, lys, Katarka, Laura, Martucha86, magda sz, gianna88, psioszka11, mamasia, małaMyszka, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie tesciowej bedzie pomagala jej corka (moja szwagierka chyba tak sie mowi) z ktora mam super kontakt i wierze ze jej pomoże :-) :-)

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja przysnęłam :D hah zjadłam makaron z pesto o 14 i jakoś koło 15 zasnęłam, balkon na ful otwarty czułam się jak na trawce w parku :) idę właśnie po rzeczy na torta :) Dam znać jak wyszło- nigdy w życiu nie piekłam bezy w końcu.

Farba na szczotce ładnie zaschła :) więc wieczorkiem może da rade obrazek przykleić.

Kurcze narobiłam Wam chęci na tą sukienkę a widzę że nie koniecznie na Was pasują. Dla mnie to idealny krój od zawsze, takie długie sukienki, mam 174cm więc może to o to chodzi.

aaaaga, gianna88, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka z małymi ubrankami ekstra widok :) Ja jeszcze nie piorę, najpierw skompletuję wszystko, pokoik zrobic trzeba, mebelki kupic i wtedy zacznę prac, prasowac:)

5ylwia ale ładne zakupki :) W ogóle co Pepco to coś innego, u mnie nie ma prawie nic! Pojedyncze ubranka wiszą, rozmiarów nie ma buu :(

A my z mężem byliśmy na zakupach i wybrał mi kombinezon czarny, nigdy wcześniej nie miałam kombinezonu i wręcz myślałam, że mi to nie pasuje :D a tu kazał przymierzyc i WOW... nie myślałam, że mogę tak dobrze i sexy wyglądac :D hehehe

mamasia, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Wróciłam ze spaceru i pepco :) sukienka, którą kupiła Magda na mnie wyglądała paskudnie ;) jak przymierzyłam S to sięgała mi przed kostki.. a M była dobra na długość ale wyglądałam w niej na 30 kg więcej ;-) Zrezygnowałam i kupiłam tylko rzeczy dla małego:

635b0f35f1f64f28med.jpg

Czekam na męża i ruszamy do Ikei mam nadzieję, że tym razem zakupy będą bardziej udane ;-) Po drodze muszę wstąpić do jakiejś cukierni bo przecież zabiłyście mnie tym tortem! Niedobre Wy! ;-)
    Super zdobycze :-) ja też dziś zahaczylam o Pepco z myślą o sukience, ale nie było żadnej i kupiłam trzy koszulki i polspiochy dla małego ;-)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam suche wafle (andruty) i posmarowałam masą kajmakową - pychota :)

Kupiliśmy samochód - Jette. Tzn. zamówiliśmy, mam nadzieję, że zdążą go wyprodukować przed porodem;)

Na 19 idziemy na połówkowe, mąż koniecznie chce nagrania na CD więc będziemy musieli chyba za tą przyjemność zapłacić 20zł. Też tak miałyście, dziewczyny które chodzą w ramach luxmedu?

Rodzina mojego męża uwielbia bezy, dlaczego często robię tort bezowy z serkiem mascarpone, śmietaną 30% i kajmakiem a do tego borówki lub maliny. Tylko jak nie chce mi się piec bezy to kupuję w cukierni gotowy spód bezowy do ciasta.

A mi tak piersi rosną, że szok. Kolejny raz muszę kupować większe staniki. Normalnie nosiłam 75C, a teraz mam 85D. Prawie dwa razy większe już są!

Jest tak cudna pogoda, że aż chce się żyć!:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:59

małaMyszka, mamasia, gianna88, zabka11, Laura, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was!!!
    Jadę na seminarium. Mam w teczce 4 różne konspekty i liczę na to, że wrócę po godzinie do domu a nie po 22...

Byłam w parku z małą i z koleżanką. Po 20 min poszłam do teściowej do ogrodu... Ciepełko jest!!!

Jutro miałam jechać na zajęcia, ale padła propozycja wyjazdu na grilla na działeczkę nad morze... No i co wybrałam???!!! Oczywiście, że nie szkolę!!!!
    Napiszę dzisiaj do babki z angielskiego, bo to będzie moja druga nieobecność a dopuszcza trzy. Tylko nie wiem czy trzy nieobecności w semestrze czy trzy w roku, bo angielski mam na dwóch semestrach... No nic poproszę o jakieś zadośćuczynienie za nieobecność i w nosie... Szkoła nie zając, egzaminy nie zając, zając to zając hehehe

gianna88, Laura, mamasia, Paula_071, zabka11, Martucha86, Aga89, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze myślisz Myszko :D szkoła nie zając hehe i za ładna pogoda na szkołę :D a taki grill, pyszna kiełbaska, mięsko, warzywka, do tego zimne piwko mmm rozmarzyłam się :D
    apropos nie wiem czy piłyście Bavarię 0,0% alko, ale jak dla mnie jest pysznaaaa :D
    Przed ciążą piwo mi w ogóle nie smakowało, a teraz ta Bavaria po prostu smakuje wyśmienicie :D

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam i padłammmm, brzuch mnie rozbolał, chyba od tego chodzenia
    gołąbki były przepyszne mniaaam:)
    na polku jest super pogoda :)

dla mojego maleństwa kupiłam kilka pieluch, białych, kolorowych i jedna flanelową, smoczek, zapinkę, szczotkę do włosów, skarpetki:) i kocyk w pepco:)
    u mnie w pepco nie było tej długiej sukienki

wiecie co Wam powiem, strasznie drogo w tym centrum niemowlęcym w którym byłam, znając ceny z allegro bo ciągle siedzę i przeglądam, na głupich pieluchach na sztuce jest przebicie 2 zł, pościel 4 elementowa 245 zł jak dla mnie masakraaa, będe kupować na allegro

Laura, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w aucie i zdycham. Polazilam godzinę po galerii i nóg nie czuje..czekam na Julcie aż skonczy zajęcia i do domku robic walewska.
    Kupilam sobie w sinsay bransoletki i kolczyki. Mierzylam tez sukienkę Magdy w pepco. Nawet fajnie lezala, ale ponieważ mam juz podobne dwie , odpuscilam ;-)

Magda sz-daj znac jak ci torcik wyszedl, tez go zrobię w przyszlym tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:27

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    a ja wróciłam i padłammmm, brzuch mnie rozbolał, chyba od tego chodzenia
    gołąbki były przepyszne mniaaam:)
    na polku jest super pogoda :)

dla mojego maleństwa kupiłam kilka pieluch, białych, kolorowych i jedna flanelową, smoczek, zapinkę, szczotkę do włosów, skarpetki:) i kocyk w pepco:)
    u mnie w pepco nie było tej długiej sukienki

wiecie co Wam powiem, strasznie drogo w tym centrum niemowlęcym w którym byłam, znając ceny z allegro bo ciągle siedzę i przeglądam, na głupich pieluchach na sztuce jest przebicie 2 zł, pościel 4 elementowa 245 zł jak dla mnie masakraaa, będe kupować na allegro

A sprawdzałaś skład? Ja też oglądałam na allegro pieluchy i większość z nich ma dużo niższą gramaturę niż te w sklepach z rzeczami dla maluchów. I stąd ta różnica w cenie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula, nie sprawdzałam, widziałam ze tylko białe były w 4 cenach

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny któe kupowały przewijaki na łózeczko, czy one maja jakies zabezpieczenie zeby stabilnie leżały czy po prostu sie je kłądzie na łózeczko, bo w sklepie sie nie dopatrzyłam

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz wybyl na piffko a ja nie wiem co mam ze soba zrobic :-(

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ