WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka robiłam Panią Walewską z mamą na święta- pyszne ciacho :)

U mnie mama na kazde swieta robi,zawsze znika w oka mgnieniu :D
    Ja bede dzis robic po raz pierwszy,mam nadzieje ze mi wyjdzie ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak pech to pech...
    Moim rodzicom na parkingu strzezonym pod szpitalem ktos rzucil kamieniem w szybe. Mieli AC i mimom sprawy w sadzie nie wygrali.
    Nejlepiej miec wykupione dodatkowe ubezpieczenie na szyby.

Aga89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja szukam kogoś we Wro, kto piecze ciasta- chodzi za mną tort Pavlova taki z beza,truskawkami- bosz...u mojej siostry w UK laska piecze, jak tylko przylatuje to czeka na mnie, a teraz długo tam nie zawitam...

Psioszka zaraz zaślinię monitor przez ten tort! Aleeee bym sobie też go zjadła... może by spróbowac zrobic, aż takie trudne to nie wygląda... spróbuję na urodziny brata za tydzień, a co! :D

atdcpx9izbdly3tt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jak zobaczylam w necie jak ten tort wyglada to mi sie nogi ugiely.....PYCHAAAAA!!!!!!!!
    Ide poczytac jak sie go robi....;)

Wg tego przepisu nie wyglada to zbyt skomplikowanie :http://fotokulinarnie.pl/przepisy/tort-pavlova-z-truskawkami

Sprobuje go upiec niebawem :)
    Tylko beza sie chyba zle kroi bo jest twarda i krucha,zgadza sie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:26

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest pyszny- ta laska w UK zawsze daje jagody,maliny i truskawki. Ja robię tylko deser a'la Pavlova- zawsze to namiastka:

-kupuje gotowe bezy i rozkruszam je,ale nie na drobny mak
    -serek mascarpone plus śmietanka 36% i cukier puder- miksuje na gładką masę
    -owoce- wszystko razem mieszam

Co prawda to nie tort, ale trochę smaku jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:27

zabka11, gianna88, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj widzialam w sklepie ser camembert z mleka pasteryzowanego.mozemy taki jesc????te bakterie w plesni nie sa szkodliwe????
    Mam straszna ochote na ten ser z oliwkami zielonymi....

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dziewczyny wczoraj widzialam w sklepie ser camembert z mleka pasteryzowanego.mozemy taki jesc????te bakterie w plesni nie sa szkodliwe????
    Mam straszna ochote na ten ser z oliwkami zielonymi....

A mi się zdarzyło mały trójkącik zjeść nawet zwykłego...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na kolacje robie to :P :
    http://fotokulinarnie.pl/przepisy/brukselka-z-orzechami-i-bulka-tarta

gianna88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-jak ida twoje prace dekoratorskie nad szczotka?

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi smaka na bezy narobilyscie ;)

W srode jadac po tort dla syna do cukierni dostalam mega smaka na ptysia ;) mina meza bezcenna jak widzial ile zajelo mi zjedzdnie go ;)

No ale za 2 dni bede w domu to moge zaczac czarowac w kuchni, poki co jeszcze urlopuje i odliczam dni do czwartkowej wizyty :)

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Co do swedzenia,to mnie skora na brzuchu swedzi, smaruje juz rano i wieczorem.

ofka-masz codziennie pyszne obiadki mniamiiii chyba sie wprosze kiedys ;)

Ja rowniez z tych niewierzacych w zabobony i wrozby, zatem myk z obraczka nie dla mnie ;)

Aga89-wspoolczuje nieszczesliwego zdarzenia....ech jak pech to pech...:/
    zapraszam kochana, tylko mi sie juz pomysly koncza na ta diete huhuu, jutro jade na caly dzien na zajecia wiec na obiad bigos tesciowej, bo maz w pracy. w niedziele moze knajpka jakas, a od poniedzialku zas musze kombinowac. Moze sie wybiore w pon na krzywa cukrowa juz czas zrobic.

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki don karmienia, kupujecie juz albo jeszcze czekacie? Widzialam fajne na ebay ale nie mam pojecia jaki rozmiar kupic.
    Mam teraz 75D.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nie tort Pavlova... na jego widok w google dostałam plam na bluzce... :) suty mi dosłownie stanęły i mleko trysnęło hahhha
    Idę zaraz do sklepu po składniki- a miałam włosy malować! Wygląda przzeee prze obłędnie!

Żabka nałożyłam na szczotkę masę strukturalną wczoraj, dziś pomalowałam na taki ecru, jeszcze jedna warstwa farby i czas na ozdoby i pozniej lakier :) Powiem Wam że poki co to ten decoupage to jest banał- ale ile daje radości :)

Wiecie co? pokochałam robić pranie i je rozwieszać :)
    0628ba67aabefd2bmed.jpg

13bf0ed6580a8c5bmed.jpg

Dziś na obiad pesto z riccolą :)

0na88, Laura, niecierpliwa, zabka11, Martucha86, Aga89, mamasia, 5ylwia, Katarka, gianna88, małaMyszka, kasiuleek, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak pieknie wygladają te ciuszki na suszarce.. :)
    Ja swoich jeszcze nie piore, wiekszość jest różowych, albo po prostu dla dziewczynki, wiec jak okaze sie ze to Filipek to mało co mi zostanie i bede musiała wszystko kupowac. Zaraz zrobie zdjęcie 2 rzeczy które są po mnie i są mega fajne ! :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest po mnie, jedyna wada to w ogrodniczkach gumeczki na nogawkach są struchlałe, jak rozciągnełam na maksa to juz sie nie zeszło;p

41f79b2044e64d56med.jpg

A to z ciotkowych darów ;p

247be907e90e8671med.jpg

c3185609b1939c6dmed.jpg

06480db71b20a670med.jpg

No i gólnie mam tego ogromny wór którego nawet nie próbuje podnosic;p

Moje kochane dziecko, jeżeli jesteś synkiem to twoja matka ma dla ciebie moze z 5sztuk ubranek.. a jezeli córeczką- cały wór!

Najwyżej bedzię na zapas o ile bede miała w ogóle córeczke :P

Bo mimo wróżb (które i tak biore na żarty) mimo cery,chceci na czekolade, czuje, NO CZUJE ze to Filipek :)

Cassie, magda sz, Laura, zabka11, Martucha86, psioszka11, mamasia, 5ylwia, Neyla, Katarka, gianna88, małaMyszka, kasiuleek, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Staniki don karmienia, kupujecie juz albo jeszcze czekacie? Widzialam fajne na ebay ale nie mam pojecia jaki rozmiar kupic.
    Mam teraz 75D.
    ja na staniki do karmienia poczekam na poczatek lipca. musze miec usztywniane a i piersi jeszcze urrosna. przed ciaza mialam dd a teraz juz e. lepiej poczekac bo małe na nic sie nie przydadza.

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do staników, ja ani jednego stanika nie kupiłam odkąd wiem ze jestem w ciąży, biust mi sie nie zmienił nic a nic, jedyne co w biuscie jest inne to ciemniejsze i wieksze brodawki, bolące sutki no i ogólnie lekko obolałe sa, a rozmiar na szczęscie ten sam (na szczęscie bo i tak mam miseczke E).

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    ja na staniki do karmienia poczekam na poczatek lipca. musze miec usztywniane a i piersi jeszcze urrosna. przed ciaza mialam dd a teraz juz e. lepiej poczekac bo małe na nic sie nie przydadza.

ja tez czekam jeszcze z zakupem stanika do karmienia gdzieś do lipca - mam jeden z poprzedniej ciązy, bardzo krótko używany, dokupię jeszcze jeden i na początek wystarczy...potem zobaczę jak idzie z karmieniem itd. ja przed ciazą miałam małe piersi - B, teraz staniki C są ledwo, ledwo..zobaczymy co bedzie dalej ;-P

Magda sz - ja juz 3 dzien sie zbieram do farbowania włosów i nie mam czasu - w dzień ciągle jestem zajęta, a wieczorem zbyt zmęczona.... dzis ani jutro nie ma szans, moze w niedzielę sie w końcu zbiorę ;-P

ja tez uwielbiam robic pranie maleńkich ciuszków, ja juz wszytsko co dostałam poprałam i upchnęłam do szuflad - ale muszę to posegregować i jeszcze raz w lipcu poprac i poprasować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:00

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie doigralam, co z tego ze tyle dzis zrobilam jak brzuch mnie zaczal bolec, albo sie przedzwignelam i organizm wysyla mi sygnal, ze nie tedy droga :/ A jeszcze do fryzjera jestem umowiona

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No to sie doigralam, co z tego ze tyle dzis zrobilam jak brzuch mnie zaczal bolec, albo sie przedzwignelam i organizm wysyla mi sygnal, ze nie tedy droga :/ A jeszcze do fryzjera jestem umowiona

kochana jak podobnie....musiałam godzinę poleżeć po kręgosłup mi pękał....teraz tez siedzę, pracuję zdalnie na lapku, ale za godzinę jade zawieżć Julcie na zajecia i zakupy muszę zrobic.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ