SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Padam....
Placki na walewska upieczone, budyn ugotowany, studzi sie. Jutro rano zmiksuje z tego krem i przeloze placki.
Mam nadzieje ze ciacho w smaku wyjdzie ok.
Jutro jeszcze dwie szybkie salatki do zrobienia i chalupka do posprzatania.
Olinka-wlos sie jezy na glowie-co za szpital, co za ludzie!!!jak tak mozna traktowac pacjentow.....szok.....trzymaj sie i obys jak najszybciej wrocila do domu.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Eeee nie. Papierowke mam.
bosa lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Magda sz - ja kupiłam tę sukienkę, co ty
Ale pójdzie do skrócenia
5ylwia - w tej pozytywce nie da się wymienić baterii chybaKupiliśmy ją dzisiaj i zorientowaliśmy się w domu
Katarka, w środku jest mechanizm, który działa na zasadzie nakręcania się więc baterie nie są potrzebne
Magda, ja mam 164 i nigdy nie było mi dobrze w długich sukienkach więc nie wiem po co się łudziłammyślałam, że brzuszek doda mi uroku ale nie dodał
Olinka trzymaj sie! Straszne jest to co napisałaś.. Brak słów!
małaMyszka, bosa, Katarka lubią tę wiadomość
-
Olinka jak nie kino, to było zapytać czego Ci stażyści przyszli!
Ostatnio mam mega mało energii... len jakiś we mnie wstąpił
Mam tyyyle ciuszków od koleżanek i szwagierki, że nie wiem czy cokolwiek mi jeszcze trzeba (oprócz wyprawki do szpitala)... Jutro idę do szmateksu z siostrą, więc pewnie i tak coś kupię dla mojej niuni
Miłej nocki dziewczyny.bosa, małaMyszka, lys, Weridiana, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dla tych które myślą o zakupie lekkiego wózka -sprawdźcie Ickle Bubba Stomp cena około 1500 zł. Ja niestety nie znam nikogo kto by użytkowal ten wózek ale podobno waży zaledwie 6,5 kg. Siedzenie ma 4 pozycje do regulacji. Mozna wpiac fotelik. Myślę że warto go rozważyć.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Olinka , to strasznie przedmiotowo cię potraktowali
Czy nie powinnaś wyrazić zgody na obecność stażystów ?
Po tym wszystkim to chyba nie pozostaje nic innego jak złożyć skargę.
Niestety metody kulturalne nie wszędzie się sprawdzają, czasem trzeba "rzucić mięsem" wtedy koło ciebie biegają. Ach... człowiek chory i bezbronny
szybkiego powrotu do zdrowiatrzymam kciuki
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Katarka, w środku jest mechanizm, który działa na zasadzie nakręcania się więc baterie nie są potrzebne
Magda, ja mam 164 i nigdy nie było mi dobrze w długich sukienkach więc nie wiem po co się łudziłammyślałam, że brzuszek doda mi uroku ale nie dodał
Olinka trzymaj sie! Straszne jest to co napisałaś.. Brak słów!
Ta pozytywke kupilyscie w Pepco??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie w sobotni poranek i ponawiam pytanie do dziewczyn z linia negra?? Czy zrobila sie ona Wam od razu na calym brzuchu??
Dziewczyny weszlam na wage ;( Znowu 1 kg w tydzien, a jedynym grzechem jaki popelnilam w zeszlym tygodniu byla herbata z miodem i cytryna i 75 g glukozy wypitej w labo. Nie wiew juz co moge zrobic ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 07:33
-
Witajcie Mamuśki!
Zerwałam się z łóżka o 7:06 !!!! M. rozładował się telefon i zaspał. Miał być na 7:30 w Gdyni po ekipę!!!! Matko jaki stres... i jeszcze auta nie ma, więc do teściowej szybko po samochód. Nic nie zjadł, nie wypił, nerwowy, ku*wił na wszystko, obijał się o szafki... teraz siedzę i myślę... Miałam jechać z nim, ale nie dobiegłabym zbyt szybko po auto...
Mam nadzieję, że będzie jechał jakoś przyzwoicie, a nie jak pirat drogowy...
No, to taki poranek u mnie. Zjadłam śniadanie i piję herbatkę.
mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
Olinka trzymaj się tam dzielnie i nie daj się draniom, dużo oddechu i sił!
Przyjeżdżam do rodziców ,a tam siatka z pepco- babcia zaszalała i mamy to co 5ylwia:)- pozytywkę rybkę, kocyk i ręczniczek. Wczoraj już Leonkowi puszczałam.
Wcz na szkole rodzenia była pani fizjoterapeuta, trochę się podśmiewałam pod nosem (sama jestem mgr fizjo), bo wiedzę ma dużą,ale sprzedać jej nie chciała- np ja uważam,że ważne jest by powiedzieć rodzicom,jak podnosić,trzymać, prawidłowo dziecko,pokazać wszystkie pozycje dziecka prawidłowego oraz takie, jak korygować, ale oczywiście Pani pobieżnie to zrobiła- bo płać człowieku prywatnie, jak chcesz rehabilitować dziecko:) Studia jednak nie poszły w las, coś w tej głowie zostało:)
Mąż śpi, a ja zaraz uciekam do fryzjera, potem działeczka ,a wieczorem koncert, więc pewnie zajrzę późnym wieczorem.
Udanej, gorącej soboty!małaMyszka, mamasia, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja pierdykam, jacy lekarze.... masakra
Z tego co wiem, na stażystów powinnaś wyrazić zgodę a nie robią co chcą. I przecież badania nie trzeba przeprowadzać nago, no chyba, że dopochwowe, to bez dołu. Masz prawo do prywatności i w ogóle. Ja bym się mega wkurzyła i tam nieźle im zrobiła.... A u mnie spokój... od wczoraj tak mnie dolny kręgosłup boli i dolna pachwina i lewa noga, że prawie chodzić nie mogę - kuleję. Zastanawiam się czy dać znać mojej lekarce. Ale w sumie bóle porodowe i inne znam... wydaje mi się, że to nie to. Brzuch też się nie stawia, a w zeszłym tygodniu tak było. Chyba po prostu jakiś ból wszedł i tyle. A córa aktywna się zrobiła, że masakra - jak narzekałam, ze w ogóle się nie rusza i nie wiem czy wszystko oki to od 2 dni nadrabia
Dzień zapowiada się pięknie, więc pewnie będzie długi spacer przynajmniej dla córki z tatą a dla mnie jeśli ból puści....
A poprawka... na stażystów może nie... Ale na studentów?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 08:59
-
Dzień dobry
Jej jak pieknie juz na podwórku, wiosna !Co raz blizej lata..
Pranko kończy sie prać, zaraz rozwiesze i machne kawke-ostanio mam faze na anatola, tak mi smakuje tak kawa ze ojej
Na 15 idziemy na obiad parapetówkowy do brata, kupiłam im bardzo łaną lampkę nocną bo nie mają+wódka+czekoladki
Będzie tam też rodzeństwo bratowej a wiec jej siostra która jest w 20tc+6 ;P bo jest 3dni do przoduCiekawa jestem jaki ma brzuszek
Moje maleństwo kopie ile tylko ma sił hehemamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..
tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze
zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)
aa i wczoraj porządnie pojezdziłysmy po sklepie wózkiem i na bank zdecyduje sie na bebetto nico, szary na białym stelażu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 09:11
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..
tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze
zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)
To zależy jak rodzisz migotka... przy CC jest mniej krwawienia niż przy naturalnym porodzie. Myślę, że przy naturalnym mogą się przydać podkłady Belli - to takie duuuże podpaski. U mnie np. po CC one może przez jeden dzień był praktyczne... potem były za duże i myślę, że wystarczyłyby spokojnie normalne bardziej chłonne podpaski.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mnie, że tak powiem zmusili w szpitalu do zaopatrzenia się w nie... Ja miałam kupione większe podpaski Always... Ale jak mnie przywieźli po CC to wysłali mojego P do sklepu, żeby kupił właśnie te większe Belli i jeszcze podkłady na łóżko.... Nie powiem - czułam się w nich jak wielki potwór;P Za dużo tego było tam na dole ;P
-
niecierpliwa wrote:Witam sie w sobotni poranek i ponawiam pytanie do dziewczyn z linia negra?? Czy zrobila sie ona Wam od razu na calym brzuchu??
Dziewczyny weszlam na wage ;( Znowu 1 kg w tydzien, a jedynym grzechem jaki popelnilam w zeszlym tygodniu byla herbata z miodem i cytryna i 75 g glukozy wypitej w labo. Nie wiew juz co moge zrobic ;(niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość