X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka- trzymaj sie...co za frajerzy ://

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam....
    Placki na walewska upieczone, budyn ugotowany, studzi sie. Jutro rano zmiksuje z tego krem i przeloze placki.
    Mam nadzieje ze ciacho w smaku wyjdzie ok.
    Jutro jeszcze dwie szybkie salatki do zrobienia i chalupka do posprzatania.

Olinka-wlos sie jezy na glowie-co za szpital, co za ludzie!!!jak tak mozna traktowac pacjentow.....szok.....trzymaj sie i obys jak najszybciej wrocila do domu.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Eeee nie. Papierowke mam.
    Uuuu to jak pocztą? Informacje niejawne to temat mojej pracy. Tak mi zaakceptował i ruszam z kopyta :-)

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Magda sz - ja kupiłam tę sukienkę, co ty :) Ale pójdzie do skrócenia :)

5ylwia - w tej pozytywce nie da się wymienić baterii chyba :/ Kupiliśmy ją dzisiaj i zorientowaliśmy się w domu :/

Katarka, w środku jest mechanizm, który działa na zasadzie nakręcania się więc baterie nie są potrzebne :)

Magda, ja mam 164 i nigdy nie było mi dobrze w długich sukienkach więc nie wiem po co się łudziłam ;-) myślałam, że brzuszek doda mi uroku ale nie dodał :)

Olinka trzymaj sie! Straszne jest to co napisałaś.. Brak słów!

małaMyszka, bosa, Katarka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka jak nie kino, to było zapytać czego Ci stażyści przyszli!

Ostatnio mam mega mało energii... len jakiś we mnie wstąpił :(

Mam tyyyle ciuszków od koleżanek i szwagierki, że nie wiem czy cokolwiek mi jeszcze trzeba (oprócz wyprawki do szpitala)... Jutro idę do szmateksu z siostrą, więc pewnie i tak coś kupię dla mojej niuni :)

Miłej nocki dziewczyny.

bosa, małaMyszka, lys, Weridiana, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka a sterydów nie mogą Ci podać przecież... Są jakieś decyzje odnośnie leczenia?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla tych które myślą o zakupie lekkiego wózka -sprawdźcie Ickle Bubba Stomp cena około 1500 zł. Ja niestety nie znam nikogo kto by użytkowal ten wózek ale podobno waży zaledwie 6,5 kg. Siedzenie ma 4 pozycje do regulacji. Mozna wpiac fotelik. Myślę że warto go rozważyć. :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka , to strasznie przedmiotowo cię potraktowali :-(
    Czy nie powinnaś wyrazić zgody na obecność stażystów ?
    Po tym wszystkim to chyba nie pozostaje nic innego jak złożyć skargę.
    Niestety metody kulturalne nie wszędzie się sprawdzają, czasem trzeba "rzucić mięsem" wtedy koło ciebie biegają. Ach... człowiek chory i bezbronny

szybkiego powrotu do zdrowia :-) trzymam kciuki

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Katarka, w środku jest mechanizm, który działa na zasadzie nakręcania się więc baterie nie są potrzebne :)

Magda, ja mam 164 i nigdy nie było mi dobrze w długich sukienkach więc nie wiem po co się łudziłam ;-) myślałam, że brzuszek doda mi uroku ale nie dodał :)

Olinka trzymaj sie! Straszne jest to co napisałaś.. Brak słów!

Ta pozytywke kupilyscie w Pepco??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek i ponawiam pytanie do dziewczyn z linia negra?? Czy zrobila sie ona Wam od razu na calym brzuchu??

Dziewczyny weszlam na wage ;( Znowu 1 kg w tydzien, a jedynym grzechem jaki popelnilam w zeszlym tygodniu byla herbata z miodem i cytryna i 75 g glukozy wypitej w labo. Nie wiew juz co moge zrobic ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 07:33

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki!
    Zerwałam się z łóżka o 7:06 !!!! M. rozładował się telefon i zaspał. Miał być na 7:30 w Gdyni po ekipę!!!! Matko jaki stres... i jeszcze auta nie ma, więc do teściowej szybko po samochód. Nic nie zjadł, nie wypił, nerwowy, ku*wił na wszystko, obijał się o szafki... teraz siedzę i myślę... Miałam jechać z nim, ale nie dobiegłabym zbyt szybko po auto...
    Mam nadzieję, że będzie jechał jakoś przyzwoicie, a nie jak pirat drogowy...

No, to taki poranek u mnie. Zjadłam śniadanie i piję herbatkę.

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!

Olinka trzymaj się tam dzielnie i nie daj się draniom, dużo oddechu i sił!

Przyjeżdżam do rodziców ,a tam siatka z pepco- babcia zaszalała i mamy to co 5ylwia:)- pozytywkę rybkę, kocyk i ręczniczek. Wczoraj już Leonkowi puszczałam.

Wcz na szkole rodzenia była pani fizjoterapeuta, trochę się podśmiewałam pod nosem (sama jestem mgr fizjo), bo wiedzę ma dużą,ale sprzedać jej nie chciała- np ja uważam,że ważne jest by powiedzieć rodzicom,jak podnosić,trzymać, prawidłowo dziecko,pokazać wszystkie pozycje dziecka prawidłowego oraz takie, jak korygować, ale oczywiście Pani pobieżnie to zrobiła- bo płać człowieku prywatnie, jak chcesz rehabilitować dziecko:) Studia jednak nie poszły w las, coś w tej głowie zostało:)
    Mąż śpi, a ja zaraz uciekam do fryzjera, potem działeczka ,a wieczorem koncert, więc pewnie zajrzę późnym wieczorem.
    Udanej, gorącej soboty!

małaMyszka, mamasia, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 24 tyg:):)
    Pogoda piękna, popijam kawkę, nastawię na rosół, poczekam na męza i nie wiem co bedziemy po południu robic:)

mamasia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdykam, jacy lekarze.... masakra :/ Z tego co wiem, na stażystów powinnaś wyrazić zgodę a nie robią co chcą. I przecież badania nie trzeba przeprowadzać nago, no chyba, że dopochwowe, to bez dołu. Masz prawo do prywatności i w ogóle. Ja bym się mega wkurzyła i tam nieźle im zrobiła.... A u mnie spokój... od wczoraj tak mnie dolny kręgosłup boli i dolna pachwina i lewa noga, że prawie chodzić nie mogę - kuleję. Zastanawiam się czy dać znać mojej lekarce. Ale w sumie bóle porodowe i inne znam... wydaje mi się, że to nie to. Brzuch też się nie stawia, a w zeszłym tygodniu tak było. Chyba po prostu jakiś ból wszedł i tyle. A córa aktywna się zrobiła, że masakra - jak narzekałam, ze w ogóle się nie rusza i nie wiem czy wszystko oki to od 2 dni nadrabia :D Dzień zapowiada się pięknie, więc pewnie będzie długi spacer przynajmniej dla córki z tatą a dla mnie jeśli ból puści....

A poprawka... na stażystów może nie... Ale na studentów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 08:59

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jej jak pieknie juz na podwórku, wiosna ! :) Co raz blizej lata.. :)

Pranko kończy sie prać, zaraz rozwiesze i machne kawke-ostanio mam faze na anatola, tak mi smakuje tak kawa ze ojej :P

Na 15 idziemy na obiad parapetówkowy do brata, kupiłam im bardzo łaną lampkę nocną bo nie mają+wódka+czekoladki :)
    Będzie tam też rodzeństwo bratowej a wiec jej siostra która jest w 20tc+6 ;P bo jest 3dni do przodu :P Ciekawa jestem jaki ma brzuszek :D

Moje maleństwo kopie ile tylko ma sił hehe :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..

tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze

zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)

aa i wczoraj porządnie pojezdziłysmy po sklepie wózkiem i na bank zdecyduje sie na bebetto nico, szary na białym stelażu:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 09:11

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..

tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze

zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)

To zależy jak rodzisz migotka... przy CC jest mniej krwawienia niż przy naturalnym porodzie. Myślę, że przy naturalnym mogą się przydać podkłady Belli - to takie duuuże podpaski. U mnie np. po CC one może przez jeden dzień był praktyczne... potem były za duże i myślę, że wystarczyłyby spokojnie normalne bardziej chłonne podpaski.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla planuje naturalnie :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, że tak powiem zmusili w szpitalu do zaopatrzenia się w nie... Ja miałam kupione większe podpaski Always... Ale jak mnie przywieźli po CC to wysłali mojego P do sklepu, żeby kupił właśnie te większe Belli i jeszcze podkłady na łóżko.... Nie powiem - czułam się w nich jak wielki potwór;P Za dużo tego było tam na dole ;P

• mamasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witam sie w sobotni poranek i ponawiam pytanie do dziewczyn z linia negra?? Czy zrobila sie ona Wam od razu na calym brzuchu??

Dziewczyny weszlam na wage ;( Znowu 1 kg w tydzien, a jedynym grzechem jaki popelnilam w zeszlym tygodniu byla herbata z miodem i cytryna i 75 g glukozy wypitej w labo. Nie wiew juz co moge zrobic ;(
    U nie linia jest od wzgórza do pępka, ale jest delikatna :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ