WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka- trzymaj sie...co za frajerzy ://

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam....
    Placki na walewska upieczone, budyn ugotowany, studzi sie. Jutro rano zmiksuje z tego krem i przeloze placki.
    Mam nadzieje ze ciacho w smaku wyjdzie ok.
    Jutro jeszcze dwie szybkie salatki do zrobienia i chalupka do posprzatania.

Olinka-wlos sie jezy na glowie-co za szpital, co za ludzie!!!jak tak mozna traktowac pacjentow.....szok.....trzymaj sie i obys jak najszybciej wrocila do domu.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Eeee nie. Papierowke mam.
    Uuuu to jak pocztą? Informacje niejawne to temat mojej pracy. Tak mi zaakceptował i ruszam z kopyta :-)

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Magda sz - ja kupiłam tę sukienkę, co ty :) Ale pójdzie do skrócenia :)

5ylwia - w tej pozytywce nie da się wymienić baterii chyba :/ Kupiliśmy ją dzisiaj i zorientowaliśmy się w domu :/

Katarka, w środku jest mechanizm, który działa na zasadzie nakręcania się więc baterie nie są potrzebne :)

Magda, ja mam 164 i nigdy nie było mi dobrze w długich sukienkach więc nie wiem po co się łudziłam ;-) myślałam, że brzuszek doda mi uroku ale nie dodał :)

Olinka trzymaj sie! Straszne jest to co napisałaś.. Brak słów!

małaMyszka, bosa, Katarka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka jak nie kino, to było zapytać czego Ci stażyści przyszli!

Ostatnio mam mega mało energii... len jakiś we mnie wstąpił :(

Mam tyyyle ciuszków od koleżanek i szwagierki, że nie wiem czy cokolwiek mi jeszcze trzeba (oprócz wyprawki do szpitala)... Jutro idę do szmateksu z siostrą, więc pewnie i tak coś kupię dla mojej niuni :)

Miłej nocki dziewczyny.

bosa, małaMyszka, lys, Weridiana, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka a sterydów nie mogą Ci podać przecież... Są jakieś decyzje odnośnie leczenia?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla tych które myślą o zakupie lekkiego wózka -sprawdźcie Ickle Bubba Stomp cena około 1500 zł. Ja niestety nie znam nikogo kto by użytkowal ten wózek ale podobno waży zaledwie 6,5 kg. Siedzenie ma 4 pozycje do regulacji. Mozna wpiac fotelik. Myślę że warto go rozważyć. :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka , to strasznie przedmiotowo cię potraktowali :-(
    Czy nie powinnaś wyrazić zgody na obecność stażystów ?
    Po tym wszystkim to chyba nie pozostaje nic innego jak złożyć skargę.
    Niestety metody kulturalne nie wszędzie się sprawdzają, czasem trzeba "rzucić mięsem" wtedy koło ciebie biegają. Ach... człowiek chory i bezbronny

szybkiego powrotu do zdrowia :-) trzymam kciuki

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Katarka, w środku jest mechanizm, który działa na zasadzie nakręcania się więc baterie nie są potrzebne :)

Magda, ja mam 164 i nigdy nie było mi dobrze w długich sukienkach więc nie wiem po co się łudziłam ;-) myślałam, że brzuszek doda mi uroku ale nie dodał :)

Olinka trzymaj sie! Straszne jest to co napisałaś.. Brak słów!

Ta pozytywke kupilyscie w Pepco??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek i ponawiam pytanie do dziewczyn z linia negra?? Czy zrobila sie ona Wam od razu na calym brzuchu??

Dziewczyny weszlam na wage ;( Znowu 1 kg w tydzien, a jedynym grzechem jaki popelnilam w zeszlym tygodniu byla herbata z miodem i cytryna i 75 g glukozy wypitej w labo. Nie wiew juz co moge zrobic ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 07:33

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki!
    Zerwałam się z łóżka o 7:06 !!!! M. rozładował się telefon i zaspał. Miał być na 7:30 w Gdyni po ekipę!!!! Matko jaki stres... i jeszcze auta nie ma, więc do teściowej szybko po samochód. Nic nie zjadł, nie wypił, nerwowy, ku*wił na wszystko, obijał się o szafki... teraz siedzę i myślę... Miałam jechać z nim, ale nie dobiegłabym zbyt szybko po auto...
    Mam nadzieję, że będzie jechał jakoś przyzwoicie, a nie jak pirat drogowy...

No, to taki poranek u mnie. Zjadłam śniadanie i piję herbatkę.

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!

Olinka trzymaj się tam dzielnie i nie daj się draniom, dużo oddechu i sił!

Przyjeżdżam do rodziców ,a tam siatka z pepco- babcia zaszalała i mamy to co 5ylwia:)- pozytywkę rybkę, kocyk i ręczniczek. Wczoraj już Leonkowi puszczałam.

Wcz na szkole rodzenia była pani fizjoterapeuta, trochę się podśmiewałam pod nosem (sama jestem mgr fizjo), bo wiedzę ma dużą,ale sprzedać jej nie chciała- np ja uważam,że ważne jest by powiedzieć rodzicom,jak podnosić,trzymać, prawidłowo dziecko,pokazać wszystkie pozycje dziecka prawidłowego oraz takie, jak korygować, ale oczywiście Pani pobieżnie to zrobiła- bo płać człowieku prywatnie, jak chcesz rehabilitować dziecko:) Studia jednak nie poszły w las, coś w tej głowie zostało:)
    Mąż śpi, a ja zaraz uciekam do fryzjera, potem działeczka ,a wieczorem koncert, więc pewnie zajrzę późnym wieczorem.
    Udanej, gorącej soboty!

małaMyszka, mamasia, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 24 tyg:):)
    Pogoda piękna, popijam kawkę, nastawię na rosół, poczekam na męza i nie wiem co bedziemy po południu robic:)

mamasia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdykam, jacy lekarze.... masakra :/ Z tego co wiem, na stażystów powinnaś wyrazić zgodę a nie robią co chcą. I przecież badania nie trzeba przeprowadzać nago, no chyba, że dopochwowe, to bez dołu. Masz prawo do prywatności i w ogóle. Ja bym się mega wkurzyła i tam nieźle im zrobiła.... A u mnie spokój... od wczoraj tak mnie dolny kręgosłup boli i dolna pachwina i lewa noga, że prawie chodzić nie mogę - kuleję. Zastanawiam się czy dać znać mojej lekarce. Ale w sumie bóle porodowe i inne znam... wydaje mi się, że to nie to. Brzuch też się nie stawia, a w zeszłym tygodniu tak było. Chyba po prostu jakiś ból wszedł i tyle. A córa aktywna się zrobiła, że masakra - jak narzekałam, ze w ogóle się nie rusza i nie wiem czy wszystko oki to od 2 dni nadrabia :D Dzień zapowiada się pięknie, więc pewnie będzie długi spacer przynajmniej dla córki z tatą a dla mnie jeśli ból puści....

A poprawka... na stażystów może nie... Ale na studentów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 08:59

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jej jak pieknie juz na podwórku, wiosna ! :) Co raz blizej lata.. :)

Pranko kończy sie prać, zaraz rozwiesze i machne kawke-ostanio mam faze na anatola, tak mi smakuje tak kawa ze ojej :P

Na 15 idziemy na obiad parapetówkowy do brata, kupiłam im bardzo łaną lampkę nocną bo nie mają+wódka+czekoladki :)
    Będzie tam też rodzeństwo bratowej a wiec jej siostra która jest w 20tc+6 ;P bo jest 3dni do przodu :P Ciekawa jestem jaki ma brzuszek :D

Moje maleństwo kopie ile tylko ma sił hehe :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..

tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze

zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)

aa i wczoraj porządnie pojezdziłysmy po sklepie wózkiem i na bank zdecyduje sie na bebetto nico, szary na białym stelażu:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 09:11

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..

tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze

zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)

To zależy jak rodzisz migotka... przy CC jest mniej krwawienia niż przy naturalnym porodzie. Myślę, że przy naturalnym mogą się przydać podkłady Belli - to takie duuuże podpaski. U mnie np. po CC one może przez jeden dzień był praktyczne... potem były za duże i myślę, że wystarczyłyby spokojnie normalne bardziej chłonne podpaski.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla planuje naturalnie :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, że tak powiem zmusili w szpitalu do zaopatrzenia się w nie... Ja miałam kupione większe podpaski Always... Ale jak mnie przywieźli po CC to wysłali mojego P do sklepu, żeby kupił właśnie te większe Belli i jeszcze podkłady na łóżko.... Nie powiem - czułam się w nich jak wielki potwór;P Za dużo tego było tam na dole ;P

• mamasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witam sie w sobotni poranek i ponawiam pytanie do dziewczyn z linia negra?? Czy zrobila sie ona Wam od razu na calym brzuchu??

Dziewczyny weszlam na wage ;( Znowu 1 kg w tydzien, a jedynym grzechem jaki popelnilam w zeszlym tygodniu byla herbata z miodem i cytryna i 75 g glukozy wypitej w labo. Nie wiew juz co moge zrobic ;(
    U nie linia jest od wzgórza do pępka, ale jest delikatna :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ