WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dokładnie :) I jedyny rok w którym fajnie by bylo jakby zima była łagodna :D (zawsze sie modlimy o sniego bo jezdzimy na snowboardzie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:20

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak narazie to mamy 28 synkowi i 22 dziewczynki. ;-)

niecierpliwa, gianna88, Laura, zabka11, lys, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze ktoś kto nie zna płci czy tylko ja :O ?
    Mam nadzieje ze w poniedzialek juz sie dowiem bo jak nie to mnie szlag trafi;/

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc milego dnia!

Y, niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia - zanim przeczytałam twojego posta odnośnie pozytywki to dzisiaj rano się zorientowałam, że ja to jednak jestem głupia :P Mąż przyniósł pozytywkę jak jeszcze leżałam w łóżku i puścił ją do brzuszka, za chwilę mówię "Szkoda, że w niej nie można baterii wymienić", a Mąż na to "Przecież tu nie ma baterii" - naprawdę jestem głupia :D A potem przeczytałam twojego posta :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Od rana wyruszyłam w miasto i kupiłam baleriny, sukienkę i majtasy :D. Jestem zadowolona z tych zakupów.
    Zaraz idę podszykowac obiad i czekam na Krzyśka.
    Jest tak ciepło i pięknie, ze po obiedzie koniecznie idziemy na spacer, wieczorem wybieramy się na kolacje ze znajomymi. Zapowiada się miły dzień!
    Olinka trzymaj się dzielnie!
    A co z Małgosia? Dobrze pamiętam, że przed świętami trafiła do szpitala?
    Stasiak dziś leniwy :/
    Udanego dnia!

magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ,

Olinka - wazne ze z maluchem ok , moja mama pamietam jak mi opowiala ze jak zaczela rodzic ( a miala tez cukrzyce ciazowa) to nagle wyszedl lekarz na korytarz i zaczal krzyczec " porod cukrzycowy , porod cukrzycowy" i 30 studentow sie zlecialo i kazdy zagladal , jednoczesnie na sali byl gosc ktory oswietlenie zmienial - jak uslyszal jak moja matka sie drze i steka to podobno bardzo szybko wyszedl ze sprzetem ;-)

Ale fakt faktem , wielu lekarzy to po prostu gbury i nie maja empatii , nawet jak sa super specjalistami to nie maja podejscia do pacjentow . Tu jednak fakycznie trzeba miec powolanie jak do bycia np nauczycielem.

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze wiekszosc lekarzy swoj dyplom na bazarze kupila... niestety.
    Mnie przy pierwszym porodzie nacinala studentka. Dobrze ze byly tylko 2 a nie cala klasa ;)

Ostatni dzien w PL.
    Slonce wyszlo a ja na nic nie mam sily, doslownie od wczoraj czuje sie jakbym maraton przebiegla. A plecy juz nawet nie wspominam.

Odnosnie ubierania dzieci urodzonych latem, tez sie nad tym od dluzszego czasu zastanawiam i nie wyobrazam sobie jak to bedzie...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie malowanie pelna para, jak zobaczylam kolor farby w wiaderku to mi sie nie podobal wygladal jak bialy, ale na scianie super jasny szary ;) Maz z tesciem maluja, a ja pichce obiad.
    W pepco kupilam Julci pozytywke rybke - super jest!
    Kupilam tez 2 pary bodziakow i maz pokazal tesciowi, a ten mnie zaczal opieprzac, ze mam nic nie kupowac dopiero jak sie dziecko urodzi. Alez mnie zezlil!
    P.S ledwo remont sie zaczal a ja juz mam dosc

Katarka, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Gianna dobre te Bavaria ale takie słodkie że już wole np. sok jakbłkowy, nie wiem jak inne smaki bo piłam tylko bavarie jabłkową.

Magda Bavaria jest też bezsmakowa, tzn taka jak piwo, normalnie lekko gorzka...mniam :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Witamy sie ze slonecznego Gdanska juz po śniadaniu wciagnelam 2 nalesniki z twarogiem mniam obiad z wczoraj zostal spaghetti wiec z glowy nie mam planow a pozatym maz idzie na mecz wiec znowu sama bede w domu pol dnia :-(

znam ten ból... mój też lechista :/ co dwa tygodnie pół dnia go nie ma... a dziś jeszcze piwo z kolegami po meczu więc wróci niewiadomo kiedy :D
    ale jadę do rodziców, posiedziec w ogródku na słoneczku, pogadac to jakoś zleci :)

miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 13:28

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56e5357d81c2.jpg
    Dzisiejsze zakupki na poprawe humorku ;)

gianna88, Martucha86, kasiuleek, magda sz, aaaaga, 0na88, Laura, psioszka11, zabka11, Aga89, lys, Katarka, gosia.b, Neyla, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie mnie tą pozytywką :) Ja mam takie coś nad łóżeczko http://www.megadyskont.pl/album/fisher-price-karuzela-las-tropikalny-k3799/k3799-1.jpg

To na takiej samej zasadzie ta pozytywka rybka? czy to w innym celu? Nie ogarniam tych zabawek jeszcze :D

Lecimy zaraz do znajomych a jak wrócimy to biorę się za ten torcik bezowy bo już nie wytrzymam, póki co to zrobiłam na szybko tartę z bitą śmietaną i owocami tam w gości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 13:40

Laura, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta. Widzialam ze ktoras sie pytala o mnie. Ja nadal jestem w szpitalu biore nospe magnez i czasami kroplowke z pyralgina i papaweryną. Mam nadzieje ze niedlugo stad wyjde i wroce do domku.

psioszka11, magda sz, zabka11, Martucha86, gianna88, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kusicie mnie tą pozytywką :) Ja mam takie coś nad łóżeczko http://www.megadyskont.pl/album/fisher-price-karuzela-las-tropikalny-k3799/k3799-1.jpg

To na takiej samej zasadzie ta pozytywka rybka? czy to w innym celu? Nie ogarniam tych zabawek jeszcze :D

Lecimy zaraz do znajomych a jak wrócimy to biorę się za ten torcik bezowy bo już nie wytrzymam, póki co to zrobiłam na szybko tartę z bitą śmietaną i owocami tam w gości :)

Ja puszczam pozytywke i klade na brzuszku ;)

Laura, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też taką karuzelke wybrałam dla Dominisia :)

Malagosia a już lepiej się czujesz?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia, a dlaczego tak dlugo trzymaja Cie w szpitalu??

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    5ylwia - zanim przeczytałam twojego posta odnośnie pozytywki to dzisiaj rano się zorientowałam, że ja to jednak jestem głupia :P Mąż przyniósł pozytywkę jak jeszcze leżałam w łóżku i puścił ją do brzuszka, za chwilę mówię "Szkoda, że w niej nie można baterii wymienić", a Mąż na to "Przecież tu nie ma baterii" - naprawdę jestem głupia :D A potem przeczytałam twojego posta :)
    To przez tą ciążę człowiek taki zakręcony ;-)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myślicie opłaca się? http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-materac-gpk-posciel-24ele-i5225657919.html

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja puszczam pozytywke i klade na brzuszku ;)
    Ja też :) oglądałam program porody i rodzice zaraz po porodzie puścili maluszkowi pozytywke, którą mama puszczala w ciąży i maluszek od razu się uspokoił :) także puszczam codziennie niech się Oli przyzwyczai do tej melodii :)

magda sz, niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ