X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 6 miesiacu :)

Polozylam sie na chwilke bo kregoslup mi peka, tyle sie narobilam.
    Zrobilam walewska, dwie salatki, wysprzatalam caly dom i padam....musze sie jeszcze ogarnac' makijaz wlosy i cos normalnego ubrac bo jeszcze w dresie jestem.na 17 przychodza goscie...

Milej pieknej soboty!!!

Martucha86, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to namowilyscie mnie na tą pozytywke :)
    Małgosia normalnie sanatorium się zrobiło z tego pobytu :( a wiadomo od czego to tak? Jakąś diagnozę postawili? Trzymam kciuki żeby Cię wypuscili, taka piękna pogoda :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Krzysiek pierwszy raz poczuł kopniecia Syna :)!
    Łzy radości same mi pociekly :).
    Wiedziałam, że ten dzień będzie udany :):):)!!!

niecierpliwa, 0na88, chcebycmama, kasiuleek, Paula_071, Laura, lys, gosia.b, Katarka, Neyla, mamasia, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    To przez tą ciążę człowiek taki zakręcony ;-)

Ja wlasnie o malo chalupy z dymem nie puscilam, robilam ekspresowe paczki z serkiem waniliowym i po 20 minutach maz wchodzi do kuchni i sie mnie pyta dlaczego pod patelnia z olejem pali sie gaz. Uwierzyc nie moglam, ze takie cos zrobilam!

mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymam kciuki żeby Ci pomogli i żeby z Tobą i dzidzia było wszystko dobrze :-) co do lekarzy to tragedia... w ogóle nie powinni tacy pracować z pacjentami!!! Tylko co najwyzej siedzieć z nosem w książkach i laboratoriach!!!

Małgosia to bardzo długo Cię trzymają. Ja tez leżałam w szpitalu z bólami brzucha. U mnie niestety nie wykryli przyczyny tylko wyciszyli to tez takimi lekami jak Tobie podają. Ja leżałam 6 dni. Dużo zdrówka życzę dla Ciebie i maleństwa :-)

Nie uwierzycie!!! Wczoraj narzekałam na pecha przez ta pęknieta szybę. Wieczorem zadzwonił chętny kupiec i sprzedaliśmy autko tylko 500 zł taniej przez to pęknięcie :-) także koniec końców nie wyszło najgorzej :-) szkoda tylko moich nerwów wczoraj :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:39

niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Laura, 0na88, Neyla, gianna88, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie je kabanosy i zagryza konfiturą wiśniową. Zastanawiam się kto z naszej dwójki jest w ciąży.

niecierpliwa, Martucha86, aaaaga, Laura, lys, 0na88, Katarka, Neyla, magda sz, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, myślę ze sie bardzo opłąca, masz łożeczko materac, pościel kompletna i pościel do łózeczka:)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadly mdlosci... znowu...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    A mnie dopadly mdlosci... znowu...

Oj wspolczuje, ja juz odpukac od 3 tygodni mam spokoj w tym temacie

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam do domku, od rana miałam zajęcia i ostatnie 2 godziny to już było koszmarnie, oczy same mi się zamykały i wszystko bolało od siedzenia na tych twardych krzesłach. Dobrze, że jutro tylko do 13.
    Po drodze wstąpiłam do sklepu i też kupiłam to piwo bezalko. Bavaria, po czym przeczytałam że Paula masz kaca po tym piwie, i tak myślę jakim sposobem skoro to bez alkoholu?? No i teraz nie wiem pić, czy nie pić?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze rok bez alkoholu to chyb nie jest wielkie wyrzeczenie i nie uznaje nawet tych piw bezalkoholowych

Katarka, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj prawie wcale nie śpi, czuje często kopniaki :)

Czy u Was też tak jest?

Dodam że dzisiaj również bóle mam i może dlatego nie wiem :/

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja uwazam, ze rok bez alkoholu to chyb nie jest wielkie wyrzeczenie i nie uznaje nawet tych piw bezalkoholowych

Ale co jest złego w piwie bezalkoholowym skoro to jest 0,0%?
    Jestem przeciwna piciu nawet najmniejszych ilości alkoholu i piwom jak karmi typu 0,5%, ale skoro coś jest 0,0% to przecież nie alkohol.

EDIT: tak w ogóle ta Bavaria to nie piwo, tylko napój o smaku piwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 18:30

gianna88, małaMyszka, Hermiona, KasiaeN. lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf nadrobiłam ;)
    Laura super zestaw, ja nie mam nic z tych rzeczy i chyba też się zastanowię nad tym, tylko muszę sprawdzić czy óżeczko jest tajkie jakie sobie wymyśliłam :)
    Karolinaaa ja też jestem butoholiczką, ale ja uwielbiam szpilki. i z tej przyczyny musiełam dziś kupić 3 pary butów na płaskiej podeszwie, bo mam tylko obcasy i to w większości szpilki, a teraz mnie już plecy bolą jak próbuje ubrać większy obcas.
    Olinka, Małgosia trzymajcie się cieplutko wiadomo w szpitalu ciężko, ale dla dzidzi można wszystko znieść. Zdrówka Wam życzę!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale co jest złego w piwie bezalkoholowym skoro to jest 0,0%?
    Jestem przeciwna piciu nawet najmniejszych ilości alkoholu i piwom jak karmi typu 0,5%, ale skoro coś jest 0,0% to przecież nie alkohol.

EDIT: tak w ogóle ta Bavaria to nie piwo, tylko napój o smaku piwa

Kochana, ale ja nie mowie, ze jest w tym cos zlego ;) Ja po prostu takiej potrzeby nie odczuwam. Dla mnie jak cos ma napisane piwo to jest to na liscie prodkuktow zakazanych nawet jak ma 0.0 alko ;) Takie samo zdanie mam odnosnie kierowcow, jesli prowadzisz odpusc sobie nawet ilosc dozwolona ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Czy u Was też tak jest?

Ja dziś prawie cały dzień czułam kopniaki i niektóre bardzo silne :) ale nie mam żadnych bóli

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    uf nadrobiłam ;)
    Laura super zestaw, ja nie mam nic z tych rzeczy i chyba też się zastanowię nad tym, tylko muszę sprawdzić czy óżeczko jest tajkie jakie sobie wymyśliłam :)
    Karolinaaa ja też jestem butoholiczką, ale ja uwielbiam szpilki. i z tej przyczyny musiełam dziś kupić 3 pary butów na płaskiej podeszwie, bo mam tylko obcasy i to w większości szpilki, a teraz mnie już plecy bolą jak próbuje ubrać większy obcas.
    Olinka, Małgosia trzymajcie się cieplutko wiadomo w szpitalu ciężko, ale dla dzidzi można wszystko znieść. Zdrówka Wam życzę!
    Też nie mam i nawet z mężem jesteśmy zgodni co do koloru a wybraliśmy baranki żółto pomarańczowe :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja dziś prawie cały dzień czułam kopniaki i niektóre bardzo silne :) ale nie mam żadnych bóli
    bóle to u mnie normalna sprawa, zaczynam się do nich przyzwyczajać ale najgorsze jest to że nic nie mogę robić ani spacerować bo się boję :(

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Czy u Was też tak jest?

Ja tak mam codziennie tylko, ze nie bola mnie te kopniaki. Od paru dni mam wrazenie, ze mala upodobala sobie pecherz bo czuje kopniaka i od razu w tym momencie czuje, ze chce mi sie siusiu, a po chwili ustepuje ;) Julka jest bardzo spokojna w nocy, bo dopiero pare razy poczulam jak sie wierci, albo opcja numer dwa wierci sie, ale mnie to nie budzi ;)

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tak mam codziennie tylko, ze nie bola mnie te kopniaki. Od paru dni mam wrazenie, ze mala upodobala sobie pecherz bo czuje kopniaka i od razu w tym momencie czuje, ze chce mi sie siusiu, a po chwili ustepuje ;) Julka jest bardzo spokojna w nocy, bo dopiero pare razy poczulam jak sie wierci, albo opcja numer dwa wierci sie, ale mnie to nie budzi ;)
    kopniaki mnie też nie bolą tylko brzuch i wtedy malutki dużo się kręci
    kopniaki są bardzo przyjemne :D
    ale też czuję jak jest gdzieś na pęcherzu bo wtedy latam siku ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ