WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 6 miesiacu :)

Polozylam sie na chwilke bo kregoslup mi peka, tyle sie narobilam.
    Zrobilam walewska, dwie salatki, wysprzatalam caly dom i padam....musze sie jeszcze ogarnac' makijaz wlosy i cos normalnego ubrac bo jeszcze w dresie jestem.na 17 przychodza goscie...

Milej pieknej soboty!!!

Martucha86, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to namowilyscie mnie na tą pozytywke :)
    Małgosia normalnie sanatorium się zrobiło z tego pobytu :( a wiadomo od czego to tak? Jakąś diagnozę postawili? Trzymam kciuki żeby Cię wypuscili, taka piękna pogoda :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Krzysiek pierwszy raz poczuł kopniecia Syna :)!
    Łzy radości same mi pociekly :).
    Wiedziałam, że ten dzień będzie udany :):):)!!!

niecierpliwa, 0na88, chcebycmama, kasiuleek, Paula_071, Laura, lys, gosia.b, Katarka, Neyla, mamasia, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    To przez tą ciążę człowiek taki zakręcony ;-)

Ja wlasnie o malo chalupy z dymem nie puscilam, robilam ekspresowe paczki z serkiem waniliowym i po 20 minutach maz wchodzi do kuchni i sie mnie pyta dlaczego pod patelnia z olejem pali sie gaz. Uwierzyc nie moglam, ze takie cos zrobilam!

mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka trzymam kciuki żeby Ci pomogli i żeby z Tobą i dzidzia było wszystko dobrze :-) co do lekarzy to tragedia... w ogóle nie powinni tacy pracować z pacjentami!!! Tylko co najwyzej siedzieć z nosem w książkach i laboratoriach!!!

Małgosia to bardzo długo Cię trzymają. Ja tez leżałam w szpitalu z bólami brzucha. U mnie niestety nie wykryli przyczyny tylko wyciszyli to tez takimi lekami jak Tobie podają. Ja leżałam 6 dni. Dużo zdrówka życzę dla Ciebie i maleństwa :-)

Nie uwierzycie!!! Wczoraj narzekałam na pecha przez ta pęknieta szybę. Wieczorem zadzwonił chętny kupiec i sprzedaliśmy autko tylko 500 zł taniej przez to pęknięcie :-) także koniec końców nie wyszło najgorzej :-) szkoda tylko moich nerwów wczoraj :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:39

niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Laura, 0na88, Neyla, gianna88, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie je kabanosy i zagryza konfiturą wiśniową. Zastanawiam się kto z naszej dwójki jest w ciąży.

niecierpliwa, Martucha86, aaaaga, Laura, lys, 0na88, Katarka, Neyla, magda sz, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, myślę ze sie bardzo opłąca, masz łożeczko materac, pościel kompletna i pościel do łózeczka:)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadly mdlosci... znowu...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    A mnie dopadly mdlosci... znowu...

Oj wspolczuje, ja juz odpukac od 3 tygodni mam spokoj w tym temacie

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam do domku, od rana miałam zajęcia i ostatnie 2 godziny to już było koszmarnie, oczy same mi się zamykały i wszystko bolało od siedzenia na tych twardych krzesłach. Dobrze, że jutro tylko do 13.
    Po drodze wstąpiłam do sklepu i też kupiłam to piwo bezalko. Bavaria, po czym przeczytałam że Paula masz kaca po tym piwie, i tak myślę jakim sposobem skoro to bez alkoholu?? No i teraz nie wiem pić, czy nie pić?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze rok bez alkoholu to chyb nie jest wielkie wyrzeczenie i nie uznaje nawet tych piw bezalkoholowych

Katarka, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj prawie wcale nie śpi, czuje często kopniaki :)

Czy u Was też tak jest?

Dodam że dzisiaj również bóle mam i może dlatego nie wiem :/

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja uwazam, ze rok bez alkoholu to chyb nie jest wielkie wyrzeczenie i nie uznaje nawet tych piw bezalkoholowych

Ale co jest złego w piwie bezalkoholowym skoro to jest 0,0%?
    Jestem przeciwna piciu nawet najmniejszych ilości alkoholu i piwom jak karmi typu 0,5%, ale skoro coś jest 0,0% to przecież nie alkohol.

EDIT: tak w ogóle ta Bavaria to nie piwo, tylko napój o smaku piwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 18:30

gianna88, małaMyszka, Hermiona, KasiaeN. lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf nadrobiłam ;)
    Laura super zestaw, ja nie mam nic z tych rzeczy i chyba też się zastanowię nad tym, tylko muszę sprawdzić czy óżeczko jest tajkie jakie sobie wymyśliłam :)
    Karolinaaa ja też jestem butoholiczką, ale ja uwielbiam szpilki. i z tej przyczyny musiełam dziś kupić 3 pary butów na płaskiej podeszwie, bo mam tylko obcasy i to w większości szpilki, a teraz mnie już plecy bolą jak próbuje ubrać większy obcas.
    Olinka, Małgosia trzymajcie się cieplutko wiadomo w szpitalu ciężko, ale dla dzidzi można wszystko znieść. Zdrówka Wam życzę!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale co jest złego w piwie bezalkoholowym skoro to jest 0,0%?
    Jestem przeciwna piciu nawet najmniejszych ilości alkoholu i piwom jak karmi typu 0,5%, ale skoro coś jest 0,0% to przecież nie alkohol.

EDIT: tak w ogóle ta Bavaria to nie piwo, tylko napój o smaku piwa

Kochana, ale ja nie mowie, ze jest w tym cos zlego ;) Ja po prostu takiej potrzeby nie odczuwam. Dla mnie jak cos ma napisane piwo to jest to na liscie prodkuktow zakazanych nawet jak ma 0.0 alko ;) Takie samo zdanie mam odnosnie kierowcow, jesli prowadzisz odpusc sobie nawet ilosc dozwolona ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Czy u Was też tak jest?

Ja dziś prawie cały dzień czułam kopniaki i niektóre bardzo silne :) ale nie mam żadnych bóli

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    uf nadrobiłam ;)
    Laura super zestaw, ja nie mam nic z tych rzeczy i chyba też się zastanowię nad tym, tylko muszę sprawdzić czy óżeczko jest tajkie jakie sobie wymyśliłam :)
    Karolinaaa ja też jestem butoholiczką, ale ja uwielbiam szpilki. i z tej przyczyny musiełam dziś kupić 3 pary butów na płaskiej podeszwie, bo mam tylko obcasy i to w większości szpilki, a teraz mnie już plecy bolą jak próbuje ubrać większy obcas.
    Olinka, Małgosia trzymajcie się cieplutko wiadomo w szpitalu ciężko, ale dla dzidzi można wszystko znieść. Zdrówka Wam życzę!
    Też nie mam i nawet z mężem jesteśmy zgodni co do koloru a wybraliśmy baranki żółto pomarańczowe :D

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja dziś prawie cały dzień czułam kopniaki i niektóre bardzo silne :) ale nie mam żadnych bóli
    bóle to u mnie normalna sprawa, zaczynam się do nich przyzwyczajać ale najgorsze jest to że nic nie mogę robić ani spacerować bo się boję :(

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Czy u Was też tak jest?

Ja tak mam codziennie tylko, ze nie bola mnie te kopniaki. Od paru dni mam wrazenie, ze mala upodobala sobie pecherz bo czuje kopniaka i od razu w tym momencie czuje, ze chce mi sie siusiu, a po chwili ustepuje ;) Julka jest bardzo spokojna w nocy, bo dopiero pare razy poczulam jak sie wierci, albo opcja numer dwa wierci sie, ale mnie to nie budzi ;)

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tak mam codziennie tylko, ze nie bola mnie te kopniaki. Od paru dni mam wrazenie, ze mala upodobala sobie pecherz bo czuje kopniaka i od razu w tym momencie czuje, ze chce mi sie siusiu, a po chwili ustepuje ;) Julka jest bardzo spokojna w nocy, bo dopiero pare razy poczulam jak sie wierci, albo opcja numer dwa wierci sie, ale mnie to nie budzi ;)
    kopniaki mnie też nie bolą tylko brzuch i wtedy malutki dużo się kręci
    kopniaki są bardzo przyjemne :D
    ale też czuję jak jest gdzieś na pęcherzu bo wtedy latam siku ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ