SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
pytanko, będziecie kupwać coś tego typu?
http://allegro.pl/wyprawka-niemowleca-6el-komplet-r-56-nowe-wzory-i5188094265.html
bo wczoraj jeszcze miałam ochote kupić a dziś jakos juz nie jestem na 100% przekonana, nie wiem czy nie lepiej zabrac do szpitala body na krótki rękaw i cienkiego pajacyka bawełnianegomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Właśnie najgorsze jest to ze nie wiadomo jak takiego niemowlaka np. w upał ubrać..zimą,jesienią,wiosną prościej, a latem..szkoda maluszka zeby sie parzył w jakis pajacach,ale tez ciezko wyczuc zeby jednak nie bylo mu za zimno..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:pytanko, będziecie kupwać coś tego typu?
http://allegro.pl/wyprawka-niemowleca-6el-komplet-r-56-nowe-wzory-i5188094265.html
bo wczoraj jeszcze miałam ochote kupić a dziś jakos juz nie jestem na 100% przekonana, nie wiem czy nie lepiej zabrac do szpitala body na krótki rękaw i cienkiego pajacyka bawełnianegomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..
tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze
zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)
aa i wczoraj porządnie pojezdziłysmy po sklepie wózkiem i na bank zdecyduje sie na bebetto nico, szary na białym stelażu:)
Niecierpliwa- tak, pozytywka z pepco
Cudowna pogodaruszamy z mężem na miasto na dalsze zakupy balkonowe.. Żeby miał taki zapał w urządzaniu pokoju dla dziecka.. Ale mam nadzieje, że za miesiąc dwa coś mu się odmieni
mamasia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy sie ze slonecznego Gdanska juz po śniadaniu wciagnelam 2 nalesniki z twarogiem mniam obiad z wczoraj zostal spaghetti wiec z glowy nie mam planow a pozatym maz idzie na mecz wiec znowu sama bede w domu pol dnia
mamasia, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:pytanko, będziecie kupwać coś tego typu?
bo wczoraj jeszcze miałam ochote kupić a dziś jakos juz nie jestem na 100% przekonana, nie wiem czy nie lepiej zabrac do szpitala body na krótki rękaw i cienkiego pajacyka bawełnianego
Ja takiego nie kupuję, bo nie jest rozpinany po całości. Swoje pierwsze przebieranie i przewijanie dziecka chcę przeżyć bezboleśnie, więc sama kupię ciuszki z którymi nie będę miała problemu w zakładaniu i ściąganiu:)
Karolina - rodzimy teoretycznie od koniec sierpnia, wtedy już nie jest tak ciepło, wieczory zwłaszcza są chłodne. Większą niepewność w ubieraniu mają te dziewczyny, co urodzą w lipcu:)
Mam takiego kaca po tym piwie Bavaria, że ledwo widzę na oczy, głowa boli i chce mi się pić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:26
mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Olinko bardzo współczuję.
Jak tylko czytałam Twoj post to włos się na głowie jeży.
Jak ja bym usłyszała, że to nie kino to ja bym na to odpowiedziała, że ja nie jestem jakimś eksponatem do oglądania!
3maj sie:-*małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Witam się dziewczynki
Pranie posegregowane, teraz dokładnie wiem czego mi brakuje, bankowo pajacyków ciuniutkich, czapeczek, no i czegoś na pierwsze dni rozpinanego na całości choć podobno dziecko jest jak guma na początku
Bierzemy się za porządki, deserek i jedziemy najpierw do jednych znajomych a pozniej na grilla także mamy towarzyską sobotę.
Miłego dnia :*mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Olinka , to strasznie przedmiotowo cię potraktowali
Czy nie powinnaś wyrazić zgody na obecność stażystów ?
Po tym wszystkim to chyba nie pozostaje nic innego jak złożyć skargę.
Niestety metody kulturalne nie wszędzie się sprawdzają, czasem trzeba "rzucić mięsem" wtedy koło ciebie biegają. Ach... człowiek chory i bezbronny
szybkiego powrotu do zdrowiatrzymam kciuki
Jeśli jest to szpital akademicki to przy przyjęciu do szpitala się podpisuje zgodę na ich obecność (ja tam miałam ostatnio). Niestety tak samo mogą być przy porodzie i stać i zaglądać w 10 osób między nogi.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A studenci medycyny tak jak inni w wakacje nie maja wolnego moze w sierpniu i ich nie bedzie nie chciałabym aby mi ktos zagladal w moja kaciamoszke
zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja myślę że jak będę rodzić to będę miała daleko gdzieś że stażyści są na sali, jakoś muszą się uczyć przecież, bo za X lat będziemy narzekać że nie ma specjalistów
Ważne żeby to było w miłej atmosferze, ze wsparciem położnej i żebym miała wybór że się zgadzam na ich obecność-wtedy będę miała poczcie jakiejkolwiek "kontroli". A jak zrobię kupę przy parciu to niech stażyści wiedzą z czym się wiąże poród
Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Boze dopiero zobaczyłam ile par trampek/tenisówek mam
a chciałam kupować kolejne, o nie nie nie ..puknij sie w łeb ty butoholiczko!
2x białe (jedne to trampki, drugie tenisówki) 1x białe tenisówki w granatowe paski, 1x czarne..a ciagle myslałam ze mam 2 pary..
Robiłam porzadek w szafie na buty i zimowe wynosiłam do takiej innej duzej szafy;p i nagle zobaczyłam ile mam butów o których nie pamietam..sandały tez za mną chodziły zeby kupic a zobaczyłam ze mam 3 pary. Jedyne co wiem ze musze to baleriny, mam jedne przecudowne ale juz mi sie troche rozchlapały. Jeżeli któraś z Was szuka wygodnych balerin w których noga naprawde sie nie meczy to polecam z czystym sumieniem firme Maciejka. Na inne baleriny teraz nie zwracam uwagi odkąd kupiłam maciejke pierwszy raz.
Paula- no z jednej strony tak, ale z drugiej czasami w sierpień jest bardziej upalny niz lipiec..Pamietam jak 3albo 4 lata temu bylo wesele naszych znajomcych pod koniec sierpnia-pot po dupie ciekł był taki upał..
A tym roku sierpień był chłodny z tego co pamietam. Nigdy nic niewiadomo..
Dobrze ze w moim szpitalu robią dobudówke i ta dobudówka daje cień na oddzial położniczy i teraz tam nie bedzie słońcaCudownie ! Cięzko by bylo leżeć w szpitalu w upał. Jak czuje zapach szpitala robi mi sie niedobrze, słabo..a jeszcze jakby bylo gorąco..jejć !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:04
małaMyszka lubi tę wiadomość