WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko, będziecie kupwać coś tego typu?
    http://allegro.pl/wyprawka-niemowleca-6el-komplet-r-56-nowe-wzory-i5188094265.html

bo wczoraj jeszcze miałam ochote kupić a dziś jakos juz nie jestem na 100% przekonana, nie wiem czy nie lepiej zabrac do szpitala body na krótki rękaw i cienkiego pajacyka bawełnianego

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie najgorsze jest to ze nie wiadomo jak takiego niemowlaka np. w upał ubrać..zimą,jesienią,wiosną prościej, a latem..szkoda maluszka zeby sie parzył w jakis pajacach,ale tez ciezko wyczuc zeby jednak nie bylo mu za zimno..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    http://allegro.pl/wyprawka-niemowleca-6el-komplet-r-56-nowe-wzory-i5188094265.html

bo wczoraj jeszcze miałam ochote kupić a dziś jakos juz nie jestem na 100% przekonana, nie wiem czy nie lepiej zabrac do szpitala body na krótki rękaw i cienkiego pajacyka bawełnianego
    Ja chyba sama dobiore ubranka bez takiego gotowca ;-)

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, ja myślę o bardzo delikatnym cieniutkim pajacyku bawełnianym, w chłodniejsze dni sprawa prostsza:) ale nie myślę, żeby połozna ubrała dzieciaczka na krótki rękaw, pomimo temperatury 28 stopni

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jeszcze mnie przeraża?
    Pielegnacja pępka zanim kikut odpadnie...

aaaaga, mamasia, Neyla, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    W nocy złapał mnie skurcz w łydce, wstałam i normalnie czułam takiego"gula", nie mogłam rozmasować, teraz też mnie troche boli łydka strasznie sztywna, chyba maścia przeciwbólową nie mogę smarować..

tak sobie wczoraj myślałam o tych podkłądach poporodowych i nie wiem czy nie lepsze by były większe podpaski takie na noc, może byłyby lepiej chłonne? nie mam doświadczenia, ale z rozmów z siostrą to powiedziała mi że lepsze własnie podpaski takie dłuzsze

zamierzam się na termometr taki do główki, jak któraś posiada sprawdzony model to poprosze o namiary:)

aa i wczoraj porządnie pojezdziłysmy po sklepie wózkiem i na bank zdecyduje sie na bebetto nico, szary na białym stelażu:):)
    Moja siostra w dzień nosiła grube podpachy bo trzeba wstać do dziecka, do kibelka, a to jednak leci i leci.. A na noc jednorazowe majtasy i podkłady żeby powietrze docierało i szybciej się wszystko goilo..

Niecierpliwa- tak, pozytywka z pepco :)

Cudowna pogoda :) ruszamy z mężem na miasto na dalsze zakupy balkonowe.. Żeby miał taki zapał w urządzaniu pokoju dla dziecka.. Ale mam nadzieje, że za miesiąc dwa coś mu się odmieni ;-)

mamasia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie ze slonecznego Gdanska juz po śniadaniu wciagnelam 2 nalesniki z twarogiem mniam obiad z wczoraj zostal spaghetti wiec z glowy nie mam planow a pozatym maz idzie na mecz wiec znowu sama bede w domu pol dnia :-(

mamasia, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nerwów to od 2 dni maz mi schodzi z drogi i mowi ze mnie cos w dupe ugryzlo bo warcze na niego nawet nie wiem dlaczego ehhh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Ja takiego nie kupuję, bo nie jest rozpinany po całości. Swoje pierwsze przebieranie i przewijanie dziecka chcę przeżyć bezboleśnie, więc sama kupię ciuszki z którymi nie będę miała problemu w zakładaniu i ściąganiu:)

Karolina - rodzimy teoretycznie od koniec sierpnia, wtedy już nie jest tak ciepło, wieczory zwłaszcza są chłodne. Większą niepewność w ubieraniu mają te dziewczyny, co urodzą w lipcu:)

Mam takiego kaca po tym piwie Bavaria, że ledwo widzę na oczy, głowa boli i chce mi się pić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:26

mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinko bardzo współczuję. :-(

Jak tylko czytałam Twoj post to włos się na głowie jeży.

Jak ja bym usłyszała, że to nie kino to ja bym na to odpowiedziała, że ja nie jestem jakimś eksponatem do oglądania!

3maj sie:-*

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki :)
    Pranie posegregowane, teraz dokładnie wiem czego mi brakuje, bankowo pajacyków ciuniutkich, czapeczek, no i czegoś na pierwsze dni rozpinanego na całości choć podobno dziecko jest jak guma na początku :D

Bierzemy się za porządki, deserek i jedziemy najpierw do jednych znajomych a pozniej na grilla także mamy towarzyską sobotę.

Miłego dnia :*

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Olinka , to strasznie przedmiotowo cię potraktowali :-(
    Czy nie powinnaś wyrazić zgody na obecność stażystów ?
    Po tym wszystkim to chyba nie pozostaje nic innego jak złożyć skargę.
    Niestety metody kulturalne nie wszędzie się sprawdzają, czasem trzeba "rzucić mięsem" wtedy koło ciebie biegają. Ach... człowiek chory i bezbronny

szybkiego powrotu do zdrowia :-) trzymam kciuki

Jeśli jest to szpital akademicki to przy przyjęciu do szpitala się podpisuje zgodę na ich obecność (ja tam miałam ostatnio). Niestety tak samo mogą być przy porodzie i stać i zaglądać w 10 osób między nogi.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A studenci medycyny tak jak inni w wakacje nie maja wolnego moze w sierpniu i ich nie bedzie nie chciałabym aby mi ktos zagladal w moja kaciamoszke :-)

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiecie co jeszcze mnie przeraża?
    Pielegnacja pępka zanim kikut odpadnie...

mnie tak samo!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witajcie :-) wczoraj mąż miał wyrywana ósemke, wiec teraz mam marudkę ;-) może jak mu trochę puści ból to się wybierzemy na spacerek :-)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że jak będę rodzić to będę miała daleko gdzieś że stażyści są na sali, jakoś muszą się uczyć przecież, bo za X lat będziemy narzekać że nie ma specjalistów :) Ważne żeby to było w miłej atmosferze, ze wsparciem położnej i żebym miała wybór że się zgadzam na ich obecność-wtedy będę miała poczcie jakiejkolwiek "kontroli". A jak zrobię kupę przy parciu to niech stażyści wiedzą z czym się wiąże poród :)

Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dopiero zobaczyłam ile par trampek/tenisówek mam :O a chciałam kupować kolejne, o nie nie nie ..puknij sie w łeb ty butoholiczko!
    2x białe (jedne to trampki, drugie tenisówki) 1x białe tenisówki w granatowe paski, 1x czarne..a ciagle myslałam ze mam 2 pary..
    Robiłam porzadek w szafie na buty i zimowe wynosiłam do takiej innej duzej szafy;p i nagle zobaczyłam ile mam butów o których nie pamietam..sandały tez za mną chodziły zeby kupic a zobaczyłam ze mam 3 pary. Jedyne co wiem ze musze to baleriny, mam jedne przecudowne ale juz mi sie troche rozchlapały. Jeżeli któraś z Was szuka wygodnych balerin w których noga naprawde sie nie meczy to polecam z czystym sumieniem firme Maciejka. Na inne baleriny teraz nie zwracam uwagi odkąd kupiłam maciejke pierwszy raz.

Paula- no z jednej strony tak, ale z drugiej czasami w sierpień jest bardziej upalny niz lipiec..Pamietam jak 3albo 4 lata temu bylo wesele naszych znajomcych pod koniec sierpnia-pot po dupie ciekł był taki upał..
    A tym roku sierpień był chłodny z tego co pamietam. Nigdy nic niewiadomo..

Dobrze ze w moim szpitalu robią dobudówke i ta dobudówka daje cień na oddzial położniczy i teraz tam nie bedzie słońca :D Cudownie ! Cięzko by bylo leżeć w szpitalu w upał. Jak czuje zapach szpitala robi mi sie niedobrze, słabo..a jeszcze jakby bylo gorąco..jejć !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:04

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej, żeby nie było upałów, ostatnio rozmawiałam ze znajomą to mówiła, że upał w szpitalu to nic dobrego, bakterie się mnożą i mnoża.. jej syn był na samym początku zarażony gronkowcem i antybiotyk od razu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też mam nadzeje ze nie bedzie gorąco..nie dość ze właśnie bakterie to i ciężko...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest jedyny rok w którym bym się nie obraziła jakby prawdziwego lata nie było:D

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ