WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy:)
    powiem Wam dziewcyznki, że nie mogłam sie doczekać przejścia na letnie buty baleriny ale nie bardzo da sie w nich chodzić, ze względu na to, że mam szczupła stopę to zawsze starałam sie kupowac dopasowane więc teraz jak włozyłam na nogii to troche przeszłam i zaraz spuchniete łapcie, chyba zakupie rozmiar większe

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, wczoraj weszłam na wagę , 6 kg na plusie, za 2 tyg prawie 2 kg, ale to chyba nie tłuszcz tylko ta wstretna woda,
    powiedzcie mi czy rodzaj spożywanej wody mineralnej ma wpływ na usunięcie opuchlizny, jaka wode Wy pijecie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzien dobry! Dzis rano bylam w labolatorium na badaniu krwi i moczu i o dziwo bylam pierwsza :) Sniadanko zjedzone, a teraz popijam herbatke i doleguje ;)

Pati moj maz tez dzis w nocy tak dawal czadu, ze spac nie moglam, a co sie go naszturchalam, ale to i tak pomagalo tylko na chwile wrr :/

Milego dnia!
    Niecierpliwa u mnie to samo, szturchalam a i tak za 2 min to samo, jeszcze sie wkurzał... Myślałam, ze go zabije. Dzis idzie do salonu spać. Ja muszę odespac...

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie na odwrót, to mąż narzeka że ja chrapie

psioszka11, Pati Belgia, KasiaeN., małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja mam dokładnie tak jak Ty.Odkąd zrobiło się ciepło mam problem z opuchnięciami. Wcześniej też były ale okazało się, ze to z przemęczenia.Natomiast teraz mam kolumny zamiast nóg :|

Ja piję Ustroniankę z Jodem.Jest ona polecana dla kobiet w ciąży i karmiących. Moja ginekolog powiedziała,żeby zwracać uwagę czy woda ma w sobie dużo sodu, bo to między innymi on powoduje opuchnięcia.Ta, którą ja wybrałam jest też polecana dla osób na diecie bezsodowej lub małosodowej a do tego ma jod więc myślę, ze dla ciężarówek jest super!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Migotkaa ja mam dokładnie tak jak Ty.Odkąd zrobiło się ciepło mam problem z opuchnięciami. Wcześniej też były ale okazało się, ze to z przemęczenia.Natomiast teraz mam kolumny zamiast nóg :|

Ja piję Ustroniankę z Jodem.Jest ona polecana dla kobiet w ciąży i karmiących. Moja ginekolog powiedziała,żeby zwracać uwagę czy woda ma w sobie dużo sodu, bo to między innymi on powoduje opuchnięcia.Ta, którą ja wybrałam jest też polecana dla osób na diecie bezsodowej lub małosodowej a do tego ma jod więc myślę, ze dla ciężarówek jest super!

ja zakupiłam ustroniankę niskosodową, ale kiedys piłam tą zjodem i pewnie do niej wróce:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do chrapania to mój też jest chrapaczem... pewnego razu tak głośno chrapał, że męczyłam się strasznie i przypomniało mi się, że gwizdanie jest jedną z metod na chrapanie :D więc zaczęłam cichutko gwizdac a mąż od razu się zerwał i wystraszony "co tak gwiżdże?!" myślałam, że z łóżka ze śmiechu spadnę hehe jego głośne na całe mieszkanie chrapania go nie obudziło ale moje cichutkie gwizdanie od razu hehe

Y, Laura, Katarka, zabka11, małaMyszka, Martucha86, magda sz, bosa, Weridiana, Pati Belgia, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek drogie panie :) a i my dzis wizytujemy :) mam nadzieje ze Alex to Alex jednak bo juz tak sie nastawilam :) trzymajcie kciuki o 17 <3 ja trzymam za Was :)

niecierpliwa, gianna88, Y, Laura, kasiuleek, zabka11, małaMyszka, Paula_071, Neyla, Martucha86, Aga89, mamasia, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ..jeszcze 2,5h ! jak ja wytrzymam ! Az mnie sciska ;P

Jak fajnie, dzisiaj prawdopodobnie bedziemy do brzucha mówic juz Filipek albo Pola..a nie bobas :)) Tyle na to czekalam..

Migotkaa, Y, psioszka11, zabka11, KasiaeN., gianna88, małaMyszka, Neyla, mamasia, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane

u mnie weekend minął baaardzo fajnie.
    w sobotę urodziny męża - najpierw najechała rodzina, potem znajomi - było miło i śmiesznie;-) moja walewska smakowała, mimo ze krem był trochę za rzadki ;-)

na noc została u nas chrześnica męza, zatem w domu bylo wesoło ;-)
    wczoraj ogarniałam trochę domek po imprezie, potem na obiad przyjechał brat meza z zoną, po czym zabraliśmy dzieciaki i pojechalismy z nimi do centrum zabaw na trampoliny.
    dzien zakończyła pizza ;-P

dzis juz od 6:30 na nogach, odwiozłam Julcię do szkoły, maż odsypia weekend i dochodzi do siebie hehehehehe (dzis ma wolne), ja muse popracować na lapku, potem cos porobie w domku i mam maaaasę prasowania.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :-)

Magda sz- dawaj zdjęcie torta!!!!:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:23

psioszka11, małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jej ..jeszcze 2,5h ! jak ja wytrzymam ! Az mnie sciska ;P

Jak fajnie, dzisiaj prawdopodobnie bedziemy do brzucha mówic juz Filipek albo Pola..a nie bobas :)) Tyle na to czekalam..
    hej kochane. Ja jeszcze poleguje, czekam az piesa mnie wyciagnie na sika. W zyciu sie tak nie byczylam, od matury pracuje, w wekendy 5 lat, studiow, podyplomowka a teraz 3 lsta aolikacji. I nagle bach. Nie trzeba Wstawac, odbierac tel. Spieszyc sie...musze isc po sniadanko, bo nic w domu nie mam i waham sie co by tu zjesc dobrego... na obiad kotlety z bialego sera i kaszy jaglanej i leczo. Maz poprosil zeby zrobic bezmiesny tydzien, zobaczymy jak sie bedziemy czuli. Trzymam kciuki za wizytujacych!!!

Y, psioszka11, małaMyszka, Martucha86, magda sz lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny - witam się w 25 tygodniu :)

Magda _sz - podziwiam za wytrwałosc z beza ! jak zobaczylam Twoja tarte to o niczym innym juz nie mysle , wygladala pieknie .

Trzymam kcuki za wizytujace !

Milego dnia brzuchatki

małaMyszka, Y, Martucha86, magda sz lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekna pogoda sie robi, miałam w planach umyc okno ale cos kiepsko sie czuje, głowa i oczy cos bolą, nie wiem czy to ciśnienie czy co

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - dobrze pamiętam, że zamawiałaś ręczniki z kapturkiem na allegro? Możesz podesłać linka? I jakie one są gatunkowo? Byłaś zadowolona z zakupu?

Ona88 - chyba masz abonament premium, dobrze pamiętam? Jeśli tak to wklej 25 tc, wystarczy mi ta część o dziecku :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w kolejnym tyg :)
    Wstałam i idę kończyć bezę...haha wiem monotonna jestem Hehe.
    Moje kochane dziecko tak mnie kopię ze spać nie moge, czuję jej ciałko po ręką jak się wypina i napreza. Umieszczę później zdjęcie co ona mi z brzucha robi.
    Babcia z rana zadzwoniła i awantura ze mam pracę pisac że powinno mi zależeć a ja lelum palelum...jezu jak mnie to denerwuje napiszę to napisze a jak nie napiszę to nie koniec świata.Zupełnie brak mi motywacji do tego. A jak mam pisać od rzeczy żeby tylko wypełniać kartki to wolę w ogóle nie pisac.
    Oglądałam wczoraj Furie z mężem i takie glupie sny miałam, obudziłam się o 4 Maja kopala a ja myślałam że jestem nieodpowedzialna bo wojna a ja dziecko zrobiłam i co teraz...aż płakać mi się chcialo.Wstałam siusiu sprawdziłam po drodze czy mi bezy nie odpaly i później już tylko o nich myślałam aż zasnelam :) no to lecę konsumowac i Was nadrabiać

psioszka11, Paula_071, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pracującej niedzieli się dziś obijam ☺ tzn pranie juz się pierze, zaraz śniadanko i lecę na zakupy po składniki na tatę i coś na obiad póki jest w miarę ładnie, bo potem ma padać.Pewnie zajrzę do kumpla za czymś dla małego.
    Trzymam kciuki za wizytujace i czekam na wieści!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zaczynam miec problem "w co sie ubrać" co nie założe to źle się w tym czuje..przodem jest ok, bo brzuszek przodem nie jest widoczny, rośnie mi dosyc nisko, wiec mam talie prawie taką jak i przed ciażą,za to bokiem wyglądam jak buka z muminkow.

Wiecie co? Mąż wczoraj zaczą sie smiać jak szłam po domu w staniku i w legginsach ciążowych- stwierdził że wyglądam jak Obelix :D Hahahaha !

1f308def5995a834med.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:02

Katarka, aaaaga, Pulpecja, psioszka11, Aga89, małaMyszka, magda sz, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Zaczynamy kolejny tydzień, super. Karolina - Obelix, dobre :-)
    Ja też mam wrażenie że wielka jetsem. Wszystko mnie uciska,przeszkadza, a to gumka za nisko, a to za wysoko, jak za długo siedzę, to mnie coś gniecie, delikatna sie zrobiłam.
    Kurde, zapowiadała się ładna pogoda, a tu pociemniało nagle, chyba będzie lać. Zaraz się wkurzę. Nie tak to sobie zaplanowałam.
    Magda, mój mąż też się w ubrania nie angażuje . Nie nadąża, po prostu akceptuje i tyle.Czasami jak córce coś kupię, to oczywiście mu pokazuję - patrz jaka ładna sukieneczka. A ten na to, która to? Dwudziesta piąta? Kiedyś z nim nawet rozmawiałam i stwierdził, że widocznie faceci tak mają. On się nie podnieca widokiem małych ubranek. Wie,że ja to lubię i przekazał mi całkowicie pałeczkę. On szybciej dzieciom jakiś film czy płytę kupi, ale do tego to musiały dzieci dorosnąć.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak to sie zepsula??? To reklamuj ja ;)

Oczywiście, że zareklamuję! Chciałam po śniadaniu iść do Pepco, ale tak wieje i pada że muszę przeczekać.
    Migotkaa wrote:
    aaa, wczoraj weszłam na wagę , 6 kg na plusie, za 2 tyg prawie 2 kg, ale to chyba nie tłuszcz tylko ta wstretna woda,
    powiedzcie mi czy rodzaj spożywanej wody mineralnej ma wpływ na usunięcie opuchlizny, jaka wode Wy pijecie?

Ja piję zazwyczaj Cisowiankę albo wodę z Almy Food&Joy. Kupuję wodę, tak, żeby nie miała mniej niż 700 mg/l. Jak nie jem nabiału/mleka, albo coś na szybko mało pożywnego, to wtedy piję Muszyniankę, by nadrobić zapas wapnia i magnezu. Wody typu Kropla Beskidu czy Żywiec mają mniej minerałów niż woda z kranu, więc staram się jej unikać, żeby nie wypłukać mikroelementów które mam.

KasiaeN. - nie znalazłam informacji, by Ustronianka z Jodem miała inne minerały niż jod. Masz gdzieś odkłady skład wody?

Z mężem drugi dzień się nie odzywamy do siebie. Jeszcze nigdy tak długo nie trwała nasza kłótnia. Ale już miałam dosyć, w końcu coś pękło we mnie, i teraz mam ulgę. Wcale nie jest mi źle z tą ciszą w domu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie że w ciąży jest coś takiego jak seks z tortem? Właśnie przeżywam wielokrotny orgazm w buzi... Pavlova była warta tego miksera itp....
    Brakuje mi tylko szampana do tego :)

Nie mogłam się zdecydować czy maliny czy truskawki więc zrobiłam pół na pół :)

Mama się ze mnie śmieje że przypominam jej Brie z Gotowych na wszystko- ona też miała fisia z ciastami i robiła aż wyszło :D Beza jest idealna !

9829b64b7f4dcd68med.jpg

Laura, chcebycmama, Pulpecja, psioszka11, niecierpliwa, Migotkaa, 0na88, Paula_071, kasiuleek, Y, Maniuś, Martucha86, apaczka, rybka1988, Aga89, Amberla, małaMyszka, gianna88, mamasia, aaaaga, bosa, witaminkab, Neyla, gosia.b, Meggi31, Weridiana, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ