X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka87 to biedna przeleżałaś całe Święta... dobrze, że już wszystko ok :)
    Maniuś - gratulacje! :)
    Byłam w tym H&M i nie mogłam się powstrzymać :P 500 zł nie moje :P
    Ale mąż miał chyba większą frajdę niż ja :)
    Tylko tak sobie myślę - na metkach przy rozmiarze 62 jest napisane od 2 do 4 miesięcy - możliwe to? :)
    Kurcze nie wiem ile sztuk z każdego rozmiaru będzie trzeba... no i czy krótki rękawek się przyda czy nie :P

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moja siostra rodziła w zeszlym roku pod koniec lipca i były upały. Malutki w szpitalu miał tylko rampersy z krótkim rekawkiem i skarpetki i pieluszkom był przykryty. Położne mówiły żeby nie przegrzewać dziecka.
    Ja też zakupie takie rampersy w razie co :)

Weridiana, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Siostry po weekendzie.
    Wróciliśmy od rodziców. Koncert Dżemu, jak zwykle fantastyczny- Leon i głośniej grali, a ja się bujałam, tym on się uspokajał, więc zamiast babcinej pozytywki ,śmiejemy się,że rockowe/bluesowe songi będziemy mu puszczać:)
    Poza tym w dzień śpi, a nocą zaczyna wojaże- taki nocny marek z mojego dziecka.
    Weekend cudowny, słoneczny- przesiedzieliśmy na działeczce.
    Magda czekam z niecierpliwością na zdjęcie końcowe tortu. Bosz... jak Ci zazdroszczę! Może jednak się zmobilizuję i zrobię sama w tygodniu?!

niecierpliwa, Martucha86, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj pozytywkę rybkę w Prepco. Dwa razy użyłam i się zepsuła:(

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Kupiłam dzisiaj pozytywkę rybkę w Prepco. Dwa razy użyłam i się zepsuła:(

Jak to sie zepsula??? To reklamuj ja ;)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Maniuś gratulacje :) dopisałam Cię na 1 stronę, mam nadzieję że się nie obrazisz :P

Mąż mnie wyciągnął do teściów i właśnie wróciłam- bezy w piekarniku, dziś nie spocznę póki nie wyjdą :D mam nadzieje że się uda- w końcu z Mają dwie głowy to nie jedna :) Mój mikser dziś tyyyyle przeżył że chyba bezy będą ostatnie w jego wykonaniu- 7 lat mojego zelmerka miałam.

Kochane zazdroszczę Wam mężów- jeżeli chodzi o kupowanie ubranek itp., mój kompletnie się w to nie angażuje, mało tego jak zobaczył ile tego jest stwierdził że mamy ubrań do 18 roku życia dziecka...a to tylko na 3 miesiące więc niech nie przesadza! Każdy zakup to jest a po co? a na co?... wrr no mam ochotę mu jebnąć, myśli o meblach itp. ale coś takiego strikte dla swojej córci to ZERO :( żeby jakiś kocyk kupił sam z siebie albo coś takiego słodkiego małego to tak bym się ucieszyła...ale to burak warszawiak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:05

0na88, lys, niecierpliwa, Aga89, Maniuś, zabka11, mamasia, małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu bardzo dziekuje za dopisanie do listy :) nareszcie mamy taka piekna liste :) ledwo sie spakowalismy spowrotem :) a mamy nie male autko ( insignia combi :) ) no ale przeciez jak tylko dowiedzialam sie ze syn to wpadlam w zakupowy szal :)
    Dla dziewczyn z Nowego Targu i okolic polecam sklep Baby Boo :)wszystko na miejscu obsluga sympatyczna i w ogole :) kupilismy tam lozeczko z motywem z kubusia puchatka :) i nie moge sie juz doczekac malowania pokoju Alexa i urzadzania go <3 :)

gosia.b, mamasia, małaMyszka, witaminkab, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, caly weekend nie mialam czasu na forum. Nieco nadrobilam, ale na wszystko nie mam szans Malemu cos dzis nie wygodnie i wierci sie strasznie, a ja tez juz nie wiem jak siedziec, lezec, zyby w koncu odpoczac ;)
    Kochane pisalam Wam jakis czas temu, ze strasznie krwawia mi dziasla, zeby nie bylo maz solidarnie ma to samo. Nie musze myc zebow, zeby krwawily, czasami zaczynaja tak same z siebie :(, no i wiecznie posmak krwi w ustech feee. Wczoraj wieczorem za rada rodzinnego dentysty zakupilam w aptece plyn do plukania ust "Listerin profesjonal Gum terapy". Sama w to nie wierze, ale po jednym plukaniu krwawienie ustalo w 90%. Juz myslalam, ze tylko sie zasugerowalam albo to przypadek, ale m ma dokladnie tak samo. Wiec jak macie dosc krwawienia z czystym sumieniem polecam. To nowosc i mozna kupic tylko w aptece :) Ja zaplacilam 21,50 zl. Rewelacja.
    Tort Pawlowej, chyba zrobie na urodziny mamie za dwa tygodnie - zawsze to cos innego niz klasyczny torcik.
    Paula fajne te spotkania w Magnolii. Na usg raczej nie licze, ze sie dostane, ale jest kilka ciekawych tematow, chocby wiazanie chust itp. Musze jakos meza przekonac, bo pomimo, ze w sobote wybieramy sie do Wroclawia i bedziemy przejezdzac obok, to nie wiem, czy uda mi sie go wyciagnac na 11-ta... Musze nad nim popracowac :p Ciekawe jak bardzo pokrywaja sie tematy z warsztatami MTJ - wybieram sie w maju.
    Macie jakies pomysly, co kupic 5-cio latce na urodziny?
    Pozdrawiam serdecznie.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 latce na urodziny ? lego friends,coś z bajki "kraina lodu", gre planszową, coś do zabawy na podwórku-jeżeli nie ma to np.basen :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak możesz to proszę dopisz i mnie : termin 30/07 córeczka :-)
    Dziękuję :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :)

Update misja beza
    Wygląda ok, siedzi do rana za karę w piekarniku i się suszy. No więc jutro zamierzam na śniadanie zjeść właśnie tort. Oby był wart 18 jajek,spalonego miksera i cały dzień chodzenia piekarnika elektrycznego... Dobrze że mama mi przypomniała ze przecież robota kuchennego dostaliśmy od babci na slub więc będzie zastępca :)

Aga89, Maniuś, Weridiana, Laura, psioszka11, małaMyszka, zabka11, 0na88, Paula_071, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda - podziwiam za wytrwałość z bezą, ja bym już odpuściła:)

Pati Belgia - polecam adapter do pasów. Rewelacja, teraz nie wyobrażam sobie jady bez niego, nic nie ciągnie, nic nie boli:)

Dzisiaj dla odmiany ja się pokłóciłam z mężem. Nawet nie mam ochoty się godzić...
    Paula dzięki. Właśnie o tym myślałam :-) około środy pojadę i kupie. Poniedziałek i wtorek zapchany na maxa.

A ja spać nie mogę bo maz tak chrapkę, ze masakra... Jutro jak Zombii bede chodziła....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sz dopiero zobaczyłam pierwsza stronę. Świetna robota :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25tc!
    Mąż oddelegowany do pracy, my już zjedliśmy śniadanko, pobijamy się trochę przy komputerze, a potem do pracy- rodacy:) Czas na pranie, sprzątanie gotowanie.
    Magda, ja się już nie mogę doczekać tego tortu. Dziś popołudniu jedziemy na zakupy, a że się napaliłam niesamowicie, to kupię gotowe bezy i zrobię torcika:)
    Ktoś dzisiaj wizytuje?Chyba Karolinkaa pozna dzisiaj lokatora, dobrze pamiętam?!
    Miłego poniedziałku!

niecierpliwa, Pati Belgia, KasiaeN., małaMyszka, mamasia, Laura, Martucha86 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem! :)

Jeszcze Was nie nadrobiłam ale mam to w planach ;) Cały weekend praktycznie byliśmy poza domem, taka cudna pogoda :) W sobotę Adam zabrał mnie na obiad a potem do kina, wieczorem umówił się ze swoim tatą na piwo a ja byłam tak padnięta, ze zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i poszłam spać.A w niedzielę cały dzień spędziliśmy w lesie, pojechaliśmy pod Częstochowę, zabraliśmy koc, rosół w termos i niedziela na łonie natury :)Także weekend bardzo udany :) Mam nadzieję, ze Wasz także. I byłoby wszystko super gdybym nie doczytała wczoraj przed snem o wypiekach Magdy :| Zasnąć nie mogłam!

Teraz śniadanko, potem zakupy a na 15.00 wizyta i zobaczę moją małą mam nadzieję :D

Miłego poniedziałku, za wszystkie wizytujące trzymam kciuki! :)

No i witamy się w 24 tygodniu-ja i mój Brzuch :D
    9gkb61.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 07:37

gianna88, niecierpliwa, Pati Belgia, małaMyszka, psioszka11, Migotkaa, Y, mamasia, aaaaga, Maniuś, Kkarolinaaaa, Laura, Katarka, zabka11, kasiuleek, Paula_071, chcebycmama, Martucha86, Aga89, magda sz, bosa, gosia.b, Weridiana, 5ylwia, lys lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)

dziś mnie poranne mdłości dopadły, ledwo do kibelka dobiegłam :/ ale żeby w 23tc takie rzeczy? wow! mam nadzieję, że to jednorazowa akcja a nie powrót złego samopoczucia :D

lecę dziś do Pepco po pozytywkę, może jeszcze będą ;) i może dorwę jakieś fajne ubranka dla Synka :)

Mój Syn chyba jest fanem wierszy Brzechwy, wczoraj wieczorem Tatuś mu znowu czytał i po skończonym wierszyku piękny kop w ramach podziękowania :D Dodam, że u mnie kopniaki to rzadkosc - mam łożysko z przodu i ponoc dlatego słabo czuję Małego, musi się postarac mocno żebym go czuła :)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, Laura, zabka11, Martucha86, magda sz, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam skrajnie wyczerpana nocą przez chrapiacego meza.
    Zasnęłam dopiero o 4:30 a o 7 juz budzik dzwonił... Masakra. Miłego dnia sierpnioweczki...:-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    Psioszka- tak!! Mam nadzieje :) o 11:30 mam wizyte z usg:)
    Moj dzieciaczek chyba tez z tejnekscytacji sie kokosi:D

psioszka11, małaMyszka, Pati Belgia, Y, Maniuś, Laura, zabka11, kasiuleek, chcebycmama, Martucha86, Aga89, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Dzis rano bylam w labolatorium na badaniu krwi i moczu i o dziwo bylam pierwsza :) Sniadanko zjedzone, a teraz popijam herbatke i doleguje ;)

Pati moj maz tez dzis w nocy tak dawal czadu, ze spac nie moglam, a co sie go naszturchalam, ale to i tak pomagalo tylko na chwile wrr :/

Milego dnia!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki noc udana dopiero wstałam wczoraj padłam butow nie kupilam ale za to w H&M z okazji 20 % znizki mnostwo rzeczy dla synka :-) :-) polki tez juz kupione wiec owocnie potem pojechalismy na obiad wiec nie gotowalam co mnie ucieszylo :-)
    Wizyta n 10 pewnie z godzine opoznienia standardowo 3majcie kciuki milego dnia

psioszka11, niecierpliwa, Pati Belgia, Y, mamasia, Maniuś, Laura, zabka11, kasiuleek, małaMyszka, Paula_071, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ