WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka87 to biedna przeleżałaś całe Święta... dobrze, że już wszystko ok :)
    Maniuś - gratulacje! :)
    Byłam w tym H&M i nie mogłam się powstrzymać :P 500 zł nie moje :P
    Ale mąż miał chyba większą frajdę niż ja :)
    Tylko tak sobie myślę - na metkach przy rozmiarze 62 jest napisane od 2 do 4 miesięcy - możliwe to? :)
    Kurcze nie wiem ile sztuk z każdego rozmiaru będzie trzeba... no i czy krótki rękawek się przyda czy nie :P

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moja siostra rodziła w zeszlym roku pod koniec lipca i były upały. Malutki w szpitalu miał tylko rampersy z krótkim rekawkiem i skarpetki i pieluszkom był przykryty. Położne mówiły żeby nie przegrzewać dziecka.
    Ja też zakupie takie rampersy w razie co :)

Weridiana, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Siostry po weekendzie.
    Wróciliśmy od rodziców. Koncert Dżemu, jak zwykle fantastyczny- Leon i głośniej grali, a ja się bujałam, tym on się uspokajał, więc zamiast babcinej pozytywki ,śmiejemy się,że rockowe/bluesowe songi będziemy mu puszczać:)
    Poza tym w dzień śpi, a nocą zaczyna wojaże- taki nocny marek z mojego dziecka.
    Weekend cudowny, słoneczny- przesiedzieliśmy na działeczce.
    Magda czekam z niecierpliwością na zdjęcie końcowe tortu. Bosz... jak Ci zazdroszczę! Może jednak się zmobilizuję i zrobię sama w tygodniu?!

niecierpliwa, Martucha86, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj pozytywkę rybkę w Prepco. Dwa razy użyłam i się zepsuła:(

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Kupiłam dzisiaj pozytywkę rybkę w Prepco. Dwa razy użyłam i się zepsuła:(

Jak to sie zepsula??? To reklamuj ja ;)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Maniuś gratulacje :) dopisałam Cię na 1 stronę, mam nadzieję że się nie obrazisz :P

Mąż mnie wyciągnął do teściów i właśnie wróciłam- bezy w piekarniku, dziś nie spocznę póki nie wyjdą :D mam nadzieje że się uda- w końcu z Mają dwie głowy to nie jedna :) Mój mikser dziś tyyyyle przeżył że chyba bezy będą ostatnie w jego wykonaniu- 7 lat mojego zelmerka miałam.

Kochane zazdroszczę Wam mężów- jeżeli chodzi o kupowanie ubranek itp., mój kompletnie się w to nie angażuje, mało tego jak zobaczył ile tego jest stwierdził że mamy ubrań do 18 roku życia dziecka...a to tylko na 3 miesiące więc niech nie przesadza! Każdy zakup to jest a po co? a na co?... wrr no mam ochotę mu jebnąć, myśli o meblach itp. ale coś takiego strikte dla swojej córci to ZERO :( żeby jakiś kocyk kupił sam z siebie albo coś takiego słodkiego małego to tak bym się ucieszyła...ale to burak warszawiak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:05

0na88, lys, niecierpliwa, Aga89, Maniuś, zabka11, mamasia, małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu bardzo dziekuje za dopisanie do listy :) nareszcie mamy taka piekna liste :) ledwo sie spakowalismy spowrotem :) a mamy nie male autko ( insignia combi :) ) no ale przeciez jak tylko dowiedzialam sie ze syn to wpadlam w zakupowy szal :)
    Dla dziewczyn z Nowego Targu i okolic polecam sklep Baby Boo :)wszystko na miejscu obsluga sympatyczna i w ogole :) kupilismy tam lozeczko z motywem z kubusia puchatka :) i nie moge sie juz doczekac malowania pokoju Alexa i urzadzania go <3 :)

gosia.b, mamasia, małaMyszka, witaminkab, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, caly weekend nie mialam czasu na forum. Nieco nadrobilam, ale na wszystko nie mam szans Malemu cos dzis nie wygodnie i wierci sie strasznie, a ja tez juz nie wiem jak siedziec, lezec, zyby w koncu odpoczac ;)
    Kochane pisalam Wam jakis czas temu, ze strasznie krwawia mi dziasla, zeby nie bylo maz solidarnie ma to samo. Nie musze myc zebow, zeby krwawily, czasami zaczynaja tak same z siebie :(, no i wiecznie posmak krwi w ustech feee. Wczoraj wieczorem za rada rodzinnego dentysty zakupilam w aptece plyn do plukania ust "Listerin profesjonal Gum terapy". Sama w to nie wierze, ale po jednym plukaniu krwawienie ustalo w 90%. Juz myslalam, ze tylko sie zasugerowalam albo to przypadek, ale m ma dokladnie tak samo. Wiec jak macie dosc krwawienia z czystym sumieniem polecam. To nowosc i mozna kupic tylko w aptece :) Ja zaplacilam 21,50 zl. Rewelacja.
    Tort Pawlowej, chyba zrobie na urodziny mamie za dwa tygodnie - zawsze to cos innego niz klasyczny torcik.
    Paula fajne te spotkania w Magnolii. Na usg raczej nie licze, ze sie dostane, ale jest kilka ciekawych tematow, chocby wiazanie chust itp. Musze jakos meza przekonac, bo pomimo, ze w sobote wybieramy sie do Wroclawia i bedziemy przejezdzac obok, to nie wiem, czy uda mi sie go wyciagnac na 11-ta... Musze nad nim popracowac :p Ciekawe jak bardzo pokrywaja sie tematy z warsztatami MTJ - wybieram sie w maju.
    Macie jakies pomysly, co kupic 5-cio latce na urodziny?
    Pozdrawiam serdecznie.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 latce na urodziny ? lego friends,coś z bajki "kraina lodu", gre planszową, coś do zabawy na podwórku-jeżeli nie ma to np.basen :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak możesz to proszę dopisz i mnie : termin 30/07 córeczka :-)
    Dziękuję :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :)

Update misja beza
    Wygląda ok, siedzi do rana za karę w piekarniku i się suszy. No więc jutro zamierzam na śniadanie zjeść właśnie tort. Oby był wart 18 jajek,spalonego miksera i cały dzień chodzenia piekarnika elektrycznego... Dobrze że mama mi przypomniała ze przecież robota kuchennego dostaliśmy od babci na slub więc będzie zastępca :)

Aga89, Maniuś, Weridiana, Laura, psioszka11, małaMyszka, zabka11, 0na88, Paula_071, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda - podziwiam za wytrwałość z bezą, ja bym już odpuściła:)

Pati Belgia - polecam adapter do pasów. Rewelacja, teraz nie wyobrażam sobie jady bez niego, nic nie ciągnie, nic nie boli:)

Dzisiaj dla odmiany ja się pokłóciłam z mężem. Nawet nie mam ochoty się godzić...
    Paula dzięki. Właśnie o tym myślałam :-) około środy pojadę i kupie. Poniedziałek i wtorek zapchany na maxa.

A ja spać nie mogę bo maz tak chrapkę, ze masakra... Jutro jak Zombii bede chodziła....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sz dopiero zobaczyłam pierwsza stronę. Świetna robota :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25tc!
    Mąż oddelegowany do pracy, my już zjedliśmy śniadanko, pobijamy się trochę przy komputerze, a potem do pracy- rodacy:) Czas na pranie, sprzątanie gotowanie.
    Magda, ja się już nie mogę doczekać tego tortu. Dziś popołudniu jedziemy na zakupy, a że się napaliłam niesamowicie, to kupię gotowe bezy i zrobię torcika:)
    Ktoś dzisiaj wizytuje?Chyba Karolinkaa pozna dzisiaj lokatora, dobrze pamiętam?!
    Miłego poniedziałku!

niecierpliwa, Pati Belgia, KasiaeN., małaMyszka, mamasia, Laura, Martucha86 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem! :)

Jeszcze Was nie nadrobiłam ale mam to w planach ;) Cały weekend praktycznie byliśmy poza domem, taka cudna pogoda :) W sobotę Adam zabrał mnie na obiad a potem do kina, wieczorem umówił się ze swoim tatą na piwo a ja byłam tak padnięta, ze zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i poszłam spać.A w niedzielę cały dzień spędziliśmy w lesie, pojechaliśmy pod Częstochowę, zabraliśmy koc, rosół w termos i niedziela na łonie natury :)Także weekend bardzo udany :) Mam nadzieję, ze Wasz także. I byłoby wszystko super gdybym nie doczytała wczoraj przed snem o wypiekach Magdy :| Zasnąć nie mogłam!

Teraz śniadanko, potem zakupy a na 15.00 wizyta i zobaczę moją małą mam nadzieję :D

Miłego poniedziałku, za wszystkie wizytujące trzymam kciuki! :)

No i witamy się w 24 tygodniu-ja i mój Brzuch :D
    9gkb61.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 07:37

gianna88, niecierpliwa, Pati Belgia, małaMyszka, psioszka11, Migotkaa, Y, mamasia, aaaaga, Maniuś, Kkarolinaaaa, Laura, Katarka, zabka11, kasiuleek, Paula_071, chcebycmama, Martucha86, Aga89, magda sz, bosa, gosia.b, Weridiana, 5ylwia, lys lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)

dziś mnie poranne mdłości dopadły, ledwo do kibelka dobiegłam :/ ale żeby w 23tc takie rzeczy? wow! mam nadzieję, że to jednorazowa akcja a nie powrót złego samopoczucia :D

lecę dziś do Pepco po pozytywkę, może jeszcze będą ;) i może dorwę jakieś fajne ubranka dla Synka :)

Mój Syn chyba jest fanem wierszy Brzechwy, wczoraj wieczorem Tatuś mu znowu czytał i po skończonym wierszyku piękny kop w ramach podziękowania :D Dodam, że u mnie kopniaki to rzadkosc - mam łożysko z przodu i ponoc dlatego słabo czuję Małego, musi się postarac mocno żebym go czuła :)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, Laura, zabka11, Martucha86, magda sz, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam skrajnie wyczerpana nocą przez chrapiacego meza.
    Zasnęłam dopiero o 4:30 a o 7 juz budzik dzwonił... Masakra. Miłego dnia sierpnioweczki...:-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    Psioszka- tak!! Mam nadzieje :) o 11:30 mam wizyte z usg:)
    Moj dzieciaczek chyba tez z tejnekscytacji sie kokosi:D

psioszka11, małaMyszka, Pati Belgia, Y, Maniuś, Laura, zabka11, kasiuleek, chcebycmama, Martucha86, Aga89, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Dzis rano bylam w labolatorium na badaniu krwi i moczu i o dziwo bylam pierwsza :) Sniadanko zjedzone, a teraz popijam herbatke i doleguje ;)

Pati moj maz tez dzis w nocy tak dawal czadu, ze spac nie moglam, a co sie go naszturchalam, ale to i tak pomagalo tylko na chwile wrr :/

Milego dnia!

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki noc udana dopiero wstałam wczoraj padłam butow nie kupilam ale za to w H&M z okazji 20 % znizki mnostwo rzeczy dla synka :-) :-) polki tez juz kupione wiec owocnie potem pojechalismy na obiad wiec nie gotowalam co mnie ucieszylo :-)
    Wizyta n 10 pewnie z godzine opoznienia standardowo 3majcie kciuki milego dnia

psioszka11, niecierpliwa, Pati Belgia, Y, mamasia, Maniuś, Laura, zabka11, kasiuleek, małaMyszka, Paula_071, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ