WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) tesknilyscie??? :)
    Chcialam tylko dac znac ze wrocilismy cali i zdrowi :) z wozkiem,lozeczkiem i znamy plec naszego bejbika :) <3 :)
    Do nadrobienia mam 60 stron tak ze spadam brac sie za lekturke :) Pozdrawiam kochane :)

0na88, magda sz, Laura, aaaaga, mamasia, Martucha86, kasiuleek, małaMyszka, rybka1988, lys, gosia.b, gianna88, zabka11, psioszka11, Y lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezdze odkad brzuch mam widoczny bez pasow , dzwonilam na policje i przy zaawansowanej/widocznej ciazy jest to dozwolone tylko koniecznie trzeba miec ze soba karte ciazy w razie kontroli - wiadomo, nie jest to bezbieczne , wiec nie polecam ;-)

Ktoras z was pisala o klucie w boku jak dluzej pospaceruje - ja mam identycznie , zazwyczaj jest to lewa strona ;)

milej niedzieli !,

maz obiecal mi spacer bo wczoraj caly dzien go nie widzialam - gala UFC w Krakowie byla wiec ruszyl napaleniec a ja w nagrode mialam miec dzis dzien spacerowy - co z tego jak paskudnie za oknem :(

EDIT : Manius - to Alexandra czy Alexander ? pochwal sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:36

małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale u nas paskudna pogoda;/ pochmurno..deszcz pada, porażka..a wczoraj bylo tak pieknie!

A tu pościele które wynalazłam i mi sie bardzo podobają :)

1.

http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5195358223.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=6643

nr aukcji: 5195358223

2.

http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

nr aucji: 5122315641

3.

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5235860049.html

nr.aukcji: 5235860049

Ta ostatnia to ta co wrzucałam ją kiedyś, 2 tez wrzucałam,a 1 nie wrzucałam chyba :)

magda sz, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co na obiadek robicie ?:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Witam :) tesknilyscie??? :)
    Chcialam tylko dac znac ze wrocilismy cali i zdrowi :) z wozkiem,lozeczkiem i znamy plec naszego bejbika :) <3 :)
    Do nadrobienia mam 60 stron tak ze spadam brac sie za lekturke :) Pozdrawiam kochane :)
    Maniusiuuuu witaj, tęskniłam :D
    Powiedz nam płeć dzidziusia :) bo ciekawskość zżera hehe ;)
    U mnie synek :D

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry Wszystkim :)
    Miłej niedzieli :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się z pracy :( pociesza mnie myśl, że to ostatnia moja pracująca niedziela na dłuugi czas, bo pracuję do końca kwietnie i dość.
    Neyla wiem o czym mówisz z tymi uczuciami do męża, bo mam ostatnio tak samo :)
    co do mleka, to ja niestety nie znoszę i tu nic się nie zmieniło, staram sie od czasu do czasu zmusić, ale uzupełniam braki innym nabiałem, który uwielbiam.
    a zachcianek też nie mam, tylko odrzuciło mnie od kilku produktów, które lubiłam.
    Przyznaję się, że mi się zdarzyło ze 3 razy wypić małego lecha free (on ma 0,5%) i nie wydaje mi sie to jakieś straszne, ale jak pisałyście każdy decyduje.
    Laura taki zestaw też kupuję, tylko łóżeczko z szufladą.
    miłej niedzieli, oby wam świeciło słoneczko :)

Laura, magda sz lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab a jaki wybrałaś kolor? :)

edit. wydaje mie się że bardzo się opłaca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:48

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko jasny orzech, a pościel jeszcze nie jestem pewna, bo będę zamawiać początkiem maja, po połówkowym i jeśli płeć się potwierdzi, to może coś całkiem chłopięcego, mąż pawnie byłby zadowolony. A Ty z owieczkami pisałaś?

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    łóżeczko jasny orzech, a pościel jeszcze nie jestem pewna, bo będę zamawiać początkiem maja, po połówkowym i jeśli płeć się potwierdzi, to może coś całkiem chłopięcego, mąż pawnie byłby zadowolony. A Ty z owieczkami pisałaś?
    a my z mężem razem wybraliśmy owieczki żółto-pomarańczowe i białe łóżeczko :)
    do tego będą białe mebelki, ale nadal zastanawiamy się nad kolorem ściany?

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nie jestem orginalna, bo już ktoś o tym pisał (chyba Karolinaaa), ale myślałam miętowo- szary i naturalne albo jasne np szare lub białe mebelki. Chociaż ja sobie nie wierzę, bo jak będę wybierać farby w sklepie to mgę zmienić zdanie w ostatnim momencie :) dobrze, że mąż w taj kwestii zawsz się zdaje na mnie i mogę sobie na takie decyzje pozwolić

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie co jest w piekarniku :D

d870696416428e01m.jpg

Wczoraj zrobiłam tarte z bitą i owockami, jak tak dalej pójdzie to będę się toczyć :D

0dacb416b1501086m.jpg

Laura, Pati Belgia, aaaaga, 5ylwia, Aga89, Neyla, Martucha86, małaMyszka, kasiuleek, rybka1988, niecierpliwa, Paula_071, Migotkaa, gianna88, gosia.b, psioszka11, 0na88, Y, Katarka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    ja chyba nie jestem orginalna, bo już ktoś o tym pisał (chyba Karolinaaa), ale myślałam miętowo- szary i naturalne albo jasne np szare lub białe mebelki. Chociaż ja sobie nie wierzę, bo jak będę wybierać farby w sklepie to mgę zmienić zdanie w ostatnim momencie :) dobrze, że mąż w taj kwestii zawsz się zdaje na mnie i mogę sobie na takie decyzje pozwolić
    a mąż mi przed chwilą zaproponował że zrobimy trzy ściany kremowe i jedną zieloną :), Zgadzam się :D
    a do tego mąż powymyslał że na suficie zrobi chmurke z ledami a na ścinie przy łóżeczku będzie słoneczko ze zdjęciami dzidziusia :D i też się zgadzam :D

witaminkab, Pati Belgia, Martucha86, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja jezdze odkad brzuch mam widoczny bez pasow , dzwonilam na policje i przy zaawansowanej/widocznej ciazy jest to dozwolone tylko koniecznie trzeba miec ze soba karte ciazy w razie kontroli - wiadomo, nie jest to bezbieczne , wiec nie polecam ;-)

Ktoras z was pisala o klucie w boku jak dluzej pospaceruje - ja mam identycznie , zazwyczaj jest to lewa strona ;)

milej niedzieli !,

maz obiecal mi spacer bo wczoraj caly dzien go nie widzialam - gala UFC w Krakowie byla wiec ruszyl napaleniec a ja w nagrode mialam miec dzis dzien spacerowy - co z tego jak paskudnie za oknem :(

EDIT : Manius - to Alexandra czy Alexander ? pochwal sie :)
    W Belgii niestety obowiazek zapinania pasow obowiazuje nawet kobiety w ciazy. Ja cenie sobie bezpoeczenstwo swoje I malej ale czasem poprostu tqk boli, ze na pobocze musze zjechac chociaz na chwile... a dodam, ze duzo km w ciagu dnia robie. Jeden projekt od drugiego dzieli 53km. Wiec niestety...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale narobilam mi ochoty na ta tarte :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze muszę podrzycić mężowi pomysł z chmurka, ciekawe czy bedzie zadowonony :)
    Magda a jesteś bardzo uzdolnionym cukiernikiem? Pytam, bo też chce zrobić jutro, a nie jestem jakaś bardzo dobra w pieczeniu i może mi powiesz czy to trudne, a wiadomo jak ktoś dużo i dobrze piecze to dla niego nic nie jest trudne :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminko to będzie chmurka a w niej niebo ledowe :D

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka ja piekę z zamiłowania, to jakby jedna z moich pasji, na początku ciąży wychodziły mi same zakalce więc przestałam na parę miesięcy- to jest pierwsze co mi wyszło od dawna. Ciasto możesz zrobić kruche albo na zwykłym biszkopcie. Pomysł na wypełnienie to albo coś mnie najdzie albo z kwestii smaku.

Wg. mnie to nie jest trudne, warto próbować- jak wyjdzie będziesz miała wielką satysfakcję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:35

witaminkab, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami piekę i zazwyczaj wychodzi, ale wolę spytać, bo wiem jak sie nastawiać. Będę coś jutro napewno piekła, bo i Twoja tarta i pawlowa kuszą mnie okrutnie :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no ja zaraz zniosę jajko, ta beza się piecze ok 70 min i jeszcze stygnie ok 40 min. Już połowę masy zjadłam palcem i odliczam minuty aż będzie całość :D

Moim marzeniem jest kiedyś otworzyć swoją cukierenkę :) będę miała pomocnicę to może we dwie będziemy działać.

Laura ta chmurka to będzie coś w tym stylu? http://i.ytimg.com/vi/VkjwpoJgBHA/maxresdefault.jpg

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ