X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) tesknilyscie??? :)
    Chcialam tylko dac znac ze wrocilismy cali i zdrowi :) z wozkiem,lozeczkiem i znamy plec naszego bejbika :) <3 :)
    Do nadrobienia mam 60 stron tak ze spadam brac sie za lekturke :) Pozdrawiam kochane :)

0na88, magda sz, Laura, aaaaga, mamasia, Martucha86, kasiuleek, małaMyszka, rybka1988, lys, gosia.b, gianna88, zabka11, psioszka11, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezdze odkad brzuch mam widoczny bez pasow , dzwonilam na policje i przy zaawansowanej/widocznej ciazy jest to dozwolone tylko koniecznie trzeba miec ze soba karte ciazy w razie kontroli - wiadomo, nie jest to bezbieczne , wiec nie polecam ;-)

Ktoras z was pisala o klucie w boku jak dluzej pospaceruje - ja mam identycznie , zazwyczaj jest to lewa strona ;)

milej niedzieli !,

maz obiecal mi spacer bo wczoraj caly dzien go nie widzialam - gala UFC w Krakowie byla wiec ruszyl napaleniec a ja w nagrode mialam miec dzis dzien spacerowy - co z tego jak paskudnie za oknem :(

EDIT : Manius - to Alexandra czy Alexander ? pochwal sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:36

małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale u nas paskudna pogoda;/ pochmurno..deszcz pada, porażka..a wczoraj bylo tak pieknie!

A tu pościele które wynalazłam i mi sie bardzo podobają :)

1.

http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-posciel-z-ochraniaczem-modulowym-i5195358223.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=6643

nr aukcji: 5195358223

2.

http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

nr aucji: 5122315641

3.

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5235860049.html

nr.aukcji: 5235860049

Ta ostatnia to ta co wrzucałam ją kiedyś, 2 tez wrzucałam,a 1 nie wrzucałam chyba :)

magda sz, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co na obiadek robicie ?:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Witam :) tesknilyscie??? :)
    Chcialam tylko dac znac ze wrocilismy cali i zdrowi :) z wozkiem,lozeczkiem i znamy plec naszego bejbika :) <3 :)
    Do nadrobienia mam 60 stron tak ze spadam brac sie za lekturke :) Pozdrawiam kochane :)
    Maniusiuuuu witaj, tęskniłam :D
    Powiedz nam płeć dzidziusia :) bo ciekawskość zżera hehe ;)
    U mnie synek :D

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry Wszystkim :)
    Miłej niedzieli :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się z pracy :( pociesza mnie myśl, że to ostatnia moja pracująca niedziela na dłuugi czas, bo pracuję do końca kwietnie i dość.
    Neyla wiem o czym mówisz z tymi uczuciami do męża, bo mam ostatnio tak samo :)
    co do mleka, to ja niestety nie znoszę i tu nic się nie zmieniło, staram sie od czasu do czasu zmusić, ale uzupełniam braki innym nabiałem, który uwielbiam.
    a zachcianek też nie mam, tylko odrzuciło mnie od kilku produktów, które lubiłam.
    Przyznaję się, że mi się zdarzyło ze 3 razy wypić małego lecha free (on ma 0,5%) i nie wydaje mi sie to jakieś straszne, ale jak pisałyście każdy decyduje.
    Laura taki zestaw też kupuję, tylko łóżeczko z szufladą.
    miłej niedzieli, oby wam świeciło słoneczko :)

Laura, magda sz lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab a jaki wybrałaś kolor? :)

edit. wydaje mie się że bardzo się opłaca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:48

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko jasny orzech, a pościel jeszcze nie jestem pewna, bo będę zamawiać początkiem maja, po połówkowym i jeśli płeć się potwierdzi, to może coś całkiem chłopięcego, mąż pawnie byłby zadowolony. A Ty z owieczkami pisałaś?

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    łóżeczko jasny orzech, a pościel jeszcze nie jestem pewna, bo będę zamawiać początkiem maja, po połówkowym i jeśli płeć się potwierdzi, to może coś całkiem chłopięcego, mąż pawnie byłby zadowolony. A Ty z owieczkami pisałaś?
    a my z mężem razem wybraliśmy owieczki żółto-pomarańczowe i białe łóżeczko :)
    do tego będą białe mebelki, ale nadal zastanawiamy się nad kolorem ściany?

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nie jestem orginalna, bo już ktoś o tym pisał (chyba Karolinaaa), ale myślałam miętowo- szary i naturalne albo jasne np szare lub białe mebelki. Chociaż ja sobie nie wierzę, bo jak będę wybierać farby w sklepie to mgę zmienić zdanie w ostatnim momencie :) dobrze, że mąż w taj kwestii zawsz się zdaje na mnie i mogę sobie na takie decyzje pozwolić

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie co jest w piekarniku :D

d870696416428e01m.jpg

Wczoraj zrobiłam tarte z bitą i owockami, jak tak dalej pójdzie to będę się toczyć :D

0dacb416b1501086m.jpg

Laura, Pati Belgia, aaaaga, 5ylwia, Aga89, Neyla, Martucha86, małaMyszka, kasiuleek, rybka1988, niecierpliwa, Paula_071, Migotkaa, gianna88, gosia.b, psioszka11, 0na88, nick nieaktualny, Katarka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    ja chyba nie jestem orginalna, bo już ktoś o tym pisał (chyba Karolinaaa), ale myślałam miętowo- szary i naturalne albo jasne np szare lub białe mebelki. Chociaż ja sobie nie wierzę, bo jak będę wybierać farby w sklepie to mgę zmienić zdanie w ostatnim momencie :) dobrze, że mąż w taj kwestii zawsz się zdaje na mnie i mogę sobie na takie decyzje pozwolić
    a mąż mi przed chwilą zaproponował że zrobimy trzy ściany kremowe i jedną zieloną :), Zgadzam się :D
    a do tego mąż powymyslał że na suficie zrobi chmurke z ledami a na ścinie przy łóżeczku będzie słoneczko ze zdjęciami dzidziusia :D i też się zgadzam :D

witaminkab, Pati Belgia, Martucha86, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja jezdze odkad brzuch mam widoczny bez pasow , dzwonilam na policje i przy zaawansowanej/widocznej ciazy jest to dozwolone tylko koniecznie trzeba miec ze soba karte ciazy w razie kontroli - wiadomo, nie jest to bezbieczne , wiec nie polecam ;-)

Ktoras z was pisala o klucie w boku jak dluzej pospaceruje - ja mam identycznie , zazwyczaj jest to lewa strona ;)

milej niedzieli !,

maz obiecal mi spacer bo wczoraj caly dzien go nie widzialam - gala UFC w Krakowie byla wiec ruszyl napaleniec a ja w nagrode mialam miec dzis dzien spacerowy - co z tego jak paskudnie za oknem :(

EDIT : Manius - to Alexandra czy Alexander ? pochwal sie :)
    W Belgii niestety obowiazek zapinania pasow obowiazuje nawet kobiety w ciazy. Ja cenie sobie bezpoeczenstwo swoje I malej ale czasem poprostu tqk boli, ze na pobocze musze zjechac chociaz na chwile... a dodam, ze duzo km w ciagu dnia robie. Jeden projekt od drugiego dzieli 53km. Wiec niestety...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale narobilam mi ochoty na ta tarte :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze muszę podrzycić mężowi pomysł z chmurka, ciekawe czy bedzie zadowonony :)
    Magda a jesteś bardzo uzdolnionym cukiernikiem? Pytam, bo też chce zrobić jutro, a nie jestem jakaś bardzo dobra w pieczeniu i może mi powiesz czy to trudne, a wiadomo jak ktoś dużo i dobrze piecze to dla niego nic nie jest trudne :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminko to będzie chmurka a w niej niebo ledowe :D

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka ja piekę z zamiłowania, to jakby jedna z moich pasji, na początku ciąży wychodziły mi same zakalce więc przestałam na parę miesięcy- to jest pierwsze co mi wyszło od dawna. Ciasto możesz zrobić kruche albo na zwykłym biszkopcie. Pomysł na wypełnienie to albo coś mnie najdzie albo z kwestii smaku.

Wg. mnie to nie jest trudne, warto próbować- jak wyjdzie będziesz miała wielką satysfakcję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:35

witaminkab, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami piekę i zazwyczaj wychodzi, ale wolę spytać, bo wiem jak sie nastawiać. Będę coś jutro napewno piekła, bo i Twoja tarta i pawlowa kuszą mnie okrutnie :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no ja zaraz zniosę jajko, ta beza się piecze ok 70 min i jeszcze stygnie ok 40 min. Już połowę masy zjadłam palcem i odliczam minuty aż będzie całość :D

Moim marzeniem jest kiedyś otworzyć swoją cukierenkę :) będę miała pomocnicę to może we dwie będziemy działać.

Laura ta chmurka to będzie coś w tym stylu? http://i.ytimg.com/vi/VkjwpoJgBHA/maxresdefault.jpg

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ