WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a mogę prosić o przepis na taką tartę? Wygląda przepysznie :-) aż się zaslinilam cala :-P

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że zapytałam czy jesteś dobrym cukiernikiem :)
    laura ta chmurka ma tak wyglądać ja w linku Magdy??? no mój mąż czegoś takiego absolutnie nie zrobi, myślałam o czymś dużo prostszym. chociaz wygląda super.
    podpisuje sie pod prośbą Agi o przepis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:48

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    hehe no ja zaraz zniosę jajko, ta beza się piecze ok 70 min i jeszcze stygnie ok 40 min. Już połowę masy zjadłam palcem i odliczam minuty aż będzie całość :D

Moim marzeniem jest kiedyś otworzyć swoją cukierenkę :) będę miała pomocnicę to może we dwie będziemy działać.

Laura ta chmurka to będzie coś w tym stylu? http://i.ytimg.com/vi/VkjwpoJgBHA/maxresdefault.jpg
    tak właśnie taka, tylko bez takiego żyrandola i te ledy będą zmieniać kolory :)

edit. Mój mąż jest elektrykiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:52

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga

na formę 24cm:
    200 g mąki,
    100 g masła (schłodzone),
    100 g cukru
    1 jajko

Mąkę, masło, cukier siekasz nożem, dodajesz jajko i szybko zagniatasz ciasto.
    Jak ciasto będzie ugniecione, bez grudek itp. owijasz w folię i na pół godz do lodówki albo na krócej do zamrażalnika.
    Rozwałkować ciasto (koło trochę większe niż forma), wkładasz do wysmarowanej masłem formy, dociskasz do dna i brzegów. Na ciasto wykładasz folię aluminiową, albo papier do pieczenia i wsypujesz dla obciążenia ryż lub fasolę lub groch -coś żeby tylko obciążyć folię i ciasto Wkładasz do piekarnika na 180-190 stopni. Pieczesz tak 15 min po czym zabierasz folię z grochem i pieczesz niczym nie przykryte ciasto jeszcze przez 5-10 min aż się zarumieni środek. Jak ciasto ostygnie to nakładasz masę i ozdabiasz owockami.

Masa to może być bita śmietana, budyniowa, z masacarpone- to już na co masz ochotkę :)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyruszamy do ikei po polki moze jakieś buty sobie kupie i oczywiscie cos dla synka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no taki żyrandol w pokoju dziecięcym to trochę ryzyko :D

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    mleko za mną też strasznie chodzi, czyste ale jeszcze bardziej truskawkoweee

A ja własnie wróciłam z mrożonymi truskawami ze sklepu i zrobię sobie milkshakea :D a na obiad chce mi się penne ze szpinakiem... mniam

Gołębie mnie wkurzają...codziennie rano muszę je eksmitować z balkonu (i wywalać ich badylki). Wczoraj mąż tyle "drewna" z domu wyrzucił, że szok. Dzisiaj powtórka z rozrywki :P i tak co roku o tej porze :( Porozwieszałam dzisiaj reklamówki...zobaczymy czy się sprawdzą. Mam duży balkon z własnoręcznie robionymi mebelkami z palet i wkurza mnie jak mi obsrajdupy wszędzie niespodzianki zostawiają (tymbardziej, że zawsze mam tam poduszki).

I biegam z rana o 8 po balkonie i klnę jak szewc... pełna kultura :D

Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tarty magdy sz, to mimo iż ja w ciąży słodyczy nie ruszam - oczy zjedzą wszystko. Na święta, zjadłam (z przyzwoitości) po kawałku każdego ciasta i miałam w brzuchu taką dyskotekę...

Nawet mój ukochany słonecznik po jednym kawałku już mi jest za słodki. Na szczęście robił furrorę i inni pomogli zjeść :)

Idę sobie wypić kefir (mój wzdęciowy wybawiciel)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zauważyłam, ze prawie zawsze zaczynam posty od A albo Ja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:13

Laura, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatam sie w ten piekny dzien :-) nie mialam czasu sie udzielac ale podczytuje. Pogoda piekna wiec z synkiem na dworze czas spedzam :-) brakowalo mi tych promieni cieplutkich, dzidzia tez czula moje zadowolenie bo mam wrazenie jakby juz druga dobe nie spala. Ciagle kociol w brzuszku mam :-) to mile choc czasem powoduje dyskomfort. Zarazilyscie mnie tymi pozytywkami i chyba musze ja miec! My pokoj pomalowalismy na sloneczny zolty a jedna sciane zostawilam na tapet. W piekne kolorowe prazki. tez tak macie ze mimo ze lekarze potwierdzili plec pare razy wy nadal nie mozecie uwierzyc? Ja juz bylam u trzech, piore te rozowe ubranka i caly czas mam przeczucie, ze to synek wyskoczy... Na obiad rosolek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 13:19

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja bym juz zamówiła pościel itp. jakieś naklejki na ścianę czy coś takiego zrobiła, ale mimo że 2 lekarzy potwierdziło płeć to jakoś się boje :D 24 mam 4D -jak już wtedy potwierdzi 3 lekarz to będę pewna na 1000% heheh do 3 razy sztuka jak to się mówi.

Wiecie co... szlak mnie trafia z tą bezą, nigdy wcześniej nie piekłam bezy i już wiem dlaczego..opadła mi więc ją podgrzałam,urosła ale za bardzo się zarumieniła i jest gumowa...
    Teraz drugie podejście od nowa, nie poddam się. Dzwoniłam do koleżanki której mama ma restauracje i się pytałam jak się robi i się okazało że beza ma się suszyć 2-3 godz w temp. ok 100 stopni max a nie 150 przez godzinę jak w przepisach !!! wrrr. No zawzięłam się i zrobię ten tort taki jaki ma być :)

małaMyszka, rybka1988, Neyla, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na zajęciach. Ubrałam moją świąteczną kieckę... Każdy pyta czy mam jakiś egzamin że tak ładnie wyglądam. Hahahahahaa ale sikam co chwilę. Jeszcze tylko angielski i do domu. Potem idziemy na obiad do restauracji, w której chcemy zrobić chrzciny (bez chrzestnego raczej ich nie będzie, ale nie mam nic na obiad) później spacerek po parku z małą i po niedzieli...

Odczuwam pobolewanie z lewej. I raz pośrodku jakby mały pociągnął mnie za jakiś nerw hehehehe

Pogoda fajna , ale strasznie wieje. Mam nadzieje, że mnie za mocno nie owieje...

rybka1988, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja bezy to pieke nawet przy uchylonym piekarniku w 90 stopniach, wlaczam termoobieg i tak pieknie wilgoc z nich wychodzi :-) sa bialutkie i kruchutkie. Co wazne tez zeby bialek nie przebic i dawac cukier po lyzce zeby sie dokladnie rozpuscil. Ja swoja pierwsza pawlowa robilam 3 razy, a teraz juz bezy nie straszne :-) tez marze o tym zeby otworzyc cukierenke bo jak narazie to w domku pieke te wszystkie, torty, ciasta i ciasteczka:-) ludzie zamawiaja bo sami nie chca piec wola zaplacic. Teraz tez robie zawijanca z serem bialym i konfitura i makowca dla meza :-) uwielbiam gotowac, piec i nawic sie w mase cukrowa :-) uciekam od rzeczywistosci i kuchnia wtedy to moj raj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:11

magda sz, Y, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po tygodniu nieobecności ... raczej nie dam rady Was nadrobić :/ w Wielką Niedziele do szpitala trafiłam i dopiero co mnie wypuścili ehhh poszłam z wymiotami i bólem kręgosłupa a trzymali mnie za podwyższone CRP :/ heh
    dziś miałam USG na wyjście i z maluch śliczny i zdrowiuteńki :)

rybka1988, Laura, magda sz, Aga89, Paula_071, niecierpliwa, lys, gianna88, gosia.b, Martucha86, psioszka11, kasiuleek, klaudia., Weridiana, Y, zabka11, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - podziwiam za wytrwałość z bezą, ja bym już odpuściła:)

Pati Belgia - polecam adapter do pasów. Rewelacja, teraz nie wyobrażam sobie jady bez niego, nic nie ciągnie, nic nie boli:)

Dzisiaj dla odmiany ja się pokłóciłam z mężem. Nawet nie mam ochoty się godzić...

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Wrocławia: http://www.magnoliapark.pl/?q=wydarzenia/badania-usg-i-usg-4d

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam :) ponad pol niedzieli mi to zajelo ale lubie wiedziec co u nas :)
    A wiec spodziewamy sie SYNECZKA :) ALEXA <3
    A tak mi wszyscy dziewczynke wrozyli :) my z mezem tez juz do brzucha Ola mowilismy :) a tu takie Jaja :) :) :) jestesmy najszczesliwsi pod sloncem :)
    A jutro wizyta u mojej gin,ciekawe czy potwierdzi :D
    Zagladne wieczorkiem jeszcze :)

Laura, niecierpliwa, Paula_071, lys, rybka1988, gianna88, Aga89, gosia.b, Martucha86, magda sz, kasiuleek, Weridiana, aaaaga, Y, Katarka, zabka11, mamasia, Pati Belgia, małaMyszka, Migotkaa, witaminkab, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Uff nadrobilam :) ponad pol niedzieli mi to zajelo ale lubie wiedziec co u nas :)
    A tak mi wszyscy dziewczynke wrozyli :) my z mezem tez juz do brzucha Ola mowilismy :) a tu takie Jaja :) :) :) jestesmy najszczesliwsi pod sloncem :)
    No czekałam i się doczekałam aż nadrobisz i napiszesz kto w brzuszku siedzi :)
    Gratuluje syneczka :D

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dla dziewczyn z Wrocławia: http://www.magnoliapark.pl/?q=wydarzenia/badania-usg-i-usg-4d

Ooo, ale fajna sprawa, tylko czy na takich akcjach są tłumy ludzi? Nic mnie tak nie demotywuje, jak tłum ludzi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Gratuluję dobrych wieści :-) a no czasem tak jest, że okazuje sie ktoś inny w środku :-)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ