Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a mogę prosić o przepis na taką tartę? Wygląda przepysznie :-) aż się zaslinilam cala :-P

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że zapytałam czy jesteś dobrym cukiernikiem :)
    laura ta chmurka ma tak wyglądać ja w linku Magdy??? no mój mąż czegoś takiego absolutnie nie zrobi, myślałam o czymś dużo prostszym. chociaz wygląda super.
    podpisuje sie pod prośbą Agi o przepis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:48

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    hehe no ja zaraz zniosę jajko, ta beza się piecze ok 70 min i jeszcze stygnie ok 40 min. Już połowę masy zjadłam palcem i odliczam minuty aż będzie całość :D

Moim marzeniem jest kiedyś otworzyć swoją cukierenkę :) będę miała pomocnicę to może we dwie będziemy działać.

Laura ta chmurka to będzie coś w tym stylu? http://i.ytimg.com/vi/VkjwpoJgBHA/maxresdefault.jpg
    tak właśnie taka, tylko bez takiego żyrandola i te ledy będą zmieniać kolory :)

edit. Mój mąż jest elektrykiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:52

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga

na formę 24cm:
    200 g mąki,
    100 g masła (schłodzone),
    100 g cukru
    1 jajko

Mąkę, masło, cukier siekasz nożem, dodajesz jajko i szybko zagniatasz ciasto.
    Jak ciasto będzie ugniecione, bez grudek itp. owijasz w folię i na pół godz do lodówki albo na krócej do zamrażalnika.
    Rozwałkować ciasto (koło trochę większe niż forma), wkładasz do wysmarowanej masłem formy, dociskasz do dna i brzegów. Na ciasto wykładasz folię aluminiową, albo papier do pieczenia i wsypujesz dla obciążenia ryż lub fasolę lub groch -coś żeby tylko obciążyć folię i ciasto Wkładasz do piekarnika na 180-190 stopni. Pieczesz tak 15 min po czym zabierasz folię z grochem i pieczesz niczym nie przykryte ciasto jeszcze przez 5-10 min aż się zarumieni środek. Jak ciasto ostygnie to nakładasz masę i ozdabiasz owockami.

Masa to może być bita śmietana, budyniowa, z masacarpone- to już na co masz ochotkę :)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyruszamy do ikei po polki moze jakieś buty sobie kupie i oczywiscie cos dla synka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no taki żyrandol w pokoju dziecięcym to trochę ryzyko :D

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    mleko za mną też strasznie chodzi, czyste ale jeszcze bardziej truskawkoweee

A ja własnie wróciłam z mrożonymi truskawami ze sklepu i zrobię sobie milkshakea :D a na obiad chce mi się penne ze szpinakiem... mniam

Gołębie mnie wkurzają...codziennie rano muszę je eksmitować z balkonu (i wywalać ich badylki). Wczoraj mąż tyle "drewna" z domu wyrzucił, że szok. Dzisiaj powtórka z rozrywki :P i tak co roku o tej porze :( Porozwieszałam dzisiaj reklamówki...zobaczymy czy się sprawdzą. Mam duży balkon z własnoręcznie robionymi mebelkami z palet i wkurza mnie jak mi obsrajdupy wszędzie niespodzianki zostawiają (tymbardziej, że zawsze mam tam poduszki).

I biegam z rana o 8 po balkonie i klnę jak szewc... pełna kultura :D

Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tarty magdy sz, to mimo iż ja w ciąży słodyczy nie ruszam - oczy zjedzą wszystko. Na święta, zjadłam (z przyzwoitości) po kawałku każdego ciasta i miałam w brzuchu taką dyskotekę...

Nawet mój ukochany słonecznik po jednym kawałku już mi jest za słodki. Na szczęście robił furrorę i inni pomogli zjeść :)

Idę sobie wypić kefir (mój wzdęciowy wybawiciel)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zauważyłam, ze prawie zawsze zaczynam posty od A albo Ja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:13

Laura, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatam sie w ten piekny dzien :-) nie mialam czasu sie udzielac ale podczytuje. Pogoda piekna wiec z synkiem na dworze czas spedzam :-) brakowalo mi tych promieni cieplutkich, dzidzia tez czula moje zadowolenie bo mam wrazenie jakby juz druga dobe nie spala. Ciagle kociol w brzuszku mam :-) to mile choc czasem powoduje dyskomfort. Zarazilyscie mnie tymi pozytywkami i chyba musze ja miec! My pokoj pomalowalismy na sloneczny zolty a jedna sciane zostawilam na tapet. W piekne kolorowe prazki. tez tak macie ze mimo ze lekarze potwierdzili plec pare razy wy nadal nie mozecie uwierzyc? Ja juz bylam u trzech, piore te rozowe ubranka i caly czas mam przeczucie, ze to synek wyskoczy... Na obiad rosolek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 13:19

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja bym juz zamówiła pościel itp. jakieś naklejki na ścianę czy coś takiego zrobiła, ale mimo że 2 lekarzy potwierdziło płeć to jakoś się boje :D 24 mam 4D -jak już wtedy potwierdzi 3 lekarz to będę pewna na 1000% heheh do 3 razy sztuka jak to się mówi.

Wiecie co... szlak mnie trafia z tą bezą, nigdy wcześniej nie piekłam bezy i już wiem dlaczego..opadła mi więc ją podgrzałam,urosła ale za bardzo się zarumieniła i jest gumowa...
    Teraz drugie podejście od nowa, nie poddam się. Dzwoniłam do koleżanki której mama ma restauracje i się pytałam jak się robi i się okazało że beza ma się suszyć 2-3 godz w temp. ok 100 stopni max a nie 150 przez godzinę jak w przepisach !!! wrrr. No zawzięłam się i zrobię ten tort taki jaki ma być :)

małaMyszka, rybka1988, Neyla, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na zajęciach. Ubrałam moją świąteczną kieckę... Każdy pyta czy mam jakiś egzamin że tak ładnie wyglądam. Hahahahahaa ale sikam co chwilę. Jeszcze tylko angielski i do domu. Potem idziemy na obiad do restauracji, w której chcemy zrobić chrzciny (bez chrzestnego raczej ich nie będzie, ale nie mam nic na obiad) później spacerek po parku z małą i po niedzieli...

Odczuwam pobolewanie z lewej. I raz pośrodku jakby mały pociągnął mnie za jakiś nerw hehehehe

Pogoda fajna , ale strasznie wieje. Mam nadzieje, że mnie za mocno nie owieje...

rybka1988, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja bezy to pieke nawet przy uchylonym piekarniku w 90 stopniach, wlaczam termoobieg i tak pieknie wilgoc z nich wychodzi :-) sa bialutkie i kruchutkie. Co wazne tez zeby bialek nie przebic i dawac cukier po lyzce zeby sie dokladnie rozpuscil. Ja swoja pierwsza pawlowa robilam 3 razy, a teraz juz bezy nie straszne :-) tez marze o tym zeby otworzyc cukierenke bo jak narazie to w domku pieke te wszystkie, torty, ciasta i ciasteczka:-) ludzie zamawiaja bo sami nie chca piec wola zaplacic. Teraz tez robie zawijanca z serem bialym i konfitura i makowca dla meza :-) uwielbiam gotowac, piec i nawic sie w mase cukrowa :-) uciekam od rzeczywistosci i kuchnia wtedy to moj raj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:11

magda sz, nick nieaktualny, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po tygodniu nieobecności ... raczej nie dam rady Was nadrobić :/ w Wielką Niedziele do szpitala trafiłam i dopiero co mnie wypuścili ehhh poszłam z wymiotami i bólem kręgosłupa a trzymali mnie za podwyższone CRP :/ heh
    dziś miałam USG na wyjście i z maluch śliczny i zdrowiuteńki :)

rybka1988, Laura, magda sz, Aga89, Paula_071, niecierpliwa, lys, gianna88, gosia.b, Martucha86, psioszka11, kasiuleek, klaudia., Weridiana, nick nieaktualny, zabka11, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - podziwiam za wytrwałość z bezą, ja bym już odpuściła:)

Pati Belgia - polecam adapter do pasów. Rewelacja, teraz nie wyobrażam sobie jady bez niego, nic nie ciągnie, nic nie boli:)

Dzisiaj dla odmiany ja się pokłóciłam z mężem. Nawet nie mam ochoty się godzić...

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Wrocławia: http://www.magnoliapark.pl/?q=wydarzenia/badania-usg-i-usg-4d

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam :) ponad pol niedzieli mi to zajelo ale lubie wiedziec co u nas :)
    A wiec spodziewamy sie SYNECZKA :) ALEXA <3
    A tak mi wszyscy dziewczynke wrozyli :) my z mezem tez juz do brzucha Ola mowilismy :) a tu takie Jaja :) :) :) jestesmy najszczesliwsi pod sloncem :)
    A jutro wizyta u mojej gin,ciekawe czy potwierdzi :D
    Zagladne wieczorkiem jeszcze :)

Laura, niecierpliwa, Paula_071, lys, rybka1988, gianna88, Aga89, gosia.b, Martucha86, magda sz, kasiuleek, Weridiana, aaaaga, nick nieaktualny, Katarka, zabka11, mamasia, Pati Belgia, małaMyszka, Migotkaa, witaminkab, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Uff nadrobilam :) ponad pol niedzieli mi to zajelo ale lubie wiedziec co u nas :)
    A tak mi wszyscy dziewczynke wrozyli :) my z mezem tez juz do brzucha Ola mowilismy :) a tu takie Jaja :) :) :) jestesmy najszczesliwsi pod sloncem :)
    No czekałam i się doczekałam aż nadrobisz i napiszesz kto w brzuszku siedzi :)
    Gratuluje syneczka :D

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dla dziewczyn z Wrocławia: http://www.magnoliapark.pl/?q=wydarzenia/badania-usg-i-usg-4d

Ooo, ale fajna sprawa, tylko czy na takich akcjach są tłumy ludzi? Nic mnie tak nie demotywuje, jak tłum ludzi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Gratuluję dobrych wieści :-) a no czasem tak jest, że okazuje sie ktoś inny w środku :-)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ