SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Oj zaczynam miec problem "w co sie ubrać" co nie założe to źle się w tym czuje..przodem jest ok, bo brzuszek przodem nie jest widoczny, rośnie mi dosyc nisko, wiec mam talie prawie taką jak i przed ciażą,za to bokiem wyglądam jak buka z muminkow.
Wiecie co? Mąż wczoraj zaczą sie smiać jak szłam po domu w staniku i w legginsach ciążowych- stwierdził że wyglądam jak ObelixHahahaha !
) będzie Filipek
małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
magda sz wrote:Dziewczyny wiecie że w ciąży jest coś takiego jak seks z tortem? Właśnie przeżywam wielokrotny orgazm w buzi... Pavlova była warta tego miksera itp....
Brakuje mi tylko szampana do tego
Nie mogłam się zdecydować czy maliny czy truskawki więc zrobiłam pół na pół
Mama się ze mnie śmieje że przypominam jej Brie z Gotowych na wszystko- ona też miała fisia z ciastami i robiła aż wyszłoBeza jest idealna !
MARZĘ,PRAGNĘ,CHCĘ ,POŻĄDAM!
niecierpliwa, Y, Laura, małaMyszka, aaaaga, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
magda sz wrote:Dziewczyny wiecie że w ciąży jest coś takiego jak seks z tortem? Właśnie przeżywam wielokrotny orgazm w buzi... Pavlova była warta tego miksera itp....
Mama się ze mnie śmieje że przypominam jej Brie z Gotowych na wszystko- ona też miała fisia z ciastami i robiła aż wyszłoBeza jest idealna !
Bożeeeeeee jaki piękny ! ześlinie cały monitorLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda to zdjecie to byl cios po nizej pasa!! Nie dosc, ze od wczoraj chodza za mna lody o smaku bezowo-truskawkowym, to jeszcze takie cos!! Kobieto Ty nie masz serca?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:10
Amberla, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam spis składników i dziś popołudniu jadę na zakupy. Będę piekła, jak Magda- do upadłego:)
Bosz...jaka ja głodna jestem, a w lodówce światło, idę wygrzebać coś z zapasów i biorę się za robotę,żeby nie myśleć o bezie.
A swoją drogą znalazłam laskę we Wro ,co pieczę torta Pavlovej za 80zł- trochę przegięcie, co?!Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Aleee Magda narobiła tu nam wszystkim apetytu na te mniami ciacho
a najgorsze to to ze ja też uwielbiam bezy
A tak wogóle to Dzień dobry Wam
U nas wieje i zapowiada się na deszcz,
ja jeszcze w łóżku leże i oglądam allegro coś dla Dominisia oczywiścieniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zamieszczenie takiego zdjęcia powinno być karalne ;P O mamo.... teraz marzę tylko o takiej bezie..... aaaaaaaa ;(
niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Laura lubią tę wiadomość
-
No ten tort to 7 grzechów głównych
Dziękujemy za pochwałySzukałam wczoraj gotowych bez ale znalazłam w carfurze tylko coś takiego http://www.auchandirect.pl/assets/ctx/3/static/img/product/zoom/98300029.jpg dlatego wolałam sama upiec.
Jak ktoś ma cukiernie gdzie można takie świeże kupić to niech tam kupi.
Beza
6 białek z jajek- tak żeby wyszło 200ml
300 g cukru pudru
2 łyżeczki soku z cytryny
2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
papier do pieczenia
krem:
250 g serka mascarpone
200 g śmietany 36%
70 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżeczki soku z cytryny
i owocki do dekoracji.
Z bezą to trzeba się obchodzić jak to z jajkiem... no więc
1.na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy ok 20 cm. Pomiędzy okręgami zachować odstęp kilku cm. Papier położyć na ruszt z piekarnika. Jeśli nie mamy rusztu, to może być blacha do pieczenia
2.włączamy piekarnik góra dół bez termoobiegu na 120 stopi.
3.miksujemy białka (ważne- w misce nie może być ani kropeka wody, ani trochę żółtka, ma być same białko). Beza powinna być biała/lekko kremowa. Jak jest ciemna beżowa to już do wywalenia bo będzie gumowa.
4.miksujemy białka na sztywną pianę kilka minut, jak już zacznie sztywnieć to zaczynamy dodawać cukier puder- po łyżeczce, po każdej łyżeczce dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę zimniaczaną i sok z cytryny i miksujemy jeszcze z minutkę, dwie. Piana ma być biała, błyszcząca, gęsta, sztywna
5.pianę wykładamy na papier do pieczenia, rozdzielając ją pomiędzy oba okręgi. Nie wychodzić poza narysowane okręgi. Łyżką wyrównać pianę, robiąc delikatne zagłębienie w środku i zagarniając boki do góry (drugi placek może być trochę mniejszy niż pierwszy)
6. Wkładamy bezę do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 min w temp. 120 stopni, zmiejszamy temp. do 90-100 stopni i tak pieczemy 2,5 godz. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezę aż piekarnik wystygnie razem z nią- nie otwieramy drzwiczek- im dłużej beza będzie się suszyła w cieple tym lepiej.
Krem
ubić śmietanę na sztywno pod koniec dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać mascarpone, sok z cytryny i zmiksować na jednolity krem
pierwszą bezę ułożyć na paterze
na pierwszej bezie rozsmarować połowę kremu i ułożyć połowę owoców. Na owoce można dać jeszcze trochę kremu, by druga beza dobrze się trzymała
następnie przykryć drugą bezą, rozsmarować drugą połowę kremu i rozłożyć resztę owoców.
Bezę najlepiej robić pod wieczór żeby posiedziała w piekarniku przez noc stopniowo ostygając.Aga89, małaMyszka, psioszka11, bosa, Pulpecja, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda ale mi smaka narobiłaś
Najpierw zrobię tartę, jak wyjdzie to wtedy spróbuję taki torcik
Co do naszej listy na pierwszej stronie to natknęłam się na wykresy dziewczyn które ostatnio mniej się udzielają
brzydal - synek
https://bellybestfriend.pl/wykres,51803267371e3dfa27d850de19b28171.html
Zetka - synek
https://bellybestfriend.pl/wykres,6fd0130e674157d3356275c9ca17a4ba.html
olusia24 - synek
https://bellybestfriend.pl/wykres,2236dfb6c699f02981924336f4408140.html
Także u Nas na forum przewaga chłopakówmałaMyszka, magda sz, mamasia, Laura lubią tę wiadomość
-
Hej,
Mmmm jaki tort!!! Psioszka torty bezowe są drogiew święta na chrzest siostrzenicy zamówiłam bezowy tort i zapłaciłam 100 zł.. Ale był taki pyszny,że zniknął w sekundę
Dostałam nową partię ciuchówpogoda paskudna.. nie ma szans na spacer więc zaraz biorę się za segregacje
Jeszcze dodam, że mój mąż, który jest dla mnie bardzo czuły nie reaguję jakoś specjalnie ze wzruszeniem na ruchy dziecka.. Sam z siebie nie dotyka, nie całuje mojego brzucha.. ale wiem, że jak się Oliwier urodzi to będzie bardzo dobrym, ciepłym tatuśkiem.. Widzę jakie ma podejście do dzieci, które go po prostu uwielbiajado zakupów też jest anty.. Twierdzi, że mamy czas.. więc ja sobie po cichu kupuję i zbieram otrzymane dary, a jemu nie zawracam tym głowy
Paula_071, psioszka11, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:
Jeszcze dodam, że mój mąż, który jest dla mnie bardzo czuły nie reaguję jakoś specjalnie ze wzruszeniem na ruchy dziecka.. Sam z siebie nie dotyka, nie całuje mojego brzucha.. ale wiem, że jak się Oliwier urodzi to będzie bardzo dobrym, ciepłym tatuśkiem.. Widzę jakie ma podejście do dzieci, które go po prostu uwielbiajado zakupów też jest anty.. Twierdzi, że mamy czas.. więc ja sobie po cichu kupuję i zbieram otrzymane dary, a jemu nie zawracam tym głowy
Moj maz ma dokladnie takie samo podejscie, zakupy nawet dla malenstwa go nie kreca, mnie bardzo wiec ja sie tym wszystkim chetnie zajmeWczoraj nawet zalozylam specjalne konto, gdzie przelejemy pieniazki z oszczednosciowego i bedzie to konto stricte wyprawkowe
Na glowie meza zostawiam malowanie i skrecanie mebli, oczywiscie pokazuje mu wszystko co kupilam lub wybralam, ale jakiejs specjalnej ekscytacji to nie ma. Coz to sa TYLKO mezczyzni
Aga89, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Katarka- ręczniczki
http://allegro.pl/recznik-z-kapturkiem-uszka-okrycie-kapielowe-duze-i5088225294.html
Zamówiłam tam też pieluchy, ochronki na materac itp. jakościowo są lepsze niż te z pepco, przyjemniejsze w dotyku.
Maniuś, Marzen, Karolina- trzymamy kciuki za wizytę i żeby dzieciaczki dały się obejrzeć tu i ówdzie
Aga89 dzięki- dodam na 1 stronę, to może w końcu dziś uda się nas zliczyćAga89, Katarka, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość