WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Oj zaczynam miec problem "w co sie ubrać" co nie założe to źle się w tym czuje..przodem jest ok, bo brzuszek przodem nie jest widoczny, rośnie mi dosyc nisko, wiec mam talie prawie taką jak i przed ciażą,za to bokiem wyglądam jak buka z muminkow.

Wiecie co? Mąż wczoraj zaczą sie smiać jak szłam po domu w staniku i w legginsach ciążowych- stwierdził że wyglądam jak Obelix :D Hahahaha !

1f308def5995a834med.gif
    Kochana to ja Ci wróżę Chłopaka! Mi też brzuszek u dołu rośnie! :-)) będzie Filipek :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jaki torcik!!!!
    nie mam tyle cierpliwości, żeby piec bezę, ale kupie gotowe spody i sobie machnę. a co!
    Aż ślinka cieknie:-)
    a kremik taki tradycyjny z mascarpone robiłaś?

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny wiecie że w ciąży jest coś takiego jak seks z tortem? Właśnie przeżywam wielokrotny orgazm w buzi... Pavlova była warta tego miksera itp....
    Brakuje mi tylko szampana do tego :)

Nie mogłam się zdecydować czy maliny czy truskawki więc zrobiłam pół na pół :)

Mama się ze mnie śmieje że przypominam jej Brie z Gotowych na wszystko- ona też miała fisia z ciastami i robiła aż wyszło :D Beza jest idealna !

9829b64b7f4dcd68med.jpg

MARZĘ,PRAGNĘ,CHCĘ ,POŻĄDAM! :)

niecierpliwa, Y, Laura, małaMyszka, aaaaga, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Kochana to ja Ci wróżę Chłopaka! Mi też brzuszek u dołu rośnie! :-)) będzie Filipek :-)

Mi tez rosnie brzuszek u dolu i bedzie dziewczynka ;)

małaMyszka, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny wiecie że w ciąży jest coś takiego jak seks z tortem? Właśnie przeżywam wielokrotny orgazm w buzi... Pavlova była warta tego miksera itp....

Mama się ze mnie śmieje że przypominam jej Brie z Gotowych na wszystko- ona też miała fisia z ciastami i robiła aż wyszło :D Beza jest idealna !

9829b64b7f4dcd68med.jpg

Bożeeeeeee jaki piękny ! ześlinie cały monitor

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

9829b64b7f4dcd68med.jpg
    Oooooooo jakie cudo o mamuniu chcem to zjesc!!!

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia napisz dokladny przepis, namowie meza zeby mi upiekl.

Paula_071, małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to zdjecie to byl cios po nizej pasa!! Nie dosc, ze od wczoraj chodza za mna lody o smaku bezowo-truskawkowym, to jeszcze takie cos!! Kobieto Ty nie masz serca? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:10

Amberla, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam spis składników i dziś popołudniu jadę na zakupy. Będę piekła, jak Magda- do upadłego:)
    Bosz...jaka ja głodna jestem, a w lodówce światło, idę wygrzebać coś z zapasów i biorę się za robotę,żeby nie myśleć o bezie.
    A swoją drogą znalazłam laskę we Wro ,co pieczę torta Pavlovej za 80zł- trochę przegięcie, co?!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee Magda narobiła tu nam wszystkim apetytu na te mniami ciacho :P
    a najgorsze to to ze ja też uwielbiam bezy :)

A tak wogóle to Dzień dobry Wam :)
    U nas wieje i zapowiada się na deszcz,
    ja jeszcze w łóżku leże i oglądam allegro coś dla Dominisia oczywiście :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi tez rosnie brzuszek u dolu i bedzie dziewczynka ;)
    No tak to jest różnie. :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

9829b64b7f4dcd68med.jpg

Zamieszczenie takiego zdjęcia powinno być karalne ;P O mamo.... teraz marzę tylko o takiej bezie..... aaaaaaaa ;(

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Laura lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Madzia napisz dokladny przepis, namowie meza zeby mi upiekl.
    Mąż Ci upiecze? Super :-)

Syn, roczek.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten tort to 7 grzechów głównych :D

Dziękujemy za pochwały :) Szukałam wczoraj gotowych bez ale znalazłam w carfurze tylko coś takiego http://www.auchandirect.pl/assets/ctx/3/static/img/product/zoom/98300029.jpg dlatego wolałam sama upiec.
    Jak ktoś ma cukiernie gdzie można takie świeże kupić to niech tam kupi.

Beza
    6 białek z jajek- tak żeby wyszło 200ml
    300 g cukru pudru
    2 łyżeczki soku z cytryny
    2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
    papier do pieczenia

krem:
    250 g serka mascarpone
    200 g śmietany 36%
    70 g cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżeczki soku z cytryny

i owocki do dekoracji.

Z bezą to trzeba się obchodzić jak to z jajkiem... no więc
    1.na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy ok 20 cm. Pomiędzy okręgami zachować odstęp kilku cm. Papier położyć na ruszt z piekarnika. Jeśli nie mamy rusztu, to może być blacha do pieczenia
    2.włączamy piekarnik góra dół bez termoobiegu na 120 stopi.
    3.miksujemy białka (ważne- w misce nie może być ani kropeka wody, ani trochę żółtka, ma być same białko). Beza powinna być biała/lekko kremowa. Jak jest ciemna beżowa to już do wywalenia bo będzie gumowa.
    4.miksujemy białka na sztywną pianę kilka minut, jak już zacznie sztywnieć to zaczynamy dodawać cukier puder- po łyżeczce, po każdej łyżeczce dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę zimniaczaną i sok z cytryny i miksujemy jeszcze z minutkę, dwie. Piana ma być biała, błyszcząca, gęsta, sztywna
    5.pianę wykładamy na papier do pieczenia, rozdzielając ją pomiędzy oba okręgi. Nie wychodzić poza narysowane okręgi. Łyżką wyrównać pianę, robiąc delikatne zagłębienie w środku i zagarniając boki do góry (drugi placek może być trochę mniejszy niż pierwszy)
    6. Wkładamy bezę do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 min w temp. 120 stopni, zmiejszamy temp. do 90-100 stopni i tak pieczemy 2,5 godz. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezę aż piekarnik wystygnie razem z nią- nie otwieramy drzwiczek- im dłużej beza będzie się suszyła w cieple tym lepiej.

Krem
    ubić śmietanę na sztywno pod koniec dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać mascarpone, sok z cytryny i zmiksować na jednolity krem
    pierwszą bezę ułożyć na paterze
    na pierwszej bezie rozsmarować połowę kremu i ułożyć połowę owoców. Na owoce można dać jeszcze trochę kremu, by druga beza dobrze się trzymała
    następnie przykryć drugą bezą, rozsmarować drugą połowę kremu i rozłożyć resztę owoców.

Bezę najlepiej robić pod wieczór żeby posiedziała w piekarniku przez noc stopniowo ostygając.

Aga89, małaMyszka, psioszka11, bosa, Pulpecja, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie
    dzisiaj u nas połówkowe, juz nie moge sie doczekac:)

niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Martucha86, gianna88, magda sz, Laura, 0na88, KasiaeN., chcebycmama, bosa, Pulpecja, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale mi smaka narobiłaś :) Najpierw zrobię tartę, jak wyjdzie to wtedy spróbuję taki torcik :)

Co do naszej listy na pierwszej stronie to natknęłam się na wykresy dziewczyn które ostatnio mniej się udzielają :)

brzydal - synek
    https://bellybestfriend.pl/wykres,51803267371e3dfa27d850de19b28171.html

Zetka - synek
    https://bellybestfriend.pl/wykres,6fd0130e674157d3356275c9ca17a4ba.html

olusia24 - synek
    https://bellybestfriend.pl/wykres,2236dfb6c699f02981924336f4408140.html

Także u Nas na forum przewaga chłopaków :D

małaMyszka, magda sz, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dziś weny do pisania...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mmmm jaki tort!!! Psioszka torty bezowe są drogie :( w święta na chrzest siostrzenicy zamówiłam bezowy tort i zapłaciłam 100 zł.. Ale był taki pyszny,że zniknął w sekundę ;-)

Dostałam nową partię ciuchów :) pogoda paskudna.. nie ma szans na spacer więc zaraz biorę się za segregacje :)

Jeszcze dodam, że mój mąż, który jest dla mnie bardzo czuły nie reaguję jakoś specjalnie ze wzruszeniem na ruchy dziecka.. Sam z siebie nie dotyka, nie całuje mojego brzucha.. ale wiem, że jak się Oliwier urodzi to będzie bardzo dobrym, ciepłym tatuśkiem.. Widzę jakie ma podejście do dzieci, które go po prostu uwielbiaja ;-) do zakupów też jest anty.. Twierdzi, że mamy czas.. więc ja sobie po cichu kupuję i zbieram otrzymane dary, a jemu nie zawracam tym głowy ;-)

Paula_071, psioszka11, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:

Jeszcze dodam, że mój mąż, który jest dla mnie bardzo czuły nie reaguję jakoś specjalnie ze wzruszeniem na ruchy dziecka.. Sam z siebie nie dotyka, nie całuje mojego brzucha.. ale wiem, że jak się Oliwier urodzi to będzie bardzo dobrym, ciepłym tatuśkiem.. Widzę jakie ma podejście do dzieci, które go po prostu uwielbiaja ;-) do zakupów też jest anty.. Twierdzi, że mamy czas.. więc ja sobie po cichu kupuję i zbieram otrzymane dary, a jemu nie zawracam tym głowy ;-)

Moj maz ma dokladnie takie samo podejscie, zakupy nawet dla malenstwa go nie kreca, mnie bardzo wiec ja sie tym wszystkim chetnie zajme ;) Wczoraj nawet zalozylam specjalne konto, gdzie przelejemy pieniazki z oszczednosciowego i bedzie to konto stricte wyprawkowe ;) Na glowie meza zostawiam malowanie i skrecanie mebli, oczywiscie pokazuje mu wszystko co kupilam lub wybralam, ale jakiejs specjalnej ekscytacji to nie ma. Coz to sa TYLKO mezczyzni ;)

Aga89, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka- ręczniczki
    http://allegro.pl/recznik-z-kapturkiem-uszka-okrycie-kapielowe-duze-i5088225294.html

Zamówiłam tam też pieluchy, ochronki na materac itp. jakościowo są lepsze niż te z pepco, przyjemniejsze w dotyku.

Maniuś, Marzen, Karolina- trzymamy kciuki za wizytę i żeby dzieciaczki dały się obejrzeć tu i ówdzie :P

Aga89 dzięki- dodam na 1 stronę, to może w końcu dziś uda się nas zliczyć :)

Aga89, Katarka, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ