WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec jestem najszczesliwsza pod sloncem!!!!!!

Pola,Poleńka,Poleczka!!!!!!!!!!!!

Moja kochana corunia:)

magda sz, Laura, chcebycmama, 5ylwia, KasiaeN., aaaaga, Martucha86, mamasia, bosa, Aga89, Maniuś, psioszka11, niecierpliwa, Pulpecja, małaMyszka, rybka1988, Y, Katarka, witaminkab, Cassie, gianna88, Miru, kasiuleek, Neyla, euforia, Paula_071, gosia.b, Weridiana, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa :) gratulacje ! a czułaś że syn?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A wiec jestem najszczesliwsza pod sloncem!!!!!!

Pola,Poleńka,Poleczka!!!!!!!!!!!!

Moja kochana corunia:)
    Super! Pola :-))) gratuluję!

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku jak tylko dowiedziala sie o ciazy to ze na 80% syn,w glebi ducha chcialam coreczke bo widze jaki kontakt ja mam z rodzicami (przylepa) a jaki moj brat no i chialam miec taka przylepke ;)
    Ale intuicja mowila mi ze synek.
    Od jakiegos czasu mialam nadzieje ze dziewczynka bo cera sie pogorszyla,ciagnie mnie do czekolady a np.na chipsy patrzec nie moge, <3 w sobote i niedziele a owulacja we wtorek,wrozba z obraczka tez ze dziewczynka,ciuszki prawie wszystkie dla dziewczynki- przeznaczenie. No wiec mialam cicha nadzieje na kobietke :)

mamasia, Aga89, aaaaga, bosa, magda sz, niecierpliwa, Pulpecja, małaMyszka, rybka1988, Y, gianna88, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca tygodnia na h&m online jest darmowa dostawa, dodatkowo jak się zapisze do newslettera to dostaje się 25% na jedną rzecz. Tak więc stanik zamówiłam ja (bo cycki rosną w porażającym tempie), a body dla malucha mąż i właśnie przyszły dwie przesyłki:) Muszę Wam powiedzieć że jakoś bawełny organicznej z h&m a tych ciuszków z Pepco to niebo a ziemia;)

magda sz, małaMyszka, bosa, gianna88, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana posiadam na sprzedaż

Pampersy rozmiar 2

PAMPERS 114 szt
    DADA 98 szt

60 +koszt przesyłki

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, gratulacjeeeee ;):)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie synek siedzial po turecku ptaszka nie pokazal bo mial tak nozke podkulona za to pieknie syrke widzialam wazy juz 417 gr wiek dziecka i ciazy zgodny serduszko 150 uderzen na minutę. Od 18 tc do dzisiaj przytylam pol kg pani doktor mowila ze ok bo mialam wieksza wage wyjsciowa polowkowe przesunelam na nastepny piatek
    Moja szyjka miekka ale dluga domknela sie od ostatniej wizyty ale nie do zupelnego konca wiec jak to ginekolog powiedziala jak najwiecej sie oszczedzac i niestety nie wspolzyc wiec tu bez zmian
    Mój maz angażuje sie w zakupy oglada ze mna ciuszki wczoraj w HM sam upolowal takie slicznosci i sprawialo mu to frajde tez twierdzi ze malo czasu nam zostalo i najchetniej to juz by mial wszystko kupione i zalatwione
    Na obiad wiejska zapiekanka czyli zapiekane ziemniaczane talarki z kielbasa pieczarkami cebula i sosem musztardowym a na wierzch posypana serem bede miala na 2 dni przyjamniej

psioszka11, mamasia, magda sz, Martucha86, Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Y, bosa, Katarka, gianna88, kasiuleek, Paula_071, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie naszło na pomidorową z makaronem, a ana drugie ziemniaczki z mizeria i kotlecikiem;)

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, Agaaaa, wielkie Gratulacje! To już chyba znamy wszystkie dzieciaki, czy któraś jeszcze oczekuje wiadomości o płci?!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mamusiek które się udzielają to nie wiem jak u Hermiony z płcią :)
    Pozostałą część tabelki listy początkowej skopiowałam na komputer bo ciężko nas policzyć.
    Na dzień dzisiejszy jest nas 58, 24 dziewczynki, 33 chłopców, 1 niespodzianka u Hermiony

aaaaga, Aga89, Pulpecja, małaMyszka, bosa, Maniuś, gianna88, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hej my po wizycie synek siedzial po turecku ptaszka nie pokazal bo mial tak nozke podkulona za to pieknie syrke widzialam wazy juz 417 gr wiek dziecka i ciazy zgodny serduszko 150 uderzen na minutę. Od 18 tc do dzisiaj przytylam pol kg pani doktor mowila ze ok bo mialam wieksza wage wyjsciowa polowkowe przesunelam na nastepny piatek
    Moja szyjka miekka ale dluga domknela sie od ostatniej wizyty ale nie do zupelnego konca wiec jak to ginekolog powiedziala jak najwiecej sie oszczedzac i niestety nie wspolzyc wiec tu bez zmian
    Mój maz angażuje sie w zakupy oglada ze mna ciuszki wczoraj w HM sam upolowal takie slicznosci i sprawialo mu to frajde tez twierdzi ze malo czasu nam zostalo i najchetniej to juz by mial wszystko kupione i zalatwione
    Na obiad wiejska zapiekanka czyli zapiekane ziemniaczane talarki z kielbasa pieczarkami cebula i sosem musztardowym a na wierzch posypana serem bede miala na 2 dni przyjamniej

Jejku jakies to dla mnie nierealne, ze nasze malenstwa takie pozy przybieraja w brzuszku! Chcialabym moja niunie zobaczyc jak siedzi po turecuku! :D
    Kochana a jak robisz ten sos musztardowy?? Bo od jakiegos czasu chodzi za mna taka zapiekanka ;)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Mąż Ci upiecze? Super :-)
    no jeszcze nigdy nie widzialam zeby piekl ciasto, ale zapytalam czy mi zrobi bo tu na forum robicie i obiecal ze tak. Z nim to jest z kolei odwrotnie niz ze mna. On na to dziecko czekal od lat, jest pewny ze sobie poradzimy, angazuje sie we wszystko, nosi mnie na rekach, a jak sie dowiedzial ze syn to juz oszalal. Kupuje ciuszki i planuje. Ja to nie ogarniam jeszcze, nie wiem co mam kupowac, ryczec mi sie chce jak mam sie zabrac do tego, mama dzisiaj przyjechala i wyciagnela mnie do sklepu, kupilam plyn do prania dzidzius. Dostalam kolejne ciuchy od kolezanki, pizglam na sterte w pokoju. Ja nie wiem ile tych koszulek, spodenek w jakim rozmiarze ile tego...nie ogarniam:. Moja prawnicza natura powoduje ze musze miec wszystko rozkminione, mam liste wyprawkowa, ale na kazdej sa inne rzeczy. Potrafie kogosc rozwiesc ale nie wiem ile gaci ma miec moj syn:(((

bosa, magda sz, aaaaga, psioszka11, małaMyszka, mamasia, chcebycmama, Pulpecja, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 chłopców!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA szał!!!!

bosa, Laura, mamasia, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj miala poze idealna do pokazania kim jest bo miala stopy zlaczone rozkaraka mala :) a raczka drapala sie po glowce :)

Y, bosa, magda sz, Laura, małaMyszka, mamasia, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pisałaś kiedyś że masz mało miejsca i potrzebujesz sprytnej wanienki ;) Podsyłam Ci link, natknęłam się dziś na coś takiego:

http://www.fabrykawafelkow.pl/wanienki-do-kapieli-noworodka-dziecka/9530-wkladka-do-kapieli-flyte-biala-puj-854702002318.html

Znalazłam jeszcze kilka śmiesznych gadżetów ale ceny są zabójcze :D Najbardziej zdziwiło mnie że jest coś takiego jak analizator płaczu dziecka :P

http://www.fabrykawafelkow.pl/urzadzenia-elektroniczne/821-alalizator-placzu-dziecka-whycry-mini-8809059505045.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:04

bosa, magda sz, Laura, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa sos robie tak. bulionu śmietana lub jogurt lyżka mąki musztarda
    Smietane mieszasz z musztarda i mąką jak nie bedzie grudek dodajesz cieply bulion troche sole i pieprze tym polewam ulozone warstwowo ziemniaki kielbaska cebula pieczarki i znowu ziemniaki itd. Zapiekam jakies 30 min potem posypuje serem i znowu do piekarnika na jakies 10 min
    Jak nie masz bulionu polecam ekologiczne kostki bulionowe z rossmana bez glutaminianu sodu i sztucznosci prawie 6 zl za chyba 8 kostek ale warto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 13:49

bosa, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka gratuluje :-) patrząc na rzeczy króre mam i jak czuje to podobna sytuacja do TwOjej :-) mam przeczucie, że jednak chłopiec choc wszystko wskazuje na dziewczynke. Mam juz synka i patrząc na płci w rodzinie to u męża aż 6 braci on 7 i jedna siostra! najważniejsze zeby zdrowe było bobo ale ta córcia byłaby spełnieniem merzeń :-) jutro ja już na 100 procent bede wiedziała

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa sos robie tak. bulionu śmietana lub jogurt lyżka mąki musztarda
    Smietane mieszasz z musztarda i mąką jak nie bedzie grudek dodajesz cieply bulion troche sole i pieprze tym polewam ulozone warstwowo ziemniaki kielbaska cebula pieczarki i znowu ziemniaki itd. Zapiekam jakies 30 min potem posypuje serem i znowu do piekarnika na jakies 10 min
    Jak nie masz bulionu polecam ekologiczne kostki bulionowe z rossmana bez glutaminianu sodu i sztucznosci prawie 6 zl za chyba 8 kostek ale warto

No to w srode robie na obiad :)

aaaaga, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Karolinka gratuluje :-) patrząc na rzeczy króre mam i jak czuje to podobna sytuacja do TwOjej :-) mam przeczucie, że jednak chłopiec choc wszystko wskazuje na dziewczynke. Mam juz synka i patrząc na płci w rodzinie to u męża aż 6 braci on 7 i jedna siostra! najważniejsze zeby zdrowe było bobo ale ta córcia byłaby spełnieniem merzeń :-) jutro ja już na 100 procent bede wiedziała

No mój mąż też ma tylko braci :) 4 chłopów, a jednak udało sie nam machnąć kobietke :)
    w następnym tygodniu jedziemy do prywatnego lekarza na 3d wiec bede miała potwierdzenie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ