WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, to chyba nawet nie zdążysz założyć połowy tych rzeczy :) Niezła garderoba! więcej ciuchów niż ja będzie miało Twoje Dzieciątko :D

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kilku dniach ciszy!:)I gratuluje udanych wizyt! ;*

Sobotę spędziłam na uczelni i na pisaniu eseju zaliczeniowego.
    Zwalniałam się z jednych zajęć i pojechałam do domu by się położyć chociaż na godzinkę i jakoś się dało:P

Wczoraj byłam tylko do 12:)
    Po zajęciach pojechaliśmy z mężem do jego siostry do szpitala , która w piątek miała zaplanowaną cesarkę. Urodziła ślicznego zdrowego synka:) Miał 3200g i 57cm a wydawał się taki malutki że chyba bałabym się go podnieść. Miał cały czas zamknięte oczy, przeciągał się i robił śmieszne minki. Patrząc na niego wyobraziłam sobie, że nasze maleństwo dokładnie tak się zachowuje w brzuszku.Takie słodkie to było.
    W szpitalu (bynajmniej u nas) dostaje się pampersy i ciuszki dla maleństwa. Mały miał tylko na sobie pampersa( i to rozmiar 2) i kaftanik. Owinięty w jakieś prześcieradło... Ewentualnie wezmę jakiś milszy kocyk. Kąpany jest przez pielęgniarki, więc za wiele do szpitala nie trzeba chyba brać.
    Dokładne relacje zda mi później na spokojnie:)

Macie pomysły co można kupić świeżo upieczonej mamie? Chodzi o jakiś drobiazg jak pojedziemy w odwiedzinki do domu?

magda sz, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja jutro dopiero na połówkowe i może nasze dzieciątko pokaże się czy to chłopiec czy dziewczynka. Już nie mogę się doczekać:)

Laura, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleek, jezeli konkretnie dla mamy a nie dla dzidziusia, to u mnie sprawdził sie bon na dowolnie wybrany zabieg do kosmetyczki wazny pół roku. Bylam zadowolona, bo moglam sie oderwac na chwilę w terminie, ktory mi odpowiadał.
    Co do ilosci ubranek, chyba do końca i tak nie trafimy, bo ciezko stwierdzić jaka będzie pogoda no i jak duże te nasze dzieciaczki będą :-)

Laura, kasiuleek, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Witam się po kilku dniach ciszy!:)I gratuluje udanych wizyt! ;*

Sobotę spędziłam na uczelni i na pisaniu eseju zaliczeniowego.
    Zwalniałam się z jednych zajęć i pojechałam do domu by się położyć chociaż na godzinkę i jakoś się dało:P

(...)

Macie pomysły co można kupić świeżo upieczonej mamie? Chodzi o jakiś drobiazg jak pojedziemy w odwiedzinki do domu?

Ja zrobiłam pieluchowy tort dla dzidzi i kupiłam kostkę sensoryczną, dla mamy kupiłam picolo (i starszej córci), a dla taty trój-pak piwa.

Laura, kasiuleek, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Do końca tygodnia na h&m online jest darmowa dostawa, dodatkowo jak się zapisze do newslettera to dostaje się 25% na jedną rzecz. Tak więc stanik zamówiłam ja (bo cycki rosną w porażającym tempie), a body dla malucha mąż i właśnie przyszły dwie przesyłki:) Muszę Wam powiedzieć że jakoś bawełny organicznej z h&m a tych ciuszków z Pepco to niebo a ziemia;)

Noo Paula dokładnie niebo, a ziemia.. trochę drogie wszystko w tym H&M, ale warto, bo wiadomo, że posłuży dłużej :) Body z Pepco wyglądają jakby już były prane :P

Magda SZ piękny torcik - też bym zjadła :)

Karolina gratuluję córeczki :)
    Aaaaga i KasiaeN - gratuluję udanych wizyt :)

Ja też mam obawy co do ilości tych ubranek, rozmiar 56 jest taki malutki, że za długo dzidzia w takim nie poparaduje, czytałam też, że lepiej jest założyć rozmiar większy. Muszę popytać koleżanki, która urodziła w styczniu jak szybko dziecko wyrasta i ile czego trzeba :)

Paula_071, aaaaga, Laura, Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:

Ja też mam obawy co do ilości tych ubranek, rozmiar 56 jest taki malutki, że za długo dzidzia w takim nie poparaduje, czytałam też, że lepiej jest założyć rozmiar większy. Muszę popytać koleżanki, która urodziła w styczniu jak szybko dziecko wyrasta i ile czego trzeba :)

A widziałaś rozmiar 44? W H&M i w Smyku masa takich maleństw. To chyba znak, że dużo rodzi się wcześniaków.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A widziałaś rozmiar 44? W H&M i w Smyku masa takich maleństw. To chyba znak, że dużo rodzi się wcześniaków.

Widziałam nawet 40 <3 Mam nadzieję, że się nam nie przydadzą :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dopiero dojrzałam wage mojego klocuszka małego :P

362g = moje 3,5 tabliczki czekoladki :D mmm :)

Z tego co widze to normy są takie:
    Śednia 5 centyl 95 centyl
    400 311 489

A tak jak magda napisała- dziewczynki są z reguły mniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:34

Aga89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla 25 czapeczek??? Wow a myslalam ze to ja mam duzo ;) 10 + 4 husty na glowe ;)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko.. Dziewczyny weszłam na wagę i załamałam się :/ ważę 58,8...a startowałam z 53,5..ponad 5 kg :/ noż kurde-skąd ja się pytam??? to ciekawe co będzie w 40 tygodniu.. Od dziś koniec słodyczy :(czuję się jak wielki, gruby hipopotam :(

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz pierwsza strona zachwyca :D

Moze od jutra uda mi sie czesciej na forum zagladac. Poki co ogarniam dom.
    Mam cale rece 'posiekane'. Umylam w wc na trasie rece jakims dziwnym plynem i dzisiaj rece mi pekaja do krwi... ojjj dziwnie to wyglada.

Mniejsza z tym, w czwartek wkoncu wizyta :D ciekawe jak moje male sie miewa a przypuszczam ze bardzo dobrze bo kopie mnie, rodzenstwo i tatusia ;)

No i waga. 2,5kg na miesiac... jak na poczatku przytylam tylko 1,6kg tak w 2 ostatnie misiace 5kg :o szok! Przeciez ja nie objadam sie zeby tak waga rosla!
    To jest nieralne!

No nic spadam na zakupy bo lodowka swieci pustkami ;)

KasiaeN gratuluje wizyty :D

Neyla, KasiaeN., magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    O matko.. Dziewczyny weszłam na wagę i załamałam się :/ ważę 58,8...a startowałam z 53,5..ponad 5 kg :/ noż kurde-skąd ja się pytam??? to ciekawe co będzie w 40 tygodniu.. Od dziś koniec słodyczy :(czuję się jak wielki, gruby hipopotam :(

Nie martw się, ja startowałam z 52,5 i też już prawie 5kg na plusie (57,2kg dzisiaj), a słodycze jem bardzo sporadycznie (mój przydział to dwa michałki dziennie), ale nie żebym się jakoś pilnowała...po prostu nie mam ochoty na słodkie. Za to wszelkie kwasiory mogę wciągać nosem (jabłka, śliwki).

Ewa123, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga na początku poleciała 3kg do dolu, a wróciło 4. Wiec teoretycznie to mam +1 od wagi sprzed ciaży, ale startowałam z nadwagą. Teraz wygladam szczuplej (nie patrzac na brzuch) niz przed ciążą, ale w karcie ciąży mam wpisną wagę po tym jak schudłam, bo karte ciaży załozyli mi dopiero w 9tc,a do 9tc waga poleciała, dlatego zawsze mówie ze mam +4kg, a nie +1 ;P Teraz bedziemy najbardziej przybierać na wadze, ponoć w 3trymestrze juz tak szybko nie rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:55

Neyla, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    U mnie waga na początku poleciała 3kg do dolu, a wróciło 4. (...) Teraz bedziemy najbardziej przybierać na wadze, ponoć w 3trymestrze juz tak szybko nie rośnie :)

Mam taką właśnie nadzieję...bo dzisiaj zjadłam 1,5 porcji obiadowej :P bo mi bardzo smakowało. Mąż się śmieje, że widać że w ciąży, bo jem dla dwojga. Przed ciążą miałam swój harmonogram żywieniowy i pięknie wyrzeźbiony brzuszek (i fioła na punkcie ćwiczeń). Teraz też troszkę jeszcze widać te moje mięśnie.

Jak ponad dwa lata temu postanowiliśmy się starać o dziecko, to byłam świeżo po zrzuceniu 10kg i ukończeniu programu p90x, potem -jak zdrowej ciąży było brak, to drugi raz ten program robiłam-właśnie po to by wzmocnić ciało przed ciążą. I powiem szczerze, że efekty były rewelacyjne. Stąd też wiem, że nie ma dla mnie teraz rzeczy niemożliwych i nie boję się żadnych kilogramów!

Zresztą zobaczycie dziewczyny, że te nasze małe skarby wyssą z nas potem każdy nadprogramowy kg. Moja ciocia przytyła w ciąży 35kg, a po porodzie ważyła tyle co w dniu ślubu (54kg).

Ewa123, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja mam mega ochote na słodkie i powiem że z syneczkiem słodkie za mną chodzi i właśnie teraz robię własną czekoladę z petit berami :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki
    ja nie wymiotowałam wogóle i mam chłopca :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu nie wymiotowalam kilka razy mnie mdlilo i synek
    slodkie jem czesciej niz przed ciaza :-) ani na slone ani na ostre mnie nie ciagnie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamyszko ja ani razu nie wymiotowałam :) a mdlosci bardzo szybko ustapiły :) a według 2 lekarzy bedzie córa :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ