Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki

Ja miałam mega mdłości ale wymiotowałam dwa razy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowalam w dwoch poprzednich ciazach rano w pierwszym trymestrze. Mam syna i córkę. Teraz mialam trochę mdlosci, ale glownie wieczorem albo jak byłam glodna. Wymiotowalam moze ze trzy, cztery razy. Będzie prawdopodobnie dziewczynka.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani razu nie wymiotowałam- córeczka :)

Moja koleżanka do końca ciąży wymiotowała- synek :P

Na to chyba nie ma reguły, ale <3 przed owulacja a blisko owulacji to chyba cos w tym jest, jak u was było ??

U mnie <3 sobota i niedziela, owulacja prawdopodobnie we wtorek.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowałam cały 3 i 4 msc. Na początku ciąży odrzuciło mnie od słodyczy, a za to ostre chętnie jadłam- teraz odwrotnie- chętnie jem słodycze. A Leon pełną gębą potwierdzony :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rano w dzien dobry tvn bylo o przemocy wobec dzieci i prowadzacy zadal fajne pytanie czy klaps w pupe za bardzo zle zachowanie to juz przemoc lub pociagniecie za reke zeby dziecko szlo dalej to juz sygnal alarmowy co wy sadzicie Czy wierzycie w bestresowe wychowanie w sensie nie krzycze nie karze i nie daje klapsow? Od rana mysle o tym temacie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowałam i mamy chłopca:P
    Co to będzie wtedy na dziewczynkę ???;p
    Nie miałam ochoty na słodkie, ale teraz jem tyle co przed ciążą:)

U nas <3 w dzień owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:24

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://trzyimy.pl/polskie-chuchanie-kontra-norweska-kaluza/
    polecam do przeczytania tak a'propos nasxych rozważań jak ubierać dzieciaki

Ja nie wierzę w bezstresowe wychowanie, chociaż jestem przeciwna biciu. bardzo chciałabym być cierpliwa i spokojna, ale to chyba nierealne.

aaaaga, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki

Ja mam dziewuszkę, a nie puściłam ani jednego pawia :)

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Ostatni raz wymiotowałam 2 tygodnie temu (żeby już nie wróciło), a będę mieć syna. Na początku odrzuciło mnie od słodyczy, a teraz jem z przyjemnością.
    Zgodzę się z Karoliną - my kochaliśmy się dzień przed owulacja - syn.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wymiotowałam i na początku odrzuciło mnie od kawy i słodyczy, będzie dziewczynka

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowałam cały 1 trym i początek 2, babki w sklepie obok jak mnie widziały to postawiły diagnozę- będzie dziewczynka no i się sprawdziło.

Zbliżam się ku końcowi renowacji szczotki, obrazki naniesione teraz tylko się zastanawiam czy nie kupić patyny do efektu postarzenia a muszę to przed lakierowaniem zrobić. Może mi Pani w sklepie jutro doradzi :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    My po całym dniu zakupów. Teraz odpoczywam :). Zamówiliśmy mniejszą sofę do pokoju Młodego. Zaczynamy remont. Na przełomie kwietnia i maja pokój ma być gotowy!
    Wczoraj wybraliśmy farby: beże, brązy, turkusy i niebieskie. W takim klimacie będzie pokoik :). Zobaczymy co z tego wyjdzie; ). Krzysiek szaleje...bardziej niż ja...czasami to aż wrRR..

Jestem przeciwna klapsom...nie bardzo tez lubię określenie wychowanie bezstresowe. Chciałabym wychować normalnego, dobrego człowieka. Trzeba chyba dużo rozmawiac i stosować nagrody i koniecznie jeśli trzeba kary. Czas pokaże :).

Gratuluję udanych wizyt :)!
    Miłego wieczoru :)!

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie ma reguły...
    ja też ani razu nie puściłam pawika. Na słodkie nie miałam ochoty - co było dziwne, za to na kapustę kiszoną i ogórasy zawsze, więc w zasadzie nic się nie zmieniło.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano w dzien dobry tvn bylo o przemocy wobec dzieci i prowadzacy zadal fajne pytanie czy klaps w pupe za bardzo zle zachowanie to juz przemoc lub pociagniecie za reke zeby dziecko szlo dalej to juz sygnal alarmowy co wy sadzicie Czy wierzycie w bestresowe wychowanie w sensie nie krzycze nie karze i nie daje klapsow? Od rana mysle o tym temacie
    Przede wszystkim poświęcony czas dla dziecka i rozmowa od pierwszych dni.
    Nie każda z nas po nieprzespanych 3 latach lub aferze w sklepie, że chce to, to i to bo jak nie to ryk, wytrzyma.

Powiem Wam, że nie rozumiem kobiet, które zamiast wytłumaczyć dziecku dlaczego tak a nie inaczej od razu leje w tyłek, ciągnie albo mówi: ta Pani cię zaraz zabierze albo tu cie zostawię i pójdę do domu.

Jednak ostatnio spotkałam koleżankę, która chyba "wychowuje bezstresowo" i ogólnie ma trochę inne podejście do tematu macierzyństwa, powiedziała mi, że jej 3 letnia córka mówi do niej "mama ty już jesteś stara" albo "ty to mamo jednak głupia jesteś"... no nie wiem ...

Z resztą każda z nas sama zobaczy jak będzie i jaką będziemy miały cierpliwość...

Martucha86, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak będę wychowywać dziecko, bić nie będę to jest sprawa oczywista, trzeba dziecku wyznaczać granice i jak będzie je przekraczać -reagować ale to wszystko już w praniu wyjdzie, każda z nas wypracuje swój system.

Boże właśnie weszłam na naszą klasę, raz na rok wejdę zobaczę czy jakieś spotkanie klasowe jest umówione i kuzwa zdjęcie koleżanki jak leży i karmi córkę i widać jej prawie całego cyca i wielki sut... karmienie wydaje się rzecz naturalna ale żeby takie zdjęcia zamieszczać... Boooże słabo mi

Martucha86, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my juz jestesmy po wyzycie :) Alex zostaje Alexem <3 wazy 480 g moje malutkie sloneczko :)
    Nastepna wizyta dopiero 19 maja...nie wiem jak wytrzymam :/
    Pozdrawiamy :)

magda sz, aaaaga, Martucha86, Aga89, małaMyszka, Paula_071, Laura, mamasia, KasiaeN., psioszka11, lys, nick nieaktualny, rybka1988, niecierpliwa, Katarka, kasiuleek, Pulpecja, gianna88, witaminkab, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę, jak duże kupowałyście śpiworki? Jak byłam w Tesco to zobaczyłam tam same wielkie! Na długość moich nóg. Przecież dziecko mi się zgubi w takim worku...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja kupowałam śpiworek też w Tesco i wzięłam 68 cm :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my kochaliśmy się w dzień owulacji, dokładnie 6 grudnia :-)
    Co do wymiotów to tylko 3 razy w I trymestrze.
    Będzie syn. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Myszka teraz spodziewam się dziewuszki i wymiotowałam do 18 tygodnia, ale w pierwszej ciąży też wymiotowałam (do końca 4 miesiąca) i urodziłam synka:) Więc w moim przypadku wymioty i mdłości nie były żadnym wyznacznikiem płci:)

Pozdrawiam

myblrs2.png
    zljss1v.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ