SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki
Ja miałam mega mdłości ale wymiotowałam dwa razy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja wymiotowalam w dwoch poprzednich ciazach rano w pierwszym trymestrze. Mam syna i córkę. Teraz mialam trochę mdlosci, ale glownie wieczorem albo jak byłam glodna. Wymiotowalam moze ze trzy, cztery razy. Będzie prawdopodobnie dziewczynka.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ani razu nie wymiotowałam- córeczka
Moja koleżanka do końca ciąży wymiotowała- synek
Na to chyba nie ma reguły, aleprzed owulacja a blisko owulacji to chyba cos w tym jest, jak u was było ??
U mniesobota i niedziela, owulacja prawdopodobnie we wtorek.
-
Ja wymiotowałam cały 3 i 4 msc. Na początku ciąży odrzuciło mnie od słodyczy, a za to ostre chętnie jadłam- teraz odwrotnie- chętnie jem słodycze. A Leon pełną gębą potwierdzony
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dziewczyny dzisiaj rano w dzien dobry tvn bylo o przemocy wobec dzieci i prowadzacy zadal fajne pytanie czy klaps w pupe za bardzo zle zachowanie to juz przemoc lub pociagniecie za reke zeby dziecko szlo dalej to juz sygnal alarmowy co wy sadzicie Czy wierzycie w bestresowe wychowanie w sensie nie krzycze nie karze i nie daje klapsow? Od rana mysle o tym temacie
-
Ja wymiotowałam i mamy chłopca:P
Co to będzie wtedy na dziewczynkę ???;p
Nie miałam ochoty na słodkie, ale teraz jem tyle co przed ciążą
U nasw dzień owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:24
-
http://trzyimy.pl/polskie-chuchanie-kontra-norweska-kaluza/
polecam do przeczytania tak a'propos nasxych rozważań jak ubierać dzieciaki
Ja nie wierzę w bezstresowe wychowanie, chociaż jestem przeciwna biciu. bardzo chciałabym być cierpliwa i spokojna, ale to chyba nierealne.aaaaga, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki
Ja mam dziewuszkę, a nie puściłam ani jednego pawiaY, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ostatni raz wymiotowałam 2 tygodnie temu (żeby już nie wróciło), a będę mieć syna. Na początku odrzuciło mnie od słodyczy, a teraz jem z przyjemnością.
Zgodzę się z Karoliną - my kochaliśmy się dzień przed owulacja - syn.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Ja wymiotowałam cały 1 trym i początek 2, babki w sklepie obok jak mnie widziały to postawiły diagnozę- będzie dziewczynka no i się sprawdziło.
Zbliżam się ku końcowi renowacji szczotki, obrazki naniesione teraz tylko się zastanawiam czy nie kupić patyny do efektu postarzenia a muszę to przed lakierowaniem zrobić. Może mi Pani w sklepie jutro doradzimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej:)
My po całym dniu zakupów. Teraz odpoczywam. Zamówiliśmy mniejszą sofę do pokoju Młodego. Zaczynamy remont. Na przełomie kwietnia i maja pokój ma być gotowy!
Wczoraj wybraliśmy farby: beże, brązy, turkusy i niebieskie. W takim klimacie będzie pokoik. Zobaczymy co z tego wyjdzie; ). Krzysiek szaleje...bardziej niż ja...czasami to aż wrRR..
Jestem przeciwna klapsom...nie bardzo tez lubię określenie wychowanie bezstresowe. Chciałabym wychować normalnego, dobrego człowieka. Trzeba chyba dużo rozmawiac i stosować nagrody i koniecznie jeśli trzeba kary. Czas pokaże.
Gratuluję udanych wizyt!
Miłego wieczoru!
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
czyli nie ma reguły...
ja też ani razu nie puściłam pawika. Na słodkie nie miałam ochoty - co było dziwne, za to na kapustę kiszoną i ogórasy zawsze, więc w zasadzie nic się nie zmieniło. -
aaaaga wrote:Dziewczyny dzisiaj rano w dzien dobry tvn bylo o przemocy wobec dzieci i prowadzacy zadal fajne pytanie czy klaps w pupe za bardzo zle zachowanie to juz przemoc lub pociagniecie za reke zeby dziecko szlo dalej to juz sygnal alarmowy co wy sadzicie Czy wierzycie w bestresowe wychowanie w sensie nie krzycze nie karze i nie daje klapsow? Od rana mysle o tym temacie
Nie każda z nas po nieprzespanych 3 latach lub aferze w sklepie, że chce to, to i to bo jak nie to ryk, wytrzyma.
Powiem Wam, że nie rozumiem kobiet, które zamiast wytłumaczyć dziecku dlaczego tak a nie inaczej od razu leje w tyłek, ciągnie albo mówi: ta Pani cię zaraz zabierze albo tu cie zostawię i pójdę do domu.
Jednak ostatnio spotkałam koleżankę, która chyba "wychowuje bezstresowo" i ogólnie ma trochę inne podejście do tematu macierzyństwa, powiedziała mi, że jej 3 letnia córka mówi do niej "mama ty już jesteś stara" albo "ty to mamo jednak głupia jesteś"... no nie wiem ...
Z resztą każda z nas sama zobaczy jak będzie i jaką będziemy miały cierpliwość...Martucha86, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam pojęcia jak będę wychowywać dziecko, bić nie będę to jest sprawa oczywista, trzeba dziecku wyznaczać granice i jak będzie je przekraczać -reagować ale to wszystko już w praniu wyjdzie, każda z nas wypracuje swój system.
Boże właśnie weszłam na naszą klasę, raz na rok wejdę zobaczę czy jakieś spotkanie klasowe jest umówione i kuzwa zdjęcie koleżanki jak leży i karmi córkę i widać jej prawie całego cyca i wielki sut... karmienie wydaje się rzecz naturalna ale żeby takie zdjęcia zamieszczać... Boooże słabo miMartucha86, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
I my juz jestesmy po wyzycie
Alex zostaje Alexem
wazy 480 g moje malutkie sloneczko
Nastepna wizyta dopiero 19 maja...nie wiem jak wytrzymam
Pozdrawiamymagda sz, aaaaga, Martucha86, Aga89, małaMyszka, Paula_071, Laura, mamasia, KasiaeN., psioszka11, lys, Cassie, rybka1988, niecierpliwa, Katarka, kasiuleek, Pulpecja, gianna88, witaminkab, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Myszka teraz spodziewam się dziewuszki i wymiotowałam do 18 tygodnia, ale w pierwszej ciąży też wymiotowałam (do końca 4 miesiąca) i urodziłam synka:) Więc w moim przypadku wymioty i mdłości nie były żadnym wyznacznikiem płci:)
PozdrawiammałaMyszka lubi tę wiadomość