WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki

Ja miałam mega mdłości ale wymiotowałam dwa razy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowalam w dwoch poprzednich ciazach rano w pierwszym trymestrze. Mam syna i córkę. Teraz mialam trochę mdlosci, ale glownie wieczorem albo jak byłam glodna. Wymiotowalam moze ze trzy, cztery razy. Będzie prawdopodobnie dziewczynka.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani razu nie wymiotowałam- córeczka :)

Moja koleżanka do końca ciąży wymiotowała- synek :P

Na to chyba nie ma reguły, ale <3 przed owulacja a blisko owulacji to chyba cos w tym jest, jak u was było ??

U mnie <3 sobota i niedziela, owulacja prawdopodobnie we wtorek.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowałam cały 3 i 4 msc. Na początku ciąży odrzuciło mnie od słodyczy, a za to ostre chętnie jadłam- teraz odwrotnie- chętnie jem słodycze. A Leon pełną gębą potwierdzony :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rano w dzien dobry tvn bylo o przemocy wobec dzieci i prowadzacy zadal fajne pytanie czy klaps w pupe za bardzo zle zachowanie to juz przemoc lub pociagniecie za reke zeby dziecko szlo dalej to juz sygnal alarmowy co wy sadzicie Czy wierzycie w bestresowe wychowanie w sensie nie krzycze nie karze i nie daje klapsow? Od rana mysle o tym temacie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowałam i mamy chłopca:P
    Co to będzie wtedy na dziewczynkę ???;p
    Nie miałam ochoty na słodkie, ale teraz jem tyle co przed ciążą:)

U nas <3 w dzień owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:24

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://trzyimy.pl/polskie-chuchanie-kontra-norweska-kaluza/
    polecam do przeczytania tak a'propos nasxych rozważań jak ubierać dzieciaki

Ja nie wierzę w bezstresowe wychowanie, chociaż jestem przeciwna biciu. bardzo chciałabym być cierpliwa i spokojna, ale to chyba nierealne.

aaaaga, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czy sprawdziło się u dziewczyn które mają dziewczynki, że wymiotowały na początku ciąży?
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy to nie jest główny wyznacznik płci. Te, które wymiotowały raz czy pięć mają chłopców, a te które całowały porcelanę mają dziewczynki

Ja mam dziewuszkę, a nie puściłam ani jednego pawia :)

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Ostatni raz wymiotowałam 2 tygodnie temu (żeby już nie wróciło), a będę mieć syna. Na początku odrzuciło mnie od słodyczy, a teraz jem z przyjemnością.
    Zgodzę się z Karoliną - my kochaliśmy się dzień przed owulacja - syn.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wymiotowałam i na początku odrzuciło mnie od kawy i słodyczy, będzie dziewczynka

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowałam cały 1 trym i początek 2, babki w sklepie obok jak mnie widziały to postawiły diagnozę- będzie dziewczynka no i się sprawdziło.

Zbliżam się ku końcowi renowacji szczotki, obrazki naniesione teraz tylko się zastanawiam czy nie kupić patyny do efektu postarzenia a muszę to przed lakierowaniem zrobić. Może mi Pani w sklepie jutro doradzi :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    My po całym dniu zakupów. Teraz odpoczywam :). Zamówiliśmy mniejszą sofę do pokoju Młodego. Zaczynamy remont. Na przełomie kwietnia i maja pokój ma być gotowy!
    Wczoraj wybraliśmy farby: beże, brązy, turkusy i niebieskie. W takim klimacie będzie pokoik :). Zobaczymy co z tego wyjdzie; ). Krzysiek szaleje...bardziej niż ja...czasami to aż wrRR..

Jestem przeciwna klapsom...nie bardzo tez lubię określenie wychowanie bezstresowe. Chciałabym wychować normalnego, dobrego człowieka. Trzeba chyba dużo rozmawiac i stosować nagrody i koniecznie jeśli trzeba kary. Czas pokaże :).

Gratuluję udanych wizyt :)!
    Miłego wieczoru :)!

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie ma reguły...
    ja też ani razu nie puściłam pawika. Na słodkie nie miałam ochoty - co było dziwne, za to na kapustę kiszoną i ogórasy zawsze, więc w zasadzie nic się nie zmieniło.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano w dzien dobry tvn bylo o przemocy wobec dzieci i prowadzacy zadal fajne pytanie czy klaps w pupe za bardzo zle zachowanie to juz przemoc lub pociagniecie za reke zeby dziecko szlo dalej to juz sygnal alarmowy co wy sadzicie Czy wierzycie w bestresowe wychowanie w sensie nie krzycze nie karze i nie daje klapsow? Od rana mysle o tym temacie
    Przede wszystkim poświęcony czas dla dziecka i rozmowa od pierwszych dni.
    Nie każda z nas po nieprzespanych 3 latach lub aferze w sklepie, że chce to, to i to bo jak nie to ryk, wytrzyma.

Powiem Wam, że nie rozumiem kobiet, które zamiast wytłumaczyć dziecku dlaczego tak a nie inaczej od razu leje w tyłek, ciągnie albo mówi: ta Pani cię zaraz zabierze albo tu cie zostawię i pójdę do domu.

Jednak ostatnio spotkałam koleżankę, która chyba "wychowuje bezstresowo" i ogólnie ma trochę inne podejście do tematu macierzyństwa, powiedziała mi, że jej 3 letnia córka mówi do niej "mama ty już jesteś stara" albo "ty to mamo jednak głupia jesteś"... no nie wiem ...

Z resztą każda z nas sama zobaczy jak będzie i jaką będziemy miały cierpliwość...

Martucha86, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak będę wychowywać dziecko, bić nie będę to jest sprawa oczywista, trzeba dziecku wyznaczać granice i jak będzie je przekraczać -reagować ale to wszystko już w praniu wyjdzie, każda z nas wypracuje swój system.

Boże właśnie weszłam na naszą klasę, raz na rok wejdę zobaczę czy jakieś spotkanie klasowe jest umówione i kuzwa zdjęcie koleżanki jak leży i karmi córkę i widać jej prawie całego cyca i wielki sut... karmienie wydaje się rzecz naturalna ale żeby takie zdjęcia zamieszczać... Boooże słabo mi

Martucha86, Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my juz jestesmy po wyzycie :) Alex zostaje Alexem <3 wazy 480 g moje malutkie sloneczko :)
    Nastepna wizyta dopiero 19 maja...nie wiem jak wytrzymam :/
    Pozdrawiamy :)

magda sz, aaaaga, Martucha86, Aga89, małaMyszka, Paula_071, Laura, mamasia, KasiaeN., psioszka11, lys, Cassie, rybka1988, niecierpliwa, Katarka, kasiuleek, Pulpecja, gianna88, witaminkab, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę, jak duże kupowałyście śpiworki? Jak byłam w Tesco to zobaczyłam tam same wielkie! Na długość moich nóg. Przecież dziecko mi się zgubi w takim worku...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja kupowałam śpiworek też w Tesco i wzięłam 68 cm :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my kochaliśmy się w dzień owulacji, dokładnie 6 grudnia :-)
    Co do wymiotów to tylko 3 razy w I trymestrze.
    Będzie syn. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

Myszka teraz spodziewam się dziewuszki i wymiotowałam do 18 tygodnia, ale w pierwszej ciąży też wymiotowałam (do końca 4 miesiąca) i urodziłam synka:) Więc w moim przypadku wymioty i mdłości nie były żadnym wyznacznikiem płci:)

Pozdrawiam

myblrs2.png
    zljss1v.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ