X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparc nie mam wrecz odwrotnie, pije olej i zalatwiam sie nawet i dwa razy dziennie. A woda nie wiem...lekarz zalecil diete, cukier w piatek, nie wiem mowicie ze na cukrzycy tak sie tyje?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym stawiała na wodę która się zbiera w organizmie... ja mam +9, nie widac żebym przytyła poza brzuszkiem, nie obżeram się więc też pewnie woda... no ale z tym chyba nic się nie da teraz zrobic :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdevjak patrze na dziewczyny niektore, naprawde i biale pieczywo i owoce i czasami nawet slodycze, to mi zal ze nie dosc ze sie.ograniczam to jeszcze to nic nie daje...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    też bym stawiała na wodę która się zbiera w organizmie... ja mam +9, nie widac żebym przytyła poza brzuszkiem, nie obżeram się więc też pewnie woda... no ale z tym chyba nic się nie da teraz zrobic :)
    a skad wiedziec czy to woda?...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ogląda Barcelonę, a Bayern nagrywa, dzięki czemu po Barcelonie kolejne 1,5h będzie siedział przed telewizorem! Aż się boję czasów, jak będzie oglądał z naszym synem.
    A ja samochód dalej prowadzę. Mam adapter do pasów, który dla mnie jest wybawieniem, fotel daleko odsunięty, a oparcie odchylone do tyłu. Generalnie za mną już nikt się nie zmieści;) Mąż jest ode mnie wyższy o 20cm a twierdzi, że jest za mały do mojego ustawienia fotela;)

I zrobiłam dzisiaj kurczaka z papirusa. Bardzo smaczne wyszło (nie za słone), mi smakowało, juniorowi i mężowi:)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Wole tego.jednak nie weryfikowac...
    Teraz nie ma co kombinować...
    Ja na początku ciąży od razu się przerzuciłam na ciemne pieczywo, bo zdrowsze i lepsze, ale teściowa szybko sprowadziła mnie na ziemię... Teraz mimo ponad 5 kg na plusie nie ograniczam się do jedzenia lekkostrawnych, mega zdrowych i nisko kalorycznych potraw.
    To może być woda, a zwalczanie wody w organizmie jest picie dużej ilości wody... Taki paradoks. Wodę zwalczaj wodą... Coś w tym musi być...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie cos nie dziala, bo wody wypijam ok. 2 l dziennie

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję jakoś dużo wody, przed ostatnią wizytą pokusiłam się na karotkę i co? Waga w górę. Tak samo z sokami. Lepiej wypić szklankę soku niż caly litr czy dwa przez cały dzień... W zasadzie jak z maluszkami jest wszystko dobrze, to trzeba się jakoś przekulać...
    Każda z nas ma inną przemianę materii, dietę, tryb życia...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zatrzymanie wody w organizmie powinno się niby objawiac też obrzękami... eh cholera wie czemu tak jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:11

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka..kurcze cos musi byc nie tak..skoro sie nie objadasz,wrecz przeciwnie..moze masz wielowodzie? Moja kolezanka miala i w dniu porodu miala ponad 30kg wiecej ze wzgledu na to,2miesiace po porodzie sie z nia widzialam i wygladala lepiej niz przed ciaza.

Ja sie nie ograniczam za bardzo,ale tez nie wpierdzielam za 2. Jem tak jak przed ciaza ale nie moge oprzec sie slodyczom..a jednak bardzo malo przybralam. Wiec skonsultuj to z lekarzem bo skoro nie tyjesz w sobie to obstawiam wode.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody pije jak dzika...przed ciaza juz pilam strasznie duzo. sokow nie pije, bo cukier. Sikam nie wiem, ze 30 razy na dzien.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to dziekuje Wam za radybi wsparcie, Kochane jestescie...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mój mąż ogląda Barcelonę, a Bayern nagrywa, dzięki czemu po Barcelonie kolejne 1,5h będzie siedział przed telewizorem! Aż się boję czasów, jak będzie oglądał z naszym synem.
    A ja samochód dalej prowadzę. Mam adapter do pasów, który dla mnie jest wybawieniem, fotel daleko odsunięty, a oparcie odchylone do tyłu. Generalnie za mną już nikt się nie zmieści;) Mąż jest ode mnie wyższy o 20cm a twierdzi, że jest za mały do mojego ustawienia fotela;)

I zrobiłam dzisiaj kurczaka z papirusa. Bardzo smaczne wyszło (nie za słone), mi smakowało, juniorowi i mężowi:)
    z papirusa uwielbiam lososia. Pyszny wychodzi, lepszy niz kura.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na obiad zrobilam dahl z soczewiczy i pomidorow... dobre ale co z tego...zjadlabym ziemniaki kotlet i mizerie albo buraczki. Ale przeciez nie laczymy bialek z weglowodanami...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    z papirusa uwielbiam lososia. Pyszny wychodzi, lepszy niz kura.

Niestety od początku ciąży mnie odrzuciło od ryb, potrafiłam wymiotować jak widziałam reklamę łososia w tv. Teraz już nie reaguję tak mocno, ale dalej nie wyobrażam sobie zjedzenia ryby. A przed ciążą bardzo lubiłam.

A badanie moczu robisz co miesiąc i jest w porządku?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Wody pije jak dzika...przed ciaza juz pilam strasznie duzo. sokow nie pije, bo cukier. Sikam nie wiem, ze 30 razy na dzien.

hmmm nadmierne pragnienie i częste oddawanie moczu, trochę brzmi jak cukrzyca, byłaś badana pod tym kątem?
    I druga kwestia, jak tarczyca?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka bardzo fajny pomysł z oddaniem komórek to ogólnodostępnego banku :) a orientowałaś się jak to jest? Oni dają zestaw do pobrania i organizują transport na swój koszt?[/QUOTE]

Ja się orientowałam, bo jak tylko się dowiedzieliśmy,że jestem w ciąży od razu była decyzja ,że oddam krew pępowinową do banku publicznego lub będziemy płacić za przechowywanie dla naszego użytku.

1.Najpierw należy zgłosić inf o naszej decyzji do wybranego banku.
    2.Bank przesyła zestaw,który należy zabrać do porodu i przekazujemy go położnej.
    3.Po przecięciu pępowiny położna pobiera krew pępowinową ( dotyczy cc i porodu siłami natury) .
    4.Ktoś z banku przyjeżdża i odbiera zestaw.
    A i na piśmie trzeba się zrzec prawa do tej krwi.

Nic nie boli, nic nie płacisz a możesz komuś uratować życie. Myślę,że warto:)

Dobranoc :)

gianna88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Niestety od początku ciąży mnie odrzuciło od ryb, potrafiłam wymiotować jak widziałam reklamę łososia w tv. Teraz już nie reaguję tak mocno, ale dalej nie wyobrażam sobie zjedzenia ryby. A przed ciążą bardzo lubiłam.

A badanie moczu robisz co miesiąc i jest w porządku?
    robie co miesiac. no i mialam zakazenie bakteryjne z przeziebienia tylko.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hmmm nadmierne pragnienie i częste oddawanie moczu, trochę brzmi jak cukrzyca, byłaś badana pod tym kątem?
    I druga kwestia, jak tarczyca?
    no na cukrzyce nie mialam badania. A przed ciaza robilam badanie na tarczyce, nie wiem ile tam wyszlo ale ginekolog powiedziala: tarczyca na granicy ale zawszla pani w ciaze to sie tym nie martwimy...

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 24tc! :) Moja porada dnia z dzis jest taka, ze poznanie plci dziecka bedzie najwczesniej mozliwe w 13,14 tc chyba im sie cos porypalo :P

Cassie, małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ