X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też maly ruchliwy ;) ale wiecie co ? kocham te uczucie ;):)

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Maniuś, bosa, lys lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Karolina ciary mnie przeszły, ale cud że przeżyła :) łzy się do oczu cisną :)
    A słyszałyście o 10 letniej Mai z pod Szczecina co jakiś psychopata uprowadził ale wszystko skończyło się dobrze? Jak słyszę gdzieś imię Maja i to w wiadomościach to robi mi się gorąco. W szoku jestem że policja tak zareagowała-oby tak dalej miśki!

małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dzis na obiad zrobilam dahl z soczewiczy i pomidorow... dobre ale co z tego...zjadlabym ziemniaki kotlet i mizerie albo buraczki. Ale przeciez nie laczymy bialek z weglowodanami...
    Kochana może właśnie nie łączenie białka z węglowodanami daje odwrotny skutek? A tak poza tym to czego się wtedy nie łączy? Białego pieczywa z jajkiem na przykład??? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)

Ja po wizycie u diabetologa - jak narazie udaje mi sie oszukac cukrzyce sama dieta - no z malymi odchyleniami od normy precz insulino ! co prawda przez miesiac schudlam 1,5kg...ale podobno to normalne.

Dzis zobacze wreszcie Zosie :) 18.00 przybywaj!

Miłego dnia brzuchatki

magda sz, małaMyszka, Cassie, Paula_071, Laura, Maniuś, Aga89, Aga89, psioszka11, bosa, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45 minut próbowałam dodzwonić się do przychodni masakra

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Myszka bardzo fajny pomysł z oddaniem komórek to ogólnodostępnego banku :) a orientowałaś się jak to jest? Oni dają zestaw do pobrania i organizują transport na swój koszt?

Ja się orientowałam, bo jak tylko się dowiedzieliśmy,że jestem w ciąży od razu była decyzja ,że oddam krew pępowinową do banku publicznego lub będziemy płacić za przechowywanie dla naszego użytku.

1.Najpierw należy zgłosić inf o naszej decyzji do wybranego banku.
    2.Bank przesyła zestaw,który należy zabrać do porodu i przekazujemy go położnej.
    3.Po przecięciu pępowiny położna pobiera krew pępowinową ( dotyczy cc i porodu siłami natury) .
    4.Ktoś z banku przyjeżdża i odbiera zestaw.
    A i na piśmie trzeba się zrzec prawa do tej krwi.

Nic nie boli, nic nie płacisz a możesz komuś uratować życie. Myślę,że warto:)

Dobranoc :)

Zawsze chciałam oddać szpik. Jak tylko wzięłam się za papierkową robotę, zmieniłam tryb życia to zaszłam w ciążę, więc myślę, że oddanie krwi pępowinowej będzie dobrym uczynkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:37

magda sz, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja już też do swojej wagi nie mam siły, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuję. Może jutro się przejmę jak wejdę na wagę przed wizytą :P Mam nie mały brzuszek, troszkę poszło mi w tyłek, ale nie jakoś dużo, jeszcze wyglądam jak człowiek :P No może z boku jak wielorybek :P

Muszę się wam pochwalić :) Przez przypadek upolowałam wczoraj kombinezonik zimowy dla córci w C&A. Zapłaciłam za niego 19,90 zl :D Przecena z 99,90 zl :)

niecierpliwa, 0na88, magda sz, Cassie, Paula_071, Laura, Maniuś, Aga89, małaMyszka, psioszka11, lys lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mniej przyjemnych rzeczy po dwóch tygodniach przerwy przywitałam się dzisiaj z porcelaną :/

lb17w98.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, to cud, że przeżyła. Ciekawe tylko na ile będzie sprawna fizycznie i psychicznie. Często takie wcześniaki mają duże problemy ze zdrowiem i wolno się rozwijają. Chociaż z drugiej strony mam kolegę urodzonego w 26 tc i jest zupełnie zdrowy, jedyne co to zawsze był okropnie chudy, ale poza tym wszystko jest z nim ok.

Dziąsła i nos też mi krwawią, dużo witaminy C pomaga (w naturalnej postaci, owocach i warzywach).

Co do basenu-właśnie w moim przypadku odpada, bo mam skłonność do infekcji. Skończę leczenie, mija tydzień i na nowo się coś zaczyna dziać :/ Ale faktycznie ciepły prysznic pomógł :) od razu lepiej!

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jakas taka bez energi, nawet z lozka nie'mam sily wyjsc oczy mi sie zamykaja. Wczoraj kupilam lampe na supit wiszaca do pokoju corci, jest ladna, stonowana i elegancka, ma biale kinkiety z takiej ala tektury i chce je ozdobic jakimis motylkami, cos ala takie
    http://czasnaparty.pl/motylki-ozdobne-10-szt-1-kpl-rozowe-p-4640.html

Tyle, ze ja bym chciala w kolorze takiego ostrego rozu, przeszukalam wczoraj allegro i niestety nie znalazlam, wiec musze obskoczyc kwiaciarnie i inne sklepy z ozdobami, a jak nie znajde to zamowie te :)

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Zapisałam się do szkoły rodzenia ;-) zajęcia zacznę od maja.. Godziny takie z d..y bo o 15 jak mąż jeszcze w pracy :( no nic będzie się musiał zwolnić 3 razy.. 3 spotkania po 2 godziny w szpitalu cena 90 zl.. Jak mi nie odpowiadają takie godziny mogę zapisać się w weekendy na 5 spotkań tylko, że już za 400 zł.. Więc wolę opcję za 90

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapisałam, ostatni weekend maja, kurs weekendowy 4 godziny w sobotę i 4 w niedzielę. 2 miesiące przed porodem, przynajmniej będę na świeżo i nie zapomne zbyt wiele :) Już się nie mogę doczekać!

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem idziemy za tydzień w środę na 1 zajęcia, jak dostałam wytyczne to się przeraziłam (buty sportowe,sportowe ubranie itp). Mamy dwa razy w tyg. po 1,5h przez 5 tygodni. Więc skończymy w połowie czerwca bo 2 nam przez wyjazd przepadną i trzeba będzie odrobić w następnym cyklu. Kosz zero zł jak się jest zameldowanym w Warszawie. W ogóle w większości miejsc w Wawie szkoła rodzenia bezpłatnie. Chociaż tyle

małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie wypilam glukoze, masakra. Syn mi towazyszy i nie bylo strasznie. Teraz czekamy :-) dzisiaj w nocy moja malutka nie ruszala sie wcale, wystraszylam sie ale ja tez zle spalam.:-(

małaMyszka, magda sz, bosa, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My dziś wstaliśmy dość wcześnie bo pojechaliśmy zmienić opony na letnie żeby w kolejkach nie stać długo i udało się, ze nie było nikogo :) Pan powiedział, ze ludzie się boją jeszcze zmieniać bo w sobotę ma padać śnieg(!!!). Tak cudownie dziś, ciepło, słonecznie :) Właśnie wstawiłam pranie, zaraz zrobię sok z ananasa i grejfruta i zabiorę się za ogarnianie mieszkania bo trochę się zapuściło ;)

A w następnym tygodniu jedziemy do koleżanki Adama na wieś bo właśnie napisała, ze ma 7 worów ciuchów do wydania :D Także będzie w czym wybierać :)

Co do meczy to mój Adam jest asportowy ;) Także nie ogląda, bardziej ja jestem fanką , ale oprócz tego nie mamy tv także luuuuuz ;)

Miłego dnia koleżanki :)

Laura, małaMyszka, magda sz, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę lat temu miałam problemy z dziąsłami, krwawiły mi podczas mycia. W momencie kiedy zmieniłam szczoteczkę na elektryczną wszystko minęło. Ani dziąsła nie krwawią, żaden kamień się nie zbiera, żadnych ubytków. Polecam Oral-B.

Przeczytałam parę artykułów w internecie i pogadałam z bratową o koszulach do karmienia. Generalnie odradzają wszelkie zapisane na guzik, zatrzaski czy inne bajery. Zamówiłam więc taką koszulę, gdzie łatwo można odsłonić pierś: http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html
    Ponoć już wysłali (a zamówiłam 10 godzin temu), dam znać czy jest fajna jak przyjdzie.
    Chociaż zastanawiam się jeszcze nad tą: http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-s-i5118938498.html
    Genralnie należę do ciepłolubnych osób, w mieszkaniu temperatura nie spada poniżej 23'C nawet zimą, a mimo to sypiam w piżamie z długim rękawem i długimi nogawkami. O ile w sierpniu mogę latać w koszuli (zwłaszcza w szpitalu), o tyle w grudniu-styczniu sobie nie wyobrażam wstawać taka roznegliżowana do maluszka. Rozważam tę ze spodniami, ale tam jest i tak krótki rękawek: http://allegro.pl/bawelniana-pizama-do-karmienia-italian-fashion-i5210010151.html

małaMyszka, magda sz, bosa, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) a my sie witamy w 22 tygodniu :) brzuch mi wysadzilo dosc konkretnie ostatnio :) no ale jak moj klocus juz ponad pol kg ma to sobie musi apartamencik powiekszyc :)
    Dziewczynki juz mamy z gorki :) blizej jak dalej <3
    My dzis dalej ogarniamy i myjemy okna...
    Pozdrawiamy <3 ;)

niecierpliwa, niecierpliwa, niecierpliwa, Laura, kasiuleek, magda sz, małaMyszka, psioszka11, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanie kadrowo-prawnicze:) W tamtym tygodniu minęły mi 33 dni zwolnienia, więc teraz niby płaci ZUS (kasę będzie wypłacał mi pracodawca). W poniedziałek dostanę premię za 1 kwartał. I teraz mam pytanie: jeszcze raz będzie przeliczana moja średnia z 12 msc czy już nie?

małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny zapomniałabym. Wczoraj słuchaliśmy razem z Adamem.Ciekawa audycja warto posłuchać :) http://www.polskieradio.pl/9/3865/Artykul/1419069,Seks-w-czasie-ciazy-i-pologu-Co-jest-naturalne-a-co-powinno-niepokoic

kasiuleek, Paula_071, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, w dość ponurym nastroju...
    Siostra poszła dziś do szpitala, jest w 29 tc, wczoraj po wizycie okazało sie że główka jest bardzo bardzo nisko i gdyby otworzyło sie ujscie to zaczełąby rodzić, aż sie rozbuczałam jak mama zadzwoniła i powiedziała ze dziś poszła do szpitala

Któras pisała o ciuszkachz crocodillo, znajoma tam pracuje, sama wczesniej tam nie chodziłam bo ceny masakra, ale mam kilka par bodów dla synusia i powiem Wam ze nie spotkałam sie z lepsza jakościa, trzeba czaić na promocje bo np teraz przychodzą ciuszki z poprzedniego sezonu, któe sa już w przystepnych cenach:)

Aga89, magda sz, małaMyszka, bosa, Cassie, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ