X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też maly ruchliwy ;) ale wiecie co ? kocham te uczucie ;):)

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Maniuś, bosa, lys lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Karolina ciary mnie przeszły, ale cud że przeżyła :) łzy się do oczu cisną :)
    A słyszałyście o 10 letniej Mai z pod Szczecina co jakiś psychopata uprowadził ale wszystko skończyło się dobrze? Jak słyszę gdzieś imię Maja i to w wiadomościach to robi mi się gorąco. W szoku jestem że policja tak zareagowała-oby tak dalej miśki!

małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dzis na obiad zrobilam dahl z soczewiczy i pomidorow... dobre ale co z tego...zjadlabym ziemniaki kotlet i mizerie albo buraczki. Ale przeciez nie laczymy bialek z weglowodanami...
    Kochana może właśnie nie łączenie białka z węglowodanami daje odwrotny skutek? A tak poza tym to czego się wtedy nie łączy? Białego pieczywa z jajkiem na przykład??? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)

Ja po wizycie u diabetologa - jak narazie udaje mi sie oszukac cukrzyce sama dieta - no z malymi odchyleniami od normy precz insulino ! co prawda przez miesiac schudlam 1,5kg...ale podobno to normalne.

Dzis zobacze wreszcie Zosie :) 18.00 przybywaj!

Miłego dnia brzuchatki

magda sz, małaMyszka, Cassie, Paula_071, Laura, Maniuś, Aga89, Aga89, psioszka11, bosa, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45 minut próbowałam dodzwonić się do przychodni masakra

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Myszka bardzo fajny pomysł z oddaniem komórek to ogólnodostępnego banku :) a orientowałaś się jak to jest? Oni dają zestaw do pobrania i organizują transport na swój koszt?

Ja się orientowałam, bo jak tylko się dowiedzieliśmy,że jestem w ciąży od razu była decyzja ,że oddam krew pępowinową do banku publicznego lub będziemy płacić za przechowywanie dla naszego użytku.

1.Najpierw należy zgłosić inf o naszej decyzji do wybranego banku.
    2.Bank przesyła zestaw,który należy zabrać do porodu i przekazujemy go położnej.
    3.Po przecięciu pępowiny położna pobiera krew pępowinową ( dotyczy cc i porodu siłami natury) .
    4.Ktoś z banku przyjeżdża i odbiera zestaw.
    A i na piśmie trzeba się zrzec prawa do tej krwi.

Nic nie boli, nic nie płacisz a możesz komuś uratować życie. Myślę,że warto:)

Dobranoc :)

Zawsze chciałam oddać szpik. Jak tylko wzięłam się za papierkową robotę, zmieniłam tryb życia to zaszłam w ciążę, więc myślę, że oddanie krwi pępowinowej będzie dobrym uczynkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 09:37

magda sz, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja już też do swojej wagi nie mam siły, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuję. Może jutro się przejmę jak wejdę na wagę przed wizytą :P Mam nie mały brzuszek, troszkę poszło mi w tyłek, ale nie jakoś dużo, jeszcze wyglądam jak człowiek :P No może z boku jak wielorybek :P

Muszę się wam pochwalić :) Przez przypadek upolowałam wczoraj kombinezonik zimowy dla córci w C&A. Zapłaciłam za niego 19,90 zl :D Przecena z 99,90 zl :)

niecierpliwa, 0na88, magda sz, Cassie, Paula_071, Laura, Maniuś, Aga89, małaMyszka, psioszka11, lys lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mniej przyjemnych rzeczy po dwóch tygodniach przerwy przywitałam się dzisiaj z porcelaną :/

lb17w98.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, to cud, że przeżyła. Ciekawe tylko na ile będzie sprawna fizycznie i psychicznie. Często takie wcześniaki mają duże problemy ze zdrowiem i wolno się rozwijają. Chociaż z drugiej strony mam kolegę urodzonego w 26 tc i jest zupełnie zdrowy, jedyne co to zawsze był okropnie chudy, ale poza tym wszystko jest z nim ok.

Dziąsła i nos też mi krwawią, dużo witaminy C pomaga (w naturalnej postaci, owocach i warzywach).

Co do basenu-właśnie w moim przypadku odpada, bo mam skłonność do infekcji. Skończę leczenie, mija tydzień i na nowo się coś zaczyna dziać :/ Ale faktycznie ciepły prysznic pomógł :) od razu lepiej!

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis jakas taka bez energi, nawet z lozka nie'mam sily wyjsc oczy mi sie zamykaja. Wczoraj kupilam lampe na supit wiszaca do pokoju corci, jest ladna, stonowana i elegancka, ma biale kinkiety z takiej ala tektury i chce je ozdobic jakimis motylkami, cos ala takie
    http://czasnaparty.pl/motylki-ozdobne-10-szt-1-kpl-rozowe-p-4640.html

Tyle, ze ja bym chciala w kolorze takiego ostrego rozu, przeszukalam wczoraj allegro i niestety nie znalazlam, wiec musze obskoczyc kwiaciarnie i inne sklepy z ozdobami, a jak nie znajde to zamowie te :)

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Zapisałam się do szkoły rodzenia ;-) zajęcia zacznę od maja.. Godziny takie z d..y bo o 15 jak mąż jeszcze w pracy :( no nic będzie się musiał zwolnić 3 razy.. 3 spotkania po 2 godziny w szpitalu cena 90 zl.. Jak mi nie odpowiadają takie godziny mogę zapisać się w weekendy na 5 spotkań tylko, że już za 400 zł.. Więc wolę opcję za 90

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapisałam, ostatni weekend maja, kurs weekendowy 4 godziny w sobotę i 4 w niedzielę. 2 miesiące przed porodem, przynajmniej będę na świeżo i nie zapomne zbyt wiele :) Już się nie mogę doczekać!

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem idziemy za tydzień w środę na 1 zajęcia, jak dostałam wytyczne to się przeraziłam (buty sportowe,sportowe ubranie itp). Mamy dwa razy w tyg. po 1,5h przez 5 tygodni. Więc skończymy w połowie czerwca bo 2 nam przez wyjazd przepadną i trzeba będzie odrobić w następnym cyklu. Kosz zero zł jak się jest zameldowanym w Warszawie. W ogóle w większości miejsc w Wawie szkoła rodzenia bezpłatnie. Chociaż tyle

małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie wypilam glukoze, masakra. Syn mi towazyszy i nie bylo strasznie. Teraz czekamy :-) dzisiaj w nocy moja malutka nie ruszala sie wcale, wystraszylam sie ale ja tez zle spalam.:-(

małaMyszka, magda sz, bosa, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My dziś wstaliśmy dość wcześnie bo pojechaliśmy zmienić opony na letnie żeby w kolejkach nie stać długo i udało się, ze nie było nikogo :) Pan powiedział, ze ludzie się boją jeszcze zmieniać bo w sobotę ma padać śnieg(!!!). Tak cudownie dziś, ciepło, słonecznie :) Właśnie wstawiłam pranie, zaraz zrobię sok z ananasa i grejfruta i zabiorę się za ogarnianie mieszkania bo trochę się zapuściło ;)

A w następnym tygodniu jedziemy do koleżanki Adama na wieś bo właśnie napisała, ze ma 7 worów ciuchów do wydania :D Także będzie w czym wybierać :)

Co do meczy to mój Adam jest asportowy ;) Także nie ogląda, bardziej ja jestem fanką , ale oprócz tego nie mamy tv także luuuuuz ;)

Miłego dnia koleżanki :)

Laura, małaMyszka, magda sz, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę lat temu miałam problemy z dziąsłami, krwawiły mi podczas mycia. W momencie kiedy zmieniłam szczoteczkę na elektryczną wszystko minęło. Ani dziąsła nie krwawią, żaden kamień się nie zbiera, żadnych ubytków. Polecam Oral-B.

Przeczytałam parę artykułów w internecie i pogadałam z bratową o koszulach do karmienia. Generalnie odradzają wszelkie zapisane na guzik, zatrzaski czy inne bajery. Zamówiłam więc taką koszulę, gdzie łatwo można odsłonić pierś: http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html
    Ponoć już wysłali (a zamówiłam 10 godzin temu), dam znać czy jest fajna jak przyjdzie.
    Chociaż zastanawiam się jeszcze nad tą: http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-s-i5118938498.html
    Genralnie należę do ciepłolubnych osób, w mieszkaniu temperatura nie spada poniżej 23'C nawet zimą, a mimo to sypiam w piżamie z długim rękawem i długimi nogawkami. O ile w sierpniu mogę latać w koszuli (zwłaszcza w szpitalu), o tyle w grudniu-styczniu sobie nie wyobrażam wstawać taka roznegliżowana do maluszka. Rozważam tę ze spodniami, ale tam jest i tak krótki rękawek: http://allegro.pl/bawelniana-pizama-do-karmienia-italian-fashion-i5210010151.html

małaMyszka, magda sz, bosa, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) a my sie witamy w 22 tygodniu :) brzuch mi wysadzilo dosc konkretnie ostatnio :) no ale jak moj klocus juz ponad pol kg ma to sobie musi apartamencik powiekszyc :)
    Dziewczynki juz mamy z gorki :) blizej jak dalej <3
    My dzis dalej ogarniamy i myjemy okna...
    Pozdrawiamy <3 ;)

niecierpliwa, niecierpliwa, niecierpliwa, Laura, kasiuleek, magda sz, małaMyszka, psioszka11, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanie kadrowo-prawnicze:) W tamtym tygodniu minęły mi 33 dni zwolnienia, więc teraz niby płaci ZUS (kasę będzie wypłacał mi pracodawca). W poniedziałek dostanę premię za 1 kwartał. I teraz mam pytanie: jeszcze raz będzie przeliczana moja średnia z 12 msc czy już nie?

małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny zapomniałabym. Wczoraj słuchaliśmy razem z Adamem.Ciekawa audycja warto posłuchać :) http://www.polskieradio.pl/9/3865/Artykul/1419069,Seks-w-czasie-ciazy-i-pologu-Co-jest-naturalne-a-co-powinno-niepokoic

kasiuleek, Paula_071, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, w dość ponurym nastroju...
    Siostra poszła dziś do szpitala, jest w 29 tc, wczoraj po wizycie okazało sie że główka jest bardzo bardzo nisko i gdyby otworzyło sie ujscie to zaczełąby rodzić, aż sie rozbuczałam jak mama zadzwoniła i powiedziała ze dziś poszła do szpitala

Któras pisała o ciuszkachz crocodillo, znajoma tam pracuje, sama wczesniej tam nie chodziłam bo ceny masakra, ale mam kilka par bodów dla synusia i powiem Wam ze nie spotkałam sie z lepsza jakościa, trzeba czaić na promocje bo np teraz przychodzą ciuszki z poprzedniego sezonu, któe sa już w przystepnych cenach:)

Aga89, magda sz, małaMyszka, bosa, Cassie, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ