SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry Siostry!
Niecierpliwa, moje porady też się mijają z tygodniami ciąży już od kilkunastu dni, więc coś im się grubszego sypie, bo najpierw suwaczki, a teraz to.
Co do sportu i męża- mój nie lubi piłki nożnej, więc mam spokój. Poza tym mamy 2 tv- jeden w salonie, jeden w sypialni, więc nie ma kłótni. Jedyne co ogląda to siatkówkę i piłkę ręczną, ale to ja jestem głównym kibicem, pewnie dlatego,że zawodowo grałam w ręczną do czasu kontuzji- nie chwaląc się nawet miałyśmy z dziewczynami 3 miejsce w Mistrzostwach Polski Juniorów:)
Plan na dziś- lecę na miasto, chyba pierwszy raz od kiedy wróciłam do Wro rzucę się sama na sklepy i lumpki. Obiad mam z głowy-bo dziś czwartek,więc gotują znajomi "Ugotowani"
A jutro jedziemy do rodziców na weekend.
Miłego czwartku!niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Czesc u mnie od wczoraj wieczora kiepsko co jakiś czas kluje mnie na dole brzucha kilka cm w prawo sadze ze to pęcherz moczowy bo jak siusiam czuje jakby mi ktos od gory kamieniem dociskal moze to zaczyna sie zapalenie pecherza odpukac. Albo maly tak sie ulozyl juz sama nie wiem
zobacze moze dzisiaj przejdzie jak nie to do lekarza
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Witam sie w 23tygodniu o godz. 17 mam USG polowkowenie moge sie doczekac i z wrazenia w nocy praktycznie nie spalam.
Moja rodzina na szczescie jest antymeczowaza to wszystkie programy motoryzacyjne leca w TV no ale nie ma sie co dziwic skoro mam 3 facetow w domu i 3 fanow motoryzacji - przyzwyczailam sie i nawet ogladam z Nimi
Woda w organizmie niestety zbiera sie u mnie. Nie jem wcale wiecej niz przed ciaza, nie podjadam w nocy, pije soki jablkowe, jem jablka, pije duzo wody z wyjsciem do toalety nie mam problemow a w ciagu miesiaca 2,5kg na plusie.
Nogi i rece mi puchna wiec to na bank woda.
Pocieszajace ze po porodzie to wszystko poschodzi.
No ale zaczynaja sie problemy z dobraniem odpowieniej garderoby...
Wczoraj bylo u Nas prawie 28*C a ja stalam jak glupia przed szafa i nie mialam w co sie ubrac a trzeba bylo wyjsc z domu.
Mierzylam sukienki (ok po domu mam w czym chodzic), rybaczki dawniej za duze sa mi za male, z bluzek mam chyba 3 z krotkim rekawem.
Nie chcialam kupowac ciuchow ciazowych bo raz sa za drogie, dwa sa na chwile.
Zaczyna sie robic pod gorke.
No i coraz bardziej boli mnie to spojenie lonowe.
Pod schody ledwo wchodze a musze bo toaleta na pierwszym pietrze, sypialnia i pokoj dzieci tez...
Naczytalam sie wczoraj o tym i zaczynam sie bac ze mi sie kosci rozejda.
Pamietacie jak pisalam ze mialam porod z przyzssawka (vaccum) a w necie dokladnie pisze ze takie problemy sa wlasnie po porodzie z vaccum lub kleszczowymfakt juz wczesniej mialam bole tego miejsca ale nie tak mocne jak teraz!
Mam nadzieje ze lekarz cos poradzi i mnie uspokoi bo nie widzi mi sie lezec do konca ciazy i odpoczywac, nie jestem tego tyu czlowiekiem ktory siedzi ciagle na kanapie...
A niestety kosci beda sie do konca ciazy poszerzaly w tym mijescu i mgoa sie rozejsc... mojej sasiadce wlasnie przy porodzie tak sie rozeszly ze 3 miesiace siedziala w gipsie...
Ojjj
Dobra pomarudzila i ucieka odprowadzic mlodszego do przedszkola
Milego dnia brzuchatki!psioszka11, magda sz, małaMyszka, KasiaeN., Paula_071, Maniuś, bosa, lys lubią tę wiadomość
-
Hej, witam was. Wczoraj cały post z telefonu mi się skasował, wkurzyłam się i juz drugi raz nie pisałam. Na połówkowym wszystko ok, pomiary prawidłowe, wszystko na swoim miejscu. No i "chyba dziewczynka, w każdym razie nic tu na razie nie odstaje".
Doszliśmy do wniosku, że tego ostatniego badania w 30 tym tygodniu nie będziemy juz robć.
Poza tym wszystko dobrze, pogoda robi się coraz ładniejsza, więc od razu moje samopoczucie jest lepsze
Wiecie z tym tyciem, to jest naprawdę różnie. Pisałam już kiedyś, że w pierwszej ciąży przytyłam bardzo mało, a byłam strasznie spuchnięta, po porodzie spadło więcej niż przybrałam/ W drugiej miałam dużo więcej ruchu i rzeczy na głowie, jadłam zdrowiej, a przytyłam duużo więcej, też niby miałam opuchlizny, ale na pewno mniejsze no i po porodzie tak łatwo nie było ze zrzucaniem. teraz od początku 3,5 kilo (teraz może juz więcej) ale nie puchnę jak na razie. Nie ograniczam się, jej na co mam ochotę. warto zrobić badania i sprawdzić czy wszystko w porządku jeśli waga tak idzie w górę, ale warto powiedzieć lekarzowi, ze te kilogramy nie pochodzą z jakiegoś objadania się i niezdrowej diety, wtedy może coś zleci.
Miłego dnia dziewczynyCassie, aaaaga, małaMyszka, gianna88, kasiuleek, KasiaeN., Maniuś, Martucha86, mamasia, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja dziś wstałam o 5.30.. Wściekła i ze łzami w oczach. Obudziły mnie okropne bóle krzyża, promieniujące aż na brzuch. Nie wiem sama jak sobie z tym radzić. Zaczęłam wykonywać delikatne ćwiczenia, ale póki co nie pomaga. Nospa też nic nie daje. Okropne uczuciemałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ofka wrote:no na cukrzyce nie mialam badania. A przed ciaza robilam badanie na tarczyce, nie wiem ile tam wyszlo ale ginekolog powiedziala: tarczyca na granicy ale zawszla pani w ciaze to sie tym nie martwimy...
No to ja trochę zdziwiona jestem Ofka. Jeszcze nie spotkałam lekarza z takim podejściem. Pytanie co znaczy na granicy - czy znacyz na granicy dla nie będących w ciąży czy na granicy będących? Do tej pory w jednej i drugiej ciąży wszyscy lekarze przejmowali się tarczycą. I dostawałam leki, by było maks ok 1,5, bo tak najbezpieczniej. Nawet moja szwagierka jak zaszła w drugą ciążę bez problemów z tarczycą - podskoczyło jej i dostała leki... No nie wiem, ja się w każdym razie nie spotkałam z takim podejściem "Zaszła Pani w ciążę to się tym nie martwimy"....małaMyszka, bosa, lys lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
w końcu udało i się wstać razem z meżem i czuje się wyspana
nareszcie słoneczko u nas świeci od razu przyjemnie
plan na dzieś: pranie i prasowanie ciuszków maluszka
małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Dzień dobry!
Ja dziś wstałam o 5.30.. Wściekła i ze łzami w oczach. Obudziły mnie okropne bóle krzyża, promieniujące aż na brzuch. Nie wiem sama jak sobie z tym radzić. Zaczęłam wykonywać delikatne ćwiczenia, ale póki co nie pomaga. Nospa też nic nie daje. Okropne uczucie
może apap ? i prysznic ciepły na krzyżEwa123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki, juz mam 3noc nie przespana..dzis spalam jak zabita ale jacys kibole z meczu wracali i o 3 darli mordy jak psychiczni, marzyl mi sie wtedy karabin..Moj naszczescie oglada pilke tylko jak sa jakies super mecze czy jak nasi graja ale tez jakos specjalnie go to nie kreci. Za to tvn turbo, discovery itp wszystkie programy motoryzacyjne tak jak u Cassie, no ale wole to niz mecze
Ofka jaki masz teraz poziom tsh?i glukozy? Tak czy siak to jest woda, bo tluszcz tak szy ko sie nie odklada.chyba wiekszosc moich kolezanek zbierala w ciazy wage na potege, z rozmiaru 34 na 44 I to nie chodzilo o duzy brzuch tylko wszystko. Po porodzie zrzucily bardzo szybko. Hormony blokuja ta wode i nic sie z tym nie zrobi wg mnie mna pic wiecej ale to nie zawsze da rade. Nie przejmuj sie waga, to zalatwisz po porodzie
bedziesz mogla wiecej w tej kwestii zrobic no i dzidzi wyssie Ci wiekszosc
spadam na sniadanko bo cora kopie wiec trzeba nakarmic brzdaca.
Btw. Czy Wam tez dziasla zrobily sie miekkie i odstaja od zebow? Wczoraj myslalam ze jakies jedzenie sie ostalo miedzy zebem a zebem i wyrwalam to okazalo sie ze to dziaslo...dlugo czulam jeszcze metaliczny posmakWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:50
psioszka11, Cassie, małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
Mnie też krwawią dziąsła przy szczotkowaniu, mniej więcej od 19tc,ale to norma, więc nie ma co się denerwować.
Ja chętnie poszłabym na basen,ale boję się zarazków- macie na to jakiś sposób czy po prostu ryzyko?!
Spadam powoli się szykować i na miasto:)małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualny
-
O Jejku dziewczyny.... jak do tej pory moja córka była nieaktywna, mało się ruszała, to dziś rozpoczęła ofensywę. Kopie tak jak starsza siostra. Czuje tylko jej ręce lub nogi jeżdżące mi po brzuchu od środka i od czasu do czasu kopniaki(uderzenia) - masakra....;P
Cassie, olinka, 0na88, małaMyszka, futuremama, Paula_071, Laura, Maniuś, Martucha86, bosa, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Ja tez mam dyskoteke
Ja myślałam, że może po prostu Laura jest inna - nieruchawa ;P Leniuszek... a jednak się obudziła
Dzisiaj na 17 45 do lekarki, sprawdzić czy wszystko dobrze i podejrzeć maluszka
CO do zębów właśnie wyszukuję właśnie jakąś oferte na skaling, piaskowanie - znalazłam fajną za 129 zł dla dwóch osób z fluoryzajcą. Czyli wychodzi 65 zł od osoby. Spoko cena. Pójdę z moim bo muszę zadbać o te zęby bo przebarwienia mi się takie zrobiły.małaMyszka, Cassie, Laura, bosa, lys, mamasia lubią tę wiadomość
-
Psioszka ja kilka razy już byłam i żadnego zapalenia, ale po każdym basenie lactovaginal aplikuje. Poszłam raz i było ok więc już się nie boje, wiem że nie każdy może bo ma skłonności do infekcji ale 1 raz warto iść, jak będzie infekcja to się więcej nie pójdzie. A tak to nie warto tego odmawiać bo przyjemność niesamowita dla ciała i duszy:)
Mi dziąsła przy szczotkowaniu krwawią od dawna i to zawsze nie ma znaczenia jaka pasta czy szczoteczka, ale pierwszy raz tak mam że opadły mi dziąsła między zębami. No i nie wiem już nawet kiedy po smarkaniu miałam białą chusteczkę, też ciągle we krwi. Chyba coś jest w tej wit. c bo jak brałam to nie było tego, także zahaczę dziś o aptekę.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
O matko, moja córeczka wazy 364g, czyli tak jak ta dziewczynka
Zobaczcie jak bardzo wykształcone jest juz dziecko na naszym etapie..a u ruskich nawet w tych tygodniach robią aborcje. W pale sie nie miesci.
http://www.papilot.pl/wydarzenia/12296/Malusienka-FreyaGrace-Kiedy-sie-urodzila-wazyla-365-gramow-Teraz-to-juz-duza-dziewczynka.htmlmałaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość