SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaeN. wrote:Aaaaaa dziewczyny zapomniałabym. Wczoraj słuchaliśmy razem z Adamem.Ciekawa audycja warto posłuchać
http://www.polskieradio.pl/9/3865/Artykul/1419069,Seks-w-czasie-ciazy-i-pologu-Co-jest-naturalne-a-co-powinno-niepokoic
Najlepsza jest pani seksuolog o nazwisku Jąderek:DAga89, KasiaeN., małaMyszka, bosa, Cassie lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Czy ja pisalam wczoraj, ze nie wiem gdzie to dodatkowe 10 kg sie rozlozylo?? No to maly edit - juz wiem!! Rowno 2 miesiace temu kupilam sobie 2 tuniki, zadnek ani razu jeszcze nie zalozylam bo byly luzne i tyyle w nich mialam miejsca na brzuszek, pomyslalam sobie na wiosne/lato beda jak znalazl...dzis chcialam zalozyc i co i co kuzwa utknela mi na biodrach!!! Moje kg znalazly sie na tylku i biodrach, tuniki ani razu niezalozone, a ja nie mam w czym chodzic
psioszka11, małaMyszka, bosa, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
A ja się witam w 23 tygodniu!
Już oficjalnie 6 miesiąc:)
Dziewczyny uważajcie na siebie. Też zanim dowiedziałam się o skracającej szyjce robiłam prawie wszystko ( w tym mycie okien).
Nawet lekarz zapytał czy nie mamy remontu bo często właśnie wtedy kobiety się przesilają i zaczynają się problemy.
Też w to nie wierzyłam. Niby uważałam ale myślałam, że jeśli będę cały czas aktywna to wszystko będzie dobrze (bo przecież kobiety kiedyś normalnie pracowały i nic im nie było...) Czułam się dobrze, nic nie bolało, aż tu nagle bach- proszę leżeć i teraz nie mogę robić kompletnie nic.
Tak mnie jakoś naszło.
A więc spokojnego i miłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:49
KasiaeN., niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, bosa, Cassie lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja parę lat temu miałam problemy z dziąsłami, krwawiły mi podczas mycia. W momencie kiedy zmieniłam szczoteczkę na elektryczną wszystko minęło. Ani dziąsła nie krwawią, żaden kamień się nie zbiera, żadnych ubytków. Polecam Oral-B.
Przeczytałam parę artykułów w internecie i pogadałam z bratową o koszulach do karmienia. Generalnie odradzają wszelkie zapisane na guzik, zatrzaski czy inne bajery. Zamówiłam więc taką koszulę, gdzie łatwo można odsłonić pierś: http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html
Ponoć już wysłali (a zamówiłam 10 godzin temu), dam znać czy jest fajna jak przyjdzie.
Chociaż zastanawiam się jeszcze nad tą: http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-s-i5118938498.html
Genralnie należę do ciepłolubnych osób, w mieszkaniu temperatura nie spada poniżej 23'C nawet zimą, a mimo to sypiam w piżamie z długim rękawem i długimi nogawkami. O ile w sierpniu mogę latać w koszuli (zwłaszcza w szpitalu), o tyle w grudniu-styczniu sobie nie wyobrażam wstawać taka roznegliżowana do maluszka. Rozważam tę ze spodniami, ale tam jest i tak krótki rękawek: http://allegro.pl/bawelniana-pizama-do-karmienia-italian-fashion-i5210010151.html
Ja właśnie chce kupić tą drugą. A jaki rozmiar bierzecie? Ten co nosicie czy większe?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
ja wczoraj ogląałam w sklepie i 36 bawełniana wydawała mi sie całkiem spora więc myślę, ze była by ok, ja znalazłam jedna taka http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-roz-s-36-i5249014196.html, nie mam zamiaru przepłącac bo pewnie trzeba będzie kupić ze 3, ja będe chciała tez kupic na szelkach, włąśnie taką wczoraj oglądałam na cieniutkich szelkach tak że dobrze będzie cyca wywalić w razie czego:)
kasiuleek, niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Na poprawe humoru kupilam sobie trampki w pepco, nie mialam trampek od czasow podstawowki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d37d8ca8f90.jpg
Wyplakalam sie mezowi w sluchawke i obiecal, ze zabierze mnie na zakupy i kazal sie nie martwic waga, bo szkodze Julce, ale ja jej wytlumaczylaw, ze to nasza tajemnica i ze musialam poszlochac, zeby tatusia urobic, zeby Julka nie myslala, ze mi przykroLaura, kasiuleek, Paula_071, małaMyszka, bosa, gianna88, Pulpecja, lys, Katarka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:ja wczoraj ogląałam w sklepie i 36 bawełniana wydawała mi sie całkiem spora więc myślę, ze była by ok, ja znalazłam jedna taka http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-roz-s-36-i5249014196.html, nie mam zamiaru przepłącac bo pewnie trzeba będzie kupić ze 3, ja będe chciała tez kupic na szelkach, włąśnie taką wczoraj oglądałam na cieniutkich szelkach tak że dobrze będzie cyca wywalić w razie czego:)
Szkoda, że nie ma zdjęcia jakie są te otwory.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witam się po zakupach. Shopping i włóczenie się po galeriach już nie dla mnie. Męczę się, dyszę jak stara lokomotywa- to ubieranie, przebieranie w przymierzalni, ehhh jak spocony piłkarz po dogrywce. Kupiłam 2 koszulki, takie dłuższe w C&A, bo wszystkie podnoszą się pod pępek.Zahaczyłam też o kilka lumpeksów,ale niestety nic dla mnie ani dla Leonka. Zjadłam lody -2 gałki i podreptałam na przystanek. Ot tyle z zakupów, a zmęczona jestem jakbym tonę węgla przerzuciła, matko boska a gdzie jeszcze lato przed nami?!
witaminkab, małaMyszka, bosa, Cassie, Laura, Pulpecja, KasiaeN. lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
a ja się witam z bólem gardła i zatok
mam nadzieje, że uda mi się to jakoś wyleczyć szybko, bo gardło tak mnie piecze, że aż się w nocy budziłam, a zazwyczaj wróży to u mnie anginę.
a z pozytywnych inf to przepiękna pogoda i czekam na popołudniowe, pierwsze wiosenne burze co dla mnie zawsze oznacza definitywne pożegnanie z zimą
o tyciu wiem sporo i zawsze tak jest, że nic nie widać dopóki nie chce się ubrać dawno nie noszonych ubrań i potem się człowiek dziwi jak to się stałoale nie ma co się przejmować będziemy się martwić po ciąży, a z tego co mi sporo koleżanek mówiło to jak się dziecko urodzi to równie niepostrzeżenie się chudnie jak się zajmuje dzidzią. i tego sobie i Wam koleżanki życzę
Paula_071, małaMyszka, Aga89, bosa, Laura, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
psioszka ja też dyszę jak lokomotywa., staram sie nier forsować, ale jak ostatnio poszłam z siostrą na spacer i żwawo ruszyłyśmy to mi wypaliła "sapiesz" a najlepsze jest to, że przed ciążą biegałam min 2 razy w tyg i miałam dobra kondycje, także uroki stanu błogosławionego
bosa, małaMyszka, małaMyszka, psioszka11, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Witam się po południu...
Niestety dzień nie zapowiada się ciekawie. Mimo słoneczka i lepszego samopoczucia, mój świat legł w gruzach i nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Z rana byłyśmy z małą w parku, teraz sobie śpi...
Wczoraj koleżanka wrzuciłam na fb fajny przepis, z którego dzisiaj chętnie skorzystałam.
Efekt widoczny na fotkach:
Wyopciny...
Efekt końcowy...
W połączeniu z lodami waniliowymi, można powiedzieć, że będzie szarlotka z lodamii ewentualnie bitą śmietaną...
A w trakcie pieczenia dostałam info, że moja świadkowa - przyjaciółka ma postawioną diagnozę i nie wiem co robić...
Nowotwór płuc z licznymi przerzutami, chemia od przyszłego tygodnia...
Nie wiem, czy sobie z tym poradzę...bosa, lys, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem jak się przestawię na koszule, od 10 lat śpię na golasa. No ale przy karmieniu trzeba będzie, teraz jak mi się ulewa to zakładam sportowy biustonosz na noc ale na szczęście nie wszystkie noce takie są. Myślę że do roku czasu dziecka będziemy się musieli nauczyć z mężem spać w pidzamkach bo dziecko pójdzie do przedszkola i będzie do leżakowania wyskakiwało ze wszystkiego
hehe i jak tu się pozniej tłumaczyć przedszkolankom.
Myślę o koszulce na ramiączkach, chociaż do szpitala to może wezmę taką co Paula wysłała ten italian fashion z otworami.
Ale fajne trampole! mnie nosi żeby kupić takie ale mąż się wścieknie...wczoraj wyrzucił mi z szafy wszystkie buty i jeszcze z innej szafki i się darł że mam coś z głową jeżeli chodzi o buty i okulary przeciwsłoneczne (okulary to moje zboczenie). Zaczął liczyć ile par czego mam i powiedział że jak kupie jeszcze jedne to zacznie je rozdawać bezdomnym.. (dobrze że nie wie że mam 2 reklamówki butów na lato pod łóżkiem:)małaMyszka, Cassie, Paula_071, Laura, niecierpliwa, Pulpecja, Maniuś, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaula ja juz zmienialam chyba 20 szczotek w swoim zyciu z dzieciecych na normlane, elektryczne, rozne miekkosci wlosia itp, to samo z pastami od dzieciecej az do super delikatnych i dziasla krwawia mi tak samo.
Zeby zrowe, dziasla tez, lekarze nad moimi dziaslami rozkladaja rece.
Ja dzisiaj prawie caly czas w pozycji poziomej, to spojenie boli mnie coraz mocniej, oby sie tylko nie zaczelo rozchodzic...
Jeszcze 4godziny do wizyty.małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ladne te koszule a do porodu kupujecie jakas specjalna np rozpinana po calosci zeby maluszek mogl być polozony skora do skory czy bierzecie jakis znoszony tshirt meza bo i tak na straty
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaa rano dzwonił mąż z pretensjami że całą noc chrapałam, a ja tylko nad ranem czułam ze mnie trąca i mówi"co tak jedziesz" haha, i wtedy tez poczułam ze jakbym miała nos zatkany a wcale nie miałam i takie uczucie jak by mi coś w gardle stało
zjadłam batonika i popiłam mlekiem truskawkowym, a jutro glukoza haha
na weekend znowu pogoda ma sie popsuć, denerwują mnie te zmiany i ten wiatr bo oczy mi znowu lecą
aaa wczoraj jak jechałam w autobusie to słyszałam jak kobiety rozmawiały ze zapowiada się upalne lato, że włąśnie te wiatry są przepowiadające, i ze 2010 był rokiem deszczowym a 2015 ma być upalnie, mam nadzieje ze sie nie sprawdziimałaMyszka, Amberla, magda sz lubią tę wiadomość
-
O jaaaaaaaaa..... Jestem spełniona -zjadłam właśnie wieeelki talerz spaghetti... Ale naprawdę wielki, nie mogą się ruszać. Chyba już nic do wieczora nie zjem... Takiego mi smaka przez ostatnie dwa dni na niego zrobiliście, że wczoraj na specjalne moje życzenie mój P. zrobił mi
Normalnie mogłabym spaghetti jeść codziennie - ukochana potrawa
Aż się boję iść na wizytę i stanąć na wadze.... bo moja dalej cierpi na brak baterii....Laura, małaMyszka, aaaaga, psioszka11, Cassie lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
Ja nadal męczę się z kaszlem, cholera zawsze coś....
Dużo leżę, odpoczywam i myślę że jeszcze z 5 tyg tak poleżę a później zacznę trochę się ruszać.
Miłego dnia
PS. Ja mam koszule do karmienia z dziurami, dostałam od siostry i wiem że się sprawdzi w 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:23
małaMyszka, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość