SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Witam się po południu...
Niestety dzień nie zapowiada się ciekawie. Mimo słoneczka i lepszego samopoczucia, mój świat legł w gruzach i nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Z rana byłyśmy z małą w parku, teraz sobie śpi...
Wczoraj koleżanka wrzuciłam na fb fajny przepis, z którego dzisiaj chętnie skorzystałam.
Efekt widoczny na fotkach:
Wyopciny...
Efekt końcowy...
W połączeniu z lodami waniliowymi, można powiedzieć, że będzie szarlotka z lodamii ewentualnie bitą śmietaną...
A w trakcie pieczenia dostałam info, że moja świadkowa - przyjaciółka ma postawioną diagnozę i nie wiem co robić...
Nowotwór płuc z licznymi przerzutami, chemia od przyszłego tygodnia...
Nie wiem, czy sobie z tym poradzę...
Bardzo mi przykro, ale powinnaś być teraz silna i wspierać przyjaciółkę w tej nierównej walce.
Musimy walczyć i zmieniać to co możemy, dopóki możemy, aż w końcu zaakceptować rzeczy, na które nie mamy wpływu.
A poradzić sobie musisz, bo niedługo przyjdzie na świat maluch, który będzie od Ciebie 100% zależny i będzie potrzebował swojej silnej mamy.Paula_071, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie zjadłam obiad.Jestem trochę przerażona faktem, że Adam powiedział, ze się najadł i położył się na drzemkę,jedliśmy taką samą porcję. A ja tak siedzę, myślę i zjadłam jeszcze 1/2 arbuza...No niby czytałam, ze teraz mogę mieć większy apetyt ale żeby aż tak?
Jak tak jak Cassie w sumie zachcianek specjalnych nie mam, ale codziennie mogłabym jeść lody śmietankowe albo te z McSyfa.Mmhmhmhh....
Miałam w planach pościel dziś zmieniać ale Adam się wyłożył w sypialni i pokrzyżował mi planyWięc wezmę się za łazienkę. A potem pojadę do centrum handlowego i może wypatrzę jakieś buty wreszcie.
A kupiłam ostatnio spodnie w reserved.Bardzo wygodne, dziś założyłam, fajny materiał, rozciągliwe i myślę, że w późniejszym etapie ciąży też dadzą radę.
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/trousers/lc720-mlc/patterned-trousers
Udanych wizyt dziewczęta!niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Cassie lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Fajne te ciuszki z Happy Mum, ale ceny przerażające. Ja szukam spodni w stylu chino,ale z gumą na brzuch i dupa blada, nigdzie nie ma:/
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Niecierpliwa nawet nie mow zle wiadomosci na forum bo dzisiaj kilka z nas ma wizyty wieczorem
Musi cos wkoncu pozytywnego byc prawda?
Magda wiesz ja sie nad tym nigdy nie zastanawialam prawde mowiac ale skoro kolezanka sypia z ciemnoskorym musi miec swiadomosc ze dzieci moga byc kolorowe.
Mi sie osobiscie uroda afro nie podoba. Ani kobiety ani mezczyzni. Do rasistki mi daleko
Obiadek sie juz konczy.
Kluseczki zapiekane z cebulka i pieczarkami a do tego filet z kurczaka pokrojony w kostke w przyprawach.
Oprocz lodow na nic nie mam smaka. Jakos daleko mi do ciazowych zachcianek.
mozna prosić przepis na ten obiadek ??
-
lys wrote:To proponuję też sprawdzić tarczycę, tarczyca w końcu odpowiada za metabolizm. Nie ma odpowiedniej ilości hormonów to się tyje.
Z tego co powiedziała Twoja ginekolog nie wiadomo czy na granicy nadczynności, czy niedoczynności, ale jak na granicy niedoczynności to znaczy że już było stanowczo za dużo i tak czy siak powinno być monitorowane w ciąży, a może i leczone lewotyroksyną. Trzeba szybko zrobić powtórkę TSH razem z Ft4.
I TSH nie może przekraczać 2,5!!!, mimo że ogólne górna granica to 4,2. W ogóle lepiej jak jest niższe TSH,a jak TSH przekracza 2,5 to należy spojrzeć na Ft4 czyli ilość tyroksyny, bo tu ma być przy górnej granicy normy dla ciężarnych.
-
KasiaeN. wrote:
A kupiłam ostatnio spodnie w reserved.Bardzo wygodne, dziś założyłam, fajny materiał, rozciągliwe i myślę, że w późniejszym etapie ciąży też dadzą radę.
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/trousers/lc720-mlc/patterned-trousers
Udanych wizyt dziewczęta!
Super te spodnie! Szkoda, ze nie ma zadnego rozmiaru w tym wzorze, ktory mi sie podoba
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:hahahhaha magda no weź
przecież jak ma się męża o ciemnej karnacji/skórze to się wie od samego początku jak będzie wyglądać dzidzia, poza tym kolor karnacji/skóry jest wtedy absolutnie naturalny i się nie zauważa różnic w taki sposób i jeszcze dochodzi instynkt, od samego początku kochasz tą istotkę w brzuchu. Wszystkie sobie wyobrażamy jak będzie wyglądać nasza pociecha, czy będzie podobna do mamy czy do taty czy do obojga, po kim odziedziczy kolor oczu, włosów itd itd
małaMyszka, magda sz, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Kochana może właśnie nie łączenie białka z węglowodanami daje odwrotny skutek? A tak poza tym to czego się wtedy nie łączy? Białego pieczywa z jajkiem na przykład??? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam...
-
Dziewczyny a ja mam taki podły nastrój... nikt ze mną w domu nie chce rozmawiać.
Jestem opryskliwa dla każdego.
Ehh staram się ale wszyscy mnie denerwują.
Tylko z mężem mam normalne relacje.
Eh może macie jakieś pomysły, co mogę z sobą zrobic żeby normalnie z innymi rozmawiać.
Chyba zacznę pić melisę.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
mała myszka poprosze o przepic tego jabłkowego cuda ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:57
-
Ofka wrote:no chleb, kasza, ryz ziemniaki, makaron jem tylko razowe i nie lacze z bialkiem czyli z serem, jogurtem, szynka, ryba, miesem. Te dwie grupy lacze tylko z warzywami. Przed ciaza schudlam na tym i mialam duzo energii. Waga tak szybko nie rosnie jak tego pilnuje, automatycznie jesz mniej kaloryczne rzeczy Jak nie laczysz skoro kanapke mozesz tylko z warzywami zjesc a nie z serem czy szynka.
Polecam picie soku pomidorowego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:no chleb, kasza, ryz ziemniaki, makaron jem tylko razowe i nie lacze z bialkiem czyli z serem, jogurtem, szynka, ryba, miesem. Te dwie grupy lacze tylko z warzywami. Przed ciaza schudlam na tym i mialam duzo energii. Waga tak szybko nie rosnie jak tego pilnuje, automatycznie jesz mniej kaloryczne rzeczy Jak nie laczysz skoro kanapke mozesz tylko z warzywami zjesc a nie z serem czy szynka.
Ja teraz nie wyobrażam sobie kromki białego chleba z serem żółtym i kropką majonezu...
albo pieczonego ziemniaka z mięchem czy rybką...
-
małaMyszka wrote:http://swiatciast.pl/33508,biszkopt-z-jablkami.html
DZIĘKImałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja juz w domku. Głowa mi pęka
jutro wyniki z krwi,moczu,tokso i ta glukoza. Mąz mi wlasnie powiedzial ze zarezerwowal domek nad jeziorem na 1 sierpien. Taki zadowolony z siebie do tej pory nie rozumie dlaczego mowie ze nie pojedziemy
trudno sie domyslic
lys, małaMyszka, Paula_071, 0na88, aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, Martucha86, magda sz, Y, Maniuś, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolinka wrote:mozna prosić przepis na ten obiadek ??
Ojjj to nic specjalnego
Zostaly mi kluski z poprzedniego dnia, pokroilam je na kawlki i razem z drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulka przypieklam na maselku na patelni. Na drugiej patelni wrzucilam pokrojone w kosteczke piersi z kurczaka, do tego odrobina soli pieprzu papryki slodkiej ostrej i curry. Przypiec i gotowe.
Banalne ale pysznemałaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
czy ja naprawdę wczoraj napisałam, że kończę ze słodyczami??? Większej bujdy nie słyszałam...
Właśnie wciągam kasztanka...Cassie, Laura, lys, Martucha86, magda sz, Y, Maniuś, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wlasnie po swierzo zjedzonym obiedzie jem lody... ojjj dupa mi od tego urosnie bo nie ma dnia bez lodow. Tyle ze kupuje zapas w sklepie wiec na bierzaco je mam, z Mc nawet nie wiem jak smakuja.
Koncentracja - mam z nia straszne problemy...
Humory - ojjj tez mam. Wszyscy no wiekszosc twierdzi ze jestem marudna i opryskliwa - no dobra troszeczke jak ktos mnie zdenerwuje.
No i ciagle sie zapominam, chce cos powiedziec i zapominam co. Moj maz mowi o mnie spiaca krolewna
No i znowu siedze i patrze na migajacy kursor bo chcialam cos napisac, opowiedziec ale zapomnialam co... no zesz...małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość