X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się po południu...
    Niestety dzień nie zapowiada się ciekawie. Mimo słoneczka i lepszego samopoczucia, mój świat legł w gruzach i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Z rana byłyśmy z małą w parku, teraz sobie śpi...

Wczoraj koleżanka wrzuciłam na fb fajny przepis, z którego dzisiaj chętnie skorzystałam.
    Efekt widoczny na fotkach:
    Wyopciny...
    bfbb77e3ce0929b8gen.jpg
    Efekt końcowy...
    da5871cd18e8dd5bgen.jpg

W połączeniu z lodami waniliowymi, można powiedzieć, że będzie szarlotka z lodami :D i ewentualnie bitą śmietaną...

A w trakcie pieczenia dostałam info, że moja świadkowa - przyjaciółka ma postawioną diagnozę i nie wiem co robić...
    Nowotwór płuc z licznymi przerzutami, chemia od przyszłego tygodnia...
    Nie wiem, czy sobie z tym poradzę...

Bardzo mi przykro, ale powinnaś być teraz silna i wspierać przyjaciółkę w tej nierównej walce.
    Musimy walczyć i zmieniać to co możemy, dopóki możemy, aż w końcu zaakceptować rzeczy, na które nie mamy wpływu.
    A poradzić sobie musisz, bo niedługo przyjdzie na świat maluch, który będzie od Ciebie 100% zależny i będzie potrzebował swojej silnej mamy.

Paula_071, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam obiad.Jestem trochę przerażona faktem, że Adam powiedział, ze się najadł i położył się na drzemkę,jedliśmy taką samą porcję. A ja tak siedzę, myślę i zjadłam jeszcze 1/2 arbuza...No niby czytałam, ze teraz mogę mieć większy apetyt ale żeby aż tak?

Jak tak jak Cassie w sumie zachcianek specjalnych nie mam, ale codziennie mogłabym jeść lody śmietankowe albo te z McSyfa.Mmhmhmhh....

Miałam w planach pościel dziś zmieniać ale Adam się wyłożył w sypialni i pokrzyżował mi plany :| Więc wezmę się za łazienkę. A potem pojadę do centrum handlowego i może wypatrzę jakieś buty wreszcie.

A kupiłam ostatnio spodnie w reserved.Bardzo wygodne, dziś założyłam, fajny materiał, rozciągliwe i myślę, że w późniejszym etapie ciąży też dadzą radę.
    http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/trousers/lc720-mlc/patterned-trousers

Udanych wizyt dziewczęta! :)

niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Cassie lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Fajne te ciuszki z Happy Mum, ale ceny przerażające. Ja szukam spodni w stylu chino,ale z gumą na brzuch i dupa blada, nigdzie nie ma:/
    No właśnie jakby były w takich cenach jak normalnie to bym nie kupiła, bo żal by mi było na jednorazowy wydatek tylko na 3 msc ciąży płacić tyle ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Niecierpliwa nawet nie mow zle wiadomosci na forum bo dzisiaj kilka z nas ma wizyty wieczorem ;)
    Musi cos wkoncu pozytywnego byc prawda?

Magda wiesz ja sie nad tym nigdy nie zastanawialam prawde mowiac ale skoro kolezanka sypia z ciemnoskorym musi miec swiadomosc ze dzieci moga byc kolorowe.
    Mi sie osobiscie uroda afro nie podoba. Ani kobiety ani mezczyzni. Do rasistki mi daleko ;)

Obiadek sie juz konczy.
    Kluseczki zapiekane z cebulka i pieczarkami a do tego filet z kurczaka pokrojony w kostke w przyprawach.

Oprocz lodow na nic nie mam smaka. Jakos daleko mi do ciazowych zachcianek.

mozna prosić przepis na ten obiadek ?? :)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To proponuję też sprawdzić tarczycę, tarczyca w końcu odpowiada za metabolizm. Nie ma odpowiedniej ilości hormonów to się tyje.
    Z tego co powiedziała Twoja ginekolog nie wiadomo czy na granicy nadczynności, czy niedoczynności, ale jak na granicy niedoczynności to znaczy że już było stanowczo za dużo i tak czy siak powinno być monitorowane w ciąży, a może i leczone lewotyroksyną. Trzeba szybko zrobić powtórkę TSH razem z Ft4.
    I TSH nie może przekraczać 2,5!!!, mimo że ogólne górna granica to 4,2. W ogóle lepiej jak jest niższe TSH,a jak TSH przekracza 2,5 to należy spojrzeć na Ft4 czyli ilość tyroksyny, bo tu ma być przy górnej granicy normy dla ciężarnych.
    kochana dziekuje to jutro zrobie. Mam powiedziec ze chce zbadac tsh i ft4 tak?

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:

A kupiłam ostatnio spodnie w reserved.Bardzo wygodne, dziś założyłam, fajny materiał, rozciągliwe i myślę, że w późniejszym etapie ciąży też dadzą radę.
    http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/trousers/lc720-mlc/patterned-trousers

Udanych wizyt dziewczęta! :)

Super te spodnie! Szkoda, ze nie ma zadnego rozmiaru w tym wzorze, ktory mi sie podoba

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahhaha magda no weź :) przecież jak ma się męża o ciemnej karnacji/skórze to się wie od samego początku jak będzie wyglądać dzidzia, poza tym kolor karnacji/skóry jest wtedy absolutnie naturalny i się nie zauważa różnic w taki sposób i jeszcze dochodzi instynkt, od samego początku kochasz tą istotkę w brzuchu. Wszystkie sobie wyobrażamy jak będzie wyglądać nasza pociecha, czy będzie podobna do mamy czy do taty czy do obojga, po kim odziedziczy kolor oczu, włosów itd itd
    moj pierwszy maz mial taka ciemna karnacje wlasnie i typ urody jakis nie slowianski..mongoł czy cos. Na szczescie sie z.nim rozwiodlam:)))

małaMyszka, magda sz, Pulpecja lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    kochana dziekuje to jutro zrobie. Mam powiedziec ze chce zbadac tsh i ft4 tak?

Tak dokładnie tak, TSH i Ft4. No i może oznacz sobie od razu poziom glukozy we krwi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochana może właśnie nie łączenie białka z węglowodanami daje odwrotny skutek? A tak poza tym to czego się wtedy nie łączy? Białego pieczywa z jajkiem na przykład??? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam...
    no chleb, kasza, ryz ziemniaki, makaron jem tylko razowe i nie lacze z bialkiem czyli z serem, jogurtem, szynka, ryba, miesem. Te dwie grupy lacze tylko z warzywami. Przed ciaza schudlam na tym i mialam duzo energii. Waga tak szybko nie rosnie jak tego pilnuje, automatycznie jesz mniej kaloryczne rzeczy Jak nie laczysz skoro kanapke mozesz tylko z warzywami zjesc a nie z serem czy szynka.

tb73i09k881y3sjt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam taki podły nastrój... nikt ze mną w domu nie chce rozmawiać.
    Jestem opryskliwa dla każdego.
    Ehh staram się ale wszyscy mnie denerwują.
    Tylko z mężem mam normalne relacje.

Eh może macie jakieś pomysły, co mogę z sobą zrobic żeby normalnie z innymi rozmawiać.

Chyba zacznę pić melisę.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała myszka poprosze o przepic tego jabłkowego cuda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:57

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    no chleb, kasza, ryz ziemniaki, makaron jem tylko razowe i nie lacze z bialkiem czyli z serem, jogurtem, szynka, ryba, miesem. Te dwie grupy lacze tylko z warzywami. Przed ciaza schudlam na tym i mialam duzo energii. Waga tak szybko nie rosnie jak tego pilnuje, automatycznie jesz mniej kaloryczne rzeczy Jak nie laczysz skoro kanapke mozesz tylko z warzywami zjesc a nie z serem czy szynka.

Polecam picie soku pomidorowego.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    a nie jesteś po tym głodna?
    Ja teraz nie wyobrażam sobie kromki białego chleba z serem żółtym i kropką majonezu...
    albo pieczonego ziemniaka z mięchem czy rybką...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    mała myszka poprosze o przepic tego jabłkowego cuda ?
    http://swiatciast.pl/33508,biszkopt-z-jablkami.html

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    http://swiatciast.pl/33508,biszkopt-z-jablkami.html

DZIĘKI ;)

49d65f8aff.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku. Głowa mi pęka :-( jutro wyniki z krwi,moczu,tokso i ta glukoza. Mąz mi wlasnie powiedzial ze zarezerwowal domek nad jeziorem na 1 sierpien. Taki zadowolony z siebie do tej pory nie rozumie dlaczego mowie ze nie pojedziemy :-( trudno sie domyslic

lys, małaMyszka, Paula_071, 0na88, aaaaga, niecierpliwa, psioszka11, Martucha86, magda sz, Y, Maniuś, Pulpecja lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 ale sie usmialam :D z meza :))

niecierpliwa, małaMyszka, rybka1988, Y lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    mozna prosić przepis na ten obiadek ?? :)

Ojjj to nic specjalnego ;)
    Zostaly mi kluski z poprzedniego dnia, pokroilam je na kawlki i razem z drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulka przypieklam na maselku na patelni. Na drugiej patelni wrzucilam pokrojone w kosteczke piersi z kurczaka, do tego odrobina soli pieprzu papryki slodkiej ostrej i curry. Przypiec i gotowe.
    Banalne ale pyszne ;)

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja naprawdę wczoraj napisałam, że kończę ze słodyczami??? Większej bujdy nie słyszałam...
    Właśnie wciągam kasztanka...

Cassie, Laura, lys, Martucha86, magda sz, Y, Maniuś, Pulpecja lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie po swierzo zjedzonym obiedzie jem lody... ojjj dupa mi od tego urosnie bo nie ma dnia bez lodow. Tyle ze kupuje zapas w sklepie wiec na bierzaco je mam, z Mc nawet nie wiem jak smakuja.

Koncentracja - mam z nia straszne problemy...

Humory - ojjj tez mam. Wszyscy no wiekszosc twierdzi ze jestem marudna i opryskliwa - no dobra troszeczke jak ktos mnie zdenerwuje.
    No i ciagle sie zapominam, chce cos powiedziec i zapominam co. Moj maz mowi o mnie spiaca krolewna ;)

No i znowu siedze i patrze na migajacy kursor bo chcialam cos napisac, opowiedziec ale zapomnialam co... no zesz...

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ