X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    lodyyy lodyyyy zjadła bym te z cartedora bezowo truskawkowe co reklamują, ale jutro glukoza to nie będę słodzić, muszę wytrwać do jutra, ale juz wiem co kupie w sklepie jak wyjdę haha

Tez jak widze ta reklame to mam jezyk na podlodze ;)

Migotkaa, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie czekamy na dobre wieści :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Migotkaa wczoraj wysłałam Męża po te lody; )... w Piotrze i Pawle nie było :/ miałam litość i wybrałam inne żeby nie musiał ganiac po sklepach; ).
    Zapisałam nas do szkoły rodzenia, zaczynamy 28 maja:).
    Jutro robie racuchy z jabłkiem...mmm smak dzieciństwa :).
    Jakich kosmetyków do pielęgnacji Maluszka będziecie używać?

5fo2vs9.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę używać Nivea baby te jasno niebieskie. Używałam z synem i bez problemów było. Jak miał pół roku zmieniliśmy miejsce zamieszkania i zaczęła mu skóra wysychać to idealny był płyn z AA to co emolium tylko tańsze

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie ma sie czym przejmowac. Gdxies przeczytalam, ze denerwowac sie to mscic się na wlasnym zdrowiu za głupotę innych :-) moja teściowa na wiesc o ciąży stwierdziła ze od przybytku glowa nie boli... przy czym dziecko bylo planowane, chciane, mieszkamy osobno, utrzymujemy sie sami, wiec? Na głupotę nie ma lekarstwa.

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody.. jem codziennie :) w zamrażalce mam z 3 rodzaje ale ostatnio na tapecie czekoladowe :)

Migotka, trzymam kciuki za siostrę. Jest pod opieką lekarzy więc wszystko będzie dobrze. Moja siostra była w podobnej sytuacji, na szczęście odpowiednio wcześniej trafiła do szpitala, trochę poleżała i wszystko wróciło do normy. Oczywiście musiała do końca na siebie uważać ale później mała nie chciała wyjść i urodziła się 10 dni po terminie ;-)

Myszka, przykro mi z powodu przyjaciółki, bardzo ważne teraz jest pozytywne myślenie.. Takie informację potrafią podłamać, ale teraz najważniejsze żebyś ją wspierała.

Cassie daj znać jak najszybciej jak wizyta :)

KasiaeN jakie to szczęście, że mam w lodówce arbuza! Takiego mi smaka narobiłaś :) idę jeść :)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam, ze jutro wizyta i pora uzyc maszynki :P Znaczy o wizycie pamietam doskonale i czekam na nia, ale dopiero Ona88 uswiadomila mi, ze moj tajemniczy ogrod trzeba skosic :P

magda sz, Laura, Martucha86, małaMyszka, 0na88, Aga89, psioszka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja teściowa na wieść że będzie dziewczynka powiedziała- oo to nic następnym razem będzie chłopak...ja mówię że w rodzinie tyle chłopów że przyda się miła odmiana i my to się bardzo cieszymy że dziewczynka na co ona- yhy.
    Imię też jej się nie podoba. Tak to zero zainteresowania ciążą, raz zadzwoniła jak z tym krwiakiem byłam w szpitalu- odległość jej pracy do mnie do szpitala to przez ulicę przejść ale chyba za daleko miała :) Powiedziała tylko że wózek kupi, to jest akurat najmniejszy problem, bardziej oczekuje wsparcia przy pierdołach bo jest ich masa. Mam wrażanie że bardziej cieszy się z wnuczki swojej siostry niż swojej własnej... U mojej mamy nie ma dnia żeby czego nie kupiła albo nie zadzwoniła no ale mamę ma się jedną to jest fakt.

Ja jutro też tego tuńczyka robię :) daaawno nie jadłam, myślę że jak się zje takiego z puszki raz na jakiś czas to nic się nie stanie, nie dajmy się zwariować.

Cassie i jak?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zapomnialam, ze jutro wizyta i pora uzyc maszynki :P Znaczy o wizycie pamietam doskonale i czekam na nia, ale dopiero Ona88 uswiadomila mi, ze moj tajemniczy ogrod trzeba skosic :P

U mnie też koszenie ale nie na wizytę tylko tak po prostu bo już mało co czuję przy przytulaniu :D Mąż ma się dziś wziąć za futerko, obiecał

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też objadam się czerwoniutkim soczystym arbuzikiem!:) Mniam :P

KasiaeN., małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- no moja teściowa jeżeli chodzi o kupowanie czegoś, dawanie kasy itp. to nie powiem- bardzo dużo chce dać i daje, chce pomóc jak najwiecej np. jak sie dowiedziała ze moi rodzice kupują wózek i fotelik samochodowy to powiedziała ze kupi cały zestaw mebli i żeby tylko powiedziec ile kasy to ona da. Wybralismy meble juz z ikei to koszt ok 2700 także fajnie :) ale ona jest po prostu strasznie tępa..jak czasami coś powie to człowiek za łeb sie lapie..jak np. z nią rozmawiam przez telefon to nigdy nie wiem o co jej chodzi, bo zdanie zaczyna na jeden temat,a kończy na drugi. Przy ludziach to czasami aż wstyd..
    Teść jest spoko, bo gośc ma łeb na karku z nim mam zawsze o czym pogadac (teściowa moge sobie gadac,ale połowe rzeczy co powiem to albo nie załapie,albo nie wie o czym mówie).

Tym bardziej jestem w szoku z tym że jest jeszcze nadzieja bo ona ma 4 synów i nasze dziecko bedzie jej pierwszym wnukiem..no to każdy myślał ze ona to bedzie najbardziej zadowolona skoro córki nei miała, a tu bum.

Imie oczywiscie też jej sie nie podoba, ale mnie to taaaaaaak obchodzi..;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 18:31

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa nie jest z tych co przyjeżdża, wydzwania itd.
    Niby jak widzi to się pyta jak się czuje itd ale co się dziwić- właśnie siostra męża urodziła drugie dziecko i mieszka z nimi.
    Dostała całą wyprawkę, która mieliśmy odziedziczyć...
    Kiedyś powiedzieli, że kupią nam łóżeczko, ale zobaczymy.
    Z początku było mi przykro a teraz juz jest obojetne.
    Widzę tylko, ze maz to przezywa.
    Ale stara się jak może wynagrodzić to synkowi. Stał się jeszcze bardziej czuły i kochany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 18:29

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie wrocilam :)

Moj synus rosnie jak na drozdzach :) ma 460g :) wszystkie organy i wymiary prawidlowe zgodne z wiekiem ciazy :)
    Mam zdjecie siusiaka i kuleczek wiec pomylka wykluczona :)
    W poniedzialek lub wtorek mam przyjechac na glukoze co ciekawe mam zjesc w domu sniadanie i przyjechac na 8rano. 2 pobory krwi.
    No i gorsza wiadomosc. Rozchodzi mi sie spojenie lonowe (czyli mialam dobre przeczucie), dostalam recepte na pas ortopedyczny. Moj ma w pon wolne wiec jedziemy na przymiarke.
    Masakra do konca ciazy w pasie a po porodzie prawdopodobnie jakis czas tez...

Odnosnie golenia sie tam na dole - uzywam tylko kremu Veet - maszynka nie daje rady.

Pulpecja, Laura, Paula_071, kasiuleek, magda sz, niecierpliwa, KasiaeN., lys, Aga89, Y, małaMyszka, Maniuś, gianna88 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie gratuluję udanej wizyty. Pas niby nic przyjemnego, ale najwazniejsze ze masx sprawdzone i mozna przeciwdziałać zeby nie bylo gorzej.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam depilator, a jak kogoś boli, to maszynkę elektryczną. Kiedyś chodziłam wiecznie z pociętym ścięgnem achillesa, a teraz to depiluję nogi raz na 2 tygodnie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sasiadka z Polski przez to ze pasa nie miala po porodzie (kazali jej naturalnie rodzic) pekla, 3 miesiace w gipsie.
    To rozchodzenie to u mnie kolejne wskazanie co cesarki.
    Zaczynam sie bac tego co bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja polecam depilator, a jak kogoś boli, to maszynkę elektryczną. Kiedyś chodziłam wiecznie z pociętym ścięgnem achillesa, a teraz to depiluję nogi raz na 2 tygodnie.

Ja bez depilatora to ani rusz ale w ciazy mam tak wrazliwa skore ze nawet regulacja brwi tak boli ze lzy po policzkach ciekna...
    Depilator odstawiony na po porodzie.

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale boisz sie cesarki czy ogólnie całej sytuacji z tym spojeniem ze pęknie?

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończyłam prezentację... zajęła mi cały jeden tydzień... wstyd...

Pulpecja, KasiaeN. lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ale boisz sie cesarki czy ogólnie całej sytuacji z tym spojeniem ze pęknie?

Nie boje sie cesarki boje sie o to spojenie, jednak brzuszek rosnie, waga idzie do gory, jestem dopiero w 23tygodniu a boli mnie jak cholera i ledwo chodze... mam nadzieje ze dotrwam do sierpnia bo jednak musze dziennie z domu wychodzic i nie moge calymi dniami lezec, to niewykonalne majac 2jke dzieci...
    Ach... mialam tak dobry humor ale teraz dopada mnie rzeczywistosc i strach.
    Musze sie z tym przespac.

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ