X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie cieszę się, ze z dzieciątkiem wszystko dobrze i gratuluję syna :) Mam nadzieję, że z Tobą też będzie wszystko w porządku, trzymam kciuki!

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Cassie, nawet nie wiedziałam ze cos takiego moze sie porobić. Współczuję, przy dzieciach leżenie jest niewykonalne, zgadza się. Trzymam kciuki żeby było dobrze, trzeba myśleć pozytywnie. Moze jednak ten pas pomoże.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie,bedzie dobrze,jeszcze tylko 4 miesiace :)
    Jej jaki mam katar,dobrze ze z gardlem.szybko zadzialalam i nie zdazylo sie rozwinac,ale katar jeszcze jest..jak dziada zwalczyc???

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nie boje sie cesarki boje sie o to spojenie, jednak brzuszek rosnie, waga idzie do gory, jestem dopiero w 23tygodniu a boli mnie jak cholera i ledwo chodze... mam nadzieje ze dotrwam do sierpnia bo jednak musze dziennie z domu wychodzic i nie moge calymi dniami lezec, to niewykonalne majac 2jke dzieci...
    Ach... mialam tak dobry humor ale teraz dopada mnie rzeczywistosc i strach.
    Musze sie z tym przespac.

a ktoś z rodziny nie mógł by przyjechać do Was żeby pomóc? Twoja mama, albo mama męża?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    yhm to tak jak ja pojechałam do szpitala, rano się goliłam tak na odwal i myslałam że jest ok, a potem jak już wróciłam po wizycie to zauważyłam, że jestem ogolona tylko z góry, a w pachwinach normalnie włosy o.O

hehehhe ja też w szpitalu goliłam się na ślepo, wracam do domu patrze, a wyglądam tam jak by kot się na mnie wyżywał :P

Też troszkę polatałam dzisiaj po sklepach i stwierdzam, że już się nie nadaję ;/ powęszyłam w tk maxie i kupiłam parę duperelków. W rossmanie oliwkę na rozstempy za 1 gr ( z kartą ) wole ten balsam, ale tylko na oliwkę była promocja i aż grzech było nie kupic. I odkryłam nowy sklep Kiki czy jakoś tak. Tanie szmaty jak w pepco, jest w czym pokopać. I wracałam do samochodu szpagatami, tak mnie brzuch ciągnął. Ehhhh a będzie tylko gorzej ....
    powodzenia na wizytach :)

lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a ktoś z rodziny nie mógł by przyjechać do Was żeby pomóc? Twoja mama, albo mama męża?

lys - moja tesciowa? tutaj? Jezu!!! W zyciu!
    A moja mama ma w Polsce pod opieka moja babcie ktora ma 88lat wiec lepiej jak sie nia opiekuje. Jakos sobie poradze.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja tez po wizycie , szyjka dluga , zamknieta nic sie nie skraca . Lekarka mierzyla mi szyjke dopochwowo - wiadomo , ten caly sprzet w prezerwatywie po czym wyjmuje tego dziada i do mnie spanikowana " o rany , chyba zostawilam w Pani prezerwatywe- po czym zorientowala sie ze jednak jest... i smiechem do mnie "ciekawe jakby sie Pani mezowi wytlumaczyla" :))

aaa i Zosia nadal jest Zosia :)

nastepna wizyte mam za dwa tygodnie ale to juz na patologi ciazy i dopiero tam beda robic mi dokladne pomiary . Uff :)

niecierpliwa, aaaaga, Cassie, Laura, lys, Pulpecja, Paula_071, kasiuleek, KasiaeN., magda sz, małaMyszka, Y, Maniuś, psioszka11, gianna88, Martucha86 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    hehehhe ja też w szpitalu goliłam się na ślepo, wracam do domu patrze, a wyglądam tam jak by kot się na mnie wyżywał :P

Też troszkę polatałam dzisiaj po sklepach i stwierdzam, że już się nie nadaję ;/ powęszyłam w tk maxie i kupiłam parę duperelków. W rossmanie oliwkę na rozstempy za 1 gr ( z kartą ) wole ten balsam, ale tylko na oliwkę była promocja i aż grzech było nie kupic. I odkryłam nowy sklep Kiki czy jakoś tak. Tanie szmaty jak w pepco, jest w czym pokopać. I wracałam do samochodu szpagatami, tak mnie brzuch ciągnął. Ehhhh a będzie tylko gorzej ....
    powodzenia na wizytach :)

Ainer, a dostalas jakiegos meila, ze ta oliwka jest za 1 gr czy jak??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

ja tez po wizycie , szyjka dluga , zamknieta nic sie nie skraca . Lekarka mierzyla mi szyjke dopochwowo - wiadomo , ten caly sprzet w prezerwatywie po czym wyjmuje tego dziada i do mnie spanikowana " o rany , chyba zostawilam w Pani prezerwatywe- po czym zorientowala sie ze jednak jest... i smiechem do mnie "ciekawe jakby sie Pani mezowi wytlumaczyla" :))

aaa i Zosia nadal jest Zosia :)

nastepna wizyte mam za dwa tygodnie ale to juz na patologi ciazy i dopiero tam beda robic mi dokladne pomiary . Uff :)

Gratuluje udanej wizyty :)

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dziekuje :) ja trzymam kciuki za spojenie ! niech sie trzyma jak najmocniej i nie rozchodzi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 19:40

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, czy któraś kupowała na allegro szlafrok do szpitala, albo ma upatrzony? Jak tak, to podzielcie się linkiem.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    pojawiam się i znikam;)ale cały czas Was podczytuje!Gratuluje Wam udanych wizyt, zdrowych maluszków.
    Ja będę miała córeczkę,
    Z małą wszystko jest okej, ale ja biorę Clexane, bo okazało się ze mam problem z krzepliwością krwi.
    Niestety zastrzyki są w brzuch i to jest jednak masakra.
    Trzymajcie za nas kciuki, zebym te codzienne ostrzykiwania jakoś przechodziła.

Aha jestem juz na zwolnieniu więc sporo czytam i szperam.
    Na youtubie znalazłam dziewczynę paulina alaw- opowiada o swojej ciąży tydzień po tygodniu, już urodziła nagrywa teraz różne tematy okołonoworodkowe, jest pozytywnie zakrecona, jakbyście się nudziły to zobaczcie:)

niecierpliwa, Cassie, Laura, magda sz, lys, małaMyszka, kasiuleek, gianna88, Pati Belgia, gosia.b lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Polecam picie soku pomidorowego.
    a na co ten sok?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a nie jesteś po tym głodna?
    Ja teraz nie wyobrażam sobie kromki białego chleba z serem żółtym i kropką majonezu...
    albo pieczonego ziemniaka z mięchem czy rybką...
    glodna nie...ale jedna. np. Ja bialego seta ani zoltego nir zjem bez chleba wiec nie jem wcale...brakuje mi niektorych rzeczy, np. Makaronow z sosami. No ale upaslam sie to mam kare teraz...obiady wymyslam wiec raczej nie jestem glodna. Np. surowka zawsze jest albo dwie, a zamiast ziemniakow warzywa.na cieplo i mieso czy ryba, frytki z selera...wymyslam.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd gratuluję córeczki :) Nie wiem jak długo przyjmujesz zastrzyki, ja też przyjmuję te zastrzyki Clexane i ostatnio policzyłam że zrobiłam już około 130 zastrzyków ;) Początki rzeczywiście były ciężkie ale teraz już się przyzwyczaiłam ;) Nie żałuję bólu, ani jednego zastrzyku i ani jednego siniaka bo wiem że to one pozwalają zdrowo rozwijać się mojej kruszynce :)

niecierpliwa, Laura, Magd, lys, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na widok igly mam odruch ze prawie mdleje.

Dzisiaj mi pobierano krew z ucha. Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam.

No i zelazo mi spadlo w ciagu 4 miesiecy z 11,9 na 11,6.

małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja na widok igly mam odruch ze prawie mdleje.

Dzisiaj mi pobierano krew z ucha. Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam.

No i zelazo mi spadlo w ciagu 4 miesiecy z 11,9 na 11,6.

To chyba nie'jest duzy spadek, czy jest??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wlasnie sie zastanawiam nad tym ale chyba nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 20:02

• Magd Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Magd gratuluję córeczki :) Nie wiem jak długo przyjmujesz zastrzyki, ja też przyjmuję te zastrzyki Clexane i ostatnio policzyłam że zrobiłam już około 130 zastrzyków ;) Początki rzeczywiście były ciężkie ale teraz już się przyzwyczaiłam ;) Nie żałuję bólu, ani jednego zastrzyku i ani jednego siniaka bo wiem że to one pozwalają zdrowo rozwijać się mojej kruszynce :)

Aga89, myślałam, że jestem w tym "osamotniona",
    130!!!
    ja dopiero zaczęłam, dziś poszłam do przychodni i tam po zastrzyku zasłabłam, a docelowo mam sama sobie je robić, Ty rozumiem robisz sama??
    są po tym jakieś skutki uboczne oprócz siników na brzuszku?

km5se6ydvkshe5ag.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    niecierpliwa wlasnie sie zastanawiam nad tym ale chyba nie.
    Mi wzrosło z 11,3 na 11,6 po miesiącu i dr powiedział,że to super :-)

bzkxskf.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ