SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
małaMyszka wrote:taką zamówię koszulę
chyba wezmę tą niebieską, żółtą lub melanż z niebieskim
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-l-nowe-kolory-i4874128022.html
Ta koszula jest bardzo krótka jak brzuch urośnie. Jak byłam ostatnio w szpitalu to chodziła w niej taka dziewczyna co miała mieć cesarkę za parę dni i ta koszula była tak krótka, że prawie było jej majtki widać. Może to kwestia rozmiaru, ale u tamtej dziewczyny nie wyglądała na za małą, tylko mocno się skróciła przez duży brzuch.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:Ta koszula jest bardzo krótka jak brzuch urośnie. Jak byłam ostatnio w szpitalu to chodziła w niej taka dziewczyna co miała mieć cesarkę za parę dni i ta koszula była tak krótka, że prawie było jej majtki widać. Może to kwestia rozmiaru, ale u tamtej dziewczyny nie wyglądała na za małą, tylko mocno się skróciła przez duży brzuch.
-
Ja znalazłam coś takiego:
Koszula:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-karmienia-ramiaczkach-s-m-i5042685051.html
nie lubię rękawków bo zawsze mnie cisną i
szlafrok:
to ten sam sprzedawca:
http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazowy-i-do-karmienia-bawelna-s-m-i5042685090.htmlAga89, lys, małaMyszka, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Kochane mam dwa pytania:
1) Czy Wasze dzieciaczki szaleją w brzuchu po czarnej herbacie? Bo moja córeczka tak daje czadu jak wypije tą herbatę i się zastanawiam czy jej tym jakieś krzywdy nie robie (bo w czarnej herbacie jest trochę kofeiny)
2) Czy któraś z Was widziała może czy pojawiły się już w sklepach świeże szparagi zielone czy to jeszcze za wcześnie? Od 2 dni o niczym innym nie myślemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Ilosc zelaza we krwi, tak mi to polozna powiedziala.
to albo się nie dogadałyście, albo macie tam zupełnie inne jednostki.
To o czym dziewczyny tu piszą to hemoglobina, która oczywiście zależy od żelaza.
W PL normy Hb dla kobiety to 12-16 (ciąża 11,5-16)), a normy dla żelaza to np. 37-145 jeśli wyrażone w µg/dl.
I np. ja ma teraz 139 µg/dl żelaza i to jest poziom bardzo ładny.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Magd, ja mam badania ok, nie mam raczej zespołu antyfosfolipidowego, nie mam mutacji MTHFR ani genu protrombiny, ale biorę trochę profilaktycznie, bo jestem 4 raz w ciąży i jak dotąd się nie udawało ciąży utrzymać.
Współczuję
jak się zagłębiam w ten temat to faktycznie sporo lekarzy zaleca taką profilaktykę.
Życzę, żeby wszystko było dobrze!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ta koszula jest bardzo krótka jak brzuch urośnie. Jak byłam ostatnio w szpitalu to chodziła w niej taka dziewczyna co miała mieć cesarkę za parę dni i ta koszula była tak krótka, że prawie było jej majtki widać. Może to kwestia rozmiaru, ale u tamtej dziewczyny nie wyglądała na za małą, tylko mocno się skróciła przez duży brzuch.
Jak bylam w szpitalu to po korytarzu spacerowala kobietka z wielkim brzuchem i jej koszula tak poszla przez brzuszek w gore, ze pod miala krotkie spodenki i dosc komicznie to wygladalomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magd wrote:Współczuję
jak się zagłębiam w ten temat to faktycznie sporo lekarzy zaleca taką profilaktykę.
Życzę, żeby wszystko było dobrze!
Ja też mam zapisany profilaktycznie po poronieniach! Kochana Twój lekarz dobrze postąpił dając Ci zastrzykiZobaczysz teraz już wszystko będzie dobrze
-
Ofka wrote:dzieki, bede żłopać. A jakie macie cisnienie? Ja niskie a dzis 100 na 40...leb boli od nocy, przeszlo po kawie ale nie na dlugo. Krew.mi dwa razy poszla z nosa. Jak.pytalam siostre (jest lekarzem) to powiedziala ze lepiej niskie niz wysokie i zebym soboe wlozyla do nosa tampon. Haha usmialam sie naprawde...no ale slaba jestem jak gowno od tego, tez tak macie?
Ja też mam niskie, ale ja zawsze miałam niskie. Mam np 98/61, 97/57 - takie wartości.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ja też mam zapisany profilaktycznie po poronieniach! Kochana Twój lekarz dobrze postąpił dając Ci zastrzyki
Zobaczysz teraz już wszystko będzie dobrze
dziękuję Dziewczyny!!! Bardzo mnie uspokoiłyście, dzis w końcu pewnie normalnie usnę bo ostatnie noce to była porażka.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Kochane mam dwa pytania:
1) Czy Wasze dzieciaczki szaleją w brzuchu po czarnej herbacie? Bo moja córeczka tak daje czadu jak wypije tą herbatę i się zastanawiam czy jej tym jakieś krzywdy nie robie (bo w czarnej herbacie jest trochę kofeiny)
2) Czy któraś z Was widziała może czy pojawiły się już w sklepach świeże szparagi zielone czy to jeszcze za wcześnie? Od 2 dni o niczym innym nie myśle
Moja dzidzia po czarnej herbacie nie szaleje, a piję ją codziennie 1-2 kubki.
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Kochane mam dwa pytania:
2) Czy któraś z Was widziała może czy pojawiły się już w sklepach świeże szparagi zielone czy to jeszcze za wcześnie? Od 2 dni o niczym innym nie myśle
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie i bez dobrych wieści. Szyjka się skraca jak w pierwszej ciąży. Jeszcze jest w normie ale niewiele ponad. Nie ma co panikować. Moja lekarka nie zakłada szwu ani pessaru. Mówi że wg. Badan najnowszych lepsze rezultaty daje luteina dopochwowa i dostalam. Ufam jej bo jest świetnym lekarzem. No nic, mam wypoczywac i najlepiej nic nie robic. Coz, jakos muszę dac rade, poprostu moja mama u moj P pomogą ile mogą
małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:sezon na szparagi to poczatek czerwca. Sa krotko chyba z miesiac...
Jejku to jeszcze tyle czasuMuszę jakąś inną zachciankę sobie znaleźć bo oszaleje do czerwca
lys wrote:Moja dzidzia po czarnej herbacie nie szaleje, a piję ją codziennie 1-2 kubki.
No ja też pije 2 kubki i zawsze chwile później mała fika w brzuchuNie to żebym narzekała bo kocham to uczucie. Zastanawiałam się tylko czy jej nie szodzę.
-
Aga 89 ja codziennie wypijam słaba kawę z mlekiem i mała też dostaje szału:) po herbacie nie zuważyłam a też popijam w rozsądnych ilościach.
O ile są to właśnie małe ilości i herbata/ kawa są słabe nie szkodzimy maluchom.Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ainer, a dostalas jakiegos meila, ze ta oliwka jest za 1 gr czy jak??
tak, ale własnie już dawno, myślałam ze już nie aktualne, a jednak
BLana dzisiaj widziała jak zakładam stanik i mówi do mnie "wow mamo ale masz cycki!!!! takie wiszące!".......spoczko i milusio hehhelys, Aga89, małaMyszka, Paula_071, Pulpecja, magda sz, Neyla, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość