X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój mąż pierwszy raz poczuł Piotrusia :) wreszcie udało się złapać kopniaka,bo zawsze na dotyk męża przestawał szaleć :) ale mu się teraz buzia cieszy :)

chcebycmama, małaMyszka, Paula_071, magda sz, niecierpliwa, kasiuleek, Laura, Maniuś, Martucha86, gosia.b, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Dziś mój mąż pierwszy raz poczuł Piotrusia :) wreszcie udało się złapać kopniaka,bo zawsze na dotyk męża przestawał szaleć :) ale mu się teraz buzia cieszy :)
    Super! Gratuluje! :-) mój mąż codziennie wieczorem dotyka brzucha, ale nic nie poczuł jeszcze. Czeka na ten moment z niecierpliwością! :-)

małaMyszka, mamasia, magda sz, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie z Trójmiasta nie wiem czy słyszałyście ale dziś zaczynają się targi Będę Mamą w sklepie Mama i Ja w Gdańsku

http://mamaija.pl/kontakt.php?program2=1

niby mają byc też jakieś promocje itp... może któraś będzie zainteresowana ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24 tygodniu!
    Zawsze się cieszę w piątek, bo nie dość że weekend to kolejny tydzień w dwupaku ;-) <3

Po kilkunastu minutach wczoraj w łóżku przeszedł ból, a raczej lekko odpuścił. Myślę, że za dużo nerwów miałam.
    Nerwoból nie jest pierwszy raz. Jakies 8 lat temu to leczyłam... A teraz nie nie mogę z tym zrobić.

Właśnie zauważyłam, że mój mąż wzruszył się na reklamie mm enfamil jak chłopiec mówi po raz pierwszy: mama
    Kocham go!!! <3 <3

Na dzisiaj nie mam konkretnych planów.

Może jak nie będzie padać to pojedziemy do parku.

A może napisze projekt na zaliczenie, który mam zrobić do 1 maja. Będzie z głowy. I zostanie kilka rzeczy do powtórzenia na sobotni egzamin za tydzień...

Wypiję herbatkę i pomyślę...

mamasia, Cassie, KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, kasiuleek, Laura, Pati Belgia, Maniuś, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslałam ze tylko Pola taka uparta że jak mąż dotyka brzucha to przestaje kopać :P Codziennie sie czai,dotyka,puka w brzuch -nic ;p odejdzie, mała od razu daje kopa :D

mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. U mnie 89 kg, wiec 2 kg w dol. Czyli zremy soczewice haha. Zabka a co bylo.przyczyna omdlenia? Cassie wspolczuje tego problemu ze spojeniem, nie slyszamam o tym ale to mosi bolec jak lamana kosc co? Kochana trzymam kciuki zeby nic sie nie rozeszlo I zebys nie musiala miec cesarki...

magda sz, psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naszego Małego wyczailiśmy trochę i codziennie tatuś czuje kopniaki od razu jak się położymy wieczorem do łóżka... jak się kręcę wieczorem, kąpie itp to cisza a jak się położę, chwilę poleżę na plecach to od razu buuum :D najczęściej przed kopniakami tatuś zdąży Maleństwu przeczytac jakiś wierszyk i wtedy jest taaaaki dumny, że Synek reaguje na jego czytanie :D hehe

niecierpliwa, mamasia, Laura, Pati Belgia, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc milego dnia

Zabka wspolczuje sytuacji z corka, duzo zdrowka dla Niej.

Ja czuje sie zle, fatalnie, okropnie... prawie cala noc nie spalam bo bole sie nasilaja... nie wiem jak ja dam rade do konca ciazy. Jeszcze poprzedniej nocy umialam spac, dzisiejszej obojetnie w jakiej pozycji bolalo okropnie.

Plan na dzis? Zupa pomidorowa i kanapa + ksiazka.
    Rodzinka musi wybaczyc ale wlaczam tryp ecco.

mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Żabka dużo zdrowia dla córki!Dziewczyny gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze jeśli jakieś są :)

Ja obudziłam się po 6 dziś, zjadłam płatki z mlekiem, wstawiłam pościel do prania i zastanawiam się co dalej zrobić.

Jakiegoś stresa mam dziewczyny.Od jakiegoś czasu moja waga nie drgnęła, brzuch też nie rośnie zatrzymał się i stresuję się czy to, że Marta tak mało waży nie bierze się z tego, ze za mało pobiera ode mnie, czy nie ma czegoś z żołądkiem.28 kwietnia kolejna wizyta, mam nadzieję, że wszystko w porządku...

Dziś wieczorem idę ze znajomymi na koncert Natalii Przybysz :) Mam nadzieję, że mnie to trochę zrelaksuje.

Miłego dnia kochane! :)

Cassie, niecierpliwa, mamasia, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej kochane. U mnie 89 kg, wiec 2 kg w dol. Czyli zremy soczewice haha. Zabka a co bylo.przyczyna omdlenia? Cassie wspolczuje tego problemu ze spojeniem, nie slyszamam o tym ale to mosi bolec jak lamana kosc co? Kochana trzymam kciuki zeby nic sie nie rozeszlo I zebys nie musiala miec cesarki...

Dokladnie jak lamanie kosci od srodka.
    Cesarke i tak mam juz zlecona.

• gianna88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa cieee nie mogę się nadziwic patrząc na te nasze suwaczki, jak ten czas zapierdziela :D
    przecież jutro mi się zaczyna 24tc! ekstra! :)

Cassie, KasiaeN., mamasia, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:

Mój mąż jak przyłożył rękę na kopniaka to stwierdził, że wygląda jakbym napinała przeponę;)

mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinna walka z żelazkiem skończona- 2 pralki puszczone, powieszone. Jeszcze szmata,mop i odkurzacz, ale to za chwilę. Leon się obudził to i mama dostała powera.
    Cassie, aż mnie boli na samą myśl- bądź dzielna, a gin pozwolił Ci jakieś p/bólowe brać w tym czasie?Czy ten pas złagodzi te bóle, żebyś mogła funkcjonować?
    2 dni temu mąż trzymał rękę na brzuchu, ja poczułam kopniaka i on też- cudowne uczucie wychwycone razem:)

niecierpliwa, mamasia, futuremama, Laura, magda sz, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!!
    zabko współczuję bo już sobie wyobrażam jak się najadłaś strachu. Dużo zdrowia dla córy. ps śliczna dziewczynka <3

psioszka spokojnie to całkowicie normalne, ja już zauważyłam że sa dni spokojniejsze, a sa dni że mała lata po całym brzuchu i się tylko zastanawiam kiedy te dziecko śpi...

JA dopijam kawę i lecę do pkola na pierwszy konkurs recytatorski Blanki:D ale jestem podekscytowana !!

Zaplanowałam dzisiaj na obiad makaron z tuńczykiem. Nie robiłam nigdy, ale mi smaka narobiłyście wczoraj. Macie jakiś przepis dobry, bo boję się tylko tego żeby nie wyszedł mdły, wole wyrazistszy smak .

Pamiętam jak jeszcze chyba z 2-3 tyg temu czatowałam z mężem żeby mógł poczuć ruchy dziecka. Teraz ten szogun tak szaleje że wieczorami cały brzuch lata. Blana była spokojniejsza :P
    miłego weekendu :D

KasiaeN., niecierpliwa, mamasia, Laura, magda sz, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane w piateczek:)
    No i 4 noc z rzedu nie przespana..dzis pojebany sasiad cpun o 4 wlaczyl na fula muzyke trans, basy tak dudnily ze Maja sie obudzila i do rana juz dawala czadu, jakos wysoko kopala bo mi cycki skakaly...:) o 5 cpun wylaczyl muzyke no i o 8 ja wlaczylam na fula smerfne hity przykladajac glosnik do rur, mam nadzieje ze smacznie sobe spal..zastanawia mnie fakt bo on ma dziecko 3 letnie ale chyba akurat jej nie ma bo przeciez by muzyki nie wlaczal.
    Aaa zlozylismy wczoraj komode..ale taki badziew ze masakra, oby po obciazeniu nabrala stabilnosci.
    Cassie mam nadzieje ze pas Ci pomoze, sa jeszcze jakies inne metody na ta miednice?
    Zabka wspolczuje nerwow, nawet nie wyobrazam sobie co czuja rodzice w takich sytuacjach, ale za jakis czas sie przekonam. Dla pocieszenia powiem Ci ze ja tez mdlalam w tym wieku, jak tylko cisnienie sie zmienilo, duszno bylo, w sumie to co niedziela w kosciele fikalam:) mama sie smiala ze opetana jestem. No ale omdlenia skonczyly sie jakos w liceum, z czasem byly co raz mniej. To bylo zwiazane ze wzrostem bo bylam dosyc wysoka i dlatego tak sie dzialo.
    Ide lakierowac szczotke i sie pochawale jak wyschnie :* milego piateczku z samymi dobrymi newsmi

KasiaeN., niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniadanie zjedzone pralka wstawiona ladne slonce za oknem wiec szybko wyschnie
    Moj moze ze 2 razy poczul kopniaki a wlasciwie jak to stwierdzil pstryczki ucieszyl sie ale z drugiej strony myslal ze to bedzie bardziej odczuwalne tlumacze mu ze na to przyjdzie czas moj niecierpliwy
    Maz smieje sie ze przed tatusiem czuje respekt bo jak kladzie reke to maly sie uspokaja dzisiaj rano widzial jak synek kopnal bo az pozytywka lezaca na brzuchu delikatnie sie ruszyla

niecierpliwa, mamasia, Laura, Laura, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dwupaczki ;) U nas w domu od rana sie dzieje, w kazdym pokoju graty, meble jedzdza po mieszkaniu i dzis maz maluje nasza sypialnie. Troche mi go zal, ze sam musi sie z tym gimnastykowac, ale niestety taki scenariusz napisalo zycie.
    Ja juz wykoszona, wypralam firanke i teraz chwila odpoczynku ;)

Zabka, wspolczuje takiego stresu - oby z Julka bylo wszystko dobrze!
    Chcebycmama na pewno Twoj maz na dniach poczuje kopniaczka!
    KasiaeN moze, zeby sie nie stresowac tyle czasu to skonsultuj z innym lekarzem wage Marty, dla Twojego swietego spokoju

Dzis o 15 wizyta, prosze o kciuki!!
    Milego dnia Kochane!
    Czy, ktoras z Was dzis tez wizytuje???

Cassie, KasiaeN., mamasia, Laura, kasiuleek, magda sz, Paula_071, Katarka, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mocne bole moge brac paracetamol.
    Sposobow nie ma, oszczedny tryb zycia, lezenie, nie dzwiganie no i pas.

Magda wspolczuje... nie wyobrazam sobie takich nocek z niemowlakiem.
    Dlaczego nie zadzwonilas na straz miejska? Przeciez od godz 22-6 obowiazuje cisza nocna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa trzymam kciuki za wizyte!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie zadzwonilabym ale troche sie cykam tego swira, nie raz czuje jak pali maryche, pewnie tez cos wciaga bo to czego on slucha jakies elektroniczne dzwieki z bebnami, wiertarka itp. To nikt przy zdrowych zmyslach nie slucha. Ogolnie byl spokoj przez dluzszy czas ale jak to sie powtorzy to zadzwonie po policje. W dzien czesto slysze ale zaglusze radiem i jest ok. Najchetniej bym tam opieke spoleczna naslala bo 3 letnia Kornelia i taki tatus..hmm ale moze powiem o tym tej starej sasiadce co nas podkablowala to moze i ona da im popalic

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ