X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda szkoda teo malego dziecka... jesli on pali w domu to dziecko jest juz biernym palaczem... a to niestety dla zdrowia obojetne nie jest, na dodatek halas zadnemu dziecku nie sluzy...
    Opieka spoleczna to bardzo dobry pomysl glownie ze wzgledu na dobro tego dziecka. Anonimowo z tel na karte ktorego numer mozna wyrzucic tez mozna zadzwonic, przemysl to.

Amberla, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje troche pospac poki dzieci nie ma.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę... moja mama przyjechała na 8. Będzie do 13 30. Położy małą. Mała pośpi do 16 30 akurat jak tatuś wróci... Szlag mnie trafia. Bo o ile można leżeć nie mając dziecka, to jak masz już małe dziecko w domu to nie dość że wyrzuty sumienia, że nie zajmujesz się to jeszcze szlag trafia że musisz leżeć i nic nie robić ;/

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ja leżę... moja mama przyjechała na 8. Będzie do 13 30. Położy małą. Mała pośpi do 16 30 akurat jak tatuś wróci... Szlag mnie trafia. Bo o ile można leżeć nie mając dziecka, to jak masz już małe dziecko w domu to nie dość że wyrzuty sumienia, że nie zajmujesz się to jeszcze szlag trafia że musisz leżeć i nic nie robić ;/

Ambrela, nie ma co sie kopac z koniem. Musisz lezec i koniec, nie robisz tego ani dla wlasnej wygody ani przyjemnosci tylko dla swojego dziecka :) Najwazniejsze, ze ma kto Ci pomoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:36

0na88, aaaaga, Paula_071, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witamy się w 22 tyg 6 miesiąc zaczynamy juhuuuuuu
    Jak fajnie :D
    Właśnie obserwuję Dominisia i próbuję nagrać ale nie powiem że jest łatwo ;)
    Miłego dnia :)

KasiaeN., magda sz, małaMyszka, Martucha86, mamasia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla odpoczywaj , ja bym byla chyba spokojniejsza gdyby mi zalozyli ten pessar ;/
    Cassie tryb ecco to super pomysl !

Juz dziewczyny blizej niz dalej , ja marze o slodkim albo tłustym jedzeniu - i ze jem kiedy chce a nie wedlug rozkladu posilkow.

damy rade ! :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Żabka będzie dobrze...ja tez mdlałam (szybko rosłam i serce nie nadążało krwi pompować).

Masakra u mnie z ciśnieniem 95/48.

Wczoraj byłam na urodzinach koleżanki i jadłam najpyszniejszy na świecie tort... truskawkowo-śmietanowo-czekoladowy (biała). Zjadłam aż dwa kawały...potem mi się w nocy śnił. Rano obudziłam się i tak żałowałam, że go nie mam :( Ogólnie czuję się dzisiaj jakbym miała kaca :/ nie wiem tylko dlaczego.

Dostałam kolejne pudło ciuszków dla małej... mąż mówi, że to już się przestaje robić śmieszne :P

My codziennie "polujemy" na ruchy małej. Wczoraj nasza Julci wszystkim ciociom pokazała jak potrafi buszować (pewnie po tym torcie).

Mam ponownie problemy ze snem... nie mogę się ulokować w wygodnej pozycji, drętwieją mi kończyny ;(

Co do zgagi, to miałam kilka razy taką mocną, że myślałam, że to zawał :P piłam wtedy na potęgę herbatę z imbirem (dosypywałam szczyptę).

Miłego piątku... niech już się kończy ten paskudny tydzień. Cały czas czegoś ode mnie chcą w pracy... dzwonią i zawracają dupę.

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marze o tatarze...mmmmmmm i o lososiu na zimno..mmmm..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszedl mnie smak na waniliowe lody z koktajlem jagodowym...
    Z tymi lodami tylko problem bo do sklepu nie wyjde... a jagody mam zamrozone.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lody wpierdzielam codziennie,moja ulubiona słodycz :P

Jadłyscie lody osełka lodowa smietankowa z Korala ?
    Przepyszne !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 09:53

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem mialam taka potworna zgage :/ Myslalam, ze chociaz ta dolegliwosc mnie ominie, ale gdzie tam ;)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym zjadła suhiiiiiiiii......no i jeszcze w jakimś filmie pili szampana i też bym się napiła, takiego zimnego!

aaaaga, 0na88, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was pytala o kosmetyki dla dziecka musze poszukac poczytac sklady i wlasciwosci na pewno wybiore te bez SLS ktory szkodliwy jest nawet dla doroslych no i bez parabenow ktore uczulaja a firmy kosmetyczne lubia nimi szprycowac kosmetyki
    Wybiorę plyn do kapieli na poczatku szampon nie potrzebny slyszalam zeby oliwki nie uzywac lepiej naturalne olejki np ze słodkich migdalow i taki wybiore jakis delikatny krem do pupy po cięższych niespodziankach hihi maka ziemniaczana jako zasypka i duzo wietrzenia jak maluch bedzie troche wiekszy jakis krem na niepogodę i asekuracyjnie na odparzenia krem z cynkiem i chyba tyle

małaMyszka, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, My po wizycie. Z córcią wszystko dobrze :) I z tego się bardzo bardzo cieszę :) I jeszcze z tego, że przez dwa tygodnie przytyłam tylko 0,6 kg :) A jeszcze święta były, więc jest sukces :) Bo wcześniejsze dwa tygodnie dały mi 2,5 kg do przodu.

Ale martwi mnie jedna rzecz. Glukoza na czczo... 98 :( Nie wiem, czy pamiętacie, że robiłam już raz krzywą cukrową jeszcze przed 20 tc (17 tc? 19 tc?), ale badania nie udało się zrobić, bo wszystko zwymiotowałam. Przez tą glukozę 98 dostałam dzisiaj kolejne skierowanie na to badanie. Samego badania się nie boję, dam radę, muszę, ale boję się wyniku, nie chcę mieć cukrzycy ciążowej :( Nerwuję się bardzo tym :(

psioszka11, niecierpliwa, Cassie, kasiuleek, Laura, aaaaga, KasiaeN., 0na88, magda sz, małaMyszka, lys, Martucha86, mamasia, Maniuś, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doswiadczenia powiem Wam ze testowalam mase kosmetykow dla dzieci i na wlasnej skorze i niestety na dzieciach.
    Najbardziej spawdzone i polecane mimo ze malo pachnace: szare mydlo i na cialo i wloski, zamiast oliwki oliwa z oliwek, zadnych plynow do kapania, na ciemieniuche Emolium - emulsja specjalna, jako zasypka do tylka puder Nivea - jest najlepszy z tych ktore wyprobowalam a jesli nie mam Nivea to maka ziemniaczana.
    Proszek Jelp, plyn do plukania Lenor sensitive.

Im wiecej chemii tym gorzej.

niecierpliwa, aaaaga, kasiuleek, małaMyszka, Martucha86, mamasia, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka ja tez raz glukoze na czczo mialam bodajze 94 i to byl taki jednorazowy wyskok. Byc moze dzien przed badaniem zjadlas cos co podwyzszylo wynik :) Spokojnie, to nie jest powod do szarpania sobie nerwow!

Katarka, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja wróciłam po glukozie

Niezle sie musiałam nameczyc żeby przezyć, sama glukoza do wypicia ok, Pani bardzo miła wcisnęła mi całe pół cytryny:) ale pozniej po wypiciu zaczelo mnie strasznie słabić że nie mogłam wysiedziec włąściwie cały czas przekucałam na polu, czułam już w gardle ta glukoze ale nie wypuściłam haha, potem drugie wkłucie i było troszke lepiej ale też musiałam wychodzić, w każdym badz razie nie zwróciłam i udało sie :)

niecierpliwa, aaaaga, Laura, Amberla, Paula_071, Katarka, kasiuleek, małaMyszka, Cassie, mamasia, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków ja stosuję na pupę sudocrem - super. Ani razu nie mielśmy problemu z pupą. Raz zdarzyło się tylko - ale to od leków, które mala dostała i było to bardziej grzybiczne ( na to dostałyśmy maść robioną). nigdy nie stosowałam żadnej oliwki. Na początku stosowałam chyba Oilatum jako płyn do kąpieli bo w tym się dziecko myło. A jak porosła to do mycia ciała i smarowania produkty Musteli. Ciałko zawsze ma córeczka przepiękne delikatne pachnące bez wysypek i problemów, Jedynie bardziej problematyczna jest buźka ( poliki) bo tam ma lekkie AZS i stosujemy różne produkty, sprawdzamy. Oliwy do ciała nigdy nie stosowałam bo moja położna powiedziała, że zatyka skórę i stąd jakieś różne potem wsypki i problemy i u nas się sprawdziło - lepszy leciutki balsamki. Nie kąpaliśmy i nie kąpiemy codziennie - tylko co 2 dni. No chyba, że faktycznie dziecko się spoci to wtedy owszem. Ja ze swojej strony polecam też produkty Ziaja np. do opalania dla dzieci - u nas się sprawdziły ;)Ale wiadomo, każde dziecko inne.
    Dziewczyny powiedzcie mi bo jestem na kupnie telefonu ewentualnie dobraniu bo abonament mi się kończy ( ale chyba jednak kupie osobno bo bardziej się opłaca), jakie polecacie.... ja się zastanawiam nad sony xperia Z2... naprawdę wiele dni sprawdzałam szukałam i ten chyba mi podpasowuje, ale chciałabym poznać wasze opinie co wy polecacie ;)

małaMyszka, Martucha86, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witam, ja wróciłam po glukozie

Niezle sie musiałam nameczyc żeby przezyć, sama glukoza do wypicia ok, Pani bardzo miła wcisnęła mi całe pół cytryny:) ale pozniej po wypiciu zaczelo mnie strasznie słabić że nie mogłam wysiedziec włąściwie cały czas przekucałam na polu, czułam już w gardle ta glukoze ale nie wypuściłam haha, potem drugie wkłucie i było troszke lepiej ale też musiałam wychodzić, w każdym badz razie nie zwróciłam i udało sie :)
    Mi też słabo było po glukozie :/

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem wiem ! Chciałam kupić fotel bujany biały z poduchą do pokoju Poli, ale wpadłam na pomysł ze wygodniejszy bedzie papasan ! a na dodatek tańszy :o w jysku ok 180zł !

małaMyszka, kasiuleek, czarnaruda, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ