SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam Samsung galaxy S3 i takiego dziadostwa dawno nie mialam - co chwile sie zawiesza, a wykonanie głupiego telefonu powoduje u mnie skok cisnienia , czekam az bede mogła go wymienic i nigdy wiecej.
Maz ma Z1 i sobie chwali , nie zawiesza sie , zdjecia ladne... w zaleznosci co kto wymaga od telefonu.
miłego dnia mamuski
Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ambrela ja mam od 2 miesięcy HTC Desire 610 czy jakoś tak i jestem baardzo zadowolona- wcześniej miałam Samsunga Galaxy s4 ale poszedł na reklamację- telefon porażka w moim przypadku, zawiechy takie że nie mogłam zadzwonić do męża jak trzeba było do szpitala jechać..sam się włączał i wyłączał, bateria 1 dzień. HTC trzyma mi 5 dni a jak mało internetu używam to i 7, zdjęcia są spoko, cały telefon bardzo intuicyjny, nigdy nie miałam HTC a skumałam migiem całą obsługę. Noszę go ciągle w etui bo też mam tendencje to latających telefonów
Magda to musiałaś trafić na felerny model, ja mam samsung galaxy s4 i jest rewelacyjny, jestem bardzo zadowolona. Mąż ma Samsung Note II i też bardzo zadowolony.
Jakiś HTC desire miałam i się zepsuł, Sony xperia j tez się zepsuł. Wydaje mi się, że zależy jak się trafi.Amberla, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja pracuję z telefonami i powiem tak to czy telefon jest dobry zależy często nawet od egzemplarza na jaki trafić ie. Potrafi być seria super i kilka felernych i odwrotnie. Najmniej reklamacji jest na nokie, samsung i HTC. Sporo na lg i jak komuś zepsuje się iPhone to są starsze jaja, bo ma krótka gwarancję i naprawiają to 2 serwisy w Polsce wiec długo to lubi potrwać. A nowe xperie są dobre tylko drogie strasznie. A co do tego co doradzają w salonach to najczęściej to za co mają dobrą prowizje a niekoniecznie to co jest najlepsze.
właśnie idę do sklepu i biorę się za pieczenie drożdżowek, bo nic tak nie poprawia nastroju w deszczowe popołudnie.Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:ja z kosmetyków będe używać napewno zielony linomag, do mycia płyn z johnson&johnson takie 3w1 z zółta zakretką z pompka:) do wody raczej nie bede nic dodawac, i zawsze lubilam z johnsona fioletową seriędo smarowania ale nie wiem czy bede smarowac maluszka, zobaczymy jaka bedzie miał skóre:)
powiedzcie mi czy takiego maluszka na spacer to trzeba czyms smarowac chodzi mi o buzke
W lecie trzeba chronić przed promieniami słonecznymi, więc "fizycznie" i kosmetycznie, a kosmetyk z faktorem 50+ przeciw promieniom UVA i UVB.
Zimą z kolei krem ochronny przeciw mrozowi.Martucha86, aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
0na88, lys, Martucha86, Paula_071, Aga89, Amberla, czarnaruda, Laura, kasiuleek, KasiaeN., witaminkab, mamasia, Kkarolinaaaa, aaaaga, małaMyszka, Ewa123, Maniuś, rybka1988, niecierpliwa, Neyla, bosa, Weridiana, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja znowu mam sporo do nadrabiania.
Chyba wreszcie zaczęłam odczuwać pierwsze ruchy, ale nadal nie jestem pewna.
Ja zamierzam bardzo ograniczyć ilość kosmetyków dla malucha, dopiero dokupić w razie problemów ze skórą.
Karolina wspomniałaś o papasanie w Jysku i chyba podpatrzę pomysł, tylko muszę sprawdzić czy zmieści się w mini pokoiku dzidziusia.
Mam możliwość zakupu wózka używanego, na razie do wyboru: Coletto Giovanni (zakupiony pod koniec 2012r.) i Tako Captiva Mohican (z 2011r.). Co myślicie? Czy jest sens kupowania takiego wózka, są generalnie w raczej dobrym stanie.
Opinie, które znalazłam są pozytywne. Możecie coś doradzić, może szukać młodszego modelu?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
Kkarolinaaaa wrote:Wiem wiem wiem ! Chciałam kupić fotel bujany biały z poduchą do pokoju Poli, ale wpadłam na pomysł ze wygodniejszy bedzie papasan ! a na dodatek tańszy :o w jysku ok 180zł !
Aż musiałam sobie wygooglować co to ten papasan, bo nawet nie wiedziałam, że to fotelosiedzisko nosi taką nazwęczarnaruda, małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość
-
Magda , ja również oprócz fizjoterapeuty jestem też terapeutą zajęciowym- przypomniałaś mi o miłej części tej pracy:) Decoupage i inne metody to podstawa moich zajęć. Sprzęt się kurzy w szafkach w domu, ale jakoś nie mam werwy żeby robić cokolwiek. W grudniu na święta, zrobiłam taką drewnianą tabliczkę na drzwi dla mojej sis z nazwiskiem. Ostatnio też bawiłam się wypalarką- też fajna sprawa. W ogóle fajne prezenty można komuś sprawić własnoręcznymi ozdobami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:49
magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Katarka wrote:Dziewczyny, My po wizycie. Z córcią wszystko dobrze
I z tego się bardzo bardzo cieszę
I jeszcze z tego, że przez dwa tygodnie przytyłam tylko 0,6 kg
A jeszcze święta były, więc jest sukces
Bo wcześniejsze dwa tygodnie dały mi 2,5 kg do przodu.
Ale martwi mnie jedna rzecz. Glukoza na czczo... 98Nie wiem, czy pamiętacie, że robiłam już raz krzywą cukrową jeszcze przed 20 tc (17 tc? 19 tc?), ale badania nie udało się zrobić, bo wszystko zwymiotowałam. Przez tą glukozę 98 dostałam dzisiaj kolejne skierowanie na to badanie. Samego badania się nie boję, dam radę, muszę, ale boję się wyniku, nie chcę mieć cukrzycy ciążowej
Nerwuję się bardzo tym
według moich wyników to norma jest od 70 do 99 przy tej na czczo
ja z kolei sobie uroiłam cukrzycę ciążową (może przez to, że moja mama chorowała na cukrzycę i te kilogramy moje nie wiadomo skąd
) i jeszcze przed zrobieniem krzywej już nawet sobie zarezerwowałam termin u diabetologa (bo najbliższy w luxmedzie był na połowę maja). Na początku ciąży ta na czczo była 85, a teraz 70,7 [ z palca wyszła 67, więc nie wiem skąd ta różnica], więc sporo niższa. Mój mąz jak się dowiedział, że sobie wmawiam jakieś takie dziwne rzeczy to powiedział, żebym się lepiej w czoło popukała
ot cały mój mąż
Katarka, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Czarnaruda fajne wózeczki, jak masz możliwość zobaczenia dwóch obok siebie i porównania to jak dobra cena to bierz który bardziej podpasuje. Porównaj wagę, wielkość gondolki i spacerówki, systemy wypinania itp.
czarnaruda, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość