X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - tylko, że ja dwa razy miałam robioną glukozę na czczo i dwa razy była podwyższona :(

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi bo jestem na kupnie telefonu ewentualnie dobraniu bo abonament mi się kończy ( ale chyba jednak kupie osobno bo bardziej się opłaca), jakie polecacie.... ja się zastanawiam nad sony xperia Z2... naprawdę wiele dni sprawdzałam szukałam i ten chyba mi podpasowuje, ale chciałabym poznać wasze opinie co wy polecacie ;)

Ja używam telefonu na dwie karty sim (prywatna i służbowa) więc nie poradzę chyba. Ale też będę musiała zmienić niedługo aparat na nowszy.

Amberla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Katarka no to musisz spiac poslady i zrobic ta krzywa cukrowa, najlepiej jak najszybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:44

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hmm no to musisz spiac poslady i zrobic ta krzywa cukrowa, najlepiej jak najszybciej

Zrobię w przyszłym tygodniu, tylko że do kolejnej wizyty sporo czasu...

lb17w98.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja używam telefonu na dwie karty sim (prywatna i służbowa) więc nie poradzę chyba. Ale też będę musiała zmienić niedługo aparat na nowszy.
    Ja nie muszę mieć jakiegoś super telefonu. I do pracy też na razie niepotrzebny przez najbliższy rok. Jedyne co to dobry aparat na zdjęcia ( dzieci ;)), internet do wrzucania postów na bloga i telefony. Nie wiem, może Z2 jest za fajny i znajdzie się jakiś tańszy, równie dobry. Heh no i w końcu kupie jakieś ochronki do niego ;P Bo moje wszystkie telefony umierały wskutek latania ( rozbite ekrany) i wskutek kąpieli... Do tej pory pamiętam jak znajomy na jakiejś imprezie cos mu odbiło wrzucił mój tel do szklanki soku... całe szczęście odkupił go potem ;P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela ja mam od 2 miesięcy HTC Desire 610 czy jakoś tak i jestem baardzo zadowolona- wcześniej miałam Samsunga Galaxy s4 ale poszedł na reklamację- telefon porażka w moim przypadku, zawiechy takie że nie mogłam zadzwonić do męża jak trzeba było do szpitala jechać..sam się włączał i wyłączał, bateria 1 dzień. HTC trzyma mi 5 dni a jak mało internetu używam to i 7, zdjęcia są spoko, cały telefon bardzo intuicyjny, nigdy nie miałam HTC a skumałam migiem całą obsługę. Noszę go ciągle w etui bo też mam tendencje to latających telefonów :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej po wodze z cytryną (pije na potęgę przez te krwotoki) Maja tak szaleje że aż mi śniadanie podchodzi do gardła.. :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz - no właśnie też średnie opinie o Samsungach słyszałam, wiec zrezygnowałam, mimo, że zastanawiałam się nad Twoim. Zobaczę te HTC - nigdy wcześniej nie miałam, wiec nawet nic o nich nie wiem ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Samsunga nawet w play odradzali, z resztą kolega pracuje w serwisie Samsunga i mówił że masakra. Mam wrażenie że im nowszy samsung tym większy srajsung bo poprzedni był ok przez całe 2 lata. HTC podobno idzie właśnie w drugą stronę, bardzo się poprawili.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wczesniej samsunga galaxy trend- gówno jakich mało, porazka !
    Od pół roku mam samsunga galaxy grand II i złego słowa nie powiem na ten tel, miliony razy juz mi wypadł-nawet sie nie wyłączył, ani razu sie nie zaciął, rewelka naprawde :) A bałam sie go bać ze wzgledu ze wczesniejszy samsung to był mega syf..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    fajna stronka (właściwie blog) gdzie babka analizuje składy kosmetyków to www.srokao.pl, okazuje się, że te drogie nie zawsze są dobre ;) Ja jak na razie do kąpieli planuję Hipp, do pupy zielony linomag, ew bepanthen, raczej wodę niż chusteczki a reszty jeszcze nie obmyśliłam ;) Myślę, że jak dziecko nie ma problemów ze skórką typu AZS to nie ma co zaczynać od emolientów typu Oilatum.
    Co do ruchów to u mnie jak u Was, kopniaczki czuję już od ok 2 tygodni a mojemu mężowi udało się dopiero wczoraj bo mała zawsze się uspokajała kiedy on dotykał brzucha ;)

aaaaga, Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jaka jestem słaba, strasznie mnie umęczyło to badanie, poleże chwilke i pojde na zakupy, wypiłam kawe zjadłam 2 drozdzówki

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka tez czytam ten blog oprocz kosmetykow dla dzieci pisze tez o maszych babskich
    Chyba slaba kawe wypije jakos mi tak nie swojo albo mala drzemke sobie utne

apaczka, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kosmetyków będe używać napewno zielony linomag, do mycia płyn z johnson&johnson takie 3w1 z zółta zakretką z pompka:) do wody raczej nie bede nic dodawac, i zawsze lubilam z johnsona fioletową seriędo smarowania ale nie wiem czy bede smarowac maluszka, zobaczymy jaka bedzie miał skóre:)
    powiedzcie mi czy takiego maluszka na spacer to trzeba czyms smarowac chodzi mi o buzke

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od roku mam samsung galaxy s4 - poki co bezproblemowy

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie musze kawy maz zadzwonil i podniósł mi cisnienie :-|

0na88, mamasia, małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama jestem alergikiem i mam AZS , mąż też alergik,więc Leon w genach pewnie też dostanie. Ja przerobiłam całą aptekę na moje ciało, od najdroższych, sprowadzanych i wiecie co się sprawdziło- z Ziai seria do AZS- tania i na prawdę dobra.
    Wysprzątałam wszystko, choć zastanawiam się po co, jak nas nie będzie- ja u rodziców, a mąż w delegacji, ale czuje się lepiej z samą myślą,że pachnie:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo takich czynności pielęgnacyjnych to położna radziła ostatnio że jak będziemy kąpać maluszka to żeby przygotowaną wodą przemywać wacikiem buźkę i dupkę jak już wyjmiemy dziecko z wanienki. Co będziemy używać do kąpania to już co kto woli, polecała też produkty Ziaji dla dzieci, kilka emulsji dolewanej do wody.

Amberla, Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Od roku mam samsung galaxy s4 - poki co bezproblemowy
    Ja mam samsung galaxy trend już ponad pół roku i nie narzekam :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej,
    fajna stronka (właściwie blog) gdzie babka analizuje składy kosmetyków to www.srokao.pl, okazuje się, że te drogie nie zawsze są dobre ;)

Tylko niestety babeczka nie aktualizuje składów kosmetyków. Np. Palmers jest bez parabenów, a na stronie widnieje jako ten do odstrzału właśnie z powodu ich posiadania. Firmy zmieniają skład kosmetyków - na korzyść i odwrotnie - więc trzeba samemu czytać etykiety.

apaczka, Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ