SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwia wrote:Jak słyszę słowo ZUS to mnie trzęsie! Też czekam na decyzję w sprawie wysokości świadczeń.. I wiecie co? zaraz po szkole pół roku tam siedziałam na stażu
I dziwić się, że są tam takie cyrki jak ja jako stażystka robiłam 10 razy wiecej niż pracownik ZUS! I byłam bardzo pilnowana żebym czasem się nie wychylała i nie robiła za dużo! Nie wiem czy tak jest wszedzie ale w moim dziale na 8 godzin pracy na pracę poświęcało się max 2 godz dziennie.. Reszta dnia to ploteczki, kawka i handel! Codziennie ktoś przychodził z kosmetykami, ciuchami albo biżuteria! Wiecznie ktoś miał imieniny więc ciasto, wino na porządku dziennym!!! Może nie uwierzycie ale w piątki na legalu od 13 koniec pracy i drinki! Sok jabłkowy i żubrówka! Nigdy tego nie zapomnę! Mogłabym jeszcze wiele o tym pisać co tam się działo!
Pomyśleć, że mogłam tam zostać! Mieć taką bezstresowa pracę! A ja wolałam odejść bo chciałam się rozwijać! Głupia ja!!!
Kurde nic tylko się zatrudnić tamTylko pewnie zarobki żadne
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc ja id 4tej nie spje. Wyspana? Szok
Temp w domu te zima gazowe ustawione na 21*C na nic wylaczane jest calkowicie. W sypialni nie grzeje wcale.
Mam kolezanke u ktorej zima jest cieplej niz latem na dworze... co do niej szlam z dziecmi byly chore. Za duszno!
Ogolnie uwielbiam spac przy otwartm oknie.
Ze stazem w zusue to znam wypowiedzi moich kolezanek i chyba tak jest wszedzie. Wieczne ciasta kawy oriflame avon ciuchy bizuteria? Szok
No i kto pracuje? Stazystka...
Nie powinno byc tej formy pracy na rynku. Ludzie sa wykorzystywani do dna.
Ja tez etap stazystki przerabialam na szczeblu pracy panstwowej - sadownictwo.
Pol roku koszmaru, wykorzystywania i wdychania dymu papierosow i braku szacunku. Za marne 400zl miesiecznie. Odwalalam prace za wszystkich w biurze i to jeszcze bylo za malo.
Milego dnia ja jeszcze sprobuje pospac.małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Ja od 5 nie spie, kregoslup mnie boli nie umiem wylezec.
Cassie ja pracuje w tej branzy, gdzie mialas staz i ksiazke by mozna napisac, zwlaszcza o pracownikach tzw. "starej gwardii", ktorzy wyznaja zasade "czy sie stoi czy sie lezy 2 tys. sie nalezy". Kosmos jakis, ale dobrze, ze poki co jestem poza tym bo tracilam troche nerwow na te "niesprawiedliwosci"
W ogole chcialam sie przywitac w 27tc, a tu suwaczek znow sie zacialWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 05:57
małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
My dziś też całą noc bezsennie. Mąż przed północą poszedł do salonu spać, bo powiedział,że chrapie gorzej niż lokomotywa- fakt czasami, aż mnie samą to budzi:) No i jak sobie poszedł, to nie mogłam znaleźć miejsca w łóżku i tak do 6 się wierciłam. Wstałam ,bo i tak szykowałam go do pracy.
A dziś muszę ogarnąć trochę, później wpadną rodzice- odwieziemy ich na lotnisko i mamy podjechać do znajomych. Ot taki plan. A jutro jedziemy do rodziców, do domu posiedzieć na weekend- popilnować dobytku:)
Miłego czwartku!niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualny
-
No pralka ciuszkow Julki juz chodzi
Magda.sz znalazlam probke Loveli i wlasnie dlatego puscilam ciuszki, zeby sprawdzic jak pachnie i powiem Ci, ze ladnie pachna te Twoje siuski, bo mi ten zapach podobal
Plany na dzis? Zakupy, biblioteka, obiadu dzis nie gotuje bo dzis mamy 4 rocznice slubu i idziemy z mezem na pizze, potem zeby ja troche spalic do sklepu z wozkami musze podjac decyzjda miedzy carmela a sevillaNa sam koniec fryzjer bo zaroslam jak szogun
Milego dnia dziewczynki!
P.S Kupilam wczoraj ta kolyske i jestem mega zadowolona, wyglada jak nowka, co chwila ide do pokoju na nia sobie popatrzecpsioszka11, małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Pulpecja, futuremama, kasiuleek, magda sz, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki.
Ja tez noc mam koszmarna jak wszystkie ostatnio i tez juz kręgosłup mnie boli i znaleźć pozycji nie mogę... Watpię żebym sie jeszcze w tej ciąży wysłała. Mój czas wygodnych pozycji sie skończył...
Czasie ja właśnie zjadlam kanapki z dżemem jagodowym. Mam juz taka fazę od 3 dni
Niecierpliwi pochwał sie kołyski kochana. Moja stoi ale nie rozpakowane bo nie chce żeby kurz zbierała.
Ja dzis jadę kupić huśtawkę dla Roxy.
Miłego dnia brzuchatkiniecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość
-
Witamy się z rana!
Już wciągnęłam śniadanie - kanapeczki z milky way - pycha
Jeszcze herbatka i idę po L4bo jeszcze będę musiała wrócić do pracy i co???
5ylwia - na przeczyszczenie lepiej nie, bo w ciąży jest hahahaha termin na czerwiec/lipiec hahahahaha
lys wydaje mi się, że mało tam nie zarabiają... ze 2 tysie pewnie wpadają...
Cassie moja siostra tak paliła w kominku, że tam to człowiek by skórę ściągnął najchętniej. Najgorzej było przy jakichś uroczystościach rodzinnych - 10-12 osób i ze 30 stopni do tego wiadomo jakiś alkohol, papierosek tylko na dworze, bo jak przy dzieciach palić, no i różnica temperatur to kosmos - po pierwszym pecie do drinka wszyscy byli tak wstawieni, że aż wstyd.
niecierpliwa wrzuć foteczkę ciekawa jestem
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff145440044a.jpg
Etui od materaca wlasnie sie pierzeaaaaga, małaMyszka, gianna88, psioszka11, Weridiana, Migotkaa, futuremama, kasiuleek, magda sz, czarnaruda, Martucha86, Maniuś, Aga89, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Czesc kolezanki ale piekne slonko w trojmiescie maz wyszykowany do pracy pora na jakies sniadanie i kolejna pralkę zeby pieknie wyschlo na sloneczku
Milego dzionkamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
M. się wrzucił pod prysznic. Chciałam wejść z fochem do łazienki, że znowu się kąpie z rana i czy teraz już tak codziennie będzie rano i wieczorem, ale mi nie wyszło haahhahahahahahahaha
Stwierdził, że odkąd jestem w ciąży, to fochy mi nie wychodzą, bo mam zawsze banana na twarzy.
Powiedział, że jak mały będzie spał, to ja też pewnie będę kimać, a ja na to, że w tym czasie będę obiad szykować, a on: Ja mogę robić obiadyszok!!!!!!
kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff145440044a.jpg
Etui od materaca wlasnie sie pierzeniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ech a u nas mała zakatarzona że hej. Budziła się dwa razy w nocy z płaczem, bo nie mogła oddychać. Psiknelam jej rano solą morska do noska dwa razy, odciągnelam katarkiem i zaaplikowalam Nasion soft
Juz trochę lepiej się oddycha. Ech. Najpierw był chory. Potem w pon wieczorem mnie rozlozylo a teraz Paula
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:M. się wrzucił pod prysznic. Chciałam wejść z fochem do łazienki, że znowu się kąpie z rana i czy teraz już tak codziennie będzie rano i wieczorem, ale mi nie wyszło haahhahahahahahahaha
Stwierdził, że odkąd jestem w ciąży, to fochy mi nie wychodzą, bo mam zawsze banana na twarzy.
Powiedział, że jak mały będzie spał, to ja też pewnie będę kimać, a ja na to, że w tym czasie będę obiad szykować, a on: Ja mogę robić obiadyszok!!!!!!
Mój za to wczoraj zapytał, co mogę jeść po porodzie i czy jak ugotuje zupę to czy będę ją jadła 2 dni?! On i gotowanie to w parze nie idzie, skąd im się takie pomysły biorą?! Ależ mnie rozbawił!małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
małaMyszka wrote:za 80 zł ją wyrwałaś??????????? Ależ zajebiaszcza!!!!
DziekujeNo cena byla bardzo atrakcyjna, a do tego byly jeszcze 3 przescieradla na gumce i ceratka na materacyk
Tak cos mnie wczoraj podkusilo weszlam na olx dzien wczesniej ja kobitka wystawila i tak oto stoi u nas w domku
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dziś moje 100 dni do porodu
czas leci niesamowicie
ale to fajnie wygląda, a dwucyfrówki od jutra jeszcze lepiej będą wyglądały
Znowu spac nie mogłamkiedyś 8-9h snu było normą, ostatnio wystarcza mi 6 i nie czuję się wcale źle... śmieję się, że pewnie organizm się dostosowuje do nadchodzących nieprzespanych nocy jak się Maleństwo urodzi
Dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, doczekac się nie mogę
Miłego dnia dziewczyny!
niecierpliwa, psioszka11, chcebycmama, Paula_071, Weridiana, magda sz, małaMyszka, Laura, Martucha86, kasiuleek, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj będzie piękna pogoda!
Wietrzymy pościel.
Robimy pranie, potem kawa w altance.
Pięknie przespałam cala noc.
Wczoraj zamówiliśmy jedna moskitiere ramkowa na próbę. Jeżeli będzie ok to zamawiamy do reszty okien, czyli 9...
Moskitiera w oknie musi być, bo nie wyobrażam sobie polujacych komarów na mojego synka. A moskitiera nad łóżeczkiem chyba ogranicza dopływ powietrza do dziecka.
Dzisiaj będzie na prawdę piękny dzień!
Paula_071, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
aaa i muszę Wam powiedziec, że jestem w szoku bo praktycznie z dnia na dzień wyskoczyła mi linea negra! Niby widziałam ją na zdjęciach w necie ale jak mi wyskoczyła na brzuchu to się zszokowałam
wcześniej miałam tylko zarośniety brzuch i myślałam, że to już wszystko, a tu teraz ten pasek przebarwionej skóry wyskoczył, wow! Mam nadzieję tylko, że to zniknie po porodzie bo nie jest za fajne
psioszka11, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, lys, kasiuleek, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość
-
Psioszka - ja wybieram się w poniedziałek na Mamo to ja
U mnie jest zawsze ciepło w mieszkaniu. Pewnie gdybym się wychowała w domu albo w kamienicy to byłabym przyzwyczajona do niższej temperatury, ale skoro mieszkam całe życie w bloku, gdzie ogrzewanie miejskie jest tanie to nigdy nie żałowaliśmy sobie. Ta zima była bardzo ciepła, grzejniki chodziły u nas tylko w łazienkach a i tak temperatura nie była nigdy niższa niż 22'C. Pewnie sąsiedzi nas dogrzewają
Położna mówiła, żeby nie kupować używanych materacyków. Że nawet jak siostra czy ktoś bliski kupił dla swojego dziecka baaardzo drogi materacyk i niby krótko używał to i tak jest już odkształcony. Tak samo jak z butami, każde dziecko powinno być swoje nowe.
Chcebycmama - My też kupujemy moskitiery. Wy zamawiacie gotowe? My chcieliśmy zawołać tego pana co nam rolety montował.małaMyszka, apaczka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.