X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    miru - to też nieźle z tym mieszkaniem.

ehhhh cała nasza Polska to jeden wielki bajzel... a uciekać nie ma gdzie...

mi już ponad rok mija odkąd spłacam z zajęcia na pensji zus, więc poszłam chyba w styczniu zapytać ile zostało. Mówię kobiecie, że wiem o tym, że długi trzeba spłacać, że wysyłaliśmy prośbę o rozłożenie na raty, że kazali nam przedstawić zabezpieczenie w postaci hipoteki.
    Powiedziałam, że chcę to spłacić, to co idzie z pensji, niech idzie, a ja chciałabym dodatkowo wpłacać, żeby do sierpnia do porodu dług był mniejszy i nas tak nie obciążał.
    Okazało się, że owszem i wszystko pięknie, ale oni nie wiedzą ile jest spłacone po tym roku. Pytam się: przez rok co miesiąc płace zabierają mi z pensji ok.400-450 zł - co swoją drogą jest niezgodne z prawem - i chcę wiedzieć ile jest spłacone, bo wiadomo, że odsetki z automatu odchodzą, a ona mi na to że nie wie gdzie są te wpłaty, że kwoty np.89 zł, 300 zł są spłacone, ale w 2012/2013.
    To gdzie jest ta kasa???

To jest ciężki temat!
    No tak, współczuję. :-(

Ale dziewczyny będzie lepiej w tym kraju! Przecież 10 mają wybory! :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    No tak, współczuję. :-(

Ale dziewczyny będzie lepiej w tym kraju! Przecież 10 mają wybory! :-)

hahahaah szkoda tylko, że nie ma na kogo głosować :)

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    ja też mam pytanie odnośnie ZUSu, oni płacą za "pełne" zwolnienie czy za miesiąc? Pytam, bo jestem na zwolnieniu od 23.03 i jeszcze nie dostałam nic za marzec (ani pieniędzy, ani pisma), a zwolnienie było na miesiąc i dalej przedłużone. składka za marzec opłacona 7.04 (za kwiecień na chwilę obecną już też).
    Nie chce Ci źle powiedzieć, ale zus chyba czekał aż zapłacisz składkę za marzec i od momentu zapłaty za marzec mają 30 dni na decyzje, a wypłacają tez chyba za każdy okres zwolnienia lekarskiego, mimo, że jest przedłużone to w sumie nowy druk L4.

Według mnie to jutro im mija termin na wydanie decyzji.

Syn, roczek.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi płaci zakład pracy, więc nie wiem jak to się ma do zusu. Jakby mieli mi wypłacać, to pewnie do dzisiaj nie widziałabym kasy nawet z grudnia

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa powąchaj najpierw tą Lovellę, dla mnie jak siuśki płyn pachniał. Żebyś się nie wkopała bo będziesz prać jeszcze raz :D

Byłam na szkole rodzenia, dziś było super- zajęcia z rehabilitantką, pokazywała ćwiczenia łagodzenia skurczy z asystą męża, jak dziecko trzymać, masować, przewijać, układać do snu itp. baardzo ciekawe zajęcia.

Amysia moja koleżanka też jakoś koło 14 poszła na L4 i do tej pory nie dostała. Miała już kontrolę czy działalność nie jest oby fikcyjna, umorzyli postępowanie bo miała papiery i teraz czeka na wypłatę od nich.

Myszka, Miru współczuje przebojów :/ to jest paranoja..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahaah szkoda tylko, że nie ma na kogo głosować :)
    no właśnie... jakby Magda startowała to by był porządek, ład i skład...

Y, mamasia, 5ylwia, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama rozumiem. i faktycznie z tego co się orientowałam to mają 30dni od kiedy wpłynie zwolnienie i zostaną zrobione opłaty. powinnam dostać w takim razie najpierw część za marzec (za te kilka dni), a potem za kwiecień osobno, tak?

EDIT: no nic poczekam jeszcze kilka dni i będę do nich dzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:36

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dobija szal wokol Kukiza... co ten czlowiek ma wspolnego z polityka? Nagral 2-3 piosenki i to jego cala kariera... a ze jest 'artysta' to chce wykorzystac swoje 5 minut zeby na nigo glosowano...
    Jestem antypolityczna ale jesli Kukuz wykra wybory to ja juz zupelnie zwatpie w Polskie spoleczenstwo...

• lys Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma obaw, nie wygra :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygra na bank, ale cieszę się że jest taki Kukiz bo może przestraszy trochę tych dwóch głupków Komorowskiego i Dudę że nie są tacy bezpieczni bo skoro muzyk może takie poparcie zdobyć, niech nie czują się tacy pewni.

Pulpecja, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    chcebycmama rozumiem. i faktycznie z tego co się orientowałam to mają 30dni od kiedy wpłynie zwolnienie i zostaną zrobione opłaty. powinnam dostać w takim razie najpierw część za marzec (za te kilka dni), a potem za kwiecień osobno, tak?

EDIT: no nic poczekam jeszcze kilka dni i będę do nich dzwonić.

Maja 30 dni na wydanie decyzji od oplacenia ostatniej skladki. I 30 dni od otrzymania l4. Czyli najpierw dzwon jaka decyzja. A pozniej o kase.
    Najpier wyplaca za te pierwsze kilka dni l4. A pozniej co 30 dni za 30 dni l4. Tak ja kiedys mialam. Najgorzej z zusem na wlasnej dzialalnosci :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja obaw nie robie tylko cala tablice fb mam zasypana Kukizem i mnie to zaczelo irytowac ;)
    Moglby wkoncu jakis normalny czlowiek zasiasc za sterami Polski ale czy taki istnieje w Polsce???

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż złożył łóżeczko i jak już skończył i się naklną to zobaczył że odwrotnie front zamontował i jeszcze raz :D hahahh

Cassie, niecierpliwa, aaaaga, Aga89, Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka, psioszka11, Paula_071, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, jeszcze taki się chyba nie urodził :) więc nasze dzieci mają szansę :D

Wczoraj ta debata pokazała że no nie ma na kogo głosować...

chcebycmama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nie ja obaw nie robie tylko cala tablice fb mam zasypana Kukizem i mnie to zaczelo irytowac ;)
    Moglby wkoncu jakis normalny czlowiek zasiasc za sterami Polski ale czy taki istnieje w Polsce???
    Cassie, normalni ludzie nie pchają się do tego bagna :-)

Cassie, Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- na oko,dosupujesz az mleka nie bedzie za duzo:) nawet nie powiem ile.mniej wiecej bo jeszcze tego nie robilam,ale moja bratowa robila i tak to opisala;p

ja jestem na l4 od 1,5tygodnia, jestem zatrudniona od roku i to moje.pierwsze l4 wiec sobie jeszcze poczekam na pieniazki...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym juz chciala miec lozeczko w domu ale musze poczekac...

Na wyborach bylam az raz w zyciu, jak dostalam dowod osobisty majac 18lat stwierdzilam ze wypada raz w zyciu isc ;) nie pamietam na kogo glosowalam.

Chcialam dzisiaj prac ciuszki dzieciece ale doszlam do wniosku ze poczekam do czerwca, pewie do tego czasu cos jeszcze kupie ;)
    Poscile zamowie jeszcze i tak te z tymi poduszkami wiec wypiore cala posciel w jednym cyklu tym bardziej ze mam pralke 7kg.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz ja chcialam kupic proszek, ale jak mowisz ze pachnie jak siuski to zwatpilam :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Cassie, normalni ludzie nie pchają się do tego bagna :-)

Jakie madre słowa !

Też nie mam pojecia na kogo głosowac :/
    Wiem jedno- napewno nie PiS!

Cassie, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam zdjęcie profilowe. :-)

60% ciąży za mną tylko biust mi tu się rozjechal ;-)

Dobranoc :-)

Cassie, Laura, aaaaga, Aga89, lys, mamasia, Maniuś, Martucha86, małaMyszka, niecierpliwa, Pulpecja, psioszka11, gianna88, rybka1988, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ