X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    miru - to też nieźle z tym mieszkaniem.

ehhhh cała nasza Polska to jeden wielki bajzel... a uciekać nie ma gdzie...

mi już ponad rok mija odkąd spłacam z zajęcia na pensji zus, więc poszłam chyba w styczniu zapytać ile zostało. Mówię kobiecie, że wiem o tym, że długi trzeba spłacać, że wysyłaliśmy prośbę o rozłożenie na raty, że kazali nam przedstawić zabezpieczenie w postaci hipoteki.
    Powiedziałam, że chcę to spłacić, to co idzie z pensji, niech idzie, a ja chciałabym dodatkowo wpłacać, żeby do sierpnia do porodu dług był mniejszy i nas tak nie obciążał.
    Okazało się, że owszem i wszystko pięknie, ale oni nie wiedzą ile jest spłacone po tym roku. Pytam się: przez rok co miesiąc płace zabierają mi z pensji ok.400-450 zł - co swoją drogą jest niezgodne z prawem - i chcę wiedzieć ile jest spłacone, bo wiadomo, że odsetki z automatu odchodzą, a ona mi na to że nie wie gdzie są te wpłaty, że kwoty np.89 zł, 300 zł są spłacone, ale w 2012/2013.
    To gdzie jest ta kasa???

To jest ciężki temat!
    No tak, współczuję. :-(

Ale dziewczyny będzie lepiej w tym kraju! Przecież 10 mają wybory! :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    No tak, współczuję. :-(

Ale dziewczyny będzie lepiej w tym kraju! Przecież 10 mają wybory! :-)

hahahaah szkoda tylko, że nie ma na kogo głosować :)

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    ja też mam pytanie odnośnie ZUSu, oni płacą za "pełne" zwolnienie czy za miesiąc? Pytam, bo jestem na zwolnieniu od 23.03 i jeszcze nie dostałam nic za marzec (ani pieniędzy, ani pisma), a zwolnienie było na miesiąc i dalej przedłużone. składka za marzec opłacona 7.04 (za kwiecień na chwilę obecną już też).
    Nie chce Ci źle powiedzieć, ale zus chyba czekał aż zapłacisz składkę za marzec i od momentu zapłaty za marzec mają 30 dni na decyzje, a wypłacają tez chyba za każdy okres zwolnienia lekarskiego, mimo, że jest przedłużone to w sumie nowy druk L4.

Według mnie to jutro im mija termin na wydanie decyzji.

Syn, roczek.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi płaci zakład pracy, więc nie wiem jak to się ma do zusu. Jakby mieli mi wypłacać, to pewnie do dzisiaj nie widziałabym kasy nawet z grudnia

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa powąchaj najpierw tą Lovellę, dla mnie jak siuśki płyn pachniał. Żebyś się nie wkopała bo będziesz prać jeszcze raz :D

Byłam na szkole rodzenia, dziś było super- zajęcia z rehabilitantką, pokazywała ćwiczenia łagodzenia skurczy z asystą męża, jak dziecko trzymać, masować, przewijać, układać do snu itp. baardzo ciekawe zajęcia.

Amysia moja koleżanka też jakoś koło 14 poszła na L4 i do tej pory nie dostała. Miała już kontrolę czy działalność nie jest oby fikcyjna, umorzyli postępowanie bo miała papiery i teraz czeka na wypłatę od nich.

Myszka, Miru współczuje przebojów :/ to jest paranoja..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahaah szkoda tylko, że nie ma na kogo głosować :)
    no właśnie... jakby Magda startowała to by był porządek, ład i skład...

Y, mamasia, 5ylwia, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama rozumiem. i faktycznie z tego co się orientowałam to mają 30dni od kiedy wpłynie zwolnienie i zostaną zrobione opłaty. powinnam dostać w takim razie najpierw część za marzec (za te kilka dni), a potem za kwiecień osobno, tak?

EDIT: no nic poczekam jeszcze kilka dni i będę do nich dzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:36

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dobija szal wokol Kukiza... co ten czlowiek ma wspolnego z polityka? Nagral 2-3 piosenki i to jego cala kariera... a ze jest 'artysta' to chce wykorzystac swoje 5 minut zeby na nigo glosowano...
    Jestem antypolityczna ale jesli Kukuz wykra wybory to ja juz zupelnie zwatpie w Polskie spoleczenstwo...

• lys Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma obaw, nie wygra :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygra na bank, ale cieszę się że jest taki Kukiz bo może przestraszy trochę tych dwóch głupków Komorowskiego i Dudę że nie są tacy bezpieczni bo skoro muzyk może takie poparcie zdobyć, niech nie czują się tacy pewni.

Pulpecja, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    chcebycmama rozumiem. i faktycznie z tego co się orientowałam to mają 30dni od kiedy wpłynie zwolnienie i zostaną zrobione opłaty. powinnam dostać w takim razie najpierw część za marzec (za te kilka dni), a potem za kwiecień osobno, tak?

EDIT: no nic poczekam jeszcze kilka dni i będę do nich dzwonić.

Maja 30 dni na wydanie decyzji od oplacenia ostatniej skladki. I 30 dni od otrzymania l4. Czyli najpierw dzwon jaka decyzja. A pozniej o kase.
    Najpier wyplaca za te pierwsze kilka dni l4. A pozniej co 30 dni za 30 dni l4. Tak ja kiedys mialam. Najgorzej z zusem na wlasnej dzialalnosci :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja obaw nie robie tylko cala tablice fb mam zasypana Kukizem i mnie to zaczelo irytowac ;)
    Moglby wkoncu jakis normalny czlowiek zasiasc za sterami Polski ale czy taki istnieje w Polsce???

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż złożył łóżeczko i jak już skończył i się naklną to zobaczył że odwrotnie front zamontował i jeszcze raz :D hahahh

Cassie, niecierpliwa, aaaaga, Aga89, Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka, psioszka11, Paula_071, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, jeszcze taki się chyba nie urodził :) więc nasze dzieci mają szansę :D

Wczoraj ta debata pokazała że no nie ma na kogo głosować...

chcebycmama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nie ja obaw nie robie tylko cala tablice fb mam zasypana Kukizem i mnie to zaczelo irytowac ;)
    Moglby wkoncu jakis normalny czlowiek zasiasc za sterami Polski ale czy taki istnieje w Polsce???
    Cassie, normalni ludzie nie pchają się do tego bagna :-)

Cassie, Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- na oko,dosupujesz az mleka nie bedzie za duzo:) nawet nie powiem ile.mniej wiecej bo jeszcze tego nie robilam,ale moja bratowa robila i tak to opisala;p

ja jestem na l4 od 1,5tygodnia, jestem zatrudniona od roku i to moje.pierwsze l4 wiec sobie jeszcze poczekam na pieniazki...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym juz chciala miec lozeczko w domu ale musze poczekac...

Na wyborach bylam az raz w zyciu, jak dostalam dowod osobisty majac 18lat stwierdzilam ze wypada raz w zyciu isc ;) nie pamietam na kogo glosowalam.

Chcialam dzisiaj prac ciuszki dzieciece ale doszlam do wniosku ze poczekam do czerwca, pewie do tego czasu cos jeszcze kupie ;)
    Poscile zamowie jeszcze i tak te z tymi poduszkami wiec wypiore cala posciel w jednym cyklu tym bardziej ze mam pralke 7kg.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz ja chcialam kupic proszek, ale jak mowisz ze pachnie jak siuski to zwatpilam :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Cassie, normalni ludzie nie pchają się do tego bagna :-)

Jakie madre słowa !

Też nie mam pojecia na kogo głosowac :/
    Wiem jedno- napewno nie PiS!

Cassie, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam zdjęcie profilowe. :-)

60% ciąży za mną tylko biust mi tu się rozjechal ;-)

Dobranoc :-)

Cassie, Laura, aaaaga, Aga89, lys, mamasia, Maniuś, Martucha86, małaMyszka, niecierpliwa, Pulpecja, psioszka11, gianna88, rybka1988, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ