SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:miru - to też nieźle z tym mieszkaniem.
ehhhh cała nasza Polska to jeden wielki bajzel... a uciekać nie ma gdzie...
mi już ponad rok mija odkąd spłacam z zajęcia na pensji zus, więc poszłam chyba w styczniu zapytać ile zostało. Mówię kobiecie, że wiem o tym, że długi trzeba spłacać, że wysyłaliśmy prośbę o rozłożenie na raty, że kazali nam przedstawić zabezpieczenie w postaci hipoteki.
Powiedziałam, że chcę to spłacić, to co idzie z pensji, niech idzie, a ja chciałabym dodatkowo wpłacać, żeby do sierpnia do porodu dług był mniejszy i nas tak nie obciążał.
Okazało się, że owszem i wszystko pięknie, ale oni nie wiedzą ile jest spłacone po tym roku. Pytam się: przez rok co miesiąc płace zabierają mi z pensji ok.400-450 zł - co swoją drogą jest niezgodne z prawem - i chcę wiedzieć ile jest spłacone, bo wiadomo, że odsetki z automatu odchodzą, a ona mi na to że nie wie gdzie są te wpłaty, że kwoty np.89 zł, 300 zł są spłacone, ale w 2012/2013.
To gdzie jest ta kasa???
To jest ciężki temat!
Ale dziewczyny będzie lepiej w tym kraju! Przecież 10 mają wybory!małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
amysia wrote:ja też mam pytanie odnośnie ZUSu, oni płacą za "pełne" zwolnienie czy za miesiąc? Pytam, bo jestem na zwolnieniu od 23.03 i jeszcze nie dostałam nic za marzec (ani pieniędzy, ani pisma), a zwolnienie było na miesiąc i dalej przedłużone. składka za marzec opłacona 7.04 (za kwiecień na chwilę obecną już też).
Według mnie to jutro im mija termin na wydanie decyzji.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Niecierpliwa powąchaj najpierw tą Lovellę, dla mnie jak siuśki płyn pachniał. Żebyś się nie wkopała bo będziesz prać jeszcze raz
Byłam na szkole rodzenia, dziś było super- zajęcia z rehabilitantką, pokazywała ćwiczenia łagodzenia skurczy z asystą męża, jak dziecko trzymać, masować, przewijać, układać do snu itp. baardzo ciekawe zajęcia.
Amysia moja koleżanka też jakoś koło 14 poszła na L4 i do tej pory nie dostała. Miała już kontrolę czy działalność nie jest oby fikcyjna, umorzyli postępowanie bo miała papiery i teraz czeka na wypłatę od nich.
Myszka, Miru współczuje przebojówto jest paranoja..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:hahahaah szkoda tylko, że nie ma na kogo głosować
Y, mamasia, 5ylwia, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
chcebycmama rozumiem. i faktycznie z tego co się orientowałam to mają 30dni od kiedy wpłynie zwolnienie i zostaną zrobione opłaty. powinnam dostać w takim razie najpierw część za marzec (za te kilka dni), a potem za kwiecień osobno, tak?
EDIT: no nic poczekam jeszcze kilka dni i będę do nich dzwonić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:36
-
nick nieaktualnyMnie dobija szal wokol Kukiza... co ten czlowiek ma wspolnego z polityka? Nagral 2-3 piosenki i to jego cala kariera... a ze jest 'artysta' to chce wykorzystac swoje 5 minut zeby na nigo glosowano...
Jestem antypolityczna ale jesli Kukuz wykra wybory to ja juz zupelnie zwatpie w Polskie spoleczenstwo...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nie wygra na bank, ale cieszę się że jest taki Kukiz bo może przestraszy trochę tych dwóch głupków Komorowskiego i Dudę że nie są tacy bezpieczni bo skoro muzyk może takie poparcie zdobyć, niech nie czują się tacy pewni.
Pulpecja, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:chcebycmama rozumiem. i faktycznie z tego co się orientowałam to mają 30dni od kiedy wpłynie zwolnienie i zostaną zrobione opłaty. powinnam dostać w takim razie najpierw część za marzec (za te kilka dni), a potem za kwiecień osobno, tak?
EDIT: no nic poczekam jeszcze kilka dni i będę do nich dzwonić.
Maja 30 dni na wydanie decyzji od oplacenia ostatniej skladki. I 30 dni od otrzymania l4. Czyli najpierw dzwon jaka decyzja. A pozniej o kase.
Najpier wyplaca za te pierwsze kilka dni l4. A pozniej co 30 dni za 30 dni l4. Tak ja kiedys mialam. Najgorzej z zusem na wlasnej dzialalnoscimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mąż złożył łóżeczko i jak już skończył i się naklną to zobaczył że odwrotnie front zamontował i jeszcze raz
hahahh
Cassie, niecierpliwa, aaaaga, Aga89, Laura, Weridiana, mamasia, małaMyszka, psioszka11, Paula_071, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Nie ja obaw nie robie tylko cala tablice fb mam zasypana Kukizem i mnie to zaczelo irytowac
Moglby wkoncu jakis normalny czlowiek zasiasc za sterami Polski ale czy taki istnieje w Polsce???Cassie, Kkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa- na oko,dosupujesz az mleka nie bedzie za duzo:) nawet nie powiem ile.mniej wiecej bo jeszcze tego nie robilam,ale moja bratowa robila i tak to opisala;p
ja jestem na l4 od 1,5tygodnia, jestem zatrudniona od roku i to moje.pierwsze l4 wiec sobie jeszcze poczekam na pieniazki...
-
nick nieaktualnyJa tez bym juz chciala miec lozeczko w domu ale musze poczekac...
Na wyborach bylam az raz w zyciu, jak dostalam dowod osobisty majac 18lat stwierdzilam ze wypada raz w zyciu iscnie pamietam na kogo glosowalam.
Chcialam dzisiaj prac ciuszki dzieciece ale doszlam do wniosku ze poczekam do czerwca, pewie do tego czasu cos jeszcze kupie
Poscile zamowie jeszcze i tak te z tymi poduszkami wiec wypiore cala posciel w jednym cyklu tym bardziej ze mam pralke 7kg.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zmieniłam zdjęcie profilowe.
60% ciąży za mną tylko biust mi tu się rozjechal
DobranocCassie, Laura, aaaaga, Aga89, lys, mamasia, Maniuś, Martucha86, małaMyszka, niecierpliwa, Pulpecja, psioszka11, gianna88, rybka1988, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.