X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Magda.sz ja chcialam kupic proszek, ale jak mowisz ze pachnie jak siuski to zwatpilam :P

Przegapilam, ktory pachnie jak siuski?

EDIT:
    Lovella

Ja kupilam poraz kolejy Jelp + Lenor Sensitive

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:56

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam Dzidziusia i byłam bardzo zadowolona. Lovelle odradzali mi. Nawet ciocia pracująca w szpitalu. Mówiła ze często uczula.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:21

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze odkopac woreczki do prania bo jak zaczne prac te malenkie skarpetki to moga znowu gdzies 'pouciekac'

• Amberla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do otulania,Ubierania latem. Rodziłam 21 sierpnia 2013. Lipiec sierpień wyjątkowo ciepły rok. Ledwie żyłam. Dziecko pierwsze dwa tygodnie - body z krótkim rękawem i pajac. Robiłam zgodnie z radą położnej - bo dzieci do 2 tyg się dostosowują,uczą regulować dopiero temperaturę ciała. I to prawda bo córka potrafiła w ciepły dzień mieć zimne dłonie. Potem zgodnie z zasadą ze dziecko musi mieć o jedną warstwę więcej niż ja bo leży i się nie rusza. Na początek rożek się przydał. Szczególnie w szpitalu i do 2 tyg po. Mała faktycznie czuła się bezpieczniej jak była otulana . W dzień niczym nie przykrywalam. Spala na rozku. W nocy otulalam. Potem kocykiem cienkim przykrywalam a końce dawałam w boki między materac a szczeblki. Jak zaczęła być bardziej aktywna to śpiworek. A potem po 6 msc jak nauczyła się ściągać jak się jej pieluszke ba buzię nałożyło - przykrywalam kołdra. Zresztą zawsze sprawdzałam dziecko na karku. Nigdy nie miała potowek.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:13

5ylwia, małaMyszka, Paula_071, magda sz, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do lozka.
    Dobranoc!

Euforia czekamy na wiesci!

• Amberla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i my wychodzimy z założenia że dziecku lepiej śpi się w niższej temp. Dlatego zima wiosną i jesienią kiedy mamy wpływ navtemperature w domu to nie grzeje niewiadomo jak. Maks 20 stopni w domu. Pauli najlepiej śpi się między 18-20. Wole ja wtedy cieplej ubrać a temp zostawić. Człowiek od razu lepiej się wysypia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:21

• Amberla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometru stosuje ten przykładamy do czoła lub ucha. U nas się sprawdził. Teraz od pon będzie chyba w promocji w Lidlu :)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela- zgadzam sie z ta temp. U nas w domu jest zawsze 21*C a na noc ustawione jest na 18,albo 19,nie pamietam. Zdrowiej.
    Nie moge pojac jak ludzie czasami maja w domu 27*C -bo male dziecko :O potem.wyjdzie na podworko i od razu chore-ot dziwne.

Amberla, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa może ja mam zapach zmieniony w ciąży, może dla Ciebie nie będzie śmierdział ale proponuje powąchać wcześniej płyny w sklepie, można je odkręcić przecie. Ja miałam próbi Lovelli takie na 1 pranie i mega nie podpasowały.
    Płyn Dzidziuś był ok, nie wiem jak Yelp bo też ma dobre opinie

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ciastka z płatków kukurydzianych są dosyć popularne w UK i nazywają się flapjacks. Z tym ze płatki są mieszane z golden syrup, klonowe itd. Ze słodkim mlekiem "puszkowym" nigdy nie próbowałam ale brzmi super :-)

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słyszę słowo ZUS to mnie trzęsie! Też czekam na decyzję w sprawie wysokości świadczeń.. I wiecie co? zaraz po szkole pół roku tam siedziałam na stażu :) I dziwić się, że są tam takie cyrki jak ja jako stażystka robiłam 10 razy wiecej niż pracownik ZUS! I byłam bardzo pilnowana żebym czasem się nie wychylała i nie robiła za dużo! Nie wiem czy tak jest wszedzie ale w moim dziale na 8 godzin pracy na pracę poświęcało się max 2 godz dziennie.. Reszta dnia to ploteczki, kawka i handel! Codziennie ktoś przychodził z kosmetykami, ciuchami albo biżuteria! Wiecznie ktoś miał imieniny więc ciasto, wino na porządku dziennym!!! Może nie uwierzycie ale w piątki na legalu od 13 koniec pracy i drinki! Sok jabłkowy i żubrówka! Nigdy tego nie zapomnę! Mogłabym jeszcze wiele o tym pisać co tam się działo! :)
    Pomyśleć, że mogłam tam zostać! Mieć taką bezstresowa pracę! A ja wolałam odejść bo chciałam się rozwijać! Głupia ja!!! :)

małaMyszka, Weridiana, lys, Y, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do pracy obsługi w zusie. Rozmowa wyglądała tak:
    sala konferencyjna, ze sto osób, kartka A4 i długopis, zadanie: napisz kim chciałaś zostać, jak byłaś dzieckiem?

o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 23:37

lys, niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cycki mi przeciekają. Kilka kropelek bezbarwnej cieczy... nagle czuję coś chłodnego na cyckach, ale nie wycieka

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ja kiedyś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do pracy obsługi w zusie. Rozmowa wyglądała tak:
    sala konferencyjna, ze sto osób, kartka A4 i długopis, zadanie: napisz kim chciałaś zostać, jak byłaś dzieckiem?

o.O
    Myszka trzeba było napisać: zawsze marzyło mi się "nic nie robienie" czyli chciałam zostać pracownikiem ZUS :)

małaMyszka, Weridiana, futuremama, Miru lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Myszka trzeba było napisać: zawsze marzyło mi się "nic nie robienie" czyli chciałam zostać pracownikiem ZUS :)
    aaaa hahahahahhahaha dobre... ale wiesz to była moja pierwsza "rozmowa" o pracę. Ojciec mnie wysłał i potem miał pretensje, że napisałam jakieś bzdury, skoro im się nie spodobało...

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie zbyt mądrze napisałaś :) teraz z perspektywy czasu to wiesz :) musieli wybrać kogoś na swoim poziomie ;-)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia to chyba prawda... ;)

teraz już wiem, że nie można być zbyt ambitnym...

To co odliczamy Kochana????

99 :D :D :D

5ylwia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadamy lulu :D

jutro muszę podejść do szpitala po L4 i zanieść szefowej wrrrrrrr mam nadzieję, że będzie gdzieś ... np. w WC

5ylwia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    5ylwia to chyba prawda... ;)

teraz już wiem, że nie można być zbyt ambitnym...

To co odliczamy Kochana????

99 :D :D :D
    O tak już 99 :) jeszcze trochę i będzie 7 miesiąc!!! Nie mogę w to uwierzyć dopiero co był grudzień!
    dobranoc :-*

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    spadamy lulu :D

jutro muszę podejść do szpitala po L4 i zanieść szefowej wrrrrrrr mam nadzieję, że będzie gdzieś ... np. w WC
    To poproś jakąś zaufaną koleżankę żeby dosypała rano szefowej coś na przeczyszczenie do herbatki :)
    Dobra idę spać bo mi odbija ;-) zgaga mnie męczy, mały szaleje ale trzeba się zmusić bo rano wycieczka do Lidla po strój kąpielowy i letnią sukienkę :)

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ