Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilka też widziałam te bodziaki, też już miałam je brać, ale już mam ich tak dużo że nie wzielam, ale sa w dobrej cenie
Kamilka bądź dobrej myśli !my tu wszystkie trzymamy kciuki !!
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Lanusia fajnie ze sie odezwalas! najwazniejsze ze Ty i malutka jestescie zdrowe:) pochwalam Twoja decyzje, jak to mowia mądry Polak po szkodzie. ja bym nie chciala zeby taki "tatus" widnial w papierach mojego dziecka, jeszcze po takich tekstach. jestes mloda piekna i cale zycie przed Toba, jeszcze znajdzie sie tatus dla wojej malej ktory pokocha ją jakby byla jego dzieckiem. sciskam:*
Lanusia93, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyJa to jestem zdolna bestia
wyłączyłam laptopa w trakcie pisania posta
Lanusia dobrze że zostawiłaś tego frajera, mam nadzieję, że to ostateczne i definytywne rozstanie i że w rozsądek w końcu wygra nad rozumem
Szanuję Twoją decyzję o niewpisaniu go jako ojca, ale mooim zdaniem nie powinnaś odpuszczać mu alimentów! Zrobił dziecko to niech na niego łoży! Tym bardziej, że nie masz pracy ani własnego mieszkania.. Ale zrobisz jak uważasz
Co do dłużenia się czasu ja mam wprost przeciwnie! Mi ten czas leci nawet nie wiem kiedy, już nie nadążam za tymi tygodniami i co się nie obejrzę już kolejna wizyta u ginaJutro zaczynam 35 tc!
Kochane zaraz mąż wraca z pracy lecimy do teściów na obiad
Pa!Lanusia93, pekinka82, Ruda27, Magda2013, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Lanusia ciesze sie ze sie odezwalas,bywaj tutaj czesciej..tak jak kiedys
Jestesmy juz na koncowce,emocje powoli zaczynaja sie rozkrecac,nie odchodz juz
Straszne rzeczy sie dzialy u Ciebie z tego co czytam. Dla mnie takie zachowanie jest nie do wybaczenia. Nigdy !! Zreszta juz kiedys pisalam ze jak by mnie uderzyl moj facet to od razu bym mu pokazala drzwi. Uderzyl raz to uderzy drugi. Moim zdaniem tez nie powinnas mu odpuszczac alimentow. Ale Ty zrobisz jak uwazasz.
Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dostalam w gratisie do wozka laktator reczny tommee tippee wiec zakup z glowy
elektryczny niby wygodniejszy ale u nas na sr polozna mowila ze reczne dzialaja rownie dobrze kwestia tego ze odciagasz recznie.. polozna mowila ze lepiej kupic po porodzie bo nie wiadomo czy bedzie potrzebny a przentowala nam medela elektryczny ale jak dla mnie to jakis trefny rurka caly czas wylatywala z urzadzenia
moze taka sztuka hehe
Dodi lubi tę wiadomość
-
Moni& wrote:mam pytanko - czy wszystko pierzecie w proszku dla dzieci czy tylko ubranka ktore przylegaja bezposrednio do cialka? chodzi mi o kocyki, spiworki, rozek czy tez prac w proszku dla dzieci
Moni&,
choć czasem mogłoby się to wydawać niepotrzebne, warto wyprać wszystkie rzeczy, które mogą mieć bezpośrednio kontakt ze skórą maluszkaZanim ubranko trafi do naszych rąk, przebywa długą drogę – od fabryki aż po hurtownię i sklep. Ubranka (i nie tylko) powinny być prane, gdyż nie wiemy, w jakich warunkach były przechowywane w magazynie czy sklepie. W tym czasie mogą one stykać się z różnymi, niewidocznymi gołym okiem zanieczyszczeniami. Warto pamiętać, że w przypadku rzeczy nowych i firmowo zafoliowanych przez producenta nie mamy też pewności, czy do ich konserwacji użyto bezpiecznych środków.
Substancje chemiczne będące składnikami produktów przeznaczonych do prania należą do częstych czynników powodujących alergiczne reakcje skórne. Skóra dziecka ma z nimi kontakt także podczas przewijania czy przytulania. Z tego względu w delikatnych środkach dla dzieci dobrze jest wyprać zarówno kocyk, narzutę służącą do zabawy na podłodze, jak i pościel czy ubrania rodziców (jeśli malec będzie miał z nimi częstą styczność).
Pozdrawiam,
Doradca Lovela
Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
Tak sobie czytam ten artykuł:
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/laktacja/kiedy-laktator-jest-potrzebny-sytuacje-w-ktorych-trzeba-odciagac-pokarm,189_3157.html
i może faktycznie odciąganie pokarmu ma dobre strony. Ale ja nie zakładam z góry, że go będę miała (chociaż nocną porą siara leje się strumieniami, ale to o niczym nie świadczy). Myślałam, że taką jednorazową ilość można sobie spokojnie odciągnąć ręcznie hmm..Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyLanusia czasami jak nie ma sie pokarmu to mozna pobudzac laktatorem do produkcji a w 2-3 dobie jest nawal pokarmu ktorego dziecko nie nadazy zjesc i mozna sie zapalenia nabawic dlatego tez trzeba odciagac, ogolnie polozna mowila ze mozna to zrobic rekami ale mysle ze laktatorwm latwiej
no i tak jak Moni pisze mozna odciagac na pozniej
Lanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A jak tam dziewczyny- Paulina i Karolina? Bo coś mi mignęło kiedyś na forum- jakieś problemy ze skurczami, szyjką... Tylko że teraz ich nie ma, a grzebiąc wśród kilkuset ostatnich postów prędzej nabawię się rozstroju nerwowego niż coś znajdę
Ktoś mi przybliży nieco sprawę?Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja kupilam laktator ręczny baby one pokecila mi go koleżanka, podobno te elektryczne są dobre ale boli przy odciaganiu.
Lanusia mi koleżanka poradzila żeby kupić czy tak czy tak i do szpitala koniecznie wziąć , bo nawet może się przydać aby pobudzić brodawekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:15
Lanusia93, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif