Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam majtki siateczkowe, flizelinowe i 3 pary takich zwyklych bawelnianych... szwagierka mowila ze najlepiej jej bylo w takich bawelnianych wiec zakupilam... Bede testowac wszystkie mozliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 11:43

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnej najlepsze siateczkowe (wielorazowe) bo przepuszcźaja powietrze,. Ja mam 4 sztuki. Mysle se jakby braklo to u nas w szpitalu jest kiosk i mozna kupic. Bawelniane zwykle tez mam ale swoje, nie kupuje extra. Pewnie w nich bede chodzila jak juz do domu wyjde..

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te bawelniane kupilam troche wieksze zeby mi sie ten wielki podklad zmiescil a zeby nic nie uwieralo...

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.... :) Matko.... Ogrom tego... W sumie zostały mi pierdoly... Ale wiecie... Nie mam jeszcze nic do kąpieli dla Zuzy a i nie mogę sie na nic zdecydowac... A wiem ze na dniach muszę to juz kupić...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez wielorazowe siateczkowe, lacznie 5 par i jedne flizelinowe, te siateczkowe sa podobno bardziej wygodne bo lepiej sie dopasowuja do ciala a te flizelinowe sa mniej rozciagliwe i trzeba dobrze z rozmiarem trafic ;)
    W pologu najlepiej przewiewna bielizne uzywac najlepiwj wlasnie te siateczkowe bo to co wycieka z macicy zbyt ladnie nie pachnie, ze tak sie wyraze, i nie ma co sie kisić :D

Dodi lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale i podkładow chyba tez trzeba kupić sporo....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pisze ze podkladow na lozko 2-3 szt. Plus mam wielkie podpaski bella mama.. Mysle ze styknie

Dodi lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze podklady na łóżko?? Dobrze ze mam tego neta bo bym poszła jak sierota....

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że nawet pół dnia trudno za Wami nadgonić ;)

Madzikovy, widzę, że Ty też czekasz na cesarkę. Ja mam za równe 5 tygodni :)
    Co do majciochów, to gorąco polecam siateczkowe babyono. Są wielorazowe (tak na 3 prania), szybko schną i są przewiewne. W paczce są 2 sztuki i to w zupełności wystarczy na cały okres chodzenia z tą wielką podpachą.
    Madziu, po cc macica jest nieco lepiej wyczyszczona niż po naturalnym porodzie, więc potrzebujesz mniej wkładów bella, bo krwawienie jest mniejsze. 3 paczki na pewno wystarczą, a jakby co zawsze można dokupić.
    A podkładów też wystarczy 1 paczka.

Ruda, jednak rodzisz w Polsce? Mam nadzieję, że mąż zdąży dojechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:03

Madzikovy, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi tak rodze w polsce :) juz jestem u mamy i przygotowuje sie na te chwile.. Tez licze ze maz zdazy.. Ok 4-5 h i jest wiec mysle ze da rade :) a na poczatku bede z mama albo siostra..

Az sie boje tego krwawienia ble :P nienawidze podpasek, do tego takich wielkich ksiazkowych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:05

mala_mi, Madzikovy, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi dziękuje :* tez słyszałam ze po cc mniej sie krwawi, ale myślałam ze to bujdy... A jednak przy krojeniu lepiej czyszcza to wszystko.

Ruda, biedny ten Twój mąż bo musi byc w każdej chwili gotowy :)
    Oj ja tez nienawidzę krwawienia....bez okresu jest mi tak cudownie...

A do kąpieli chyba kupię ten płyn hipp, bo nie bede walić od razu z górnej półki, nie wiem czy moje dziecko bedzie uczuleniowe, a po co od razu je przyzwyczajać ...

mala_mi, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy no biedny, ja mu powiedzialam ze tak od poloqy lipca koniec z piwkowaniem :P musi byc do dyspozycji :P

Ja mam oilatum, akurat tu na dziecko ja nie chce oszczedzac :) mam nadzieje, ze bedzie dla niego dobre ;)

Moni&, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dawaj jak wizyta ;) ile ma Kacperek? :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja tez zycze wszystkiego naj!:)
    ona20 powodzenia na egzaminie, ale powiedz jaki to egzamin:P

no wiec ja wrocilam juz do domu, gbs pobrany z pochwy tylko i zanioslam juz do labo, zaplacilam 35 zl. szyjka zamknieta, ile cm lekarz nie mowil ale poboc jest dobrze i zbyt wczesny porod mi nie grozi:P
    dzidzia tez ok, Kacpercio wazy juz 2,5 kg!:D czyli tak do porodu bedzie wazyl ok 3,2-3,5 kg :)
    jedynie to za duzo przytylam bo 2 kg wrr:/ no to mam 17,5 na plus, musze sie zaczac ograniczac koniec z tym łakomstwem:P
    nastepna wizyte mam u innego lekarza za 2 tyg po l4 i wyniki do karty ciazy wpisac bo mam skirrowanie na morfologie i posiew moczu. no a potem rezerwowo na 28 jak moj lekarz wroci z urlopu jesli nie urodze do tego czasu:P

Camille87, Ruda27, Magda2013, Madzikovy, amela, Sylka, celia, pekinka82 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Monia, czekamy na wiesci :-)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super! Czyli prawie udalo Ci sie wysnic wage ;-)
    Masz jakies zdjecie Kacperka?

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super wiesci! Ciesze sie ze wszystko ok :)
    A co Ty aie waga martwisz, prosze Cie ;) juz niedlugo i kg beda powoli nam spadac, damy rade :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze produkcja stron idzie pelna para :D

Ja dzis pospalam dluzej :) obiad mam od wczoraj wiec wzielam sie za odkurzanie.Zdarzylam odkurzyc jeden pokoj to mnie tak zaczal bolec kregoslup ze myslalam ze nie wytrzymam :P ale jakos dalam rade posprzatac inne pomieszczenia :)

Madzikovy witaj ponownie :) A Twoja corczka juz jaka duza,super :)
    Ja mam tez majtki siateczkowe i fizelinowe a co do plynu do kapania to kupilam Hipp. Podklady te do majtek i te na lozko to tez biore chociaz u mnie daja w szpitalu.

Camilla,Ninkapa wszystkiego Najlepszego,zdrowka oraz szybkiego i bezbolesnego porodu :*

Co do palenia to ja nie palilam i nie zamierzam :D chyba ze na starosc mi sie odmieni :D

U mnie dzis piekna pogoda,wypralam rozek recznie i juz sie suszy na balkonie :) zostal jeszcze ochraniacz na lozeczko,ale to jutro go wypiore.

Moni super ze wszystko ok :) gratulacje
    Waga sie nie przejmuj,mi tez gin powiedzial kiedys ze za duzo przytylam ale ja wcale nie uwazam zebym duzo przytyla. Kazda tyje indywidualnie :)

Ja przytylam narazie 13kg a kuzynka 8kg i ona do mnie ze ja bardzo duzo :/

Camille87, Madzikovy, amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj...scinaja u nas trawe po blokiem,wali w calym mieszkaniu spalinami i trawa :/ musze okna pozamykac.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja mam prawie 19 kg na plusie i mam to gdzies. Jem normalnie nie przesadzam ze slodyczami ani fastfoodami (prawie wogole nie jem) i innymi przekaskami wiec widocznie organizm zbiera co mu potrzeba ;-)

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ