Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam majtki siateczkowe, flizelinowe i 3 pary takich zwyklych bawelnianych... szwagierka mowila ze najlepiej jej bylo w takich bawelnianych wiec zakupilam... Bede testowac wszystkie mozliwosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 11:43
-
nick nieaktualnyNo wlasnej najlepsze siateczkowe (wielorazowe) bo przepuszcźaja powietrze,. Ja mam 4 sztuki. Mysle se jakby braklo to u nas w szpitalu jest kiosk i mozna kupic. Bawelniane zwykle tez mam ale swoje, nie kupuje extra. Pewnie w nich bede chodzila jak juz do domu wyjde..
-
nick nieaktualnyJa mam tez wielorazowe siateczkowe, lacznie 5 par i jedne flizelinowe, te siateczkowe sa podobno bardziej wygodne bo lepiej sie dopasowuja do ciala a te flizelinowe sa mniej rozciagliwe i trzeba dobrze z rozmiarem trafic

W pologu najlepiej przewiewna bielizne uzywac najlepiwj wlasnie te siateczkowe bo to co wycieka z macicy zbyt ladnie nie pachnie, ze tak sie wyraze, i nie ma co sie kisić
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To prawda, że nawet pół dnia trudno za Wami nadgonić

Madzikovy, widzę, że Ty też czekasz na cesarkę. Ja mam za równe 5 tygodni
Co do majciochów, to gorąco polecam siateczkowe babyono. Są wielorazowe (tak na 3 prania), szybko schną i są przewiewne. W paczce są 2 sztuki i to w zupełności wystarczy na cały okres chodzenia z tą wielką podpachą.
Madziu, po cc macica jest nieco lepiej wyczyszczona niż po naturalnym porodzie, więc potrzebujesz mniej wkładów bella, bo krwawienie jest mniejsze. 3 paczki na pewno wystarczą, a jakby co zawsze można dokupić.
A podkładów też wystarczy 1 paczka.
Ruda, jednak rodzisz w Polsce? Mam nadzieję, że mąż zdąży dojechać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:03
Madzikovy, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala mi tak rodze w polsce
juz jestem u mamy i przygotowuje sie na te chwile.. Tez licze ze maz zdazy.. Ok 4-5 h i jest wiec mysle ze da rade
a na poczatku bede z mama albo siostra..
Az sie boje tego krwawienia ble
nienawidze podpasek, do tego takich wielkich ksiazkowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:05
mala_mi, Madzikovy, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mała Mi dziękuje :* tez słyszałam ze po cc mniej sie krwawi, ale myślałam ze to bujdy... A jednak przy krojeniu lepiej czyszcza to wszystko.
Ruda, biedny ten Twój mąż bo musi byc w każdej chwili gotowy
Oj ja tez nienawidzę krwawienia....bez okresu jest mi tak cudownie...
A do kąpieli chyba kupię ten płyn hipp, bo nie bede walić od razu z górnej półki, nie wiem czy moje dziecko bedzie uczuleniowe, a po co od razu je przyzwyczajać ...
mala_mi, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolina ja tez zycze wszystkiego naj!

ona20 powodzenia na egzaminie, ale powiedz jaki to egzamin:P
no wiec ja wrocilam juz do domu, gbs pobrany z pochwy tylko i zanioslam juz do labo, zaplacilam 35 zl. szyjka zamknieta, ile cm lekarz nie mowil ale poboc jest dobrze i zbyt wczesny porod mi nie grozi:P
dzidzia tez ok, Kacpercio wazy juz 2,5 kg!
czyli tak do porodu bedzie wazyl ok 3,2-3,5 kg 
jedynie to za duzo przytylam bo 2 kg wrr:/ no to mam 17,5 na plus, musze sie zaczac ograniczac koniec z tym łakomstwem:P
nastepna wizyte mam u innego lekarza za 2 tyg po l4 i wyniki do karty ciazy wpisac bo mam skirrowanie na morfologie i posiew moczu. no a potem rezerwowo na 28 jak moj lekarz wroci z urlopu jesli nie urodze do tego czasu:P
Camille87, Ruda27, Magda2013, Madzikovy, amela, Sylka, celia, pekinka82 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej widze ze produkcja stron idzie pelna para

Ja dzis pospalam dluzej
obiad mam od wczoraj wiec wzielam sie za odkurzanie.Zdarzylam odkurzyc jeden pokoj to mnie tak zaczal bolec kregoslup ze myslalam ze nie wytrzymam
ale jakos dalam rade posprzatac inne pomieszczenia 
Madzikovy witaj ponownie
A Twoja corczka juz jaka duza,super 
Ja mam tez majtki siateczkowe i fizelinowe a co do plynu do kapania to kupilam Hipp. Podklady te do majtek i te na lozko to tez biore chociaz u mnie daja w szpitalu.
Camilla,Ninkapa wszystkiego Najlepszego,zdrowka oraz szybkiego i bezbolesnego porodu :*
Co do palenia to ja nie palilam i nie zamierzam
chyba ze na starosc mi sie odmieni 
U mnie dzis piekna pogoda,wypralam rozek recznie i juz sie suszy na balkonie
zostal jeszcze ochraniacz na lozeczko,ale to jutro go wypiore.
Moni super ze wszystko ok
gratulacje
Waga sie nie przejmuj,mi tez gin powiedzial kiedys ze za duzo przytylam ale ja wcale nie uwazam zebym duzo przytyla. Kazda tyje indywidualnie
Ja przytylam narazie 13kg a kuzynka 8kg i ona do mnie ze ja bardzo duzo
Camille87, Madzikovy, amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny