X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam majtki siateczkowe, flizelinowe i 3 pary takich zwyklych bawelnianych... szwagierka mowila ze najlepiej jej bylo w takich bawelnianych wiec zakupilam... Bede testowac wszystkie mozliwosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 11:43

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnej najlepsze siateczkowe (wielorazowe) bo przepuszcźaja powietrze,. Ja mam 4 sztuki. Mysle se jakby braklo to u nas w szpitalu jest kiosk i mozna kupic. Bawelniane zwykle tez mam ale swoje, nie kupuje extra. Pewnie w nich bede chodzila jak juz do domu wyjde..

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te bawelniane kupilam troche wieksze zeby mi sie ten wielki podklad zmiescil a zeby nic nie uwieralo...

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.... :) Matko.... Ogrom tego... W sumie zostały mi pierdoly... Ale wiecie... Nie mam jeszcze nic do kąpieli dla Zuzy a i nie mogę sie na nic zdecydowac... A wiem ze na dniach muszę to juz kupić...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez wielorazowe siateczkowe, lacznie 5 par i jedne flizelinowe, te siateczkowe sa podobno bardziej wygodne bo lepiej sie dopasowuja do ciala a te flizelinowe sa mniej rozciagliwe i trzeba dobrze z rozmiarem trafic ;)
    W pologu najlepiej przewiewna bielizne uzywac najlepiwj wlasnie te siateczkowe bo to co wycieka z macicy zbyt ladnie nie pachnie, ze tak sie wyraze, i nie ma co sie kisić :D

Dodi lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale i podkładow chyba tez trzeba kupić sporo....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pisze ze podkladow na lozko 2-3 szt. Plus mam wielkie podpaski bella mama.. Mysle ze styknie

Dodi lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze podklady na łóżko?? Dobrze ze mam tego neta bo bym poszła jak sierota....

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że nawet pół dnia trudno za Wami nadgonić ;)

Madzikovy, widzę, że Ty też czekasz na cesarkę. Ja mam za równe 5 tygodni :)
    Co do majciochów, to gorąco polecam siateczkowe babyono. Są wielorazowe (tak na 3 prania), szybko schną i są przewiewne. W paczce są 2 sztuki i to w zupełności wystarczy na cały okres chodzenia z tą wielką podpachą.
    Madziu, po cc macica jest nieco lepiej wyczyszczona niż po naturalnym porodzie, więc potrzebujesz mniej wkładów bella, bo krwawienie jest mniejsze. 3 paczki na pewno wystarczą, a jakby co zawsze można dokupić.
    A podkładów też wystarczy 1 paczka.

Ruda, jednak rodzisz w Polsce? Mam nadzieję, że mąż zdąży dojechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:03

Madzikovy, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi tak rodze w polsce :) juz jestem u mamy i przygotowuje sie na te chwile.. Tez licze ze maz zdazy.. Ok 4-5 h i jest wiec mysle ze da rade :) a na poczatku bede z mama albo siostra..

Az sie boje tego krwawienia ble :P nienawidze podpasek, do tego takich wielkich ksiazkowych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:05

mala_mi, Madzikovy, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi dziękuje :* tez słyszałam ze po cc mniej sie krwawi, ale myślałam ze to bujdy... A jednak przy krojeniu lepiej czyszcza to wszystko.

Ruda, biedny ten Twój mąż bo musi byc w każdej chwili gotowy :)
    Oj ja tez nienawidzę krwawienia....bez okresu jest mi tak cudownie...

A do kąpieli chyba kupię ten płyn hipp, bo nie bede walić od razu z górnej półki, nie wiem czy moje dziecko bedzie uczuleniowe, a po co od razu je przyzwyczajać ...

mala_mi, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy no biedny, ja mu powiedzialam ze tak od poloqy lipca koniec z piwkowaniem :P musi byc do dyspozycji :P

Ja mam oilatum, akurat tu na dziecko ja nie chce oszczedzac :) mam nadzieje, ze bedzie dla niego dobre ;)

Moni&, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dawaj jak wizyta ;) ile ma Kacperek? :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja tez zycze wszystkiego naj!:)
    ona20 powodzenia na egzaminie, ale powiedz jaki to egzamin:P

no wiec ja wrocilam juz do domu, gbs pobrany z pochwy tylko i zanioslam juz do labo, zaplacilam 35 zl. szyjka zamknieta, ile cm lekarz nie mowil ale poboc jest dobrze i zbyt wczesny porod mi nie grozi:P
    dzidzia tez ok, Kacpercio wazy juz 2,5 kg!:D czyli tak do porodu bedzie wazyl ok 3,2-3,5 kg :)
    jedynie to za duzo przytylam bo 2 kg wrr:/ no to mam 17,5 na plus, musze sie zaczac ograniczac koniec z tym łakomstwem:P
    nastepna wizyte mam u innego lekarza za 2 tyg po l4 i wyniki do karty ciazy wpisac bo mam skirrowanie na morfologie i posiew moczu. no a potem rezerwowo na 28 jak moj lekarz wroci z urlopu jesli nie urodze do tego czasu:P

Camille87, Ruda27, Magda2013, Madzikovy, amela, Sylka, celia, pekinka82 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Monia, czekamy na wiesci :-)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super! Czyli prawie udalo Ci sie wysnic wage ;-)
    Masz jakies zdjecie Kacperka?

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super wiesci! Ciesze sie ze wszystko ok :)
    A co Ty aie waga martwisz, prosze Cie ;) juz niedlugo i kg beda powoli nam spadac, damy rade :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widze ze produkcja stron idzie pelna para :D

Ja dzis pospalam dluzej :) obiad mam od wczoraj wiec wzielam sie za odkurzanie.Zdarzylam odkurzyc jeden pokoj to mnie tak zaczal bolec kregoslup ze myslalam ze nie wytrzymam :P ale jakos dalam rade posprzatac inne pomieszczenia :)

Madzikovy witaj ponownie :) A Twoja corczka juz jaka duza,super :)
    Ja mam tez majtki siateczkowe i fizelinowe a co do plynu do kapania to kupilam Hipp. Podklady te do majtek i te na lozko to tez biore chociaz u mnie daja w szpitalu.

Camilla,Ninkapa wszystkiego Najlepszego,zdrowka oraz szybkiego i bezbolesnego porodu :*

Co do palenia to ja nie palilam i nie zamierzam :D chyba ze na starosc mi sie odmieni :D

U mnie dzis piekna pogoda,wypralam rozek recznie i juz sie suszy na balkonie :) zostal jeszcze ochraniacz na lozeczko,ale to jutro go wypiore.

Moni super ze wszystko ok :) gratulacje
    Waga sie nie przejmuj,mi tez gin powiedzial kiedys ze za duzo przytylam ale ja wcale nie uwazam zebym duzo przytyla. Kazda tyje indywidualnie :)

Ja przytylam narazie 13kg a kuzynka 8kg i ona do mnie ze ja bardzo duzo :/

Camille87, Madzikovy, amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj...scinaja u nas trawe po blokiem,wali w calym mieszkaniu spalinami i trawa :/ musze okna pozamykac.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja mam prawie 19 kg na plusie i mam to gdzies. Jem normalnie nie przesadzam ze slodyczami ani fastfoodami (prawie wogole nie jem) i innymi przekaskami wiec widocznie organizm zbiera co mu potrzeba ;-)

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ