X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale depresja nam chyba nie grozi co?

w2exyt.jpg

Sproquette, amela, nick nieaktualny, Aggie, mala_mi, MILA, mika1987, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria ale depresja nam chyba nie grozi co?

w2exyt.jpg
    hehehe :D

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece zrobić sobie inke do pączka ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila hahahahaha :P
    No mysle ze nie ma tak zle :D
    A Twoj pies jest boski :D

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz smakolyki mmm, ja chyba sobie bulke z dzemem zjem :-)
    Monia u nas nie padalo a mialo! :/ jak gardlo?

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie pizze jadlam mm :P pekne :P
    Amela Ty to jestes maniaczka paczkow co :P

amela, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tak narzekacie na te "grube" uda, tylek itd, ale czy ktoras bedzie schodzila z ponad 90 kg? watpie, czym sie przejmujecie? zwykle to co lapie sie w ciazy szybko sie gubi, mi zostanie jeszcze troche, nie wazne ze nie powinnam przekroczyc 90kg wedlug belly, dzis przekroczylam... mimo ze staram sie nie objadac swinstwami... staram sie jesc zdrowo i z umiarem... Mam gigantyczny brzuch, palce jak kielbaski (juz nie pamietam kiedy mialam na palcu moj pierscionek zareczynowy :( ) stopy o dwa rozmiary wieksze, dupe jak slon a o udach nie wspomne... ramiona brrr zgroza, jedyne co jeszcze jest ok to lydki (alleluja genetyko),... i co ja mam wedlug Was zrobic? na prawde nie fajne jest patrzenie na takie zgrabne przyszle mamuski jeczace o tluszczu, zdjecia sa wstawiane na fb, widac wszystko, wiec po co sobie wkrecac? Ide dzis sobie... dobranoc

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam bulke z dzemem truskawkowym i popilam mlekiem a wczesniej wypilam kakao i zgagi nie ma :D mleko mnie zawsze uzdrowi :-)

Daria pizze wczoraj jadlam ;)
    No a amela faktycznie paczkowy potworek ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie co Ty piszesz? Ja mam juz sporo powyzej 80kg! Przytylam juz ok 20kg wiec nie pisz sobie wkrecam a zdjecia z profilu i w odpowiednim ubraniu tuszuja wGe uwierz mi, mi maz w lesie zrobil zdjecie na wprost to jak swinka piggie wygladam :(

• amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe pączkowy potworek :D ale się uśmiałam :D no fakt lubie pączki ale sama bym ich sobie aż tyle nie kupowała, ale siostra z mamą dba abym codziennie miała jakiegoś, staram się tak nie jeść codziennie, ale oprzec się cięzko jak leży taki piękny i pachnący :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dlatego ja się już nie przejmuje wagą ;) potem sobie z nią poradze ;D

mala_mi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze tak, mi tez byloby sie ciezko oprzec :-) na szczescis maz kupuje tylko gdy go o to poprosze, sam z siebie to najwyzej arbuza kupi bo wie ze nim nigdy nie pogardze B)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Aggie, Kamila ma racje! Zdjecia nie zawsze pokazuja jak sie wyglada..
    Ja jeszcze chwila i bede miala 90 kg! Juz tez mam plus ok 20.. Takze nie jest kolorowo.. I nie poszlo mi tylko w brzuszek niestety.. W biodrach ok 8 cm, w udzie 20?! Nie wiem cyz dobrze zmierzylam, ale idzie sie pochlasta, tym udem :P nie wspomne o ramionach..
    Aggie masz chociaz ladne lydki, bo ja mam tuczki :P na koniec sierpnia ide na wesele i juz planuje isc w dlugiej sukience.. Nie pokazuje nikomu nog, codziennie smigam w dlugich spodnicach..
    Zdjecia jak dodaje na neta, to wiaodmo ze zawsz ete korzystniejsze :P
    Jeszcze troszke :) nie licze na cud ze szybko to ze mnie zejdzie, siostra do teraz ma troche cialka a to pare lat.. Ale moze do konca roku uda sie cos ze soba zrobic.. :)

• amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a też mam juz dobre 20 kg na plusie, ja sama dla siebie też wyglądam bardzo grubo bo przy wadze 56 kg, 78 robi różnice !! każda z nas przytyła i nie trzeba sobie nic wkręcać, każda zna siebie swój, wygląd i widzi różnice.

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a wiecie ja mam teraz 3 wesela, prawie tydzień po tygodniu aż do porodu ;( niestety nie pójdziemy na żadne przez te moje nogi ;/ Daria ja też ma łydki duże, a jak jeszcze spuchną to hoho , w lustro lepiej nie patrzec :D

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja zawsze mialam takie klocki.. Takie tuczki :/ a teraz to dopiero.. Nieznosze moich lydek, a z tego najtrudniej schudnac.. No i z ramion tez latwo nie jest :(
    Anita, a wesela macie u bliskich osob? Ja mam nadzieje, ze urodze do konca lipca to na wesele sie jakos ogarne choc ciutke :P

nick nieaktualny, amela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wielkie lydki, zreszta zawsze mialam :-S ramiona to tez moja zmora, ale co zrobic, nie obzeramy sie jakos mocno a organizm wszystko kumuluje..

Ja bym sie z checi na jakies weselicho przeszla! Zazdroszcze wam bo u mnie sie nie zapowiada :(

nick nieaktualny, amela lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja też właśnie łydki miałam zawsze spore, no ale z nimi już nic nie zrobie ;/ ale odkąd chudłam do tych 56 kg to już tak mi się ta waga trzymała i łydki zawsze troche mniejsze są ;) planuje po porodzie zejśc do tej wagi, zobaczymy w jakim czasie mi się to uda ;)
    A wesele no w sumie u bliskich osób...i to jest najgorsze, a też nie jest tak blisko bo trzeba kawał drogi dojechać !

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja bym wolala isc tak we wrzesniu.. Moze bym cos juz zrzucila.. A tak to ok miesiaca po porodzie bedzie ciezko.. Ani nie potancze a i nic, pojdziemy tylko na obiad i chwile posiedziec, bo jak bede karmila to nie chce na dlugo malego zostawiac..
    Chyba mi sie juz macica obnizyla :) juz nie mam takich problemow z oddychaniem :) i ta kreska co mi szla do gory razem z macica (od zgiecia brzucha) chyba jest juz ciut nizej :D ale brzuch nie opadl jeszcze

nick nieaktualny, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam jeszcze rady nadgonić wszystkiego z ostatnich paru dni, ale najistotniejsze i najmądrzejsze zdanie odnośnie wagi napisała Amela: nie ma co się przejmować, po porodzie będziemy zrzucać, o ile coś zostanie ;)

Gratuluję udanych wizyt :) Sylka, mikołajowy doktor musiał być przesympatyczny :D Ciekawa jestem Twojej relacji z porodu - jak to jest w Norwegii :)

My też dzisiaj byliśmy u lekarza. Mała waży 2350, jest zdrowa, silna i podobno już zdolna do życia poza brzuchem "jakby co". Ale oby to "jakby co" się nie przytrafiło :O Za 4 tygodnie i 2 dni będę już ją mogła przytulić :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, amela, Moni&, MILA, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ