Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzikovy wrote:Kochana jesteś! Ale wiem ze jak zacznę sie uzalac dziewczyny tez wpadną w zły, smutny i pełen obaw nastrój a tego nie chce. A u mnie po prostu im bliżej wizyty tym bardziej sie boje ze przez ten czas stało sie cos o czym jeszcze nie wiem.
Ja też się obawiałam, bo dużo stresów mnie ostatnio spotykało. Ale zuch jest twardy i cały czas rośnie. Myślę, że u Ciebie będzie tak samo !
Ciesz się, że już jesteś w 12 tygodniu, prawie koniec I trymestru. I jeżeli nie masz plamień ani mocnych bóli sprzyjających poronieniom, to znaczy, że z ciążą wszystko OK ! -
Mnie tez nachodzą jakies złe myśli, tj wiem ze na jutrzejszej wizycie powinno byc wszystko w porządku ale czasem chwila takiego zwątpienia przychodzi... czemu przed każda wizyta sie tak stresujemy:/ ale nie jest to taki stres jak przed ostatnia wizyta gdzie nie wiedziałam czy zobacze juz zarodek ale jest zarodek jest serduszko wiec musi byc dobrze:)
co do czestych wizyt w toalecie w nocy...ostatnia noc to był koszmar poszłam spac przed 22 i co równe 2h sie budziłam do wc.
a teraz zgaga mnie meczy bo zjadłam bułke z dżemem na śniadanie:/Monis
[/link]
-
P.S. Aggie ja na Twoim miejscu bym nie zwlekała z wiadomością o ciąży w pracy, tym bardziej jesli masz upierdliwe szefostwo i stres w pracy. Pomyśl sobie: bedzie co ma byc, zdrowie malenstwa jest najwazniejsze:)
Albo wez od razu l4 od lekarza, w razie w i tak umowe masz przedłużona do poroduMonis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Dzieki...
A tak w skrocie o mnie jestem mama 2 chlopcow: niecale 5 i skonczone 3 latka
o 3 dzidziusia stralismy sie 4 cykle i kiedy odpuscilam okazalo sie ze jestem w ciazy:D mieszkam w UK...mecza mnie mdlosci i wymioty i nawet w nocy potrafie wstac i isc wymiotowac pierwsze usg bede miec dopiero okolo 12-13 tyg ciazy a jak na razie jest to 8 tydz i 4 dzien.....celia lubi tę wiadomość
-
Karolina miło że do Nas dołączyłaś....
Nie znasz Nas więc ja też się przedstawię;
Mam na imię Paulina lat 27 ( nie skonczone) brak dzieci jestem po 2 poronieniach o dziecko staramy się 20 miesięcy w grudniu ujzelismy 2 kreseczki od 1,5 roku jestem szczęśliwą mężatkąba w związku już lat 12, prowadzę dwa sklepy z odzieżą używaną w Łodzi.....
Uśmiechnięta szczera do bólu marzycielkato chyba tyle na sam początek hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 11:44
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U nas raczej nie bylo problemow z zajsciem w ciaze no ale przez niecale 2 lata leczylam sie z powodu wysokiej prolaktyny wiec pewnie gdyby nie to leczenie mialabym ogromny problem do tego choruje na nadczynnosc tarczy dzieki Bogu od dluzszego czasu w remisji i nie biore zadnych lekow a w drugiej ciazy pojawily sie problemy kardilogiczne typu artymia no i mialam swinska grype:d teraz sie z tego smieje ale wtedy nie bylo mi do smiechu
-
A my się nie spieszylismy że ślubem jakoś nam było nie po drodze... Zmieniliśmy zdanie gdy mojemu mężowi stwierdzili chorobę sarkoidoze a ja jako narzeczona nie mogłam się niczego dowiedziec choć 1 diagnoza rak przełyku z przerzutem na płuca.... Koszmar nasz trwał 6 miesięcy... I po tgm stwierdziliśmy że już czas sfinalizować nasz związek i stworzyć rodzinę....
Co Nas nie zabije to wzmocniWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 11:59
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ojej Paulinko to na pewno mieliscie ciezkie te 6 miesiecy zaraz sprawdze co to sarkoidoza
przez swinska grype rodzilam w 38 tyg bo jakos maluszek nie chcial dluzej zostac no bylo ciezko bo musialam chodzic w takiej masce i nawet w niej rodzilam.... -
Tak w UK tak jest pierwsze badanie usg w 12-13 tyg, a 2 i zarazem ostatnie w 20 tyg chyba ze ktos choruje na choroby przewlekle i sa wskazania do kolejnych to robia bez problemu...mialam juz krew pobierana na hiv kile wzw typu b bodajze cukier hormony tarczyczy na przeciwciala na rozyczeke ospe wietrzna i morfologia i rozmaz i jeszcze jedno ale nie wiem co to jest:D
a a badan ginekologicznych nigdy w ciazy nie robia no chyba ze rodzisz to sprawdzaja rozwarcie:D