Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    A i u nas prawie kazda pielucha z kupskiem. Nie raz przebieramy przed jedzeniem bo czuc od niego po spaniu, w trakcie jedzenia zrobi to znowu przebieramy i czesto zakladajac nowego pampersa to zrobi jeszcze raz. I ida 3 pampersy w 20minut.
    U nas dokładnie tak samo :D

Kajoni lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie melduje:)

nic sie nie dzieje-dzien jak co dzien..

karm3lka, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Powiedzcie kobitki, w jakiej pozycji najwygodniej Wam karmić maluchy?

Grzesio to moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia w tej kwestii. Najprościej mi karmić tak jak w szpitalu, czyli na leżąco. Grzesio też wydaje się być zadowolony. Ale z racji tego, że nie zawsze można poleżeć, zaczęłam trening na siedząco w pozycji klasycznej. Szybko się okazało, że mi łapka więdnie od podtrzymywania główki, więc kupiłam rogala. Jest lepiej, mały ssie, ale mam wrażenie że nie do końca mu wygodnie i że niedojada.

celia lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom Quendi, Eva <3

Do mnie dziś przychodzi polo zna na 16 zobaczymy co powie :-)
    U mnie wczoraj ciężkie Opolu dnie, mala nie spala od 15 do 20 no z palymi przerwami, może po 30, minut raz spala i raz po 40, ale wieczorem jak juz usnela to w nocy grzecznie spala. Dziś od rana grzecznie śpi :-)

A i wczoraj odpadl nam pepuszek :-)
    Genowefa mi najlepiej karmin na leżą co, wtedy Nelka wygodnie sobie leży, ale i na rekach lubi, bo wtedy zaraz usypia na cycu :-)

Mika trzy mam kciuki zeby szybciutko się zaczęlo u Ciebie :-)

Lanusia93, Dodi, nick nieaktualny, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowe jak nigdy niemal na samym dole strony :(

Dzień dobry, kochane <3

mala_mi, Lila załatwia się ostatnio dość często, ale 2-3 razy dziennie zmieniam samą mokrą pieluszkę. Nie jest strasznie mokra, ale źle się czuję kiedy leży w takich niekomfortowych warunkach :P Chociaż raz po nocy zdarzyła się tak zalana, że śpioszki wyglądały jakbym wyciągnęła je z pralki.
    USG bioderek...? Myślałam, że to bezpłatne i że położna coś powie na ten temat... Zapytam dzisiaj pediatrę, dobrze że o tym napisałaś!
    Klara jest prześliczna! Moja córeczka też się uśmiecha nieświadomie, często po karmieniu. I robi się jej śliczny dołeczek w prawym policzku :)

Sylka, oby coś się rozkręcało. Jak sobie przypomnę z jaką niecierpliwością czekałam na skurcze.. Współczuję Wam, kochane, że ciągle żyjecie w tej niepewności, ale naprawdę już niewiele zostało :) A może urodzisz idealnie w terminie? ;)

Sproquette, mogę Ci szczerze polecić osłonki na brodawki. Ulga niesamowita, nie ma sensu się męczyć :*

marderkowa, współczuję takiej nocki :( Zaczyna do mnie docierać, że taka noc jeszcze przed nami... Ja myślałam nad tym, żeby wziąć psa na smycz, bo muszę go zaszczepić i wziąć Lilunię na spacer. Ale chyba nie dałabym rady. Chyba? Na pewno. Mój szczeniak jest szalony. Nie umiem z nim spacerować kiedy jesteśmy sami, a co dopiero z wózkiem.

Kajoni, to widzę, że Adaś dobrze trawi :D

genoweffa, karmię na leżąco, bo jeszcze pobolewa mnie rana po szyciu krocza :( Ale to dla mnie najwygodniejsza pozycja. Kilka razy karmiłam na siedząco przy pomocy poduszki z czasu ciąży, ale co chwilę się kręciłam i przeszkadzałam córce w spokojnym jedzeniu.

Ciężaróweczki, może dziś Wasz wielki dzień? :)

amela, nick nieaktualny, Dodi, mala_mi, nick nieaktualny, Sylka, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi widze ze poprowadzilas listę pod moja nieobecność :-) dzięki :-)

Mala się budzi, czas karmić :-)

karm3lka, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyobrazam sobie spaceru sama z Kubusiem i psem :( jak ide z mezem to on prowadzi psa..

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem co tam słychać u mnie ... okaże się na wizycie wieczorem Jakoś dziwnie zmeczona jestem... chyba już mnie meczy ta ciąża, a mała tak szaleje w brzuchu że nie wiem :(

amela, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja nie zdecydowałam się na ten wypad do biedronki :-) tzn poszłam z ta moja dwójka dzieci /Ursus-pies i Mila-cora jakby ktoś pytał/ na spacer, ale nie aż tak daleko. Mój pies to też straszny wariat, niestety nie chodzi ladnie przy nodze. W ogóle śmiesznie z nim jest,!jak domaga się uwagi i ja karmie mała, a on przynosi mi misia do rzucania, albo zabiera pieluche!
    U nas już po usg bioderek, po okuliscie, jutro z mała do ginekologa idę, a w poniedziałek szczepienie:-o

karm3lka, Dodi, Lanusia93, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa cała lista zadań z Malutką :) brak czasu pewnie na cokolwiek :P

marderkowa lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka trzymam kciuki za wizytę :-)

karm3lka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi no nie gadaj, że takie terminy :( to ja mam już umawiać moje jeszcze nie urodzone dziecko czy jak? no szlag by to wszystko trafił :/

Amelka i Wam gratuluję pozbycia się kikuta :) tabelkę poprowadziłam i jeśli tylko będziesz ready to mów i oddam :D

karm3lka też jestem ciekawa co tam u Ciebie słychać :)

marderkowa podziwiam, że zdecydowałaś się na wyjście z dwójką i ogarnęłaś temat :)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie położnej i pediatry. Jutro mam przyjść do przychodni na ważenie. Liluńka zdrowa, może kichać nawet kilkanaście razy dziennie, bo odtyka drogi oddechowe w ten sposób. Ma dziwną wysypką na czółku, a ja na piersiach i ręce- to podobna wina jakichś chemikaliów, chyba proszku. Najdziwniejsze jest to, że płukałam w Silanie, który był w próbkach ze szpitala o.O
    Dostanę skierowanie na USG bioderek, więc mam się tym nie martwić. Poród nie był pośladkowy, a stawy ma w porządku.
    Kąpiel może trwać dopóki woda się nie wychłodzi i będzie w odpowiedniej temperaturze :)
    Lila upodobała sobie prawą stronę i ciągle by chciała kłaść główkę na tej stronie, aż ucho jej się spłaszczyło :D Położna kazała koniecznie kłaść ją na lewym boku jak najczęściej.
    A co do karmienia... Bo od kilku dni od godz. 7 do 12 je co pół godziny-godzinę. Powiedziały mi, że jeśli nie chcę być niewolnicą to nie powinnam jej na to pozwalać, tylko karmić co 2,5 godziny, a pomiędzy podawać smoczek. I nie podawać butelką swojego mleka. Poza tym doradziły wyeliminowanie jednego nocnego karmienia dla mojej wygody, czyli karmienie o północy i dopiero o 5 rano. Tyle powinno przesypiać w nocy dziecko karmione piersią. Tylko jak to zrobić? Mam jej powiedzieć: "Nie dostaniesz?" :O Jakieś rady? :(
    I codziennie mamy chodzić na spacery! Więc jemy obiad, szykujemy się i idziemy! <3

nick nieaktualny, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa, mój piesek robi tak samo :D Jak podchodzę do łóżeczka to szczeka i szybko przynosi mi zabawkę. Albo jak karmię małą to skomli żeby go wpuścić na łóżko. Generalnie jest nią bardzo zainteresowany. Ale też zazdrosny i jakiś taki osowiały od kiedy ją zobaczył :( Poświęcam mu mniej uwagi niż w czasie ciąży, szkoda mi go :(
    Tobie już się połóg kochana kończy :)

Kurde, poczytałam o tej antykoncepcji w formie zastrzyku.. Podobno to okropne g.. Rozwala cały cykl i przywrócenie go do normy zajmuje nawet rok. Są potworne skutki uboczne. Chyba wrócę do tabletek.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, miłego dnia <3

Zbieram się i idziemy na noc do teściowej.. Ach, nasłucham się, że przekarmiam dziecko :D

Jak wrócę jutro to chcę tu widzieć rozpakowane mamuśki!

karm3lka, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Kobietki, miłego dnia <3

Zbieram się i idziemy na noc do teściowej.. Ach, nasłucham się, że przekarmiam dziecko :D

Jak wrócę jutro to chcę tu widzieć rozpakowane mamuśki!

Postaramy się nie zawieść :-p

Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie własnie nie zaniedbywać Ursusa, no ale wiecie same jak to jest :)
    A na spacerze nie było tak źle, tylko pewnie śmiesznie wyglądałam z tym wózkiem i ciągnięta przez psa na smyczy hihihi :)

W ogóle dwa dni temu jak Mila leżała w kuchni w leżaczku, czyli tak na wysokości Ursusa (on jest do kolan), ja sobie sprzątam kuchnie, nagle się odwracam, a Ursus "całuje" Małą! masakra, oczywisci bronie mu tego, no ale stało się i pewnie nie raz jeszcze stanie.

Jutro mamy z Milką wizytę u ginekologa, bo już w brzuszku bylo wiadomo, że ma torbielkę na jajnikach (przez to miałam CC)...mam nadzieje, że się wchłoneła i nie będzie już po niej śladu...stresuje się tym.

No tak, jeszcze tydzień i będę miała koniec połogu...od września ide na fitness, nie moge się już doczekać. W ciązy przytyłam 12 kilo, 9 już zrzucone, teraz będę pracować nad resztą.

Karm3nelka- powodzenia na wizycie!

nick nieaktualny, karm3lka, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    S
    Jutro mamy z Milką wizytę u ginekologa, bo już w brzuszku bylo wiadomo, że ma torbielkę na jajnikach (przez to miałam CC)...mam nadzieje, że się wchłoneła i nie będzie już po niej śladu...stresuje się tym.
    Trzymam kciuki, aby wszystko było ok :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja od wczoraj w domu :-) Bartuś Kochany :-) ale ja dalej nie czuję się najlepiej.
    Okazało się że ta moja druga cesarka i ciąża to już ostatnia bo były powikłania podczas cięcia i takie tam, no i nie powinnam mieć wiecej dzieci - ale j atez nie planuję więc luzikk ;-) No w każdym razie narazie dalej źle się czuję. Jestem już w domu , mały kochany, ja juz cycki mam poranione i chodzę z gołymi i nasmarowanymi po domu :-P
    Macica powoli się kurczy dlatego jeszcze nie czuję się dobrze :-( strasznie mnie wszystko jeszcze boli i mam przykaz dużo lezeć, więc weszłam tu na chwilę do czasu aż nie dojdę do siebie na tyle, żeby znaleźć więcej czasu :-)
    ale pamiętam o was kochane moje i wszystkim wam które jeszcze czekacie na nie was na FB życze szybkich porodów :-) buziaki :-)

Gosiaczek myśmy się w kocu nie zobaczyły :-P ale doopa :-P
    mam nadzieje ze tez juz masz maleństwo a może cię już wypuścili ??

pozdrawiam wszystkich - pa kochane , do napisania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:39

marderkowa, celia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, Kajoni, mala_mi, Gosiaczek lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila szybkiego dojścia do siebie życzę!!!

MILA lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ