X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    A i u nas prawie kazda pielucha z kupskiem. Nie raz przebieramy przed jedzeniem bo czuc od niego po spaniu, w trakcie jedzenia zrobi to znowu przebieramy i czesto zakladajac nowego pampersa to zrobi jeszcze raz. I ida 3 pampersy w 20minut.
    U nas dokładnie tak samo :D

Kajoni lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie melduje:)

nic sie nie dzieje-dzien jak co dzien..

karm3lka, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Powiedzcie kobitki, w jakiej pozycji najwygodniej Wam karmić maluchy?

Grzesio to moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia w tej kwestii. Najprościej mi karmić tak jak w szpitalu, czyli na leżąco. Grzesio też wydaje się być zadowolony. Ale z racji tego, że nie zawsze można poleżeć, zaczęłam trening na siedząco w pozycji klasycznej. Szybko się okazało, że mi łapka więdnie od podtrzymywania główki, więc kupiłam rogala. Jest lepiej, mały ssie, ale mam wrażenie że nie do końca mu wygodnie i że niedojada.

celia lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom Quendi, Eva <3

Do mnie dziś przychodzi polo zna na 16 zobaczymy co powie :-)
    U mnie wczoraj ciężkie Opolu dnie, mala nie spala od 15 do 20 no z palymi przerwami, może po 30, minut raz spala i raz po 40, ale wieczorem jak juz usnela to w nocy grzecznie spala. Dziś od rana grzecznie śpi :-)

A i wczoraj odpadl nam pepuszek :-)
    Genowefa mi najlepiej karmin na leżą co, wtedy Nelka wygodnie sobie leży, ale i na rekach lubi, bo wtedy zaraz usypia na cycu :-)

Mika trzy mam kciuki zeby szybciutko się zaczęlo u Ciebie :-)

Lanusia93, Dodi, genoweffa, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowe jak nigdy niemal na samym dole strony :(

Dzień dobry, kochane <3

mala_mi, Lila załatwia się ostatnio dość często, ale 2-3 razy dziennie zmieniam samą mokrą pieluszkę. Nie jest strasznie mokra, ale źle się czuję kiedy leży w takich niekomfortowych warunkach :P Chociaż raz po nocy zdarzyła się tak zalana, że śpioszki wyglądały jakbym wyciągnęła je z pralki.
    USG bioderek...? Myślałam, że to bezpłatne i że położna coś powie na ten temat... Zapytam dzisiaj pediatrę, dobrze że o tym napisałaś!
    Klara jest prześliczna! Moja córeczka też się uśmiecha nieświadomie, często po karmieniu. I robi się jej śliczny dołeczek w prawym policzku :)

Sylka, oby coś się rozkręcało. Jak sobie przypomnę z jaką niecierpliwością czekałam na skurcze.. Współczuję Wam, kochane, że ciągle żyjecie w tej niepewności, ale naprawdę już niewiele zostało :) A może urodzisz idealnie w terminie? ;)

Sproquette, mogę Ci szczerze polecić osłonki na brodawki. Ulga niesamowita, nie ma sensu się męczyć :*

marderkowa, współczuję takiej nocki :( Zaczyna do mnie docierać, że taka noc jeszcze przed nami... Ja myślałam nad tym, żeby wziąć psa na smycz, bo muszę go zaszczepić i wziąć Lilunię na spacer. Ale chyba nie dałabym rady. Chyba? Na pewno. Mój szczeniak jest szalony. Nie umiem z nim spacerować kiedy jesteśmy sami, a co dopiero z wózkiem.

Kajoni, to widzę, że Adaś dobrze trawi :D

genoweffa, karmię na leżąco, bo jeszcze pobolewa mnie rana po szyciu krocza :( Ale to dla mnie najwygodniejsza pozycja. Kilka razy karmiłam na siedząco przy pomocy poduszki z czasu ciąży, ale co chwilę się kręciłam i przeszkadzałam córce w spokojnym jedzeniu.

Ciężaróweczki, może dziś Wasz wielki dzień? :)

amela, Camille87, Dodi, mala_mi, genoweffa, Sylka, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi widze ze poprowadzilas listę pod moja nieobecność :-) dzięki :-)

Mala się budzi, czas karmić :-)

karm3lka, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyobrazam sobie spaceru sama z Kubusiem i psem :( jak ide z mezem to on prowadzi psa..

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem co tam słychać u mnie ... okaże się na wizycie wieczorem Jakoś dziwnie zmeczona jestem... chyba już mnie meczy ta ciąża, a mała tak szaleje w brzuchu że nie wiem :(

amela, genoweffa lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja nie zdecydowałam się na ten wypad do biedronki :-) tzn poszłam z ta moja dwójka dzieci /Ursus-pies i Mila-cora jakby ktoś pytał/ na spacer, ale nie aż tak daleko. Mój pies to też straszny wariat, niestety nie chodzi ladnie przy nodze. W ogóle śmiesznie z nim jest,!jak domaga się uwagi i ja karmie mała, a on przynosi mi misia do rzucania, albo zabiera pieluche!
    U nas już po usg bioderek, po okuliscie, jutro z mała do ginekologa idę, a w poniedziałek szczepienie:-o

karm3lka, Dodi, Lanusia93, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa cała lista zadań z Malutką :) brak czasu pewnie na cokolwiek :P

marderkowa lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka trzymam kciuki za wizytę :-)

karm3lka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi no nie gadaj, że takie terminy :( to ja mam już umawiać moje jeszcze nie urodzone dziecko czy jak? no szlag by to wszystko trafił :/

Amelka i Wam gratuluję pozbycia się kikuta :) tabelkę poprowadziłam i jeśli tylko będziesz ready to mów i oddam :D

karm3lka też jestem ciekawa co tam u Ciebie słychać :)

marderkowa podziwiam, że zdecydowałaś się na wyjście z dwójką i ogarnęłaś temat :)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie położnej i pediatry. Jutro mam przyjść do przychodni na ważenie. Liluńka zdrowa, może kichać nawet kilkanaście razy dziennie, bo odtyka drogi oddechowe w ten sposób. Ma dziwną wysypką na czółku, a ja na piersiach i ręce- to podobna wina jakichś chemikaliów, chyba proszku. Najdziwniejsze jest to, że płukałam w Silanie, który był w próbkach ze szpitala o.O
    Dostanę skierowanie na USG bioderek, więc mam się tym nie martwić. Poród nie był pośladkowy, a stawy ma w porządku.
    Kąpiel może trwać dopóki woda się nie wychłodzi i będzie w odpowiedniej temperaturze :)
    Lila upodobała sobie prawą stronę i ciągle by chciała kłaść główkę na tej stronie, aż ucho jej się spłaszczyło :D Położna kazała koniecznie kłaść ją na lewym boku jak najczęściej.
    A co do karmienia... Bo od kilku dni od godz. 7 do 12 je co pół godziny-godzinę. Powiedziały mi, że jeśli nie chcę być niewolnicą to nie powinnam jej na to pozwalać, tylko karmić co 2,5 godziny, a pomiędzy podawać smoczek. I nie podawać butelką swojego mleka. Poza tym doradziły wyeliminowanie jednego nocnego karmienia dla mojej wygody, czyli karmienie o północy i dopiero o 5 rano. Tyle powinno przesypiać w nocy dziecko karmione piersią. Tylko jak to zrobić? Mam jej powiedzieć: "Nie dostaniesz?" :O Jakieś rady? :(
    I codziennie mamy chodzić na spacery! Więc jemy obiad, szykujemy się i idziemy! <3

genoweffa, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa, mój piesek robi tak samo :D Jak podchodzę do łóżeczka to szczeka i szybko przynosi mi zabawkę. Albo jak karmię małą to skomli żeby go wpuścić na łóżko. Generalnie jest nią bardzo zainteresowany. Ale też zazdrosny i jakiś taki osowiały od kiedy ją zobaczył :( Poświęcam mu mniej uwagi niż w czasie ciąży, szkoda mi go :(
    Tobie już się połóg kochana kończy :)

Kurde, poczytałam o tej antykoncepcji w formie zastrzyku.. Podobno to okropne g.. Rozwala cały cykl i przywrócenie go do normy zajmuje nawet rok. Są potworne skutki uboczne. Chyba wrócę do tabletek.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, miłego dnia <3

Zbieram się i idziemy na noc do teściowej.. Ach, nasłucham się, że przekarmiam dziecko :D

Jak wrócę jutro to chcę tu widzieć rozpakowane mamuśki!

karm3lka, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Kobietki, miłego dnia <3

Zbieram się i idziemy na noc do teściowej.. Ach, nasłucham się, że przekarmiam dziecko :D

Jak wrócę jutro to chcę tu widzieć rozpakowane mamuśki!

Postaramy się nie zawieść :-p

Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie własnie nie zaniedbywać Ursusa, no ale wiecie same jak to jest :)
    A na spacerze nie było tak źle, tylko pewnie śmiesznie wyglądałam z tym wózkiem i ciągnięta przez psa na smyczy hihihi :)

W ogóle dwa dni temu jak Mila leżała w kuchni w leżaczku, czyli tak na wysokości Ursusa (on jest do kolan), ja sobie sprzątam kuchnie, nagle się odwracam, a Ursus "całuje" Małą! masakra, oczywisci bronie mu tego, no ale stało się i pewnie nie raz jeszcze stanie.

Jutro mamy z Milką wizytę u ginekologa, bo już w brzuszku bylo wiadomo, że ma torbielkę na jajnikach (przez to miałam CC)...mam nadzieje, że się wchłoneła i nie będzie już po niej śladu...stresuje się tym.

No tak, jeszcze tydzień i będę miała koniec połogu...od września ide na fitness, nie moge się już doczekać. W ciązy przytyłam 12 kilo, 9 już zrzucone, teraz będę pracować nad resztą.

Karm3nelka- powodzenia na wizycie!

genoweffa, karm3lka, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    S
    Jutro mamy z Milką wizytę u ginekologa, bo już w brzuszku bylo wiadomo, że ma torbielkę na jajnikach (przez to miałam CC)...mam nadzieje, że się wchłoneła i nie będzie już po niej śladu...stresuje się tym.
    Trzymam kciuki, aby wszystko było ok :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja od wczoraj w domu :-) Bartuś Kochany :-) ale ja dalej nie czuję się najlepiej.
    Okazało się że ta moja druga cesarka i ciąża to już ostatnia bo były powikłania podczas cięcia i takie tam, no i nie powinnam mieć wiecej dzieci - ale j atez nie planuję więc luzikk ;-) No w każdym razie narazie dalej źle się czuję. Jestem już w domu , mały kochany, ja juz cycki mam poranione i chodzę z gołymi i nasmarowanymi po domu :-P
    Macica powoli się kurczy dlatego jeszcze nie czuję się dobrze :-( strasznie mnie wszystko jeszcze boli i mam przykaz dużo lezeć, więc weszłam tu na chwilę do czasu aż nie dojdę do siebie na tyle, żeby znaleźć więcej czasu :-)
    ale pamiętam o was kochane moje i wszystkim wam które jeszcze czekacie na nie was na FB życze szybkich porodów :-) buziaki :-)

Gosiaczek myśmy się w kocu nie zobaczyły :-P ale doopa :-P
    mam nadzieje ze tez juz masz maleństwo a może cię już wypuścili ??

pozdrawiam wszystkich - pa kochane , do napisania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:39

marderkowa, celia, Camille87, genoweffa, Dodi, Kajoni, mala_mi, Gosiaczek lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila szybkiego dojścia do siebie życzę!!!

MILA lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ