X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze jestem w dwupaku- nie wiem jak inne ale u mnie cisza :-*

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    A my dzis mielismy pierwsza totalnie nie przespana noc... spalismy oboje moze poltorej godziny :( jestem wycienczona, na skraju lez... ciagle tylko cyca wolala, nie chciala spac, zrezygnowani dalismy jej smoczka, pomoglo na pol godziny, kolo 10 w koncu zasnela na dluzej wtulona w mamina piers :( dzis kupimy mm na wszelki wypadek, niech sobie bedzie w tej szafce, bo moze moim sie cos najesc nie mogla...

Hej Aggie!

No u nas tak sie zaczelo i teraz jestesmy prawie na mieszance- laktacja wyhamowuje.
    Mala sie nie najadala kompletnie na moim cycku. Ciagle jeszcze pompuje i daje jej z butelki ale po wypiciu 120 ml za godzine znow krzyczy ze glodna a po mieszance 4 godzniki prawie spi zadowolona. Bardzo sie martwilam ze sie nie najada- moja lekarka kazala dokarmiac mieszanka jak trzeba i tyle. Juz sie pogodzilam.
    Trzymam kciuki zeby u Ciebie nie bylo tak samo- moze to poprostu gorsza noc.
    Moze mala brzusio bolal??Albo probuje pobudzic u ciebie wieksza produkcje pokarmu:)
    Pozdrawiam

t60z7qg.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

U mnie nadal nic, dziś mam termin wg om, jutro wg usg. Rano byliśmy z mężem na grzybach, potem na kebabie na obiad i drzemka popoludniowa :) Mąż planuje dziś noc na porodówce, na razie musiał iść do pracy na kilka godzin, jak wróci mam już rodzić :P Łatwo powiedzieć..
    A malutki chyba dostał szału, zaraz brzuch mi rozniesie. Aż mnie boli tam na dole.. No i cały czas mam skurcze przepowiadające. Ogólnie jestem cała obolała na dole, boli mnie każdy krok.. Mam nadzieję, że to już niedługo...

Mika1987 jutro Twój wielki dzień :)

Aicha wygląda na to, że odchodzi Ci czop :) Ja szukam swojego przy każdej wizycie w toalecie, ale uparty nie chce wyleźć ;)

Kamila z tego co wiem MMA urodziła już, wstawiała zdjecie na fb :)

karm3lka, Camille87, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te skurcze przepowiadające a powiedz mi Sylka co ile je masz bo Ja tak średnio co 5 10 minut mam twardego bebzolka :(

Sylka lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te skurcze przepowiadające a powiedz mi Sylka co ile je masz? bo Ja tak średnio co 5 10 minut mam twardego bebzolka :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mierzyłam to co 9, 12 minut.. Czasami mam częściej, czasami rzadziej... Niestety nic regularnego :/

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bolą cię?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem bolą a czasem nie... W sumie to trudno mi nawet ocenić, bo cały czas jestem obolała, ale to pewnie nie TO ;)
    Ja cały czas powtarzam mężowi, że czekam aż zacznie BOLEĆ! :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i mam to samo cały brzuch w około mnie boli jak są te skurcze to tak jakby mi rozsadzało brzuchol i czasem czuje dyskomfort a czasem mały ból ale ogólnie to nie skurcze porodowe bo niestety wiem jak to boli:( U mnie nic się nie dzieje :( Brzuch mi się nieobniżył bo u mnie dzieje się to bardzo wolno i niby mowią że jak już rodziłam to obniży się przed samym porodem a skurcze to oznaka tego że dzidziuś wchodzi w kanał rodny i szykuje sobie wyjście ale moja Julka tak wariuje że Ja śmiem wątpić czy ona robi cokolwiek żeby wylesić stamtąd

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i mam to samo cały brzuch w około mnie boli jak są te skurcze to tak jakby mi rozsadzało brzuchol i czasem czuje dyskomfort a czasem mały ból ale ogólnie to nie skurcze porodowe bo niestety wiem jak to boli:( U mnie nic się nie dzieje :( Brzuch mi się nieobniżył bo u mnie dzieje się to bardzo wolno i niby mowią że jak już rodziłam to obniży się przed samym porodem a skurcze to oznaka tego że dzidziuś wchodzi w kanał rodny i szykuje sobie wyjście ale moja Julka tak wariuje że Ja śmiem wątpić czy ona robi cokolwiek żeby wylesić stamtąd

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje nam dalej czekać...
    Mojemu synowi też się nie spieszy, bardzo lubi rozrabiać u mamy w brzuszku ;)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczutyje Was dlatego, podpytam sie o twardnienie brzuszka. Czy miałyscie brzuszek twardy jak skała w 34 tyg? i trochę pobolewa w okolicy pępka :(
    Dziękuje z góry za odpowiedź i trzymam za wszystkie mamusie nierozpakowane kciuki !!! <3

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska ja tak mialam!
    Sylka to ja chyba musialam przegapic to zdjecie MMA?? :(

Joaśka lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka ja tak miałam dokładnie w 34 tyg. powiedzialam to położnej podłaczyły mnie pod ktg, ogólnie dostałam czopki na noc scopolan sie nazywały i mialam no-spe 3x dziennie brać, dlatego że to za wczesnie na takie skurcze.
    Moja rada idz do lekarza bo tak nie może być niech Cię zbada i będziesz spokojniejsza, ja na początku się zastanawiałam czy iść bo myślałam że przejdzie

Joaśka lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady wczesniej mi twardniał ale szybciej puszczał a dzis twardy i twardy i ten pępek. mam nadzieje, ze nie skończy sie to wszesnym porodem :(
    Pozdrwiam i raz jeszcze dziekuje :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo takich skurczow urodzilam w 42 tugodniu :P ale zrob jak seneka radzi bo nigdy nic nie wiadomo...

Joaśka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam żeby sprawdzić jak się mają nierozpakowane mamusie ale widze ze od rana nic sie nie zadziało :)
    Trzymam kciuki w takim razie żeby ta chwila nadeszła jak najszybciej.
    Co do czopa, jak pisałam mi czop wyleciał razem z wodami, wczesniej nic a nic, wiec moze na próżno go szukać :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko, polozna dzis powiedziala ze to te skoki apetytu, ze przy pierwszym dziecku moze byc czesciej, stwierdzila ze mam bardzo duzo pokarmu :) mm kupilam dla swietego spokoju, bo czulam sie okropnie w nocy, taka bezsilna, a dzis? grzeczne malenstwo, ladnie spi (moze za ladnie i w nocy da popalic?)

Domi, u mnie normalnie sie najadala, juz mialysmy taka noc w szpitalu, ale wtedy polozne zabraly ja i kazaly odpoczywac, na drugi dzien wszystko wrocilo do normy. Przykro mi ze u Ciebie nie wypalilo z karmieniem cycem... ja walczyc bede ile bede mogla, ale nie da sie przewidziec jak bedzie.

Camille87, Domi IRL lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia oby było tak jak mówisz :) Czekam już z niecierpliwością na mojego synka :) Mógłby się zdecydować i wyjść. Wieczorem kolejne seksualne podejście hehe Mąż zadowolony - seks 2x dziennie to jest to :P
    Ale na mnie chyba to nie działa.. Dobrze, że jest to przyjemne, bo biegać po schodach by mi się nie chciało :P

Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jutro to nic nie bedzie o ile samo sie nie zacznie:-) bylam dzis na 5km spacerze i coooo?i duuupa:-)

Moja tak szalala kolo 19 ze myslalam ze brzuch mi rozerwie..

celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ