Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggie wrote:A my dzis mielismy pierwsza totalnie nie przespana noc... spalismy oboje moze poltorej godziny jestem wycienczona, na skraju lez... ciagle tylko cyca wolala, nie chciala spac, zrezygnowani dalismy jej smoczka, pomoglo na pol godziny, kolo 10 w koncu zasnela na dluzej wtulona w mamina piers dzis kupimy mm na wszelki wypadek, niech sobie bedzie w tej szafce, bo moze moim sie cos najesc nie mogla...
Hej Aggie!
No u nas tak sie zaczelo i teraz jestesmy prawie na mieszance- laktacja wyhamowuje.
Mala sie nie najadala kompletnie na moim cycku. Ciagle jeszcze pompuje i daje jej z butelki ale po wypiciu 120 ml za godzine znow krzyczy ze glodna a po mieszance 4 godzniki prawie spi zadowolona. Bardzo sie martwilam ze sie nie najada- moja lekarka kazala dokarmiac mieszanka jak trzeba i tyle. Juz sie pogodzilam.
Trzymam kciuki zeby u Ciebie nie bylo tak samo- moze to poprostu gorsza noc.
Moze mala brzusio bolal??Albo probuje pobudzic u ciebie wieksza produkcje pokarmu:)
Pozdrawiam
-
Hejo!
U mnie nadal nic, dziś mam termin wg om, jutro wg usg. Rano byliśmy z mężem na grzybach, potem na kebabie na obiad i drzemka popoludniowa Mąż planuje dziś noc na porodówce, na razie musiał iść do pracy na kilka godzin, jak wróci mam już rodzić Łatwo powiedzieć..
A malutki chyba dostał szału, zaraz brzuch mi rozniesie. Aż mnie boli tam na dole.. No i cały czas mam skurcze przepowiadające. Ogólnie jestem cała obolała na dole, boli mnie każdy krok.. Mam nadzieję, że to już niedługo...
Mika1987 jutro Twój wielki dzień
Aicha wygląda na to, że odchodzi Ci czop Ja szukam swojego przy każdej wizycie w toalecie, ale uparty nie chce wyleźć
Kamila z tego co wiem MMA urodziła już, wstawiała zdjecie na fbkarm3lka, Camille87, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
no własnie i mam to samo cały brzuch w około mnie boli jak są te skurcze to tak jakby mi rozsadzało brzuchol i czasem czuje dyskomfort a czasem mały ból ale ogólnie to nie skurcze porodowe bo niestety wiem jak to boli:( U mnie nic się nie dzieje Brzuch mi się nieobniżył bo u mnie dzieje się to bardzo wolno i niby mowią że jak już rodziłam to obniży się przed samym porodem a skurcze to oznaka tego że dzidziuś wchodzi w kanał rodny i szykuje sobie wyjście ale moja Julka tak wariuje że Ja śmiem wątpić czy ona robi cokolwiek żeby wylesić stamtąd
-
no własnie i mam to samo cały brzuch w około mnie boli jak są te skurcze to tak jakby mi rozsadzało brzuchol i czasem czuje dyskomfort a czasem mały ból ale ogólnie to nie skurcze porodowe bo niestety wiem jak to boli:( U mnie nic się nie dzieje Brzuch mi się nieobniżył bo u mnie dzieje się to bardzo wolno i niby mowią że jak już rodziłam to obniży się przed samym porodem a skurcze to oznaka tego że dzidziuś wchodzi w kanał rodny i szykuje sobie wyjście ale moja Julka tak wariuje że Ja śmiem wątpić czy ona robi cokolwiek żeby wylesić stamtąd
-
Hej dziewczyny podczutyje Was dlatego, podpytam sie o twardnienie brzuszka. Czy miałyscie brzuszek twardy jak skała w 34 tyg? i trochę pobolewa w okolicy pępka
Dziękuje z góry za odpowiedź i trzymam za wszystkie mamusie nierozpakowane kciuki !!! -
nick nieaktualny
-
Joaśka ja tak miałam dokładnie w 34 tyg. powiedzialam to położnej podłaczyły mnie pod ktg, ogólnie dostałam czopki na noc scopolan sie nazywały i mialam no-spe 3x dziennie brać, dlatego że to za wczesnie na takie skurcze.
Moja rada idz do lekarza bo tak nie może być niech Cię zbada i będziesz spokojniejsza, ja na początku się zastanawiałam czy iść bo myślałam że przejdzieJoaśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWpadłam żeby sprawdzić jak się mają nierozpakowane mamusie ale widze ze od rana nic sie nie zadziało
Trzymam kciuki w takim razie żeby ta chwila nadeszła jak najszybciej.
Co do czopa, jak pisałam mi czop wyleciał razem z wodami, wczesniej nic a nic, wiec moze na próżno go szukaćcelia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamilko, polozna dzis powiedziala ze to te skoki apetytu, ze przy pierwszym dziecku moze byc czesciej, stwierdzila ze mam bardzo duzo pokarmu mm kupilam dla swietego spokoju, bo czulam sie okropnie w nocy, taka bezsilna, a dzis? grzeczne malenstwo, ladnie spi (moze za ladnie i w nocy da popalic?)
Domi, u mnie normalnie sie najadala, juz mialysmy taka noc w szpitalu, ale wtedy polozne zabraly ja i kazaly odpoczywac, na drugi dzien wszystko wrocilo do normy. Przykro mi ze u Ciebie nie wypalilo z karmieniem cycem... ja walczyc bede ile bede mogla, ale nie da sie przewidziec jak bedzie.
Camille87, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Nadia oby było tak jak mówisz Czekam już z niecierpliwością na mojego synka Mógłby się zdecydować i wyjść. Wieczorem kolejne seksualne podejście hehe Mąż zadowolony - seks 2x dziennie to jest to
Ale na mnie chyba to nie działa.. Dobrze, że jest to przyjemne, bo biegać po schodach by mi się nie chciałoAggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość