X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze jestem w dwupaku- nie wiem jak inne ale u mnie cisza :-*

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    A my dzis mielismy pierwsza totalnie nie przespana noc... spalismy oboje moze poltorej godziny :( jestem wycienczona, na skraju lez... ciagle tylko cyca wolala, nie chciala spac, zrezygnowani dalismy jej smoczka, pomoglo na pol godziny, kolo 10 w koncu zasnela na dluzej wtulona w mamina piers :( dzis kupimy mm na wszelki wypadek, niech sobie bedzie w tej szafce, bo moze moim sie cos najesc nie mogla...

Hej Aggie!

No u nas tak sie zaczelo i teraz jestesmy prawie na mieszance- laktacja wyhamowuje.
    Mala sie nie najadala kompletnie na moim cycku. Ciagle jeszcze pompuje i daje jej z butelki ale po wypiciu 120 ml za godzine znow krzyczy ze glodna a po mieszance 4 godzniki prawie spi zadowolona. Bardzo sie martwilam ze sie nie najada- moja lekarka kazala dokarmiac mieszanka jak trzeba i tyle. Juz sie pogodzilam.
    Trzymam kciuki zeby u Ciebie nie bylo tak samo- moze to poprostu gorsza noc.
    Moze mala brzusio bolal??Albo probuje pobudzic u ciebie wieksza produkcje pokarmu:)
    Pozdrawiam

t60z7qg.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

U mnie nadal nic, dziś mam termin wg om, jutro wg usg. Rano byliśmy z mężem na grzybach, potem na kebabie na obiad i drzemka popoludniowa :) Mąż planuje dziś noc na porodówce, na razie musiał iść do pracy na kilka godzin, jak wróci mam już rodzić :P Łatwo powiedzieć..
    A malutki chyba dostał szału, zaraz brzuch mi rozniesie. Aż mnie boli tam na dole.. No i cały czas mam skurcze przepowiadające. Ogólnie jestem cała obolała na dole, boli mnie każdy krok.. Mam nadzieję, że to już niedługo...

Mika1987 jutro Twój wielki dzień :)

Aicha wygląda na to, że odchodzi Ci czop :) Ja szukam swojego przy każdej wizycie w toalecie, ale uparty nie chce wyleźć ;)

Kamila z tego co wiem MMA urodziła już, wstawiała zdjecie na fb :)

karm3lka, Camille87, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te skurcze przepowiadające a powiedz mi Sylka co ile je masz bo Ja tak średnio co 5 10 minut mam twardego bebzolka :(

Sylka lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te skurcze przepowiadające a powiedz mi Sylka co ile je masz? bo Ja tak średnio co 5 10 minut mam twardego bebzolka :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mierzyłam to co 9, 12 minut.. Czasami mam częściej, czasami rzadziej... Niestety nic regularnego :/

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bolą cię?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem bolą a czasem nie... W sumie to trudno mi nawet ocenić, bo cały czas jestem obolała, ale to pewnie nie TO ;)
    Ja cały czas powtarzam mężowi, że czekam aż zacznie BOLEĆ! :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i mam to samo cały brzuch w około mnie boli jak są te skurcze to tak jakby mi rozsadzało brzuchol i czasem czuje dyskomfort a czasem mały ból ale ogólnie to nie skurcze porodowe bo niestety wiem jak to boli:( U mnie nic się nie dzieje :( Brzuch mi się nieobniżył bo u mnie dzieje się to bardzo wolno i niby mowią że jak już rodziłam to obniży się przed samym porodem a skurcze to oznaka tego że dzidziuś wchodzi w kanał rodny i szykuje sobie wyjście ale moja Julka tak wariuje że Ja śmiem wątpić czy ona robi cokolwiek żeby wylesić stamtąd

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i mam to samo cały brzuch w około mnie boli jak są te skurcze to tak jakby mi rozsadzało brzuchol i czasem czuje dyskomfort a czasem mały ból ale ogólnie to nie skurcze porodowe bo niestety wiem jak to boli:( U mnie nic się nie dzieje :( Brzuch mi się nieobniżył bo u mnie dzieje się to bardzo wolno i niby mowią że jak już rodziłam to obniży się przed samym porodem a skurcze to oznaka tego że dzidziuś wchodzi w kanał rodny i szykuje sobie wyjście ale moja Julka tak wariuje że Ja śmiem wątpić czy ona robi cokolwiek żeby wylesić stamtąd

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje nam dalej czekać...
    Mojemu synowi też się nie spieszy, bardzo lubi rozrabiać u mamy w brzuszku ;)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczutyje Was dlatego, podpytam sie o twardnienie brzuszka. Czy miałyscie brzuszek twardy jak skała w 34 tyg? i trochę pobolewa w okolicy pępka :(
    Dziękuje z góry za odpowiedź i trzymam za wszystkie mamusie nierozpakowane kciuki !!! <3

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska ja tak mialam!
    Sylka to ja chyba musialam przegapic to zdjecie MMA?? :(

Joaśka lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka ja tak miałam dokładnie w 34 tyg. powiedzialam to położnej podłaczyły mnie pod ktg, ogólnie dostałam czopki na noc scopolan sie nazywały i mialam no-spe 3x dziennie brać, dlatego że to za wczesnie na takie skurcze.
    Moja rada idz do lekarza bo tak nie może być niech Cię zbada i będziesz spokojniejsza, ja na początku się zastanawiałam czy iść bo myślałam że przejdzie

Joaśka lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady wczesniej mi twardniał ale szybciej puszczał a dzis twardy i twardy i ten pępek. mam nadzieje, ze nie skończy sie to wszesnym porodem :(
    Pozdrwiam i raz jeszcze dziekuje :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo takich skurczow urodzilam w 42 tugodniu :P ale zrob jak seneka radzi bo nigdy nic nie wiadomo...

Joaśka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam żeby sprawdzić jak się mają nierozpakowane mamusie ale widze ze od rana nic sie nie zadziało :)
    Trzymam kciuki w takim razie żeby ta chwila nadeszła jak najszybciej.
    Co do czopa, jak pisałam mi czop wyleciał razem z wodami, wczesniej nic a nic, wiec moze na próżno go szukać :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko, polozna dzis powiedziala ze to te skoki apetytu, ze przy pierwszym dziecku moze byc czesciej, stwierdzila ze mam bardzo duzo pokarmu :) mm kupilam dla swietego spokoju, bo czulam sie okropnie w nocy, taka bezsilna, a dzis? grzeczne malenstwo, ladnie spi (moze za ladnie i w nocy da popalic?)

Domi, u mnie normalnie sie najadala, juz mialysmy taka noc w szpitalu, ale wtedy polozne zabraly ja i kazaly odpoczywac, na drugi dzien wszystko wrocilo do normy. Przykro mi ze u Ciebie nie wypalilo z karmieniem cycem... ja walczyc bede ile bede mogla, ale nie da sie przewidziec jak bedzie.

Camille87, Domi IRL lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia oby było tak jak mówisz :) Czekam już z niecierpliwością na mojego synka :) Mógłby się zdecydować i wyjść. Wieczorem kolejne seksualne podejście hehe Mąż zadowolony - seks 2x dziennie to jest to :P
    Ale na mnie chyba to nie działa.. Dobrze, że jest to przyjemne, bo biegać po schodach by mi się nie chciało :P

Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jutro to nic nie bedzie o ile samo sie nie zacznie:-) bylam dzis na 5km spacerze i coooo?i duuupa:-)

Moja tak szalala kolo 19 ze myslalam ze brzuch mi rozerwie..

celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ