X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Cześć dziewczynki!!!
    Dziś zrobiłam test i pozytywny czy mogę do Was dołączyć??

Gratuluję!! :D

Paulia87 lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to takie buty :) Wy tu stare psiapsióły jesteście :D

Ja od pcozątku jestem tylko na ovu. To tu przeżywałam swoje poronienie, tu się starała i piłam z dziewczynami. No i w końcu tu się cieszę z mojego Kropka :D

celia, nadulek lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    A to takie buty :) Wy tu stare psiapsióły jesteście :D

Ja od pcozątku jestem tylko na ovu. To tu przeżywałam swoje poronienie, tu się starała i piłam z dziewczynami. No i w końcu tu się cieszę z mojego Kropka :D
    No i marzyłyśmy o tm by razem zająć i udało się!! Wiecie że teraz oblatuje mnie strach czy będzie dobrze itp.... Myślę pozytywnie ale wiecie jak to jest...:(

Margotka87, celia, nezumi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej niesamowite, że tu też się spotkałyście i proszę jak się pięknie poukładało :D
    Ja też tylko na ovufriend, ale naprawdę uważam, że takie społeczności są niezbędne. Dużo łatwiej przechodzi się przez wszystkie wertepy w grupie :)

Nezumi, a ileż ja wińska wypiłam ;)

Paulia87, nezumi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Wy pijaczki małe:) hehe... Wierzę ja też wypiłam po poronieniu było mi ciężko.... Ale teraz noszę fasolkę moją kochana.. Wiecie ten instynkt macierzyński jest silny nie znam jeszcze fasoli a już ją mocno kocham! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 13:54

celia, nezumi lubią tę wiadomość

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na Ovu. Gdyby nie forum to bym męża non-stop zamęczała.

nezumi lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Jej niesamowite, że tu też się spotkałyście i proszę jak się pięknie poukładało :D
    Ja też tylko na ovufriend, ale naprawdę uważam, że takie społeczności są niezbędne. Dużo łatwiej przechodzi się przez wszystkie wertepy w grupie :)

Nezumi, a ileż ja wińska wypiłam ;)
    No ja tez tego wińska wychlałam że ho ho! mąż juz na mnie podejrzliwie patrzył :D ale oplaciło się endometrium pięknie urosło i teraz Kropkowi jest wygodnie :D nie mówiąc o tym że seks po winie był niesamowity...
    a propo seksu to chce mi się. ale czekam z zaciśniemi nogami (już 18 dzień!!) aż lekarz da zielone światło.

celia, Paulia87 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    No ja tez tego wińska wychlałam że ho ho! mąż juz na mnie podejrzliwie patrzył :D ale oplaciło się endometrium pięknie urosło i teraz Kropkowi jest wygodnie :D nie mówiąc o tym że seks po winie był niesamowity...
    a propo seksu to chce mi się. ale czekam z zaciśniemi nogami (już 18 dzień!!) aż lekarz da zielone światło.

Oj to chyba my byśmy się za bardzo bali. W pierwszym trymeście to u nas będzie abstynencja sexualna :P

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Oj Wy pijaczki małe:) hehe... Wierzę ja też wypiłam po poronieniu było mi ciężko.... Ale teraz noszę fasolkę moją kochana.. Wiecie ten instynkt macierzyński jest silny nie znam jeszcze fasoli a już ją mocno kocham! :)
    ja tez tak mam! mój kropek jest dla mnie najwazniejszy. od pierwszej chwili jest istota z właśnym wyjatkowym kodem genetycznym! już wiadomo jakie bedzie miał ozy, włosy, płeć, charakter. to ejst niesamowite i sprawia że aż mnie mrowi wszystko jak o tym pomyślę :)

Paulia87, celia lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Oj to chyba my byśmy się za bardzo bali. W pierwszym trymeście to u nas będzie abstynencja sexualna :P
    no u nas tez narazie susza. jak tylko owu pokazało dzień niepłodny to koneic z <3 (zreszta po tygodniowym codzinnym seksie odetchnęliśmy z ulgą :p )
    no ale jak lekarz powie że nie ma powodu zeby nie. to chyba sie nie powstrzymamy. bo normalnie miłość nas roznosi!

celia lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro będę mieć pierwsze usg na 17 no i sie okaze czy ok wszytsko :) ja seks w ciązy nie uważam za ten najprzyjemniejszy :P bo na poczatku czlowiek sie boi zeby nic zlego sie nie stalo a pozniej jak juz dziecko sie rusza i daje o sobie znac to dla kobiety to mega stresujące nie pozwalające się skupić na mężu:D ale może Wam nie będzie to przeszkadzać ;-)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wiemy że nici z seksu przez 1 trymestr....:( Ale są jeszcze inne zabawy hihihih:):)

nezumi, celia lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    dziewczyny jutro będę mieć pierwsze usg na 17 no i sie okaze czy ok wszytsko :) ja seks w ciązy nie uważam za ten najprzyjemniejszy :P bo na poczatku czlowiek sie boi zeby nic zlego sie nie stalo a pozniej jak juz dziecko sie rusza i daje o sobie znac to dla kobiety to mega stresujące nie pozwalające się skupić na mężu:D ale może Wam nie będzie to przeszkadzać ;-)
    Oj to trzymamy kciuki kochana!!!!

• Paulia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Amelka??

• nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    My już wiemy że nici z seksu przez 1 trymestr....:( Ale są jeszcze inne zabawy hihihih:):)
    no właśnie paulina jakie?
    no bo ja to nie tyl e seksu co orgazmu się boję.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    no faktycznie ruszający się Kropek może być kłopotliwy :D chociaż naczytałam się wczoraj ze to na dziecko dobrze działa.
    zreszta nie ma co gdybac. zobaczymy jak będzie :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie jakieś ćwiczenia? Ja przyznam, że jestem z natury bardzo aktywna. I teraz po niemal 2 tygodniach bez fitnessu czy biegania czuję się strasznie :/ Z drugiej strony strasznie się boję, by nie zaszkodzić ... ehhh ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    no właśnie paulina jakie?
    no bo ja to nie tyl e seksu co orgazmu się boję.
    Ja seksu się boję bo sperma z tego co lekarz nam tłumaczył ma środek który ciąży przeszkadza tzn może dojść do poronienia... Ale dziś się zapytam lekarza dokładnie....
    Ja zabawy lubię i z tego co wiem to łechtaczkowy orgazm nie ma nic wspólnego:)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    A planujecie jakieś ćwiczenia? Ja przyznam, że jestem z natury bardzo aktywna. I teraz po niemal 2 tygodniach bez fitnessu czy biegania czuję się strasznie :/ Z drugiej strony strasznie się boję, by nie zaszkodzić ... ehhh ;)
    no ja to tylko spacery i basen.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ja seksu się boję bo sperma z tego co lekarz nam tłumaczył ma środek który ciąży przeszkadza tzn może dojść do poronienia... Ale dziś się zapytam lekarza dokładnie....
    Ja zabawy lubię i z tego co wiem to łechtaczkowy orgazm nie ma nic wspólnego:)
    TAK!!!?? TO NAJWSPANIALSZA WIADOMOŚC JAKĄ DZIŚ USŁYSZAŁAM! :*

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ