X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Haha, nie dość, że idziemy praktycznie dzień w dzień, obie mamy termin na 16. sierpnia, to jeszcze jemy to samo :D

Ja z wami też równiutko, bo owulka 22.11 :)

A ja, tak jak pisałam wcześniej pracuję HRach w korporacji. Nikomu jeszcze nie mówiłam o ciąży i najchętniej powiedziałabym dopiero po 12tyg, gdy będę miała więcej nadziei, że wszystko jest ok. Kwestia, że ktoś miałby się obrazić, że nie powiedziałam wcześniej, w ogóle dla mnie nie istnieje. To wyłącznie moja decyzja, kiedy i z kim chcę się dzielić prywatnymi sprawami.

Ja niestety też mam w pn świąteczną imprezę pracową :/ Wymyśliłam, że powiem, że jakieś leki biorę. Może któraś ma pomysł jakie schorzenie mogę leczyć? Coś mało intymnego, ale wiarygodnego ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urywam się dziś z pracy i lecę do lekarza :) jeszze godzinka. dziś jakos ciężko mi wysiedzieć tutaj :/ bolą mnie plecy, czuję jak sie macica rozciaga, podbrzusze jest bardzo tkliwe....
    no i wiem ze dziś mówiłam zero stresu! ale im bliżej wizyty tym ze mną gorzej....

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:

A ja, tak jak pisałam wcześniej pracuję HRach w korporacji. Nikomu jeszcze nie mówiłam o ciąży i najchętniej powiedziałabym dopiero po 12tyg, gdy będę miała więcej nadziei, że wszystko jest ok. Kwestia, że ktoś miałby się obrazić, że nie powiedziałam wcześniej, w ogóle dla mnie nie istnieje. To wyłącznie moja decyzja, kiedy i z kim chcę się dzielić prywatnymi sprawami.

Ja niestety też mam w pn świąteczną imprezę pracową :/ Wymyśliłam, że powiem, że jakieś leki biorę. Może któraś ma pomysł jakie schorzenie mogę leczyć? Coś mało intymnego, ale wiarygodnego ;)
    wrzody. tłumacza tez mdłości i zmęczenie :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    no a jest ci zimno?? bo masakrycznie i spiaca tez..

Nie, dzisiaj czuję się w miarę OK.
    Ale wczoraj i przedwczoraj miałam zawroty głowy i mdłości, jak szłam na zakupy i poczułam z okna zapach jakiejś smażeniny, to myślałam, że zwymiotuję :/

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:

Moja wymowka jest zawsze zapalenie pecherza- czesto moze nawracac i antybiotyk bierze sie ;)

kfeva lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się uda to też urodzę w połowie sierpnia a wszystko możliwe bo przypada to w naszą 2gą rocznice ślubu :)))

Camille87 lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Dziewczyny urywam się dziś z pracy i lecę do lekarza :) jeszze godzinka. dziś jakos ciężko mi wysiedzieć tutaj :/ bolą mnie plecy, czuję jak sie macica rozciaga, podbrzusze jest bardzo tkliwe....
    no i wiem ze dziś mówiłam zero stresu! ale im bliżej wizyty tym ze mną gorzej....

Kochana spokojnie!! A na ktora masz wizyte?

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:

Ja nie wiem dokładnie, kiedy miałam owulkę, ale prawdopodobnie też 22.11, patrząc po skoku tempki :)

Quote:

Może zapalenie pęcherza? :P

Ja jestem z tych niepijących, praktycznie zawsze odmawiam alkoholu, ludzie się raczej dziwią, jak coś piję, niż nie piję :D

82doe6yds8nhwups.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia a Ty i Paulina87 bierzecie acard z jakiego powodu? ja chyba jak da rade umowie sie do innej gin tylko na sprawdzenie czy pecherzyk rosnie a ciekawe co ona powie, czy to samo co moja ginka wrr :O bo 23 gr jak dla mnie daleeeko :)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    wrzody. tłumacza tez mdłości i zmęczenie :)

taa, a za kilka tygodni kłamstwo wyjdzie i ludzie mogą mieć pretensje.

Powiedz, że masz pasożyta- tu nie skłamiesz :-P

Tak na poważnie to niedawno miałam urodziny i też był z tym problem. Od razu: "a co w ciąży jesteś?". Dyplomatycznie odpowiedziałam, że nic mi o tym nie wiadomo, a na alkohol nie mam ochoty, bo źle się coś czuję.
    Nikt Cię nie ma prawa zmusić. W razie co to mów, że nie za dobrze się czujesz, bo coś Cię łapie, ostatecznie wlej sobie sok porzeczkowy do kieliszka do wina...

nezumi, Macca lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:

nezumi, spokojnie :)

Ja też mam dzisiaj wizytę, na 17:00 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 12:39

82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec lezejia!! Trzeba wstac i zrobic cos konstruktywnego w koncu!! :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kochana spokojnie!! A na ktora masz wizyte?
    OD 14 PRZYJMUJE.
    Z pracy wychodzę za 30 min. :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    OD 14 PRZYJMUJE.
    Z pracy wychodzę za 30 min. :)

Powodzenia, trzymam kciuki :)

nezumi lubi tę wiadomość

82doe6yds8nhwups.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Powodzenia, trzymam kciuki :)
    ja za ciebie tez kochana :*

kfeva lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kochane :)
    Czekamy na wiesci :)

Ja dalej leżeeeee

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Powodzenia kochane :)
    Czekamy na wiesci :)

Ja dalej leżeeeee
    tez bym poleżała :) ale dziś mam dość dużo energii dlatego wybieram się do lekarza i na zakupki :) nalezy mi się jakiś nowy ciuch na nowy etap życia :D

Ruda27, Niebieska lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    a wy dziewczyny gdzie pracujecie?

Ja jestem architektem wnętrz. Właśnie zrezygnowałam z pracy w biurze projektowym, żeby założyć własną firmę. A tu ciąża. Sama nie wiem, co mam teraz robić. Chciałam się starać o dofinansowanie z urzędu pracy.
    Teraz pomagam mężowi w firmie i projektuje dla niego meble :) Tak sobie razem spędzamy czas w pracy i poza nią :P

nezumi, Camille87 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    Celia a Ty i Paulina87 bierzecie acard z jakiego powodu? ja chyba jak da rade umowie sie do innej gin tylko na sprawdzenie czy pecherzyk rosnie a ciekawe co ona powie, czy to samo co moja ginka wrr :O bo 23 gr jak dla mnie daleeeko :)

Szczerze mówiąc on mi chyba tak profilaktycznie go przepisał. Do dwóch dupków dodał luteinę raz dopochwowo no i ten acard. Nawet do końca nie wiem na co to o.O

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi jasne nalezy Ci sie :) udanych zakupow :)

nezumi lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ