X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    uważam że celia ma 1000% racji to nasze życie a praca to praca nie mam obowiązku wszystkich dookoła informować a jak się obrażą to ich problem

Nie masz obowiązku nikogo informować (poza szefem prędzej czy później).
    Ale mam nadzieję, że widzisz różnicę między kłamstwem a milczeniem...

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniekąd cie rozumiem, podejrzewam że ze 3 czy 4 osoby się dowiedzą a reszte mam troche w nosie. jest u nas taka dziewczyna, która taktu ma tyle co drwal jak wróciłam do pracy to oświadczyła że słyszała że mam hashimoto a przecież przy tym nie da się urodzić dziecka no i tak ostatnie 2 tygodnie słuchałam dzień w dzień.... :-(

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę różnicą bardzo dobrze ale u mnie w pracy tam gdzie zaczyna milczenie zaczynają się plotki. nikt nie kupi tego że mam zapalenie wyrostka zapalenie pluc itp skoro wiedzą ze z obustronnym zapaleniem płuc i gorączką popierniczałam do roboty jedyna żecz kiedy poszłam na zwolnienie i to 3 miesięczne to jak miałam nogę skręconą w 2 miejscach

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    poniekąd cie rozumiem, podejrzewam że ze 3 czy 4 osoby się dowiedzą a reszte mam troche w nosie. jest u nas taka dziewczyna, która taktu ma tyle co drwal jak wróciłam do pracy to oświadczyła że słyszała że mam hashimoto a przecież przy tym nie da się urodzić dziecka no i tak ostatnie 2 tygodnie słuchałam dzień w dzień.... :-(

Zachowując się tak sama przyczyniasz się do takiej atmosfery w pracy. Staraj się nie zniżać do ich poziomu.
    Ja mam paskudną teściową, to naprawdę wredna i pyskata baba, ale zawsze staram się być w porządku, by nie miała haka ;-)
    To dobry sposób na niektórych ludzi.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wiesz my nawet mojej teściowej nie planujemy powiedzieć bo mój M wie jaką cudowną i cieplą kobietą jest jego mamusia

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    widzę różnicą bardzo dobrze ale u mnie w pracy tam gdzie zaczyna milczenie zaczynają się plotki. nikt nie kupi tego że mam zapalenie wyrostka zapalenie pluc itp skoro wiedzą ze z obustronnym zapaleniem płuc i gorączką popierniczałam do roboty jedyna żecz kiedy poszłam na zwolnienie i to 3 miesięczne to jak miałam nogę skręconą w 2 miejscach

Współczuję Ci takich "kolegów" w pracy :-( W robocie człowiek spędza pół dnia, a w takiej atmosferze musi być ciężko.
    Niech sobie plotkują, niech ich ciekawość zżera, nie przejmuj się tym :-)

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejrzewam że powiem im ale dla mojego psychicznego zdrowia raczej szybko to nie nastąpi może za jakieś 4 miesiące nie wcześniej, a teściowa moja kochana dowie się jak przyjedzie 18 maja na komunie mojej córki ;-)

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, bedzie miała niespodziankę.

nadulek lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wlasnie przekazal papiery. Teraz ciekawa jestem jak szybko sie to rozniesie.. Pewnie na dnaich cala firma bedzie wiedziala...
    Babka zapytala czy wroce jeszcze bo ona mysli ze nie, bo wie co przeszlam, moj maz powiedzial ze zobaczymy jak sie bede czula.. Teraz czekam na maila od niej i mam spokoj :) chcialabym tez urlop dostac i do pl jechac na swieta i sylwka wiec zobaczymy :)
    Nadulek zrob jak Ci podpowiada serce.. Ja wiem jakie okropne potrafia byc osoby, to tylko Twoja sprzwa co sie u Ciebie dzieje...

nadulek lubi tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mimo wczesnej ciązy powiedziałam już najbliższym w pracy w tym szefowej. Pracuje w dziele zakupów w korporacji, chciałabym pracować jak najdlużej się da. Praca mimo, że bywa mocno stresująca daje mi dużo powera. Powiedziałam, bo wynika to z mojego charakteru, zdaje sobie sprawę, że to wczesna ciąża i może być różnie. Uważam, że każdy powinien podejść do tematu mówienia czy nie po swojemu :)

Dziweczyny, jak u Was ze sportem? pytałam lekarza o bieganie, ale powiedział, że jest przeciwko. Potem poczytałam trochę w Internecie i lekarz nigdy nie powie, że nie widzi przeciwskazań, bo w razie gdyby...to wiadomo, że mógłby mieć nieprzyjemności.
    Natomomiast chciałabym weekendami sobie trochę potruchtać, bo do tej pory żyłam bardzo aktywnie.

celia lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maderkowa jeslj praca jest stresujaca to ja bym na Twoim miejscu tak czy siak poszla na zwolnienie bo stres przede wszystkim szkodzi dziecku :( no ale to indywidualna sprawa kazdej kobiety mam znajoma ktora do odejscia wod plodowych pracowala :p ale to byly inne czasy bo to bylo 20lat temu no i nie bylo tylu problemow z donoszeniem ciazy..

Co do sportu to czytalam ze kobiety ktore byly aktywne przed ciaza nie musza z tej aktywnosci rezygnowac calkowicie ale jedynie ograniczyc intensywnosc :) wiadomo wszystko z glowa.;)

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę pracować tak długo jak tylko będę mogła, zakładam, że do końca czerwca.
    Wg mnie to co jest dla nas stresujące zalezy od charakteru, bo są takie nerwusy co nawet kolejka w sklepie będzie je stresować i denerwować (zaliczam się do nich). W ciąży z życia się nie wykluczę. Oczywiscie piszę tylko o sobie i swoim podejściu, szanuje każde inne.

relgcwa176gulxrh.png
  • kasika8303 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każdy inaczej ma w pracy. U mnie jest koleżeństwo, więc nie będę ściemniać i kłamać tylko powiem prawdę na dniach. Żadna tajemnica jak dla mnie, ale stresikjest :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nezumi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W macicy znajduje się piękny dorodny pęcherzyk :) (zapomniałam warotości z tych emocji), serduszka jeszcze nie widać jak to powiedział lekarz mam się nie przejmować bo na tej maszynie to prędzej zasłonki by szło uszyć niż coś zobaczyć :p więc mam sie nie denerwować, brać duphaston i kwas foliowy, zrobić badania i przyjść w styczniu :)
    powiedział że moge przyjść prywatnie bo on ma USG 3D i na pewno więcej zobaczymy :p no więc nie wiem.
    samolotem moge lecieć.
    dużo lezeć - odpoczywać.
    do pracy moge chodzić. ale nie wysiłkować się za bardzo, a w domu to już obowiązkowo - LEŻEĆ.
    No więc leżę :) i popijam koktajl truskawkowy :)

Niebieska, celia, kfeva, Macca, nadulek, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie ciesze ze mam l4 :) w koncu spokojnie moge odpoczywac bez stresow :) jak bylam wczesniej w ciazy, balam sie na sekunde usiasc, bo niektorzy krzywo patrzyli.,. A teraz leze i korzystam.. Zwlaszcza ze u mnie inaczej, bo plamilam wiec musze uwazac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi ciesze sie ze jest wszystko dobrze :)
    Smacznego koktajlu :)
    Ja zjadlam 3 misieczki zupy masakra ze mna :p

nezumi lubi tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i to też jest jak najbardziej OK, bo to Twoj czas i Twoja decyzja :) Zdrowych ciąż dla nas wszystkich!

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    W macicy znajduje się piękny dorodny pęcherzyk :) (zapomniałam warotości z tych emocji), serduszka jeszcze nie widać jak to powiedział lekarz mam się nie przejmować bo na tej maszynie to prędzej zasłonki by szło uszyć niż coś zobaczyć :p więc mam sie nie denerwować, brać duphaston i kwas foliowy, zrobić badania i przyjść w styczniu :)
    powiedział że moge przyjść prywatnie bo on ma USG 3D i na pewno więcej zobaczymy :p no więc nie wiem.
    samolotem moge lecieć.
    dużo lezeć - odpoczywać.
    do pracy moge chodzić. ale nie wysiłkować się za bardzo, a w domu to już obowiązkowo - LEŻEĆ.
    No więc leżę :) i popijam koktajl truskawkowy :)

No kochana ciesze sie bardzo :) ja na pierwszym usg tez bylam w 5tc i tez bylo widac tylko pecherzyk..
    No to super ze kolejne dobre wiesci. :D

nezumi lubi tę wiadomość

• marderkowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi! super wieści! :)
    Na pierwszą wizytę idę dopiero 27go grudnia, wtedy będzie usg i chyba już widoczne serduszko?
    Lekarz nie kazał mi przychodzić wczesniej, zresztą ja byłam u gina na takiej standartowej rokrocznej wizycie w poniedziałek, rozmawiałam z nim o starankach i gadaliśmy o monitoringu cyklu w przeszłosci, a w czwartek pozytywny test, od razu do niego dzwoniłam, i powiedział, zebym przyszła dopiero 27go.
    Widzę, ze Wy wszystkie idziecie dużo wcześniej...aby sprawdzić pęcherzyk, czy to konieczne?

nezumi lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u gina w 5t0d poszlam chyba glownie po luteine bo wczesniejsza ciaze stracilam no i przy okazji potwierdzic ze wszystko jest ok :)

nezumi lubi tę wiadomość

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ